Bayern má náhradu za Neuera, potvrdil přestup Sommera

19.01.2023, 16:06
Aktuality
Yann Sommer (© AFP)

Yann Sommer s oficiální platností odchází z Borussie Mönchengladbach do Bayernu Mnichov. Bavorský celek dnes celou transakci potvrdil, za švýcarského brankáře zaplatil osm milionů eur a podepsal s ním smlouvu na dva a půl roku...

Účastník loňského světového šampionátu minimálně v nadcházejících měsících nahradí Manuela Neuera, německý reprezentant si v prosinci zlomil nohu a přijde o celý zbytek sezony. Suma osm milionů eur nemusí být konečná, díky bonusům mohou Hříbata vyinkasovat ještě 1,5 milionu eur.

"Z nové výzvy v Bayernu jsem nadšen, budu chytat za velký a silný klub. Častokrát jsem nastoupil proti němu a znám tak jeho kvality, jsem pyšný," prohlásil po podpisu smlouvy.

"Máme před sebou několik velkých cílů a už se nemohu dočkat, až začnu. Borussii Mönchengladbach bych rád poděkoval za báječných osm a půl let, stejně jako za vstřícnost při jednáních o tomto přestupu," dodal.

Sommerům přesun do Mnichova způsobí další brankářská škatulata. Gladbach se s Montpellierem dohodl na přestupu Jonase Omlina, za něhož zaplatí osm milionů eur.

Montpellier si pro změnu vyhlédl Benjamina Lecomteho, který z AS Monaco hostuje v Espanyolu Barcelona. Jednatřicetiletý brankář by nešel do neznámého prostředí, branku jihofrancouzského klubu již úspěšně hájil mezi lety 2017 až 2019.

Autor: Tomáš Pavlík / fcbayern.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
Lifted

Honza Léto

Reagovat
Rudnevs

Celkom slusne od Gladbachu, ze za 34-rocneho golmana s polrocnou zmluvou vyjednali 8,5 miliona a este usetrili na nahrade, ktoru by casom aj tak potrebovali. Celkovo win win win prestup pre vsetky strany.

V Bundeslige to je medzi brankarmi fakt samy Svajciar…

Reagovat
Kucka

Reagovat
j_mrazik

Sommer kommt im Winter.

Reagovat
Inter Eterno Amore

Reagovat
JackDaniels.

Reagovat
JackDaniels.

To by mal byt slogan Bayernu pri tomto prestupe - kampan

Reagovat
Rudnevs

OT: Po Eberlovi uz aj Schröder ide do Lipska

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele