13. kolo
05.11.2022 18:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Marvin Ducksch (© AFP)

Werder doma těsně přehrál Schalke

Hráči klubu z hanzovního města věří, že by mohli přestávku způsobenou posunutí mistrovství světa do podzimního termínu přečkat na pohárové pozici. Po šesté výhře k ní mají hodně blízko, zatímco die Königsblauen zůstávají přikováni na samém chvostu tabulky.

Už ve 3. minutě se v tom nejlepším možném světle prezentoval Jiří Pavlenka, když skvěle vykopnul křižnou střelu Mariuse Bültera. Po čtvrthodině hry vyhrál Kenan Karaman při hlavičkovém souboji balon pro Alexe Krále, jehož volej zpoza vápna byl tečován do protipohybu brankáře. Jenže radost hostujícího celku neměla dlouhého trvání, jelikož asistující hráč se nacházel v ofsajdu.

Až po dvaceti minutách zahrozil Niclas Füllkrug. Maya Yoshida, jenž v Kataru povede Japonsko coby kapitán, tuhle ránu zblokoval do bezpečí. Ovšem v samotném závěru první třetiny zápasu Mitchell Weiser vniknul po pravé straně do vápna, načež patičkou servíroval pod sebe na Füllkruga, který se při své formě zakončením ze sedmi metrů opravdu nemohl zmýlit, tudíž zaznamenal svou jubilejní desátou branku v sezoně - 1:0.

Alex Král se do konce poločasu dostal ještě do jedné šance, nicméně minul zařízení. Ve 38. minutě centroval nádherně Florent Mollet na hlavu Simona Teroddeho. Pavlenka sice plachtil vzduchem marně, leč od pohromy jej zachránila levá tyč. Tolik úvodní poločas. Autor jediné dosavadní trefy zápasu se poroučel s lehčím zraněním ze hřiště po hodiny hry - záhy poté, co vyprodukoval dosti nepovedenou střelu z dálky.

Následně na muži v rukavicích ztroskotal Terodee, ačkoli případný zásah by patrně kvůli ofsajdu stejně nemohl platit. Šestašedesátá minuta viděla štiplavý volej od Krále. Miniduel dvou českých borců vyšel lépe pro toho, který hájí svatyni Werderu. Deset minutek poté našel Weiser za obranou Marvina Ducksche, jehož oblouček skončil až v síti, velkým snahám Mayi Yoshidy navzdory - 2:0.

Rodák z Dortmundu prověřil pozornost Alexandera Schwolova v osmdesáté i jednaosmdesáté minutě znovu, jenže bez úspěchu. Mrzet ho to příliš nemuselo, neboť hosté se zmohli už jenom na korekci, když v předposlední minutě řádné hrací doby po dlouhém nákopu do vápna sklepnul Polter na Dominicka Drexlera, na jehož střelu z první Pavlenka těsně nedosáhnul - 2:1.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele