Ajax má náhradu za Martíneze, získal Basseyho z Rangers

20.07.2022, 14:48
Aktuality
Calvin Bassey přestupuje z Rangers FC do AFC Ajax, kde by měl nahradit Lisandra Martíneze. Dvaadvacetiletý obránce, za něhož nizozemský mistr zaplatí 23 milionů eur bez bonusů, podepsal pětiletý kontrakt...

Nigerijský reprezentant s anglickým pasem prošel akademií Leicesteru City a výrazněji na sebe upozornil až během minulé sezony, v níž zasáhl do 50 soutěžních zápasů.

Bassey se ocitl v hledáčku Ajaxu, kam se po odchodu Lisandra Martíneze do Manchesteru United skutečně stěhuje, Rangers FC kývl na přestupovou sumu 23 milionů eur. Součástí dohody jsou také bonusy, skotský celek tak může celkem vydělat 26,5 milionu eur.

Ajax získal třetí letní posilu po Owenu Wijndalovi z Alkmaaru a Stevenu Bergwijnovi z Tottenhamu, celkem za uvedenou trojici zaplatil přes 64 milionů eur. Navzdory tomu zůstává v zisku, protože za prodeje Martíneze, Ryana Gravenbercha (Bayern Mnichov) a Sebastiena Hallera (Dortmund) celkem vyinkasoval přes 100 milionů eur.

Autor: Jiří Vojík / vi.nl

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Nezměnil Ajax docela výrazně přestupovou politiku? Nepamatuju si, že by dávali takové rakety za hráče z ciziny. A to ani nemluvím o tom Brobbeyovi, který má taky přijít za 20, když před rokem odešel zadarmo.

Reagovat
bobis21

Nákupy dělali vždycky. Teď prostě mají větší prodeje, takže můžou mít i větší příchody. zatím jsou to všechno mladí hráči, takže to do koncepce celkem zapadá. Sezony ve kterých utratí kolem 60m už jsou standard.

Reagovat
AjaxFans

Trochu se změnila.Tim došel úspěch. Když si vzpomenu na Boerightera,Kischny apod,tak je to za to období kotel práce.Za Gravenberga bude Taylor Brobbey je provar,už jsem to psal v jiném vláknu,že když nehrál,tak podepsal v Lipsku.Pak toho litoval

Reagovat
Seydou Doumbia

jako upřímně se divím že brobbeye berete když se na vás vysral, utekl a pak přilezl zpátky

Reagovat
AjaxFans

Já za to nemůžu

Reagovat
Seydou Doumbia

ale co, vy ho stejně prodáte za 80 mega někam do řiti

Reagovat
Jkb

Tohle je dobrá posila pro Ajax, 5 let strávil v akademii Leicesteru. Univerzál schopný hrát levého obránce i stopera, prý má i skvělý charakter. Sympatický hráč do sympatického klubu, snad se mu bude dařit.

Reagovat
84ss

Presne tak, sympatická posila.Vyber univerzala viac ako dobrý. Som presvedčený, že Martineza nahradí viac než dokonalé.

Reagovat
Nadržený šimpanz

OT:Bassey, jmenovec, jak se mu dařilo vůbec na jaře v Maďarsku, nevíte někdo??

Reagovat
LeonardoUžoa

V EL vypadal dost spolehlivě a nedělal pičoviny. Pro Ajax super posila, nepochybuji, že do dvou let půjde do PL za 40/50 mega

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele