1. kolo
06.08.2022 15:30 CET
2 : 2
(1:2)

Reportáž

Josuha Guilavogui (© AFP)

Brémy po postupu uhrály s Wolfsburgem bod

Pro klub, ve kterém dál působí český brankář Jiří Pavlenka, mohlo být všechno veselejší, kdyby se šest minut před koncem řádné hrací doby podařilo ubránit Josuhu Guilavoguie. Werder tak pranic nepomohlo, že zvládnul v rozmezí dvou minut otočit skóre.

Jako první hlavičkoval už ve 2. minutě Marvin Ducksch. Zařízení ovšem netrefil. Tak mu musel Lukas Nmecha za deset minut poradit, jak se správně dopraví kulatý předmět za brankovou čáru. Stačí výtečná přihrávka za obranu, v tomto případě od Patricka Wimmera, a pak už stačí jenom elegantní oblouček mimo dosah gólmana - 1:0.

Jenže ve 21. minutě defenziva "Vlků" couvala před Nicklasem Füllkrugem, na jehož střelu zpoza šestnáctky byl Koen Casteels krátký - 1:1. Za necelých 120 sekund se Ole Werner na lavičce znovu radoval. Ducksch měl moře času k tomu, aby poslal ideální centr na hlavu Leonadra Bittencourta, jenž se tedy podepsal pod další změnu skóre - 1:2.

O vyrovnání se snažil Wimmer, nicméně v dobré pozici minul. Casteels pak zlikvidoval příležitost Bittencourta, přesto šli domácí do šatny za nepříznivého stavu. V 68. minutě mohlo být srovnáno, kdyby Jiří Pavlenka nepřečetl úmysly debutujícího Jakuba Kamińského. Werderu však nebylo přáno, aby první utkání po postupu vyhrál.

Běžela 84. minuta, když Nmecha prodloužil centr z levé strany za sebe na Guilavoguie, který prásknul do míče, na který gólman pravou nohou těsně nedosáhnul - 2:2. Ducksch potom minul, a v nastaveném čase ještě tenhle osmadvacetiletý rodák z Dortmundu neprostřelil hradbu před sebou stojících těl. Za bod budou nakonec zřejmě rádi v obou táborech, protože nikdy není dobré začínat sezonu porážkou.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
DidusIneptus

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele