Benfica myslí na budoucnost, dotáhla přestupy Tengstedta a Schjelderupa

12.01.2023, 21:31
Aktuality

Casper Tengstedt z Rosenborgu a Andreas Schjelderup, jenž do této chvíle oblékal dres Nordsjaellandu, se stali posilami Benficy. Dvaadvacetiletý útočník i o čtyři roky mladší křídelník podepsali smlouvy do roku 2028...

Dánský mládežnický reprezentant přišel do Rosenborgu teprve v létě, ve 14 ligových zápasech ale vstřelil 15 gólů a přidal devět asistencí, což vzbudilo zájem věhlasnějších klubů.

Pro třetí tým uplynulého ročníku Eliteserien jde o mimořádně vydařený přestup - Rosenborg přivedl Tengstedta z Horsens za milion eur a nyní ho prodává se sedminásobným ziskem.

Benfica rovněž oznámila příchod Andrease Schjelderupa, za něhož Nordsjaelland vyinkasuje základní částku 9 milionů eur a dalších pět milionů eur zůstává ve hře na bonusech. Aktuální lídr dánské nejvyšší soutěže si zajistil ještě 20% podíl z případného dalšího prodeje.

Osmnáctiletý ofenzivní hráč patří k největším norským talentům, první starty v Superligaen začal sbírat v sezoně 2020/21, aktuálně je odchovanec Bodø/Glimt s deseti góly nejlepším střelcem soutěže.

Autor: Jiří Vojík / abola.pt, transfermarkt.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
Hunt

Skvělé nákupy, za poslední rok nemají se všemi přestupy v Evropě konkurenci.

Reagovat
Kluivert9

Hovno na budoucnost, na přeprodej a na money...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele