14. kolo
08.11.2022 18:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Mickey van de Ven (© AFP)

Wolfsburg potvrdil dobrou formu i proti Dortmundu

Snaha o to se bodově dotáhnout na vedoucí Bayern se svěřencům Edina Terziće nezdařila. Do Volkswagen Areny si zajeli pro první porážku po šesti zápasech (v rámci všech soutěží). Domácí se tak alespoň částečně pomstili za výprask 1:6, který od BVB dostali v dubnu.

Už úvodní minuty naznačily, že "Vlci" budou kousat. Omar Marmoush sice ještě neproměnil, nicméně za 180 sekund byl roh Maximiliana Arnolda prodloužen na zadní tyč, kde měl před sebou mimořádně snadnou úlohu hlavičkující Micky van de Ven, pro něhož se jednalo o premiérovou trefu v německé nejvyšší soutěži - 1:0.

Pod další šanci se podepsal Nico Schlotterbeck. Koen Casteels mohl zůstat v klidu. Následně to zkusil Donyell Malen a muž v rukavicích stál ve správný čas na správném místě. Třiadvacetiletý holandský útočník o sobě dal vědět i v minutě dvaadvacáté, kdy jeho dobrou ránu na bližší tyč vyrážela pozorná domácí jednička.

Po půlhodiny hry Kovačova skvadra opět zahrozila po rohovém kopu, jenže na malém vápně se pohybující Jakub Kamiński hradbu těl před sebou nepropálil. Potom se na hraně šestnáctky dostal k balonu Marmoush, jehož bleskové zakončení těsně minulo pravou tyčku. A prakticky úplně stejně si před poločasovým odchodem do šatny počínal na opačném pólu Niklas Süle.

Po změně stran si k rozehrávce přímého kopu stoupnul Raphaël Guerreiro. Casteels raději pomohl míči na roh. Po něm se k hlavičce dostal Youssoufa Moukoko a Kamiński se proměnil ve špičkového obránce, neboť na čáře zabránil prakticky jistému gólu. Po hodině hry chtěl přidat pojišťovací trefu Jonas Wind. Gregor Kobel byl ovšem důrazně proti.

Čtvrt hodiny před koncem Schlotterbeck marně naháněl Kamińského. Polský reprezentant si optimálně neseřídil mířidla. Moukoko hodně toužil po sedmém zásahu v sezoně, leč v rámci čtrnáctého kola mu nebylo přáno. Naopak v nastaveném čase se Lukas Nmecha na malém vápně natáhnul, aby usměrnil na místo určení Wimmerovu pobídku z pravé strany - 2:0.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele