Almirón v laufu a Liverpool zpět na zemi: 13. kolo Premier League v kostce

25.10.2022, 21:01
Názory a komentáře
Miguel Almirón (© AFP)
Možná si vzpomenete. Během mistrovských oslav Manchesteru City si Jack Grealish rýpl do v té době neproduktivního Miguela Almiróna. Nyní se může smát paraguayský záložník. Šestou brankou v sezoně totiž opět vylepšil své kariérní maximum v Premier League a pomohl Newcastlu vyloupit stadion třetího Tottenhamu. Zcela opačné emoce naopak vstřebávali fotbalisté Liverpoolu, které po skalpu City a West Hamu vrátil na zem nováček z Nottinghamu.

Téměř 30 tisíc fanoušků na City Ground vidělo jediný gól v 55. minutě, kdy se proti bývalému zaměstnavateli prosadil Taiwo Awoniyi. Nigerijský reprezentant byl do roku 2021 kmenovým hráčem Reds, ale za šest let neodehrál ani jeden zápas. Forest zároveň několikrát podržel brankář Dean Henderson, jenž podruhé v řadě neinkasoval.

K dalšímu čistému kontu, konkrétně šestému soutěžnímu za sebou, byl velmi blízko také Kepa Arrizabalaga z Chelsea. Ve čtvrté minutě nastaveného času ovšem nedokázal dostatečně vyrazit hlavičku Casemira z Manchesteru United. Se spoluhráči proto kousal remízu 1:1, po které Blues klesli vzhledem k horšímu skóre na páté místo za Newcastle.

V čele soutěže se nic nezměnilo, ale náskok vedoucího Arsenalu se ztenčil. Gunners remizovali v Southamptonu 1:1, což potrestali Citizens v duelu s nebezpečným Brightonem (3:1). Dvěma góly opět zazářil Erling Haaland. Norský "tank" má na kontě už 17 tref a suverénně vede tabulku střelců před Harrym Kanem (10) z Tottenhamu a Alexanderem Mitrovičem (9) z Fulhamu.

Srb Mitrovič skóroval potřetí v řadě a pomohl Fulhamu k oslavám v Leedsu, který se vzhledem k suverénním vítězstvím Aston Villy (4:0 s Brentfordem) a Leicesteru (4:0 ve Wolverhamptonu) ponořil do sestupového pásma se shodným bodovým ziskem jako devatenáctí Wolves a poslední Forest.

Posun do klidného středu naopak zaznamenal Everton, jenž třemi brankami zametl s Crystalem Palace, a také West Ham. Hammers i díky asistencím českých reprezentantů Tomáše Součka s Vladimírem Coufalem zdolali Bournemouth 2:0 a aktuálně okupují desáté místo.

TOP 3 góly:




TOP 3 hráči dle WhoScored.com:


1. - 2. Leon Bailey (Aston Villa) - 8.44 / gól, asistence, 93procentní úspěšnost přihrávek.

1. - 2. Danny Ings (Aston Villa) - 8.44 / 2 góly, 3 klíčové přihrávky, 2 střely na branku.

3. Willian (Fulham) - 8.38 / gól, 5 úspěšných driblinků, 84procentní úspěšnost přihrávek.

TOP hráči dle Fantasy Premier League:


1. Kurt Zouma (West Ham) - 15 bodů.

2. Erling Haaland (Manchester City), Leon Bailey (Aston Villa) - oba 13 bodů.

3. Danny Ings (Aston Villa), Alex Iwobi (Everton), Timothy Castagne (Leicester) - všichni 12 bodů.

Sestava 13. kola:


Autor: Marek Ustohal


Brankář: Dean Henderson (Nottingham) - V roli gólmana o záchranu bojujícího týmu je zápas co zápas v permanenci, což se opakovalo i v utkání proti Liverpoolu, na které příznivci Forest pravděpodobně nikdy nezapomenou. Odchovanec Manchesteru United podruhé v řadě zamkl branku a zahodil klíč. Sedm zákroků včetně fantastického reflexu proti hlavičce Virgila van Dijka těsně před koncem dostalo vyprodanou arénu do varu.

Pravý obránce: Kieran Trippier (Newcastle) - Rodák z Bury se v úvodu ročníku pyšní vynikající formou, bezesporu k radosti reprezentačního trenéra Albionu. Poprvé od odchodu v roce 2019 se vrátil na stadion Spurs a v roli soupeře oslavoval cenné vítězství, ke kterému výrazně pomohl. Svědomitě si plnil defenzivní povinnosti, a navíc byl kreativní v ofenzivě - na svém kontě měl nejvíce doteků s míčem (100) a nejvíce přihrávek do pokutového území (11).

Stoper: Kurt Zouma (West Ham) - Těsně před přestávkou usměrnil do sítě hlavičku Tomáše Součka a zlomil odpor srdnatě vzdorujícího Bournemouthu vítězným zásahem. Vzhledem k faktu, že se sedmadvacetiletý stoper činil i na opačné straně hřiště, bylo o jeho premiérové nominaci v sestavě kola rozhodnuto. Dominantní byl zejména v osobních soubojích ve vzduchu, ale za zmínku stojí i konstruktivní rozehrávka v zárodku útoků Hammers.

Stoper: James Tarkowski (Everton) - Totéž hodnocení lze napsat také o letní akvizici Toffies z Burnley. Po boku Conora Coadyho si 185 centimetrů vysoký stoper získává přízeň fanoušků v Goodison Parku, které výkonem proti Crystalu Palace rozhodně potěšil. Sedmkrát zastavil akci Eagles včasným skluzem a za cenu sebeobětování se stavěl do střel soupeřů. V této statistice si mimo jiné upevnil vedení v rámci celé soutěže.

Levý obránce: Luke Shaw (Manchester United) - Neméně důležitou roli sehrál během víkendu odchovanec Southamptonu, jenž se do základní sestavy Red Devils vrátil po výprasku 3:6 v manchesterském derby začátkem října. Od té doby inkasovali svěřenci Erika ten Haga ve čtyřech zápasech jen jednou ze hry. Na Stamford Bridge kmital neúnavně na levé straně, spoluhráčům připravil dvě šance a jednu z nich proměnil v nastavení Casemiro.

Pravý záložník: Miguel Almirón (Newcastle) - Po 12 střetnutích má na kontě 6 gólů, což je už nyní jeho nové maximum v kariéře v Premier League. Osmadvacetiletý Paraguayec prožívá životní sezonu. Další kapitolu do ní napsal v neděli, kdy rozvlnil síť Tottenhamu. Ve 40. minutě si s lehkostí sobě vlastní pohrál s Clémentem Lengletem a s notnou dávkou štěstí procedil míč za záda Huga Llorise. Jen Erling Haaland z Manchesteru City zapsal v říjnu více branek.

Střední defenzivní záložník: Casemiro (Manchester United) - Netrvalo to dlouho a z důrazného Brazilce je klíčová postava Red Devils, kterou ve středu pole postrádali řadu let. V očekávaném šlágru s Chelsea podal výkon hodný pětinásobného vítěze Ligy mistrů. Desetkrát získal míč a vyhrál devět osobních soubojů, čímž přispěl k aktivnímu hernímu projevu United. Ve čtvrté minutě nastavení navíc stanovil konečný výsledek oku lahodící hlavičkou.

Střední ofenzivní záložník: Alex Iwobi (Everton) - Z ofenzivního křídelníka se proměnil v dispečera a v srdci záložní formace si vede velmi dobře. V duelu s Crystalem Palace z něj sršela energie i množství kreativních nápadů, za které poděkovali zejména střelci gólů Dominic Calvert-Lewin a Dwight McNeil. Pouze Kevin De Bruyne z Manchesteru City má v kolonce asistencí vyšší číslo (9) než rodák z Lagosu (5).

Levý záložník: Leon Bailey (Aston Villa) - Když za rozhodnutého stavu 4:0 střídal, zaplněný Villa Park mu tleskal vestoje. Rychlonohý Jamajčan totiž od úvodního hvizdu deptal svižným driblinkem obránce Brentfordu. Ve 2. minutě chladnokrevně překonal Davida Rayu, navrch přidal nezištné asistence pro Dannyho Ingse a Ollieho Watkinse. Bude v nastoleném trendu pokračovat i pod vedením Unaie Emeryho?

Útočník: Danny Ings (Aston Villa) - Stejnou otázku si lze položit i po excelentním představení třicetiletého útočníka, jenž před odvoláním Stevena Gerrarda skóroval v letošním ročníku jen jednou. Proti Bees nejprve zužitkoval přihrávku Baileyho a ještě před přestávkou nezaváhal z pokutového kopu. Pro spoluhráče vytvořil i tři zajímavé šance a naznačil, že ještě zdaleka nepatří do starého železa.

Útočník: Erling Haaland (Manchester City) - Měl nakročeno k čtvrtému hattricku na domácím Etihad Stadium z posledních pěti ligových zápasů. Nakonec se "musel spokojit" s dvěma trefami. Jeho první zásah, u něhož ukázal enormní rychlost i odolnost v osobních soubojích, lze použít jako studijní materiál pro střelce na všech úrovních. Z bilance 17 gólů v 11 duelech mrazí. Rekord Mohameda Salaha, který v sezoně 2017/18 dal 32 branek, je bezesporu v ohrožení.

Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Arsenal FC1191125:1128
2.Manchester City1182136:1126
3.Tottenham Hotspur1272323:1423
4.Newcastle United1256120:1021
5.Chelsea FC1163216:1121
6.Manchester United1162316:1620
7.Fulham FC1253422:2218
8.Liverpool FC1144322:1316
9.Brighton & Hove Albion1143415:1415
10.West Ham United1242611:1214
11.Brentford FC1235418:2114
12.Everton FC1234511:1213
13.Crystal Palace1134412:1613
14.AFC Bournemouth1234510:2513
15.Aston Villa1233611:1612
16.Southampton FC1233611:1912
17.Leicester City1232721:2411
18.Leeds United1123613:189
19.Wolverhampton Wanderers122375:189
20.Nottingham Forest122378:239

Autor: Jakub Vaněk

Komentáře (48)

Přidat komentář
Bandita_Harry

Top4 stale na pohodu

Reagovat
O.Giroud

hlavne zachrana, lebo tento rocnik mam pocit, ze kazdy tyzden je na vypadnutie iny tim

Reagovat
Csaplárova past

Jo, ale jedini Wolves to maji 100% jasne. A chybet nikomu nebudou ...

Reagovat
Csaplárova past

I Stoke bylo sympatictejsi ...

Reagovat
Front hell

Ramsey nesouhlasí

Reagovat
smazaný uživatel

To urcite nemyslíš vážne :D

Reagovat
Mastný Chobot

Heh, ty budeš sklamaný

Reagovat
Csaplárova past

Kolik tak reálně můžou získat bodů z následujících devíti zápasů?

Reagovat
Mastný Chobot

Netuším, ale Wolves majú podľa príliš kvalitný tím na to, aby spadli.

Reagovat
JohnnyBravo

Mně ten tým náhodou sympatickej je, samozřejmě ne tím co předváději tuhle sezonu, ale loni jsem jim docela fandil. Neves, Moutinho, Fabio, Coady, Traore, Jimenez.. všechno super hráči

Reagovat
JessePinkman

Jj, bude to krásnej boj s kriply o 3. - 4. místo.

Reagovat
kissak

přesně tak, suchý triko

Reagovat
Mastný Chobot

Almirón frajer možno aj Grealishovi sa niekedy podarí, aby aspoň raz zahral ako Almirón

Reagovat
Csaplárova past

Naštěstí se zdá, že Almirón asi nebude mít (nikdy) starosti s přestupem. Jinak by ho Guardiola za 100mio koupil

Reagovat
kissak

chce být budovatelem nové éry

Reagovat
kissak

na to, že se rojily spekulace o jeho letním přesunu jinam na sobě dost tvrdě makal a teď sklízí ovace

Reagovat
kissak

koukám, že Trip má každotýdenní místo v nejlepší jedenáctce kola jisté

Reagovat
GrimeBaller98

Almironovi chlupy na peru > Grealishova kariera

Reagovat
Bandita_Harry

Nejak sa vyznas

Reagovat
Nikikrew

https://twitter.com/passingmfer/status/1584908785738555392/photo/1

Super statistika Salah totalne delo, posledne miesto United hodne usmevne

Reagovat
dantetomas

A v tejto sezone najviac strasi Liverpool

Reagovat
Busby babes

Reagovat
ManUnited

Si pamatuju, že kdysi byl hráč s nejvyšším počtem do sítě Liverpoolu Carragher, ale už je to nějakej pátek

Reagovat
SunFells

Nevyrovnal ho pak Škrtel?

Reagovat
SunFells

7 - Whilst it may have taken Carragher over 12 years to accumulate his total, Martin Skrtel was able to net his seven own goals over a five-year period and set the Premier League record for most in a single season during the 2013-14 campaign probably leaving Brendan Rodgers tearing his hair out after turning into his own net on four occasions

Reagovat
fenixLFC

skvele je predposledne miesto u nas...hrac co ani nehra v lige

Reagovat
Ingimir

City a Chelsea tam majú takých hráčov ešte viac

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
ACSeRw!n

na videa bez zvuku nejsou autorsky prava ?

Reagovat
Taiger

Tottenham Hotspur star Son Heung-min ready to move to 'bigger' club

Konečně mu to došlo

Reagovat
Taiger

As with Kane, the South Korean could be thinking about how he is entering the latter part of his career and he'd like to have a legacy of silverware.

Reagovat
SunFells

To dobře zaspal.

Reagovat
Taiger

Loňský sezóny měl hecnout ten Bayern, než přišel Mané, jantar

Reagovat
Salfovic

Celkem se divím, že po něm nešel Real, když mu nevyšla ta mrdka.

Reagovat
VasAFC

no jak jim odejde son s kanem tak to tam můžou tu prázdnou skříň na trofeje rovnou odinstalovat

Reagovat
Miguel19

To nemusí čekat až odejdou.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
VasAFC

Reagovat
lofin9

Ako backup za Martinelliho by som ho skusil

Reagovat
Nizzie

Reagovat
tweek

to vůbec

Reagovat
avicii

Nekončí mu aj zmluva v lete?

Reagovat
jk

Před rokem podepsal novou na 4.

Reagovat
Golasso

To mě vždycky fascinovalo, jak tady ty hráče (Kane, Son) udržíte a ještě podepisují nové smlouvy . Beze srandy smekám. Jak Levy tehdy vyseděl ten truc Kanea, to bylo ukázkové. Nebo to děláte jak armáda v pohádce S čerty nejsou žerty: https://www.youtube.com/watch?v=X-fzBsMNRlk

Reagovat
Salfovic

Ten to spíš dělá jak v Kmotrovi.

Reagovat
avicii

Hmm tak to nebude mať ľahké s prestupom, kontrakt na 3 roky a predsa už bude mať po 30ke..

Reagovat
jk

Věříš Sherwoodovi jo?

Reagovat
eder

"Pokutu ve výši 30 tisíc liber musí zaplatit manažer Jürgen Klopp z Liverpoolu. Německý stratég byl potrestán za vyloučení v zápase 11. kola proti Manchesteru City (1:0). (sport-express.ru)"

Swině bolševický!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele