1. FC Köln našel budoucího trenéra, na lavičku usedne Baumgart

11.05.2021, 11:48
Aktuality
1. FC Köln bojuje o záchranu v německé nejvyšší soutěži a jeho vedení se povedlo vyřešit otázku trenéra pro příští bundesligový ročník. Na lavičku usedne Steffen Baumgart, devětačtyřicetiletý kormidelník přijde z Paderbornu, budoucímu zaměstnavateli se upsal na dva roky...

"Moc nás těší, že Steffen Baumgart přijal nabídku a rozhodl se přijít do 1. FC Köln. V Paderbornu během uplynulých let odvedl vynikající práci a ukázal, že dovede pracovat s hráči a rozvíjet jejich potenciál. Je tím správným mužem pro náš klub, skvěle k nám zapadne," pochvaluje si generální ředitel Horst Heldt.

1. FC Köln před měsícem propustil Markuse Gisdola, jeho povinnosti převzal Friedhelm Funkel a s týmem neopustil sestupové pozice. Kozlové jsou předposlední a čekají je klíčové dva zápasy, v nichž se proti nim postaví Hertha a Schalke.

Steffen Baumgart dokončuje v Paderbornu čtvrtou kompletní sezonu, dvě kola před koncem je jeho tým na osmém místě tabulky 2. Bundesligy.

Autor: Tomáš Pavlík / fc.de

Komentáře (4)

Přidat komentář
cologneFC

Presne Baumgarta som si želal. Teraz bude záležať na tom, že do akej miery si bude môcť zostaviť káder podľa svojich predstáv. Financií veľa nazvyš nie je a preto sa bude v lete predávať (aj keď sa udržíme). Pravdepodobne predáme Jakobsa a Skhiriho, otázny bude Bornauw. Ak by odišli všetci traja, tak by z toho mohlo byť okolo 20 a viac miliónov. Za to by mohli prísť 4-5 kvalitní hráči.

Ak vypadneme, tak pôjdu aj Duda a Andersson, za nich dostaneme dokopy 15 miliónov €. To by už mal Baumgart slušný balík aby si priviedol hráčov podľa svojich predstáv.

Okrem týchto hráčov u nás končia aj Özcan, Rexhbecaj, Meyer, Wolf, Drexler Arokodare, Dennis a Höger. Baumgarta teda čaká veľká prestavba a dúfajme, že ju zvládne. Bude mať k dispozícii zaujímavú sumu na prestupy a niekoľko veľmi talentovaných odchovancov. A z toho by už mohol dobrý tréner niečo vytvoriť.

Reagovat
smazaný uživatel

Vysvětli mi prosím tě , proč nemáte peníze ? Já právě celou dobu myslel , že za váma stojí silní sponzoři , jednu dobu tam snad bylo REWE , vaše pozice mě strašně mrzí , doufám že to ještě zvládnete

Reagovat
cologneFC

To s tými peniazmi je určite na dlhšiu debatu. Mali sme dlhy a z tých sme sa vyhrabali. Momentálne má klub dokonca nejaký vlastný kapitál, ktorý sa ale o dosť zmenšil kvôli kríze. Vedenie nechcelo ísť do dlhov a ja si myslím, že je to správny smer. Čiže posledné roky boli v úspornejšom režime kvôli tomu, aby sa splatili dlhy a vytvoril nejaký kapitál.

Čo sa týka sponzorov, tak určite na tom nie sme zle, ale to zase nie sú nejaké horibilné čiastky. REWE platí 7,5 milióna ročne a ostatní menej. Predpokladám, že v príjmoch od sponzorov sme niekde v strede ligy.

Reagovat
vladino10

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele