Barcelona získala další posilu, dohodla příchod Koundého

28.07.2022, 19:41
Aktuality
Jules Koundé přestupuje ze Sevilly do Barcelony. Katalánský celek protistraně zaplatí 50 milionů eur, třiadvacetiletý obránce ještě musí projít nezbytnou zdravotní prohlídkou...

Kromě základní přestupové sumy 50 milionů eur může Sevilla získat dalších 10 milionů na základě bonusů. Barcelona, sužovaná finančními problémy, navýšila výdaje v tomto přestupovém období na 153 milionů eur, čímž se dostala na vrchol pomyslného žebříčku.

Koundé byl spojovaný také s Chelsea, nakonec však zůstává v LaLize. Po absolvování zdravotní prohlídky by měl s Blaugranas podepsat kontrakt do roku 2027.

Jedenáctinásobný francouzský reprezentant nastoupil za Sevillu do 133 soutěžních zápasů s bilancí devíti branek a tří asistencí. Koundé do andaluského klubu přišel před třemi lety z Girondins Bordeaux, které za něho tehdy obdrželo 25 milionů eur.

Katalánský celek již v uplynulých týdnech angažoval Roberta Lewandowského z Bayernu Mnichov nebo Raphinhu z Leedsu United. Jakožto volní hráči navíc přišli Franck Kessié (AC Milán) a Andreas Christensen (Chelsea).

Autor: Jiří Vojík / transfermarkt.de

Komentáře (447)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele