8. kolo
01.10.2022 18:30 CET
5 : 1
(4:0)

Reportáž

Niclas Fullkrug (© AFP)

Brémám stačilo na Gladbach 13 minut. Hříbata schytala pětigólový výprask

Brémy se na Mönchengladbach parádně připravily a o své výhře rozhodly v podstatě již po povedeném vstupu do utkání. Za 13 minut skórovaly hned třikrát, nakonec v první půli vsítily i čtvrtý gól. Borussia po přestávce jednou korigovala, stejně tak ale přidal gól také Werder, jenž se v bundesligové tabulce dostal právě před sobotního protivníka.

Úvod snů započali "Grün-Weißen" v páté minutě pohlednou kombinací. Po ní nacentroval Schmid do pokutového území na Füllkruga, jehož neuhlídal Scally. Kanonýr Werderu tak s radostí otevřel skóre. Na 2:0 upravili domácí jen o tři minuty později, kdy získali balón na útočné polovině. Ducksch poté prostrčil míč na Schmida, jemuž sice nevyšla klička na gólmana Borussie Sommera, avšak dorážející Ducksch již rozvlnil síť a ukončil tak své čekání na premiérovou trefu v probíhající bundesligové sezoně.

Hrůzostrašný vstup Gladbachu neměl konce. Bensebaini ve 13. minutě podcenil malou domů, kterou zachytil Ducksch. Útočník Brém pláchl do pokutového území hostů, v něm nahrál osamocenému Füllkrugovi, jenž se svým sedmým gólem v ročníku posunul do čela tabulky ligových střelců. Krátce po čtvrthodiny mohl Werder vést dokonce o čtyři branky. Jung zůstal po pasu z pravé strany zcela osamocen, avšak Sommera tentokrát neprostřelil.

Až ve 20 minutě se Mönchengladbach konečně pokusil o odpověď. Scally si naběhl za obranu soupeře na přihrávku, v souboji přetlačil Friedela, zakončení však zneškodnil brankář Brém Pavlenka. Jinak ale první půle dál patřila domácím. Po centru Wiesera mířila hlavička Duckscha těsně vedle tyče do zámezí, mimo svatyni "Fohlen" pálil také sám Weiser.

Přesto se Grün-Weißen ještě před přestávkou dostali do vedení 4:0, neboť pas od Ducksche ze 37. minutě si do vlastní brány nešťastně srazil dezorientovaný Bensebaini. Z samotném závěru první půle pak vyrovnání Stindla překonal Pavlenka, jenž zneškodnil pokus záložníka "Hříbat" zblízka.

Druhý poločas započal pas Weigla na Thurama, který nezastavil Friedl, jenže francouzský útočník následně pálil nepřesně. Werder každopádně nechtěl usnout na vavřínech a dál se snažil o vytváření šancí. Po jedné z nich hlavičkoval v 59. minutě Weiser do tyče.

Po hodině hry se Borussia dočkala korekce skóre. Stindl v tvrdém souboji na polovině hřiště odstrčil Große a poté vysunul Thurama, jenž kličkou oklamal Pavlenku a vykřesal pro Fohlen naději. V 68. minutě pálil hostující Hofmann do tyče, střele nicméně předcházel ofsajd Thurama.

Brémy však ambice Gladbachu na obrat zase rychle zchladily. V 73. minutě rozjeli domácí po odkopu Pavlenky pohlednou rychlou kombinaci. Na jejím konci přihrál střídající Stage v pokutovém území Füllkrugovi, ten ještě prostrčil na Wiesera, jenž z voleje donutil Sommera lovit balón ze sítě popáté. Skóre pak již nezměnila rána Herrmanna ani následná hlavička Friedricha. Oba pokusy zneškodnil Pavlenka, jenž po závěrečném hvizdu mohl se spoluhráči bujaře oslavovat.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (2)

Přidat komentář
DidusIneptus

1:3

Reagovat
Firkraag

Píčoderby

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele