Berhalter chtěl Reynu poslat domů. Už jsme pomalu kupovali letenky, prozrazoval

13.12.2022, 10:24
Aktuality
Giovanni Reyna (© AFP)

Giovanni Reyna odehrál na mistrovství světa v Kataru překvapivě jen 51 minut a důvodem mohly být i otázky ohledně jeho chování. Americký záložník měl velké neshody s trenérem Greggem Berhalterem, který byl dokonce připravený ho poslat předčasně domů. Sám Reyna se vůči jeho vyjádření ohradil. Uvedl, že se omluvil, a také mu vadilo, že o kauze promluvil.

Reyna se na šampionátu dostal na hřiště v 83. minutě v klání proti Anglii a poté byl ještě od 46. minuty v osmifinále proti Nizozemsku. Berhalter se na nedávném projevu v New Yorku rozpovídal o problémech v jeho kabině, a ačkoli nikoho konkrétního nejmenoval, dle zdrojů časopisu Kicker, jež pak potvrdily i ESPN a The Athletic, cílil svá slova na hráče Dortmundu. "Byli jsme připraveni mu rezervovat letenku, až tak extrémní situace byla,” uvedl Berhalter.

I v dalších formulacích Berhalter znovu na nikoho konkrétního neukázal. "Měli jsme v kádru hráče, jenž nesplnil naše očekávání na trávníku i mimo něj," prozradil. "Seděli jsme společně se všemi několik hodin a přemýšleli jsme, co s ním udělat. A opravdu jsme byli připraveni ho poslat domů. Řekli jsme mu, že se musí celému mančaftu omluvit. Také ovšem přece musíte vysvětlit, za co se omlouváte. Nemůžete prostě pouze vzkázat: Chlapi, je mi to líto,” dodával.

Sám Reyna se neváhal k celé nepříjemné záležitosti ozvat, jakmile se o zprávách kolem svojí osoby dozvěděl. A vlastně potvrdil, že celý případ souvisel s ním. "Doufal jsem, že se nebudu muset vyjadřovat k otázkám mistrovství světa,” psal Reyna na svém Instagramu. "Jenže byla učiněna taková prohlášení, která zpochybňují mou profesionalitu a můj charakter,” zlobil se.

Berhalter mu měl před startem turnaje sdělit, že jeho role na trávníku bude hodně omezená. "Byl jsem zničený,” pokračoval Reyna. "Fotbal je můj život, věřím ve své schopnosti. Jsem velmi emotivní člověk. Emoce mě ovlivnily na tréninku i obecně mé chování, když jsem se dozvěděl, že nebudu tolik využívaný. Omluvil jsem se svým spoluhráčům a trenérovi. A bylo mi řečeno, že mi je odpuštěno. Poté jsem zklamání setřásl, dal jsem všem za pravdu,” mínil.

Hodně ho ve finále překvapilo, že se celá story dostala na svět. "Teď jsem zklamaný, že se o těchto nepříjemnostech stále píše. A jsem dost překvapený, že k nim přispívá někdo z týmu,” podotýkal. "Trenér Berhalter vždycky říkal, že problémy, které v kabině jsou, zůstanou tam, abychom se jako jedno mužstvo mohli soustředit na soudržnost a naše zlepšování,” zakončil.

Autor: Patrik Sandev / kicker.de, getfootballnewsgermany.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
inferno08
Reagovat
ratusek

Reagovat
Coutinho10

nejde jinak

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Kucka

Čekal jsem to, už když jsem otvíral článek

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele