Braithwaite se stěhuje v rámci Barcelony, oblékat bude dres Espanyolu

01.09.2022, 22:25
Aktuality
Martin Braithwaite (© AFP)
Martinu Braithwaitemu byla předčasně ukončena jeho smlouva s Barcelonou, žádné velké stěhování na něj ale nečeká. Na nové smlouvě se totiž dohodl s konkurenčním Espanyolem, jemuž se zavázal kontraktem do roku 2025.

Dánský útočník se tak stal už několikátou a možná i poslední posilou Katalánců v tomto přestupovém období. Před ním kádr rozšířili brankáři Álvaro Fernández a Benjamin Lecomte, obránce Brian Oliván, záložníci Tonny Vilhena s Viniciusem Souzou a Eduem Expósitem a také útočníci Joselu, Dani Gómez a José Carlos Lazo.

Jednatřicetiletý Braithwaite už si vyzkoušel celou řadu angažmá. Po odchodu z Esbjergu strávil čtyři sezony v Toulouse, načež se vydal do anglického Middlesbrough. Po krátkém hostování v Bordeaux zakotvil od ledna 2019 v Leganés, odkud ho díky výjimce při zraněních hráčů vykoupila mimo přestupové období Barcelona. Za tu odehrál během tří let 58 zápasů, ve kterých vsítil 10 branek.

Nyní bude chtít pomoci Espanyolu napravit nepovedený vstup do sezony. Svěřenci Diega Martíneze totiž zatím ve třech zápasech získali pouhý bod.

Autor: Martin Vejdělek / mundodeportivo.com

Komentáře (16)

Přidat komentář
Gazdo

Diky za nic a cau

Reagovat
drussbarb

To je sice pravda, ale vzpomeňme si, jakým způsobem jej Barca přetáhla z jeho klubu. Není jeho chybou ani výše smlouvy a to, že ji chtěl dodržet.

Reagovat
Gazdo

To ma nezaujima to pravidlo tu bolo a je a nevyuzivala ho iba barca ale aj ostatne kluby akurat o barcelone sa tolko hovori lebo Barcelona. Leganes to pravidlo poznalo a ked tam dali vykupku 19 mega tak bohuzial. To by ma ale tolko nesralo. Ani to ze ten hrac za to ze je to poleno co na barcu nema nemoze. Mna serie ten fakt ze ten typek kludne povedal ze mu nevadi odsediet cely kontrakt na tribune ze mu ide o to aby mu zaplatili a rodina sa mala dobre. To sice clovek z ludskeho hladiska aj pochopi ale ako fanusika ma to vylozene nasralo. Taki hraci tu nemaju co robit

Reagovat
PBLead

jak pokrytecká přístup

Reagovat
twelwer

Reagovat
drussbarb

Rozumím, jak to myslíš. A tak se mi jeho přístup nezdá OK. Ale přesto dávat vinu hráči je poslední věc, která by mě napadla, za tu situaci může jen vedení.

Každopádně už je pryč. Sláva

Reagovat
DrQQ

Už dáva góly za inú Barcelonu. :-)

Reagovat
Gazdo

Tak ja som jeden z najvacsich kritikov nasho vedenia to ti asi potvrdi kazdy. Kazdopadne Braithwaite u mna prekrocil ciaru ktoru nemal

Reagovat
drussbarb

Šak chápu, ale ve světle toho, co předváděl Krysa, mi to vadí jen trošku. Měl smlouvu

Reagovat
CHONG

A RdT teda zůstává?

Reagovat
Phillipinho

Prej se nestihl jeho prestup do Raya a musi zustat, ackoliv nechtel hrac ani vedeni. A kvuli nemu nemohli Martinezovi privest jine posily

Reagovat
CHONG

Ale ani to Rayo mi nedává moc smysl, RdT má hrát v týmu s pohárovými ambicemi

Reagovat
REPLIKATOR

Aubameyang, Braithwaite... jeden srdcař vedle druhýho

Reagovat
Fodbalysta

Auba ? Vždyť přišel do klubu, o kterém se mluvilo, že se prakticky nedožije konce roku a hrál skoro zadarmo. Dal 13 gólů v soutěžních zápasech, pomohl k LM, v El Clasicu byl fantasticky. Rozhodně bych mu vzhledem ke všem okolnostem (věk, rozpoložení klubu když přicházel, finanční ohodnocení..) nic nevyčítal.

Reagovat
Eichel

Reagovat
REPLIKATOR

Myslel jsem tím, kam odešli. Arsenal x Chelsea, Barcelona x Espanyol.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele