Aktuality

Kaká táhne AC Milán i brazilskou reprezentaci a sbírá trofeje

Ačkoli to sám odmítá, brazilský fotbalista Kaká bývá často srovnáván se svým krajanem Pelém, který je považován za nejlepšího světového hráče všech dob. Ofenzivní klenot AC Milán Kaká se může pochlubit titulem mistra světa či triumfem v Lize mistrů, stejně jako Pelé tvoří hru, vymýšlí báječné nahrávky a střílí krásné góly.

Máme přijatelnou a hratelnou skupinu, říkají fotbalisté

Čeští fotbaloví reprezentanti si na nepřízeň osudu při dnešním losování mistrovství Evropy rozhodně nestěžují. Z ankety, kterou mezi nimi uspořádala ČTK, vyplývá, že jsou se soupeři spokojeni a věří v postup. Většinou jsou rádi, že se vyhnuli "skupině smrti", v níž se sešly Nizozemsko, Itálie, Francie a Rumunsko.

AC Milán stanovil smutný klubový rekord

Mizérie milánského AC na vlastním stadionu pokračuje, Rossoneri včera získali pouze bod z utkání s Juventusem Turín a stanovili tak nový klubový rekord. Příliš velkou radost z něho ale mít nebudou, vůbec poprvé v historii totiž doma nezvítězili v devíti po sobě jdoucích ligových zápasech...

Češi se utkají se Švýcarskem, Tureckem a Portugalskem

Česká reprezentace, která se úspěšně kvalifikovala na evropský šampionát z prvního místa v kvalifikační skupině, zná soupeře pro závěrečný turnaj. V základní skupině se střetne s domácím Švýcarskem, Tureckem a Portugalskem. Podle českého kapitána Tomáše Rosického je skupina hodně nevyzpytatelná.

Zlatý míč získal Brazilec Kaká

Brazilský fotbalista Kaká z AC Milán se stal držitelem Zlatého míče pro nejlepšího hráče světa za letošní rok. Pořadí dnes v Paříži zveřejnili organizátoři prestižní novinářské ankety z časopisu France Football. Jediný český zástupce v nominované padesátce Petr Čech skončil devatenáctý, spolu s Italem Gianluigim Buffonem byli nejvýše z brankářů.

Brückner zavrhl Interlaken, nyní se zvažuje Lausanne

Česká reprezentace nebude v případě dnešního vylosování do skupin A nebo C, které se budou hrát ve Švýcarsku, při červnovém mistrovství Evropy bydlet v městečku Interlaken, jak se předpokládalo. Trenér Karel Brückner po sobotní prohlídce odmítl ubytování v tamním hotelu Lindner, a tak nyní vedení reprezentace zvažuje Lausanne poblíž Ženevského jezera.

Musíme to zastavit, říká Rijkaard

Barcelona letos neumí vyhrávat na hřištích soupeřů. Toto pravidlo se uplatnilo také v sobotu, kdy svěřenci Franka Rijkaarda remizovali na půdě městského rivala Espanyolu. Holandský kouč proto zřejmě chystá změny, které toto trápení zastaví.

Koho dostanou Češi do skupiny?

Tři soupeře pro boje v základní skupině červnového evropského šampionátu se dnes po poledni dozvědí čeští fotbalisté. Při losování ve švýcarském Lucernu bude národní mužstvo zařazeno do druhého koše spolu s Chorvatskem, Švédskem a Itálií. To jsou jediné tři týmy, s nimiž se svěřenci Karla Brücknera nemohou ve skupině střetnout.

Mistři Evropy mohou vydělat až 600 milionů korun

Účastníci mistrovství Evropy v příštím roce si rozdělí 184 milionů eur (zhruba 4,8 miliardy korun), což je o 55 milionů eur více než při minulém šampionátu v Portugalsku. Vítěz turnaje v Rakousku a Švýcarsku získá prémii 7,5 milionu eur. Stejnou částku obdrží každý z šestnácti týmů za samu účast na EURO 2008.

Lucern je ve slavnostním, zítra se losuje

Do startu mistrovství Evropy zbývá ještě 189 dnů, ale ve švýcarském Lucernu to o tomto víkendu vypadá, jako by měl být výkop prvního utkání už v neděli. Na fotbalové bitvy si sice budou muset fanoušci ještě počkat, ale neděle bude skutečně důležitá, protože se rozhodne o tom, kdo s kým bude hrát.

Redknapp: Zatčení mi vzalo naději trénovat Anglii

Manažer Portsmouthu Harry Redknapp míní, že jeho zatčení v rámci vyšetřování korupční aféry mu vzalo naději na angažmá u anglické reprezentace.

Můžeme vyhrát Pohár UEFA, tvrdí Berbatov

Útočník Tottenhamu Hotspur Dimitar Berbatov je nadšen týmovým výkonem, který předvedli jeho spoluhráči ve čtvrtečním utkání Poháru UEFA s Aalborgem. Dánský tým sice vedl o dva góly, ale Kohouti po přestávce dokázali skóre otočit ve svůj prospěch.

Nesta: Nejsem jako Maldini

Věkový rozdíl je mezi nimi osm let. Oba jsou považováni za jedny z nejlepších obránců planety a společně nastupují v AC Milán. Alessandro Nesta a Paolo Maldini jsou častokrát porovnáni, ale mladší z této dvojice tvrdí, že jsou hodně odlišní.

Almunia a Lehmann spolu nemluví

Brankář Arsenalu Manuel Almunia se dostal na pozici brankářské jedničky Kanonýrů díky chybám a následnému zranění německého gólmana Jense Lehmanna. A jak Almunia prozradil, kvůli tomu spolu již dlouho nemluvili.

Riquelme prý odešel z Villarrealu kvůli krátké dovolené

Rozepře s trenérem kvůli příliš krátké dovolené byla důvodem, proč argentinský fotbalista Juan Román Riquelme musel odejít z Villarrealu. Podle prezidenta španělského klubu Fernanda Rioga chtěl mít hvězdný záložník v zimní přestávce delší volno než ostatní hráči.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele