15. kolo
12.11.2022 15:30 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů RB Lipsko (© AFP)

Ve výborné formě hrající Lipsko zvítězilo i v Brémách

Marco Rose může být před pauzou spokojený, jelikož jeho svěřenci vyhráli čtyřikrát v řadě. Na Weserstadionu to pro něj nebyl snadný duel a o to je tato výhra cennější. Werder po výprasku od Bayernu nestačil ani na dalšího favorita, nicméně setrvá ve středu tabulky s malou ztrátou na pohárové příčky.

Po počáteční oťukávané udeřili hosté hned ve 13. minutě. Emil Forsberg přiběhnul s balonem od středového kruhu až před velké vápno, kde pusunul na Andrého Silvu, jenž byl na levé straně zcela osamocený. Podle jeho pohybu se přízemní zakončení na vzdálenější tyč dalo čekat, přesto na něj Jiří Pavlenka nedosáhnul - 0:1.

Ve 22. minutě přiletěl do pokutového území "Rudých býků" centr, který hlavou dostal přímo před bránu Amos Pieper. Niclas Füllkrug neměl ideálně srovnaný krok, a tak z bezprostřední blízkosti Janise Blaswiche nepřekonal. Poté zlobil domácí defenzivu svou rychlostí Christopher Nkunku. Aktuální král tabulky kanonýrů svou třináctou trefu v tomto klání nepřidal.

Zato nedlouho před poločasovým odchodem do šaten pořádně vyprášil Blaswichovy rukavice Leonardo Bittencourt. Po změně stran Henrichs pobídnul Nkunka, který musel v pokutovém území jednat rychle, a tudíž nepřesně. Díky této nevyužité příležitosti skvadra Oleho Wernera mohla za sedm minutek vyrovnat.

Christian Groß to zkusil z rohu vápna. A dobře udělal, neboť z toho i díky jemné teči Williho Orbana byla krásná střela k pravé tyči - 1:1. Nerozhodný stav platil na ukazateli skóre necelou čtvrthodinu. V 71. minutě totiž Silva přiklepnul míč Xaveru Schlagerovi, který se Pieperem nenechal odstavit od míče a jeho přízemní zakončení skončilo v síti - 1:2.

Další pokus patřil Füllkrugovi, jehož hlavičku lapil dvacet čísel před čárou muž v rukavicích. Podobná situace se opakovala také v minutě devadesáté. Finální desetiminutovka byla přitom rozkouskovaná celkově pěti střídáními, takže Zelenobílí si čekání na bodový zisk proti Lipsku prodlouží. Nedosáhli na něj už v šestém utkání v řadě.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele