Analýza: Nejlepší jedenáctka turnaje po osmifinále

18.06.2002, 23:50
Aktuality
Po semifinále vypadá nejlepší jedenáctka turnaje podle Eurofotbalu takto. V brance je David Seaman, který zachytil zatím nejvíce střel v průběhu turnaje.

V obraně jsou po stranách němečtí obránci Metzelder a Linke. Na šampionátu vyhráli 76 procent osobních soubojů. K nim patří do středu obrany Rio Ferdinand z Anglie. A to nejen, že proti Dánsku dal svůj první gól turnaje. 80 procent všech vyhraných soubojů mluví samo za sebe.

Záložní řada tvoří Brazilec Rivaldo, proti Belgii se trefil počtvrté ve čtyřech zápasech. Marc Wilmots hrál vynikající zápas právě proti Brazilcům, jen trocha štěstí mu zabránila vstřelit nejméně jeden gól. Nesmí samozřejmě chybět David Beckham, který se po zranění dostává do výborné formy. Černou práci výborně v německém týmu odvádí Torsten Frings, který proti Paraguayi neměl snad žádné slabiny.

V hvězdném útoků jsou nejlepší střelci šampionátu, Ronaldo a Miroslav Klose, oba dali po pěti gólech. K nim pateří Christian Vieri, ten vstřelil zatím 4 branky, a hlavně díky němu se Itálie probila až do osmifinále. Pro něj je ovšem umístění do nejlepší jedenáctky jen malá útěcha, neboť přes jeho gól, Jižní Korea Itálii vyřadila gólem v prodloužení.

Autor: Pavel Kuchta

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele