10. kolo
15.10.2022 15:30 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Marcus Thuram (© AFP)

Zápas Wolfsburgu s Gladabachem skončil remízou

Výsledek je naprosto totožný jako ten, který svítil na ukazateli po finálním hvizdu vzájemného utkání těchto dvou mančaftů letos v únoru. I tentokrát se prosadil Marcus Thuram, jenž dvěma brankami vylepšil svůj účet na prozatímních sedm. Výsledek o něco více vyhovuje jeho týmu, který dále zůstává v kontaktu s pohárovými příčkami, zatímco "Vlci" mají na barážovou pozici pouze dvoubodový náskok.

Jako první zahrozili domácí, leč Yann Sommer mohl nakonec zůstat v klidu. Zato po čtvrthodině hry se Marcus Thuram vyhnul Maxenci Lacroixovi a tvrdou ranou vedle Casteelsovy hlavy otevřel skóre zápasu - 0:1. Další dvacetiminutovka byla pro oba gólmany pohodlnou. Nikdo z nich totiž nemusel řešit žádnou ošemetnou situaci.

Ve 37. minutě to zkusil z dálky Kouadio Koné. Zradila jej ovšem přesnost. Hned poté dostal Jakub Kamiński přihrávku na zadní tyč, kde si s ní bohužel pro Wolfsburg nedokázal poradit podle svých představ. Hráčem, který v dresu klubu z Volgswagen Areny tradičně předvádí kvalitní výkony, je Maximilian Arnold. Také v tomto klání se propracoval k dobrému zakončení, které se stalo kořistí Yanna Sommera.

Ve 43. minutě ještě Paulo Otávio zastihnul kulatý předmět na hrací ploše, načež jej poslal pod sebe na číhajícího Yannicka Gerhardta, pro něhož opravdu nebylo složité z voleje zacílit pod břevno - 1:1.

Jenže hned po startu druhé půle si znovu poskočila "Hříbata". Rohový kop propadnul k Thuramovi, jehož hlavička byla zblokovaná, avšak následná dorážka pravačkou zapadla k levé tyči - 1:2.

Syn slavného otce vycítil hattrick, a tak nadále dělal defenzivě potíže. Po hodině hry přišel na trávník Omar Marmoush a hned se prezentoval dobrou střelou, která ve finále skončila metr vedle brány. V 69. minutě si rodák z Káhiry zpracoval pobídku od Paula Otávia, načež se s balonem otočil a z jedenácti metrů jej nekompromisně nasměroval do sítě - 2:2.

Čtvrt hodiny před koncem přispěchal se svým pokusem Arnold, leč přestřelil. Ramy Bensabanini pak zkusil štěstí z přímého kopu a Koen Casteels musel zasahovat. Poté se řešil zákrok na Thurama, ale penalta se nekopala. Střídající Kevin Paredes měl v závěrečné desetiminutovce dobrou šanci. Sommer svůj tým podržel. A po Kamińského centru minul Marmoush.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele