Brighton opět loví v Polsku, přivádí teenagera Kozłowskiho

31.12.2021, 21:34
Aktuality
Brighton & Hove Albion v průběhu příštího týdne oznámí zisk dalšího polského talentu. Zhruba za 8 milionů liber má do Anglie z Pogońu Szczecin přesídlit 18letá naděje Kacper Kozłowski. Brighton nejspíš poté mladého seniorského reprezentačního záložníka pro zbytek sezony odešle na hostování.

Vysoce ceněný teenager, který byl v nedávné minulosti spojován i s věhlasným Liverpoolem, toho má za sebou v útlém věku mnoho. Polskou Ekstraklasu pravidelně hraje už druhým rokem, dvakrát střídal na letošním Euru, kde vytvořil rekord pro nejmladšího hráče historie, a s mateřským Pogońem Szczecin si zpočátku této sezony zahrál i předkolo Konferenční ligy.

Brighton se tímto obchodem zároveň stává menším specialistou na polské naděje. Před rokem a pár měsíci posílal šest milionů liber do Poznaně za Jakuba Modera, Kozłowskiho kolegu z reprezentace, a zhruba od stejné chvíle jihoanglickému klubu patří také někdejší stoper Legie Michal Karbownik, momentálně na hostování s opcí v řeckém Olympiakosu.

Kozłowskiho nejspíš čeká podobný osud, když podle informací The Athletic stráví zbytek této sezony na hostování. Pravděpodobnou destinací je senzační belgický lídr Union Saint-Gilloise, který s Brightonem sdílí většinového vlastníka v Tonym Bloomovi. V USG už v nedávné době hostovali tři hráči Albionu, včetně současně odveleného Japonce Mitomy.

Autor: Tomáš Daníček / theathletic.com

Komentáře (20)

Přidat komentář
kissak

OT: chlapi nyní veškerá sportovní rivalita stranou.

Přeji mooooře zdraví, štěstí a pohody, ať se nám ta 19tka vyhýbá.

Každému týmu z celé EPL přeji co nejlepší umístění v tabulce dosažené férovou hrou.

Reagovat
Luc-Luc

Reagovat
Stannis Baratheon

Devatenáctky se mi vyhýbaly vždycky...

Reagovat
DUCK11

Reagovat
Axelrose

Jednu dobu jsem s nimi uměl docela dobře pracovat.

Ale ta už je dávno pryč

Reagovat
Bandita_Harry

Reagovat
Axelrose

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Jkb

Jsem nevěděl, že Moder je Polák a je mu teprve 22 let. Mě se dost líbí ta práce Brightonu celkově, nový stadión, postupně se dostali ze třetí ligy až do PL a teď se pomalu dostávají výš, přitom finančně nemůžou konkurovat těm největším ale herně se jim pomalu přibližují.

Opravdu velmi dobrá práce od lidí ve vedení a Potter si zaslouží trošku větší uznání než se mu dostává.

Reagovat
Tshabalala

Myslím, že 7 celovečerních filmů není málo

Reagovat
Nizzie

8

Reagovat
jk

To s těmi financemi je úplný nesmysl. Brighton utrácí opravdu hodně.

Reagovat
Jkb

Utrácí hodně ale rozhodně ne tolik co špička. Za posledních 7 sezón 334,92 miliónů Euro, třeba Newcastle za stejné období 419,7 mega , CP 294,34 miliónů, Leicester 570,85 mega.

Bral jsem jen nákupy, prodeje jsem do toho netahal, počítal jsem to z transfermarktu.

Úplně jako nesmysl mi to nepřipadá, co jsem napsal předtím.

Reagovat
jk

Tak týmy jako United nebo LFC si logicky můžou dovolit utratit více, protože více vydělají

Brighton do toho sype podobně jako Villa, docela dobře to jde vidět na tom, kolik majitelé musí do klubu narvat peněz a tam je Brighton tuším na pátém místě. Takže peníze v tom kde jsou hrají docela významnou roli.

Reagovat
Jkb

Tak jasný, že bez peněz to nejde snad s vyjímkou Burnley. Pro mě, na jejich výsledky má větší vliv to jak je trénují a celkově ta práce okolo toho klubu a týmu, než že by si kupovali čistě ten úspěch drahejma přestupama.

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli sel tenhle za 8, tak Hlozek za 15?

Reagovat
Euphael

Proc neni v clanku informace o postu? To je zurnalistika, kdy se jen prelozi info z Athleticu ?

Reagovat
Mass

Kozlowského sem si kupoval v FMku a mám ve zvyku trochu nasledovat hráče i v reálu. Takže Kacper je moderní osmička, box-to-box, s dobrou obranou, podobnej typ jako Alex Král.

Reagovat
Selänne

Reagovat
Euphael

diky

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele