Bobby Robson: Chtěla mě Benfica

10.12.2002, 09:04
Aktuality
Manažer Newcastlu Sir Bobby Robson včera regionálnímu deníku Evening Chronicle prozradil, že dostal nabídku vést Benficu Lisabon. Ta nakonec místo Robsona angažovala Jose Antonia Camacha, bývalého reprezentačního kouče Španělska.

"Byl jsem Benficou osloven," přiznal Robson. "Řekli mi, že jsem na jejich seznamu kandidátů číslo jedna. Věděl jsem, že bych tak byl jediným trenérem v historii, který vedl všechny tři nejslavnější portugalské kluby," řekl kouč, který v minulosti trénoval Sproting Lisabon a FC Porto. "Dali mi hodinu na rozmyšlenou, já ale na to, abych řekl 'ne', potřeboval pár minut. Jako manažer Newcastlu mám práci, o které jsem vždy snil. Je to moje životní angažmá a také je poslední," uzavřel Robson, celoživotní fanoušek Newcastlu.

Bobby Robson má za sebou bohatou kariéru a v Portugalsku zažil chvíle radosti i rozčarování. V září roku 1993 byl po vyřazení z Poháru UEFA od Casina Salzburg propuštěn z pozice trenéra Sportingu, přestože s ním právě vedl ligu. Bez práce ale nebyl dlouho, už za pár týdnů hájil barvy konkurence - usedl na lavičku FC Porto. A na konci sezóny se dočkal satisfakce, ve finále portugalského poháru s Portem porazil právě Sporting. V Portu pak ještě vyhrál dva ligové tituly, než přesídlil zase o kousek dál, ale o hodně výš - na trenérskou židli slavné Barcelony.

Autor: Petr Starý

Komentáře (411)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele