Bruce ještě s trénováním nekončí, ujme se West Bromwiche

03.02.2022, 20:41
Aktuality
Ačkoliv po svém vyhození z Newcastlu mluvil o odchodu do důchodu, Steve Bruce ještě s manažerskou profesí nekončí. Nově podepsal smlouvu s druholigovým West Bromwichem, na jehož lavičce po neuspokojivých výsledcích skončil Valérien Ismäel.

Francouz se Baggies ujal v červnu po sestupu z Premier League a vstup do nového angažmá neměl vůbec špatný. Poprvé prohrál až v jedenáctém kole, nicméně aktuálně získal z posledních sedmi utkání jen pět bodů a jeho tým vyšel hned pětkrát gólově naprázdno, což znamenalo propad na šesté místo a také Ismaëlovo odvolání.

Jedním z volných kormidelníků v této době byl právě Bruce, jenž se po změně majitele poroučel ze svého místa v Newcastlu a vše nasvědčovalo tomu, že ukončí trenérskou kariéru. Namísto toho ovšem začne své už dvanácté angažmá.

"Neočekával jsem, že se do manažerské pozice vrátím takhle brzy, ale od doby, co jsem byl kontaktován, jsem věděl, že nemohu odmítnout nabídku, abych se pokusil dostat tento klub na pozice, na kterých chce být. Přicházím s jediným cílem a tím je dostat Albion do Premier League," říká trojnásobný vítěz anglické ligy z pozice hráče Manchesteru United.

Fanoušci West Bromu doufají, že se jednašedesátiletému manažerovi povede popáté dovést své mužstvo do Premier League. Bruce se radoval v sezonách 2001/02 a 2006/07 s Birminghamem, a dvakrát také slavil s Hullem. Dvakrát se mu povedlo postoupit z druhého místa a ve dvou případech jeho týmy prošly nástrahami playoff.

Autor: Martin Vejdělek / dailymail.co.uk

Komentáře (33)

Přidat komentář
Seydou Doumbia

Přesně ideální klub pro něj

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Birmingham, Aston Villa a teraz i WBA.

Reagovat
eleven11

Ešte stihne aj Wolverhampton !

Reagovat
Seydou Doumbia

Musel by změnit občanství

Reagovat
smazaný uživatel

Stevao Brucalves

Reagovat
JackDaniels.

Nechce sa mu sťahovať zrejme, btw z tých štadiónov som nebol len na Birmingham City

Reagovat
Salfovic

Ještě Big Sama někam.

Reagovat
masina_LFC

To recyklovanie katastrofálnych trénerských dinosaurov je strašne vtipné

Reagovat
Salfovic

Dostávají se někam, kde naše Gambáč liga byla před patnácti roky.

Reagovat
Aldeano

Reagovat
smetos

To je jak nejaky bug ve hre

Reagovat
Kucka

Reagovat
soukup

A není to vlastně normální, že starší neprogresivní kauč sežene místo jen ve druhé lize? WBA by asi taky radši Kloppa nebo Guardiolu, ale asi by je k sobě nenalákali.

Reagovat
masina_LFC

tak možno by to mali skúsiť s niekým mladším a trošku progresívnejším nie? Klopp sa tiež vypracoval z druhej ligy v Mainzi, Nagelsmann dostal priestor v Hoffenheime, Parker alebo Howe sú príklady v Británii. A jasné, vždy sa môže stať, že mladý manažér neuspeje, ale Bruce je tragéd a každému musí byť jasné, že WBA nič okrem katastrofálneho futbalu jeho príchodom nezíska

Reagovat
kissak

třeba překvapí a zůstanou v playoff o EPL

Reagovat
soukup

Z posledních 7 zápasů vyhráli jen jeden, ale pořád jsou v boji o postup. Asi chtěli jít tentokrát trochu víc na jistotu. A teda taky toho oba dost nevíme. Bruce třeba nebyl první nebo druhou volbou, ale dostali od někoho košem, a prostě Bruce nakonec vzali, protože potřebovali rychle někoho a ne hrát měsíc pod caretakerem a doufat, že se uvolní někdo zajímavější a mezitím vypadnout ze hry o postup.

Reagovat
Sandstorm

Do PL je dostane, ale pak už nemůžou čekat žádný progres.

Reagovat
fenixLFC

snad nie. uz tak boli najmenej zaujimavym timom v lige (dlhodobo), ale s bruceom budu najodpudivejsim timom ligy..

Reagovat
Seydou Doumbia

Škoda že je na tom ptáček WBA tak špatně. Bohužel jediná sezóna, kdy to bylo pěkný byla asi ta jak tam byl Lukaču

Reagovat
kissak

Brucinho přeju hodně štěstí, ale zároveň jsem rád, že jsi u nás skončil

PS: klidně s Baggies zůstaň tam, kde jsou.

Reagovat
Seydou Doumbia

Tak to mu moc štěstí neprejes potom

Reagovat
kissak

to víš, ještě stále převládá frustrace z jeho působení u Magpies

Reagovat
Seydou Doumbia

Chápu, hlavně se zachraňte, v Brunovi jste získali top hráče na svůj post

Reagovat
kissak

Chápu svou zaujatost, ale byla by to škoda.

Reagovat
smazaný uživatel

Bruce patrí medzi mojich obľúbených trénerov, veľký sympaťák a čo tak sledujem dokumenty o PL, viacero hráčov o ňom povedalo, že je to najlepší tréner, pod akým hrali. Veľmi mu prajem úspech, ale mám veľké pochybnosti, či takíto tréneri môžu niečo tomu klubu ešte dať. Bruce, Hodgson, Ranieri... tréneri, ktorých práca stále baví (klobúk dole), ale tímy už nikam neposúvajú. Kiežby ešte motyka vystrelila fandím im, ale futbal sa veľmi zmenil, posunul vpred a sú tu noví, talentovaní tréneri: Howe, Nagelsmann...

Reagovat
kissak

nejhorší je když člověk nedokáže skončit protože ho to stále baví, avšak nedovede tým nikam posunout

pro WBA bude dobrej

Reagovat
soukup

což o to, WBA by Nagelsmanna asi jako kauče brali, ale myslím, že ten radši zůstane v Bayernu. Zas prosím nebuďme naivní, že trh je přeplněný tisíci mladých progresivních trenérů, jejichž angažmá nemůže skončit ničím jiným než absolutním úspěchem a je tam nulové riziko.

Reagovat
Neutron

tiez ma vie pobavit, ked tu niekto napise, ze mali zobrat niekoho mladeho a progresivneho, do prdele to co kazdy mlady trener je automaticky progresivny? A kolko ich je na trhu? A kolko ich je na trhu takych co by vobec o klube urovni WBA uvazovali, a ked sa potom spytas koho tak maju na mysli tak ti nikto nic nepovie, lebo proste nevie.

Reagovat
Neutron

ale tak spajat meno ako Nagelsmann v jednom komentari s WBA je totalna blbost, nie? Ten v nijakom vesmire do klubu ako WBA nepojde.

Reagovat
smazaný uživatel

A píše tu niekto, že tam má ísť? On bol len príklad... tiež začínal od nuly a nešiel hneď trénovať Lipsko a Bayern. Možno raz zakotví aj v tom West Bromwichi, za takých 15-20 rokov, to nikto nevie... na svete je veľa mladých talentovaných trénerov a to ich nemusím ani poznať, aby som to vedel, verím tomu, len im treba dať šancu. Risk je niekedy zisk a treba sa poobzerať aj niekde inde, nielen v Anglicku. Chápem aj to, že je už polka sezóny za nami a veľa klubov nechce špekulovať a vsadí radšej na "istotu".

Reagovat
Neutron

Teoria o kope talentovanych mladych progresivnych treneroch, ktori iba cakaju na sancu je proste mytus a ako si napisal, cisto zalezitost viery. Hej rovnako v tom WBA moze skoncit aj Klopp vsetko je mozne, aj ze raz daju LM.

Reagovat
kissak

co se tam posralo když Ismäel měl tak famozní nástup?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele