Bayern Mnichov oficiálně posílil záložník Roca

04.10.2020, 19:08
Aktuality
Marc Roca se stěhuje ze Španělska do Německa. Třiadvacetiletý středopolař přestoupil z Espanyolu Barcelona do Bayernu Mnichov, kterému se upsal na pět let...

Mistr Evropy se španělskou reprezentací do 21 let z roku 2019 je odchovancem barcelonského Espanyolu, do jehož prvního týmu se prosadil v ročníku 2016/17.

Hned od nadcházející sezóny se Roca zařadil k oporám, ani jeho přítomnost však v uplynulém ročníku nepomohla k udržení katalánského klubu mezi španělskou elitou.

Ve druhé lize zasáhl 23letý záložník do dvou utkání, další starty však bude přidávat v Bundeslize, neboť za 9 milionů eur přestoupil do Bayernu Mnichov. Úřadující německý šampion může celkem zaplatit 15 milionů, neboť součástí dohody jsou také bonusy.

"Jsme rádi, že jsme získali Marca Rocu. Podle fotbalových i charakterových vlastností skvěle zapadá do našeho týmu, a stále se bude rozvíjet. Jsem si jistý, že nám dá velkou přidanou hodnotu," řekl sportovní ředitel Hasan Salihamidžić.

Autor: Jiří Vojík / transfermarkt.de

Komentáře (63)

Přidat komentář
bayern987

Super posila, ještě koupit toho mladýho beka z Brightonu.

Reagovat
stas87

Omg, ked nepride CHO, tak plan B je vraj Costa. To fakt nech hra radsej ten Musiala, pretoze Costa na to zacne srat ako to uz ukazal v minulosti.

Reagovat
smazaný uživatel

Bojná Sarr

Reagovat
stas87

Čo s ním?

Reagovat
smazaný uživatel

Má prísť

Reagovat
Seydou Doumbia

to radši I.Sarra nebo z ligy Diabyho nebo Thurama...

Reagovat
bayern987

Reagovat
db18

Reagovat
Rudnevs

Záleží na detailoch prestupu. Pokiaľ to bude hosťovanie, tak podľa mňa v pohode deal od Bayernu. Opäť ďalší kvalitný hráč na doplnenie kádra na rok prakticky za nič. Na tom v podstate nemôžu prerobiť. A podobne ako u Coutinha, Perišića a spol. budú na nejaku opciu zvysoka kašlať.

Reagovat
Bayern +

Reagovat
Kocour Klapuška

Reagovat
Rich

Reagovat
irik

Reagovat
Talker

Začínáte mě fakt srát, jak se každý půlrok připlazíte pro CHO...

Reagovat
stas87

Nefandim Bayernu ! Uz si to konene zapamätaj si to.

Reagovat
smazaný uživatel

prosim ta kto je CHO?

Reagovat
Madafak

Callum Hudson-Odoi

Reagovat
Seydou Doumbia

Nevím co si o takovém hráči myslet. Škoda že se nepokusili ukrást Zakariu, to je zvíře.

Reagovat
db18

Snažili jsme se o něj už minulý rok, tehdy ale měl stát myslím přes 30 mega... letos za 9 super. Navíc nám DM chyběl.

Reagovat
Seydou Doumbia

Neznám ho, proto takový komentář. Výhodou pro Bayern bylo že Espanyol spadl. I tak má vysněná posila furt je Zakaria.

Reagovat
Bayern +

Reagovat
esmuellert

23.07.2019 Bayern neuspěl s nabídkou na Rocu

Bayern Mnichov údajně neuspěl s první nabídkou na záložníka Marca Rocu. Espanyolu Barcelona za něj nabízel 18 milionů eur a další bonusy, španělský klub však trvá na výši výstupní klauzule, která je 40 milionů eur.

Aneb kdo si počká...

Reagovat
db18

Reagovat
Kocour Klapuška

Reagovat
Rich

Reagovat
Kolarik12

Roca je super posila, ale hlavne ne boha ten Moting a Sarr

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Tristní přestupové snahy

Reagovat
db18

Reagovat
Rich

Za mě super posila, jeho hra mi připomíná Thiaga docela. Ještě to chce minimálně přivést křídlo na hostování, což Odoi padá, jelikož Chelsea chce za něho hrozný prachy, tak možná Lemar by mohl být možný. A hlavně někoho na pozici pravého beka, protože Pavard je strašný doslova.

Reagovat
Heresy

Roca je dobrej s thiagem bych nesrovnal ... A lemar snad nevyjde.. Drahy a hraje hovno... A na praveho beka richards staci.. Hraje fakt dobre. Treba to pavarda zvedne

Reagovat
Rich

Tak logicky ještě na jeho úrovni asi nebude, ale jinak ten styl mi ho připomíná. Lemar byl super v Monacu, když hrál, bohužel se rozhodl pro Atletiko a nebyla to úplně šťastná volba, ale ten jeho driblink a kombinace byly super, navíc kvalita do kádru se hodí... Pravda ten Richards hraje dobře, možná bych ho zkoušel častěji, protože Pavard, co zápas to obrovská chyba... Plus i Tolisso mě štve, raději snad bude hrát častěji Roca, než on.

Reagovat
Kolarik12

No uplne bych nerekl, ze nekdo hraje dobre. Celkove ta hra Bayernu od nove sezony je nejaka ospala, chybi pohyb i ten pressing opadl, asi neni po te narocne sezone stava. A to me vede k tomu, ze vedeni naprosto v prestupaku zaspalo, a ted se to snazi behem poslednich par dni nejak narychlo lepit. Nevim, jestli je to neschopnost Brazza nebo ma jen svazane ruce Rummeniggem a Hoenssem, kazdopadne toto by si mel nekdo z vedeni ods*at, protoze po tech par zapasech to vypada, ze letos bude problem i BL, natoz pomyslet na nejakej double v LM.

Reagovat
esmuellert

Uli už tam dávno není, takže ten do toho už bude jen těžko kecat - maximálně komentovat . Dle mého je to opatrnost Rummeniggeho, aby Bayern zbytečně nerozhazoval, ale taky bych se přikláněl k určité neschopnosti Brazza.

Mě spíš mrzí, že odešli na hostování Oliver Batista Meier a Sarpreet Singh. Hlavně druhý jmenovaný věřím, že by se začínal prosazovat. Každopádně klobouk dolů před Musialou, na svůj věk si to dává.

Reagovat
Kolarik12

No neverim, ze Hoenes porad netaha za nitky. Ikdyz uz ofiko prezidenta nedela, tak urcite ma porad velkej vliv. Pokud jde o mladiky, tak souhlasim, ze jestli byl zamer dat sanci mladsim, tak se nemeli Meier se Singhem posilat hostovat, coz jen utvrzuje to, ze spis se prestupak nezvladl z hlediska nakupu. Jinak Musiala super, jistej na balonu jak starej mazak u Richerdsa slo v urcitych okamzicich videt, ze je jeste nejistej, ale mel tam par peknych centru, takze otazka casu a snad se chytne taky.

Reagovat
Rich

Mám to stejně i když Hoenes není ve vedení, tak za ty nitky tahá... Bohužel Rummenige brzo bude taky tahat takhle v pozadí... Jinak Musiala a Richards, oba mají budoucnost u Bayernu, hlavně druhý zmiňovaný hrál dneska lépe, než Pavard. A ten pas na Lewu? To bylo super.

Jinak koukal jsem a transfermarket hlásí, že Bayern se zajímá o Costu, je to pravda? Docela se divím, ale na druhou stranu, Costa pokud není zraněný, tak je neskutečně rychlý a pod Guardiolou hrával dobře, to až pod Ancelottim se to myslím zhoršilo.

Reagovat
Kolarik12

Costa vypada, ze je hotova vec. Zitra by mel projit zdravotni prohlidkou. Lepsi nez nic, ale nijak zvlast nejasam, je hodne sklenenej. Cely mne to proste prijde sity horkou jehlou, aby se nereklo. Ale jak kvalitni posily se daji asi tak sehnat behem posledniho tydnu prestupaku?

Doufam, ze si to neodserou lidi, kteri za to nemuzou, a to predevsim Flick a unaveni hraci...

Reagovat
Rich

Flick to nějak ustojí, vedení si za to může samo, celou dobu spalo a na poslední týden se o něco snaží, ale jako můžeme být rádi, že Bayern dostal ten výprask před týdnem, jinak posily by nepřišly žádné... Costa bude dobrý, kvalitní rychlé křídlo, problém je jeho skleněnost, každopádně pokud to bude hostovačka s výkupní klauzulí, tak může se snažit jako Perišič a může překvapit.

Já Costu měl rád, byl to super hráč, ale škoda, že pak nějak mu to už nevycházelo, každopádně na křídlech to může oživit.

Reagovat
Talker

Chelsea za Odoie nechce nehorázný prachy, Chelsea ho nechce pustit. Prý jste chtěli hostovačku a opci za 70 mega, což jsme odmítli.

Reagovat
Rich

Upřímně dříve či později stejně k nám přijde, to že ho nechce pustit je jedna věc, ale druhá věc je tak, aby vás nemrzelo to, že odejde časem zdarma k nám.

Reagovat
esmuellert

Jinak Ulle přestoupil za pár drobných do HSV, jak to hodnotíš Rudnevsi? Myslíš, že je to ten klíčový hráč, co dokáže HSV podržet v klíčových momentech, aby konečně vykopali zpět první ligu?

Reagovat
Rudnevs

Skvelý deal od HSV a zároveň oceňujem ústretovosť Bayernu, ktorý ho pustil za pár drobných a ešte mu bude platiť časť platu. Ako som už písal, priviesť do druhej ligy hráča, ktorý pri zranení Neuera ukázal, že by asi mal na to, byť jednotkou v Bayerne, je proste skvelý ťah.

Ťažko povedať, či to bude rozhodujúci faktor v boji o prvú ligu, ale rozhodne je to skvelá posila a mať za sebou takúto istotu sa určite zíde.

Reagovat
esmuellert

Tam musela být daná dohoda, že pokud Ulle bude chtít odejít, tak mu nebudou bránit. Za ty jisté výkone, které v době Neuerovo zranění předváděl, byly vynikající. Škoda, že to tenkrát nevyšlo v té reprezentaci.

Myslím si, že by to byla dobrá posila kdekoliv v první lize, takže pro HSV velká paráda Rád bych ho viděl zpět v bundeslize, stejně jako HSV.

Reagovat
Müllered

Ten Sarr dostane smlouvu na 4 roky. A Choupo přestupuje od finalisty k vítězi LM, to nevymyslíš. Ten Costa mi nevadí, snad se alespoň občas přiblíží k výkonům prvního půlroku.

Reagovat
Rich

Choupovi bych dal šanci, je to backup pro Lewu, jelikož on nebude moc hrát každý zápas od začátku. Čili podle mě adekvátní náhrada, ale říkal jsem si, proč Bayern nezkusil Mandžukiče, tak či tak pokud se dotáhne Costa a k tomu máme nově Rocu, za hubičku navíc, tak to bude super.

Reagovat
db18

Všechno špatně...

Reagovat
Bayern +

Ale no tak... Roca je super, Choupo si zahrá pár minút a Zirkzee môže ísť na hostovacku kde sa rozohra, Costa mi nevadí, pretože je to len hostovacka. A niekto prísť musel. Ber to z tej stránky, že lepšie ako nikto, pretože sme už začínali byt čo sa týka šírky kádra v celkom slušnom srabe

Reagovat
Bayern +

No, akurát namiesto Sarra mal prísť Lamptey.

Reagovat
db18

Roca super, jako jediný, ale ten zbytek? A u Choupa už jsem nechápal ani to, že se dostal do Anglie... a další jeho přestupy jsou ještě nesmyslnější...

Reagovat
Bayern +

V Mainzi on nebol super?

Nevadia mi ti hráči fakt. Som rad, že vôbec niekto prišiel, neminuli sa peniaze a dokopy aj tak hovno odohrajú, pretože sú to všetko len náhradníci za našu ideálnu zostavu.

Reagovat
db18

Neh... nikdy jsem mu nepřišel na chuť...

Reagovat
Kolarik12

Taky to s tim Sarrem a Motingem nejak nemuzu pobrat. Porad doufam, ze to je jen kec. U toho Motinga chapu, ze to je hrac na lavku a moc si nezahraje, ale na to RB potrebuje Bayern regulerniho hrace, co je schopnej hrat zaklad, protoze Pavard posledni dobou nic extra a uz vubec nechapu, proc se teda cpe ctyrleta smouva osma dvacetiletemu noname hraci a jeste k tomu z francouzske ligy.

To uz bych byl radsi, kdyz uz se to teda letos s prestupakem nezvladlo, tak nez cpat ctyrletou smlouvu Sarrovi, tak vydrzet do zimy a jit po mnohem vic potencialnim Lampteym nebo Aaronsovi. Jeden hraje za prumernej Brighton a Norwich s Aaronsem je dokonce v druhe lize, takze myslim, ze by nebyl az takovej problem jednoho z nich v zime dotahnout a dosel by aspon hrac s mnohem vetsim potencialem do budoucna.

Reagovat
bayern987

Reagovat
blackhawk88

Sarr uz je v mnichove

Reagovat
Kolarik12

Navic podle vseho prichazi uz zranenej...

Reagovat
db18

Klasika.

Reagovat
esmuellert

Achjo, tyhle rychlokvašky...

Reagovat
blackhawk88

Brazzo a Bayern tento prestupak vobec nezvladli...

Reagovat
Kocour Klapuška

za mě pokud přijde Costa,tak naopak dobrej

Reagovat
Kolarik12

Mozna tak ke Comanovi a Sanemu na marodku...

Reagovat
esmuellert

Stejně máme ale pořád více odchodů, jak příchodů. Nyní jde do PSV na hostování do konce sezóny Fein.

Reagovat
Bayern +

Choupo Nothing oficiálne u nás

Reagovat
db18

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele