19. kolo
05.02.2023 17:30 CET
2 : 4
(1:3)

Reportáž

Červená karta pro Joshuu Kimmicha (© AFP)

Bayern porazil Wolfsburg navzdory početní nevýhodě

Bavorský velkoklub v první únorový den vyprovodil po čtyřgólovém přídělu z DFB-Pokalu Mohuč. A proti Vlkům slaví úvodní výhru v novém kalendářním roce, díky které drží na čele jednobodový náskok na Union Berlín. Svěřenci Nika Kovače po šesti výhrách v řadě podruhé zaváhali, přestože hráli čtyřicet minut proti deseti.

Ve 4. minutě jako první ohrozil svatyni soupeře Felix Nmecha. Ovšem prosadil se až Kingsley Coman, jenž v závěru úvodní desetiminutovky zaskočil svým centrem z levého křídla Koena Casteelse. Ten počítal s tečí Thomase Müllera, ta se ale nekonala - 0:1. Pět minut poté centroval na zadní (levou) tyč João Cancelo. A znovu to byl francouzský reprezentant, jenž svým přesným volejem zdvojnásobil náskok svého týmu - 0:2.

Paulo Otávio se pokusil o odpověď, ovšem ta skončila jenom na boční síti. Hrůzná dvacetiminutovka z pohledu Wolfsburgu byla dokonána v momentě, kdy Joshua Kimmich našel Thomase Müllera, jehož hlavička byla zcela mimo gólmanův dosah - 0:3. Svou trochou do dobře rozjetého mlýna chtěl přispět i Leon Goretzka, jenže těsně minul.

Ve finále úvodní půl hodiny Paulo Otávio střílel a Matthijs de Ligt vykopával z brankové čáry. V době, když už se aktéři pomalu chystali do šaten, nejprve odmítnul hattrick Coman, a pak šťastně prostřelil Yanna Sommera mladík Jakub Kamiński, jelikož Paulo Otávio přesně načasoval svou přihrávku do pokutového území - 1:3.

Určitá naděje pro druhé dějství stále žila, avšak chorvatský kouč si byl vzhledem ke své minulosti dobře vědom síly mančaftu, který obhajuje die Meisterschale. Ledacos mohlo být veselejší, kdyby Mattias Svanberg po Bakuově centru nepřestřelil. V 54. minutě takticky hasil Kimmich soupeřův rychlý protiútok, za což si vysloužil druhou žlutou a následnou červenou.

Ridle Baku si uvědomil, že alespoň bod teď není daleko, nicméně nedokázal při své šanci lépe zamířit. A tak se stalo, že místo kontaktního gólu musel Casteels počtvrté lovit míč ze své sítě. Jamala Musialu totiž obránci nezastavili, a tak mohl tvrdě pálit k pravé tyči - 1:4. Finální podoba výsledku se zrodila v samotném začátku deváté desetiminutovky. Svanberg měl štěstí, že se k němu kulatý předmět odrazil, takže jej ze sedmi metrů bleskurychle napálil na místo určení - 2:4.

Záhy po rozehrávce to chviličku vypadalo, že hráče Bayernu čeká ve Volkswagen Areně perné finále, protože střídající Yannick Gerhardt dal gól, kterému k nelibosti příznivců klubu z města proslulé automobilky předcházelo provinění proti pravidlům, konkrétně tedy to ofsajdové. To byl zřejmě rozhodující okamžik, byť v nastaveném čase musel Sommer ještě jednou výborně zasáhnout.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (4)

Přidat komentář
Jardman

Nico se víc bojí Unionu než Bayernu, tak doufám, že ho kluci přesvědčijou, že se hodně spletl.

Reagovat
Gerd 13

Krásný začátek, bravo Coman a taky Cancelo, dobrá posíla!

Reagovat
Rich

Cancelo je zvíře! Dva zápasy a dvě asistence, to od dob Lahma neměl snad žádný pravý bek... Možná Kimmich, ale tím si nejsem jistý... Coman zaslouženě hraje místo Gnabryho.

Reagovat
Ferragamo7

Ja som rád,že sme konečne vyhrali,ale dnes som nezpoznával Daviesa,tomu nešťastníkovi nevyšlo absolútne nič,toľko pokazených prihrávok som u neho nevidel za celú sezónu,ešte šťastie,že súper to nevyužil.Napak Cancelo obidva zápasy super.Kimmich by sa mal v prvom rade rýchlo upokojiť,jeho výbušná povaha zbytočne oslabuje tím.On hádam v každom jednom zápase do niekoho skáče,mal by sa vedieť viac ovládať.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele