Broja si přetrhl kolenní vazy, sezona pro něho skončila

13.12.2022, 16:29
Aktuality
Armando Broja (© AFP)

Hodně dlouhou pauzu před sebou má Armando Broja. Chelsea před několika dny sehrála přátelský zápas s Aston Villou a albánský útočník si z něho odnesl zraněné koleno, podrobné vyšetření pak potvrdilo nejčernější možné obavy...

Stále teprve jednadvacetiletý fotbalista se včera podrobil testům a ty odhalily přetržený přední zkřížený vaz. Broja se aktuálně připravuje na operaci, po níž bude následovat minimálně půlroční pauza.

Broja během uplynulých dvou let sbíral zkušenosti ve Vitesse a Southamptonu a letos pravidelně dostává příležitosti v prvním týmu Chelsea. K zápasům naskakuje z lavičky, i tak si na své konto připsal osmnáct startů a v říjnovém utkání s Wolverhamptonem také první gól.

Broja nebude chybět jenom Chelsea, ale také albánské reprezentaci, která je jedním ze soupeřů Česka v kvalifikaci o postup na ME 2024. Na jaře určitě nebude k dispozici na souboje proti Polsku, Moldavsku a Faerským ostrovům, s otazníkem pro tuto chvíli jsou jeho zářijové starty proti Česku a Polsku.

Autor: Tomáš Pavlík / dailymail.co.uk

Komentáře (104)

Přidat komentář
SunFells

Cristiano here se go

Reagovat
Agent z Melmacu

a ten tím sa rozjebe už úplne

Reagovat
SunFells

...Cristiano here we go

Reagovat
Agent z Melmacu

Cristiano here we kokot

Reagovat
Nizzie

Reagovat
Maximm9

ten tym se totalne rozjebal odchodem Romana, Ronaldo tam uz vic nedosere

Reagovat
Remt

Ronaldo: Hold my beer

Reagovat
Nizzie

Reagovat
Figurehead

Reagovat
andkoo

tak mozno Aubameyang este ozije a da par golov

Reagovat
Salfovic

Škoda, zrovna když to měl rozjeto na dvacet gólů.

Reagovat
Greny

Nkunku hned v zimě?

Reagovat
Hachim Mastour

finished

Reagovat
John Obi Mikel

To není normální tohleto.

Reagovat
cristiano.K.

furt se vám aspon zranil lavičkový hráč, co my máme říkat s Diazem

Reagovat
Figurehead

Kante, James, Chilwell, Fofana,...

Reagovat
romeo351

Ta Chelsea není normální…

Reagovat
Greaber

Asi bychom fakt měli začít uvažovat nad herním systémem bez útočníka...

Reagovat
hona.kub

bez útočníka už hrajeme dlouho...

Reagovat
Kluivert9

Ten zkoušíte od odchodu Costy...

Reagovat
icemike

Reagovat
DarylDixon

On aj hral túto sezónu?

Reagovat
JohnnyBravo

Chelsea, Arsenal i United budou shánět útočníka, to bude zajímavej boj o podpisy

Reagovat
SunFells

Není moc pravděpodobné, že Arsenal bude shánět útočníka.

Reagovat
Busby babes

skoda, ze nemame penize.

Reagovat
Busby babes

https://theathletic.com/4001402/2022/12/15/premier-league-nba-awards/

po kom byste pojmenovali PL MVP award? Athletic to zuzil na Cantona, Henry a Shearer.

Ja bych teda volil Cantonu, nejen kvuli United, ale spis pro to, jaky vliv mel na anglicky fotbal a svym zpusobem proslapal cestu dalsim neanglickym hracum. Asi nikdo nemel takovy vliv na tym, jako mel Cantona na United.

Henry je taky dobra volba. Shearer pro me ne, ten by spis byl na cenu pro nejlepsiho strelce.

Reagovat
SunFells

Jasně, že bys volil. Cena pro MVP však těžko může jít někomu, kdo má tak chudý MVP rejstřík jako Cantona, to už jsou na tom značně lépe Cristiano i třeba Vidic. Henry a Shearer jsou od něj úplně zřejmý, nejlépe to však vůbec nepojmenovávat.

Reagovat
SunFells

resp. jméno ceny MVP

Reagovat
Busby babes

Henry 2 POTY, Sheare 1 POTY... no nevim, jestli bych rekl, ze to je uplne jiny ale ok. Jak rikam, Henry je dobra volba, nic proti nemu. Jen podle meho mel Cantona na anglicky fotbal daleko vetsi vliv.

Navic cena se zacla udelovat az od sezony 94-95... za ty predchozi dve by tam Cantona dost pravdepodobne minimalne 1 dostal.

Reagovat
Busby babes

ale ted jsem dohledal, ze i v tech predchozich se udelovali ceny, jen se tomu jinak rikalo, proto jsem to nevidel v prehledu na te POTY wiki.

92-93 - award to Paul McGrath, a veteran central defender who contributed to Aston Villa's second-place finish in the Premier League. Manchester United's Paul Ince came second and Blackburn's Alan Shearer third.

coz hlavne ten Ince je dost vysmech. Cantona a jeho prichod nas katapultoval k titulu a on mel 15 golu a 16 asistenci. (Shearer 16 golu)

https://en.wikipedia.org/wiki/1993%E2%80%9394_FA_Premier_League

zas v dalsi sezone to dostal Cantona, i kdyz podle cisel by to spis melo patrit Andy Cole, ktery byl nejlepsi strelec i nahravac ligy (34+13), Cantona 18+12 (ale titul).

Takze co se MVP oceneni tyka, je na tom vlastne stejne jako Shearer.

Reagovat
Busby babes

teda presneji, Cantona hrac sezony dle hracu, Andy Cole mlady hrac sezony, Shearer nejlepsi dle FA. trochu salamounske od FA, ze Cole uklidili na to Young POTY.

Reagovat
SunFells

Přímo v tom článku Athleticu máš vypsané jejich ocenění. Zkontroluj si znova, pokud máš pocit, že jsou na tom s Shearerem stejně. Navíc tam přímo uvádí PFA Players’ Player of the Year na přejmenování, kde jak Henry tak Shearer mají mimo ocenění samotné i typickou nominaci do týmu sezóny. Ale ať to vezmeš z jakéhokoliv úhlu, Cantona významně zaostává a na jeho vliv, jakkoliv spekulativní je, ti mnoho angličanů plivne s takovým zdůvodněním a právě se souvisejících důvodů by si tím spíš volili angličana v té francouzské skupince.

Reagovat
SunFells

Btw chtěl bych vidět, jak bys pojmenovával trofej pro manažera po Wengerovi před Fergusonem, když ten vliv zahraničních hráčů tak zmiňuješ

Reagovat
Busby babes

Ano, Wenger mel na anglicky fotbal taky velky vliv, to nezpochybnuju. Jen teda SAF ma tech titulu tolik, ze to prevazi.

coz Cantona teda taky, Shearer ma 1, Henry 2, Cantona 4. A vsichni ti hraci byli v tech titulovych sezonach pro sve tymy nejdulezitejsi.

Reagovat
SunFells

Jedná se o individuální ocenění, tomu snad rozumíš.

Reagovat
SunFells

Ale nepřekvapils

Reagovat
SunFells

(s tím Wengerem)

Reagovat
Busby babes

jako wtf? na tituly 13- 3, to je preci obri nepomer. ale pokdu teda individualne, tak manager sezony 11-3 pro Fergusona.

Reagovat
SunFells

Vždyť já rozumím, proč by to v případě pojmenovávání ind. trofejí měl být Ferguson, jen ti aplikuju tvůj nápad se specifickým vlivem hráče, který taktéž strádá ind. oceněními za jinými kandidáty

Reagovat
Busby babes

a ja ti jen rikam, ze to prirovnani uplne nesedi, protoze u tech individualnich oceneni neni tak velky rozdil mezi Shearerem, Henrym a Cantonou no. u srovnani SAF vs Wenger je to uplne jine.

Reagovat
SunFells

Je zřejmý v obou případech. Taky měl Ferguson snazší podmínky.

Reagovat
Busby babes

Reagovat
SunFells

Co nechápeš?

Reagovat
mithro

vsak ma FA na svojej strane a utratil kazdy rok najviac penazi

Reagovat
iamek

Reagovat
Nizzie

Protože 7, popř. 4 nejsou víc než 3. Beru PFA Players' Player of the Year, FWA Footballer of the Year a Premier League Player of the Season.

Btw. tam u Fergusona vs. Wengera vůbec nemůže být rozpor. Byť měl Wenger vliv jaký měl, a dle mého by bez jeho vlivu nebyla Premier League taková, jakou ji známe dnes, tak Ferguson byl prostě někde jinde.

Reagovat
Busby babes

no a diky Cantonovi a jeho vlivu na United zas prisel nastup zahranicnich hracu do PL. Stalo by se to tak jako tak, ale proste Cantona to urychlil.

A znova, ja nerikam, ze by Henry byl blbost, dava smysl i on. To je ten rozdil v pristupu. Ja tu druhou moznost neshazuju. Vy jo.

Reagovat
Nizzie

Aha

Reagovat
Busby babes

Reagovat
Nizzie

Strašně Cantonu shazujeme. Ježíši.

Reagovat
Busby babes

jinak pokud by o tech cenach FA/PL fakt uvazovala, tak muj tip je, ze by to byl Shearer a SAF, jako domaci... ta narodnost tam ve vysledku hodne prevazi zbytek.

btw tys zas neprekvapil svym: Cantona? to je uplna blbost... zatimco ja tam vidim duvody proc by to mohl byt Henry nebo i Shearer, ty tu moznost pro Cantonu od zacatku rovnou shazujes ze stolu jako kravinu.

Reagovat
SunFells

Jo. Ona to kravina je a vysvětlené si to měl.

Reagovat
Busby babes

zajimavy ze ani ten Athletic to nevidi jako kravinu, ale jako jednu z moznosti.

Ale jinak ok, pak je kravina i ten Henry.

Reagovat
SunFells

Proboha

Reagovat
Busby babes

no, uplatnil jsem tvoje meritka i na Henryho abys videl jak to vypada.

Reagovat
Nizzie

No, a on uplatňuje celou dobu tvoje měřítka, abys viděl, jak to vypadá. Akorát, hm, ty to nějak nevidíš.

Reagovat
Busby babes

akorat ze vubec no. uplatnoval by je pokud by rozdil v trofejich mezi Cantonou a Henrym/Shearerem byl daleko vetsi. Coz neni.

Reagovat
Nizzie

A kdo rozhoduje o tom, kolik trofejí už je velký rozdíl a kolik ne?

Reagovat
Busby babes

no, jelikoz rikam svuj nazor, tak... ja.

Reagovat
Nizzie

Aha, tak to potom jo.

Reagovat
Busby babes

ale znova, nerikam to preci jen ja, rikaji to i ti lide z Athleticu, ze je Cantona relevantni kandidat.

Reagovat
Nizzie

Reagovat
Nizzie

Btw rozdíl v trofejích je u Henryho a Cantony 4. Cantonův vliv, teď beru tvá slova, spočíval v tom, že urychlil příchod zahraničních hráčů, což by se stejně stalo. Takže ten vliv není až tak velký. Takže u trofeje pro nejlepšího hráče sezóny je jeho jméno docela vtip.

A stejně tak je vtip vůbec uvažovat o Wengerovi, jehož vliv na anglický fotbal by imho mnohem větší, než Cantonův, když máš proti němu Fergusona v jehož prospěch mluví téměř vše.

Reagovat
Busby babes

Cantona zmenil anglicky fotbal a z United udelal tu masinu na vitezstvi. vyhral 4 tituly a v kazde z tech sezon byl nejdulezitejsim hracem tymu.

a viz vejs, ani v tom Athleticu si to nemysli, ze je to vtip, asi rpoto, ze vedi jak dulezitym hracem byl.

A ano, ve prospech Fergusona mluvi temer vse, to same ale u srovnani Cantona Henry Shearer neplati. Asi i proto ho tam ten athletic dal jako jednoho z kandidatu. Takze me u vas fascinuje ta naprosta neochota uznat, ze by i ten Cantona mohl byt slusnym kandidatem...

Reagovat
Swarley

A vis ze se bavis s fandy Arsenalu? Trosku se jim dari, tak at si to jeste chvili uziji... Dej tomu nejaky tyden a bude to zase v normalu..

Reagovat
Nizzie

Klasik

Reagovat
Swarley

Jj, tyhle vase hovna uz se stavaji klasikou

Reagovat
Nizzie

Jistě.

Reagovat
Swarley

Reagovat
Swarley

‘For us (in France), it was the beginning of everything. I’m not saying we didn’t know much about the PL, but it wasn’t well televised.

'When he went there, we started to think "wow, what a league". Fans, atmosphere, Cantona.

'A French guy that goes and plays for Manchester United and your nickname is The King, when you know the history of the club? I was like, "wow, I want some of that".

Reagovat
Nizzie

Tak já taky netvrdím, že je výběr Cantony, nebo jeho zařazení mezi tyto hráče vyloženě vtip, nebo že není slušným kandidátem, takže tě udivuje něco, co se vůbec nestalo, to zase udivuje mě. Řeším jediné, a myslím, že i Sun Fells, a sice, že u jedné kategorie přikládáš vlivu dané osoby na sport rozhodující význam a u druhé kategorie téměř žádný. A to proto, aby to vycházelo ve prospěch Cantony resp. Fergusona. Pro mě je Cantona stejný kandidát jako Wenger, pěkná nominace, za to, co dokázal, ale na pojmenování po něm to nestačí.

Reagovat
Nizzie

Nebo jako jo, napsal jsem to (že je to vtip), ale to je samozřejmě blbost. Vtip to není, to jsem přepískl, ale jak píšu víše, vidím v té nominaci spíš analogii s Wengerem a jeho nominací u manažera. Ti dva by byli ideální kandidáti u třeba MVP zahraničních hráčů, resp. manažerů. Například.

Reagovat
Nizzie

* výše

Reagovat
bbbauch

Reagovat
Nizzie

Reagovat
Busby babes

ne, ja jsem rekl, ze bych dal Cantonu a dal duvody proc. SunFells muze videt a asi i vidi jina kriteria, ktera jsou z jeho pohledu dulezitejsi/maji vetsi vahu a tak voli jinak. To je uplne v poradku.

Reagovat
Nizzie

Reagovat
SunFells

Jak si je uplatnil? Vzpamatuj se už

Reagovat
Busby babes

tak, ze jsem rovnou smahem rekl, ze je Henry blbost.

Reagovat
SunFells

Kvalita

Reagovat
Nizzie

To je marný s ním.

Reagovat
SunFells

Já vím, zažil jsem jeho taťku kiwwiho v nejlepší formě. I navzdory tomu jsem očekával, že nebude problém rozumět tomu, že pokud jde o pojmenování MVP trofeje, jedinými možnými kandidáty po kom ji pojmenovat jsou nejprominentnější vítězové daných trofejí. Škoda no.

Reagovat
J0EL

Ten tatka kiwwi tam

Reagovat
Busby babes

zajimavy, ze treba ten Athletic si to nemysli a navrhuji i toho Cantonu... ale tak co oni vedi...

Reagovat
SunFells

Hádám vědí totéž, když vychází, ti žurnalisté, ze stejných informací.

Každopádně vědí i oni dobře, vyhrál to u nich jeden z těch dvou možných kandidátů. Dělat anketu ze tří je víc sexy než ze dvou.

Reagovat
Busby babes

aha, takze tvuj zaver: pridali tam 3 jen na okrasu. lol. uzasny

Reagovat
SunFells

To jsi mohl pochopit už z toho, že tam jsou jen dva vhodní kandidáti. Proč i navzdory evidentnímu ti bylo několikrát uvedeno.

Reagovat
Busby babes

oni si to nemysli, proto tam dali 3 a napsali.. "But, like Bryant, Ibrahimovic could never be the original. And the fact that Cantona was the Premier League’s original superstar puts him in serious contention."

Reagovat
Busby babes

jedinej zaslepenej v tyhle debate jste tu vy a presne tohle: "jedinými možnými kandidáty" ...

Reagovat
SunFells

Reagovat
J0EL

Reagovat
Nizzie

Reagovat
Nizzie

Reagovat
J0EL

klasik

Reagovat
Busby babes

Reagovat
Nizzie

Reagovat
Nizzie

Reagovat
Busby babes

viz reakce, opravil jsem se.

Jinak i ten clanek Athelticu ho dava jako kandidata, ja jsem jen napsal svuj nazor pro koho bych hlasoval a proc. Zatimco ty u Cantony rovnou pises: to je ale picovina...

Reagovat
J0EL

Reagovat
Zaschrona

Stanley Matthews

Reagovat
Busby babes

jako... ono to jsou Premier league awards, takze tam nezapadne. to by pak byla jeste slozitejsi debata... staci Cantona vs Henry

Reagovat
jk

Shearer, určitě.

Reagovat
Busby babes

The Athletic reported earlier this week that The Raine Group, acting as United’s exclusive financial advisor, is aiming for a full sale in the first quarter of 2023 at a price between £6billion and £7billion.

na tohle jsem zvedavy. imho jim nikdo tolik neda a spadne to nekam k 5 mld.

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda, hlavně ať je ale v pořádku

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele