Berg po čtyřech letech opouští Athény a míří na Blízký východ

29.06.2017, 11:59
Aktuality
Řecká liga přichází o svou největší střeleckou hvězdu. Naposledy 23gólový Švéd Marcus Berg po čtyřech plodných sezonách opouští Panathinaikos a na dva roky se upsal Al-Ainu ze Spojených arabských emirátů. Zanedlouho 31letý forvard tak poprvé míří za hranice Evropy...

Hvězda Eura do 21 let z před osmi let se do Athén uchýlila roku 2013 z Hamburku a nezklamala v ani jedné sezoně, když pokaždé překlenula hranici patnácti ligových branek. Letos vůbec poprvé Berg v Řecku vyhrál i zlatou kopačku pro nejlepšího střelce, na titul to však ani tentokrát nestačilo.

Teď se tedy účastník posledního mistrovství Evropy stěhuje za novou výzvou. Al-Ain ho chtěl představit už v minulém týdnu, tehdy však ještě nenašel společnou řeč s Panathinaikosem. Tomu nakonec přesto zaplatí něco kolem tří milionů eur, tedy nebude skládat celou pětimilionovou výkupní klauzuli.

Marcus Berg v kádru čtvrtfinalistů asijské Ligy mistrů nahradí saúdskoarabského střelce Nassera Al-Shamraniho. S Al Ainem, za který ještě nedávno pálil ostrými Asamoah Gyan, podepsal dvouletý kontrakt s opcí na další jednu sezonu.

Autor: Tomáš Daníček / thenational.ae

Komentáře (11)

Přidat komentář
EverlastD

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Špatná destinace vyměněná za ještě horší

Reagovat
salm0n

Slavie zaspala

Reagovat
Stannis Baratheon

Allein v Al-Ain

Reagovat
smazaný uživatel

v Pana 115 zapasu a 75 golu

Reagovat
smazaný uživatel

*151/95

Reagovat
Kucka

statistika slušná, ale jinde góly nedával, čekalo se od něj, že se prosadí v nějaké lepší lize

Reagovat
smazaný uživatel

taky hrac bez vyssich ambicii co si dobre zarobil

Reagovat
Ferguson6

Jeho Slavia nechcela?

Reagovat
osobnostx

31 ? Ještě nedávno se mi zdálo že byl v "under 21 " týmu...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele