Bundesliga - preview 18. kola: Leverkusen - Dortmund

27.01.2023, 08:39, aktualizováno 29.01.2023, 08:52
Previews
Florian Wirtz (© AFP)

Zajímavou podívanou slibuje poslední utkání tohoto kola, gólovou nadílku by mohl přinést souboj Leverkusenu s Dortmundem. Odpoledne se svou mizérii pokusí ukončit Schalke, proti bude 1. FC Köln...

Schalke 04 - 1. FC Köln

neděle 15:30
Za dva lednové zápasy inkasovalo Schalke ostudných devět gólů. Nic tak zatím nenasvědčuje tomu, že by "Knappen" měli zachránit nepovedenou sezónu. Ta je ovšem stále "jen" v polovině, fanoušci S04 tak pořád mohou doufat, že se jejich oblíbený mančaft zvedne. Nejlépe už v neděli proti Kölnu, jenž si ovšem bude chtít zpříjemnit oslavy 75 let od založení klubu.

"Naděje je dobrá věc". Slova z filmového trháku Vykoupení z věžnice Shawshank si "Königsblauen" už asi párkrát řekli. Vedle naděje se totiž už nemají moc čeho chytnout. Šílená obrana, impotentní útok, finanční problémy a zasloužené poslední místo. Schalke se prostě brodí v bahně a cestu ven marně hledá.

V reakci na poslední výsledky posílilo mužstvo z Gelsenkirchenu svůj kádr během týdne o dva obránce: Tima Skarkeho a Moritze Lenze. Oba se mohou v modrém dresu předvést už v neděli. "V úterý jsme odehráli velice slabý zápas. Nyní je důležité, abychom ukázali jinou tvář a získali body," vzkázal trenér Schalke Thomas Reis.

"Kozli" z Kolína si na restart bundesligové sezóny moc stěžovat nemohou. Jedinou kaňku zpsůobil inkasovaný gól na půdě mnichovského Bayernu, kvůli němuž "Effzeh" senzačně neobrali bavorského giganta o všechny body. Předtím však družstvo kouče Steffena Baumgarta zničilo Brémy a v tabulce se posunulo blíž k jejímu bezpečnějšímu středu.

Baumgart však upozorňuje, že jeho mančaft musí v rozdělané práci dál pokračovat. I na půdě Schalke."Měli bychom si dát pozor, jak do takového zápasu vstoupíme. Měřítkem pro nás není zápas v Lipsku, zejména v prvním poločase, ale výkon Schalke ve Frankfurtu," prohlásil trenér nosící již kultovní bekovku.

Do zápasu, v němž si Köln připomene 75 let od svého založení, by po absenci v Mnichově mohl zasáhnout stoper Kozlů TImo Hübers. Zdráv už je také útočník Jan Thielmann, dál naopak marodí jiní forvardi Mark Uth, Florian Dietz, Sebastian Anderson, Dimitros Liminos, a také obránci Luca Kilian s Kristianem Pedersenem.

Také Schalke hlásí návraty svých hráčů z marodky, nicméně duel s Effzeh ještě levý bek Thomas Ouwejan a záložníci Alex Král s Rodrigem Zalazarem možná vynechají. Blízko návratu na trávníky je také zadák Leo Greiml, to brankář Michael Langer, stoper Sepp van der Berg a útočník Sebastian Polter si ještě nějaký čas nezahrají.

Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Schwolow - Brunner, Yoshida, M. Kamiński, Aydin - Krauß, Latza - Kozuki, Drexler, Skarke - Frey

1. FC Köln - pravděpodobná sestava:
Schwäbe - Schmitz, Soldo, Chabot, Hector - Skhiri - Maina, Ljubicic, Kainz - Selke, Tigges

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.88 - 3.80 - 1.97

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací

Bayer Leverkusen - Borussia Dortmund

neděle 17:30
Srpnovou porážku v Dortmundu započal Leverkusen trápení, které se táhlo většinu loňského podzimu. Nyní se ovšem Bayer zvedá a usiluje o proniknutí do bojů o pohárovou Evropu. Snažení "Werkself" by jistě pomohlo, kdyby v neděli zdolal také Borussii, která ovšem v lednu ještě nepoznala přemožitele.

Sebevědomí očividně roste. Zatímco v říjnu nebo listopadu se hráči Leverkusenu na hřišti viditelně hledali, nyní kooperují mnohem snadněji, šňůra pěti bundesligovým výher v řadě vlila Bayeru čerstvou krev do žil, což klub z Porýní hodlá nadále využívat.

V domácím prostředí se pak Werkself daří ještě delší dobu. Tři body si z BayAreny naposledy odvezl Freiburg, a to na začátku jara. "Máme velmi dobré spojení s našimi fanoušky. Když máme v zápase slabší chvilku, které přijdou v každém utkání, cítíme jejich velkou podporu z tribun. To nám velmi pomáhá," těší trenéra Leverkusenu Xabiho Alonsa.

Bývalý španělský záložník dokáže určit i další faktory, díky nimž je jeho družina nyní silnější. "Lépe bráníme, mezer je méně, všichni si pomáhají. To nám dává velkou jistotu a díky tomu jsme automaticky silnější v ofenzivě," vyzdvihl Alonso obrannou činnost Bayeru.

To Dortmund si v posledních dnech může o dobré obraně jen nechat zdát. V 16. kole inkasovala Borussia od Augsburgu hned třikrát, uprostřed pracovního týdne pak gólmana Gregora Kobela pokořili také hráči Mainzu. Důležité nicméně je, že v obou střetnutích dokázali "Schwarzgelben" vstřelit více branek.

Žlutočerní tak v obou lednových zápasech zvítězili a zůstávají přímo v bojích na čele tabulky. "Díky šesti bodům z těchto dvou zápasů se nám podařilo vrátit se tam, kde chceme být: nahoru na příčky zaručující Ligu mistrů," pochvaloval si kouč Dortmundu Edin Terzic.

Na marodce Borussie dál figurují praví obránci Thomas Meunier a Mateu Morey. Záložník Marco Reus by již měl být po nemoci zdráv, do základní sestavy se pak zcela jistě vrátí středopolař Jude Bellingham, jenž si proti Mainzu odpykal trest za žluté karty. Fanoušci Leverkusenu přivítali proti Bochumi uzdraveného záložníka Floriana Wirtze. Laborují naopak středopolař Charles Aránguiz, jehož trápí lýtko, i útočník Patrik Schick, jenž však dolečuje zranění třísel.

Výlety Dortmundu do Leverkusenu zpravidla stojí za to. Méně než dva góly padly při vzájemném duelu v BayAreně naposledy v roce 2016. V sezóně 2021/22 uspěl v Leverkusenu po divoké přestřelce Dortmund (3:4), Bayer nicméně na jaře vše vrátil i s úroky - v téměř rok staré bitvě nasázel Schwarzgelben pět branek. Poslední zápas v 1. kole probíhajícího ročníku dopadl lépe pro BVB, jemuž vítězství 1:0 zajistil již zkraje utkání Marco Reus.

Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Hrádecký - Tapsoba, Tah, Hincapié - Frimpong, Palacios, Andrich, Bakker - Diaby, Wirtz, Adli

Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Kobel - Ryerson, Süle, N. Schlotterbeck, Guerreiro - Can - Adeyemi, Brandt, Bellingham, Reyna - Moukoko

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.50 - 3.90 - 2.71

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací

SC Freiburg - FC Augsburg

sobota 15:30

Stěží odhadovat, v jakém rozpoložení je aktuálně Freiburg. Ten částečně hodil za hlavu první krutý debakl od Wolfsburgu, když se znovu zapojoval do bundesligového dění po skončení světového šampionátu v Kataru, a ve vloženém kole uhrál aspoň plichtu s Frankfurtem, který se nachází taktéž v popředí tabulky. Přece by ale nyní bylo potřeba proti Augsburgu zvítězit.

Tedy za předpokladu, že domácí i nadále chtějí prohánět ty nejúspěšnější ligové celky. Pokud zahrneme do statistik i působení před katarským turnajem, vyhráli Breisgau-Brasilianer jen jednou v posledních čtyřech případech. Pochopitelně že taková bilance dlouhodobě nemůže být v souladu s vysokými ambicemi. A ty Freiburg musí mít. Byla by škoda od nich upouštět, protože celou sezónu má zatím rozehranou slušně. Prostě pouze musí znovu zažehnout motor.

Svěřenci trenéra Enrica Maassena též nevstoupili do lednového programu nejlépe, na druhou stranu vsítit tři góly v Dortmundu není zahoditelným počinem. I tak ale žádné body nezískali. Pak ovšem doma přetlačili těsně Mönchengladbach, a vymanili se tak z červených příček. "Já jsem přesvědčený, že chuť a energii máme. A doufám, že nás publikum povzbudí,” přál by si domácí lodivod Christian Streich. "Fanoušci jsou pro nás hlavní motivací, představují pro nás číslo jedna v tomto ohledu. A pokud obě strany naleznou harmonii, dopadneme dobře,” věřil.

SC Freiburg - pravděpodobná sestava:
Flekken - Kübler, Ginter, Lienhart, Günter - M. Eggestein, Keitel - Dóan, Höler, Grifo - Gregoritsch

FC Augsburg - pravděpodobná sestava:
Gikiewicz - Gumny, Gouweleeuw, Uduokhai, Čolina - Engels, Rexhbecaj - Maier, Demirovič - Beljo, M. Berisha

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.67 - 4.01 - 5.51

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

1. FSV Mainz 05 - VfL Bochum

sobota 15:30

Pěkně hořký kalich vypili fotbalisté Mainzu na závěr první poloviny sezóny. Středeční duel s Dortmundem totiž ztratili až v samotném závěru. Třetí a poslední pokus zvítězit v lednu budou mít "Nullfünfer" proti Bochumi, která může být se začátkem roku 2023 poměrně spokojena.

Po remíze ve Stuttgartu drželi hráči Mainzu plichtu také v 17. kole. A už se zdálo, že i nové akvizice FSV - obránce Andreas Hanche-Olsen či útočník Ludovic Ajorque - vybojují cenný bod. Jenže v závěru středečního klání neubránili svěřenci kouče Boa Svenssona rohový kop protivníka, po němž Dortmund udeřil.

Do dalších kláních by Nullfünfer měly zapracovat jak na koncentraci, tak také na zakončení. "Myslím, že jsme proti Dortmundu měli několik dobrých příležitostí, chyběla nám ale přesnost. Některé akce jsme mohli dohrát lépe, abychom se dostali do větších šancí," zhodnotil partii proti Borussii lodivod Svensson.

Také Bochum ve středu odešla ze hřiště poražena. Nezdar se však v Leverkusenu víceméně očekával, proto fanoušky VfL výsledek 2:0 zas tolik nezklamal. Mnohem důležitější pro ně byla předešlá výhra nad berlínskou Herthou, po níž se družina trenéra Thomase Letsche vydrápala mimo poslední dvě sestupové pozice, nad nimiž zůstává i nadále.

I v Porúří ale pořád mají na čem pracovat, ofenziva i defenziva totiž zůstávají problémem. "Musíme zapracovat na obojím. Záleží na celém týmu. Musíme spolupracovat a vytvářet si gólové příležitosti," nabádá své svěřence Letsch.

Na půdu Nullfünfer se nevypraví zranění brankáři Michael Esser s Paulem Gravem ani bek Cristian Gamboa. Lépe už se cítí obránci Kostas Stafylidis s Ivanem Ordecem. Mainz dál postrádá útočníka Jonathana Burkardta i gólmana Robina Zentnera, po vypršení disciplinárního trestu uděleného za pět žlutých karet v sezóně se naopak do akce vrací středopolař Dominik Kohr.

1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
Dahmen - Hanche-Olsen, Fernandes, Caci - Widmer, Kohr, Aarón - Barkok, Lee - Onisiwo, Ingvartsen

VfL Bochum - pravděpodobná sestava:
Riemann - Janko, Ordec, K. Schlotterbeck, Danilo Soares - Losilla - Kunde, Stöger - Zoller, Holtmann - P. Hofmann

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.83 - 3.74 - 4.68

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

TSG Hoffenheim - Borussia Mönchengladbach

sobota 15:30
Hoffenheim ani Mönchengladbach nevstoupily do nového kalendářního roku zcela podle představ. Zatímco "Kraichgauer" ze dvou zápasů šťastně vyválčili alespoň bod, Borussia v obou mačích padla. Oba celky už tedy potřebují zabrat.

Chytne se v Hoffenheimu Kasper Dolberg? Možná časem. Nyní se však TSG dál spoléhá především na Andreje Kramariće. Právě chorvatský útočník zachránil Kraichgauer v posledním utkání na domácí půdě proti Stuttgartu. Kramarić nejprve otevřel skóre, které však hosté otočili. V nastaveném čase se však nepostradatelný spasitel opět zjevil a zařídil konečnou remízu 2:2.

Svého střelce tedy Hoffenheim má, proto se vedení klubu v předešlých dnech angažovalo v posílení obrany. Zvlášť, když v prosinci ukončil kariéru zraněnými sužovaný Benjamin Hübner, který se před výkopem střetnutí proti Stuttgartu rozloučil s fanoušky Kraichgauer. Do Bádenska tak dorazil zkušený stoper John Anthony Brooks, jenž Bundesligu dobře zná: dříve působil v Hertě a Wolfsburgu. "Jay nám hodně pomůže, jsem si jistý, že i zítra (v sobotu). Ve svých předešlých štacích jsem zápasy proti němu nesnášel, protože všechny míče vyhlavičkoval," prohlásil na páteční tiskové konferenci kouč TSG André Breitenreiter.

Mönchengladbach na podzim pro změnu těžil z produktivity Marcuse Thurama. První lednový duel s Leverkusenem však Francouz vynechal a Borussia bez své opory porýnské derby nezvládla. Ve středu už se Thuram představil v Augsburgu, vyšel ovšem naprázdno. Neprosadil se ani nikdo další z "Hříbat", která tak podlehla i bavorskému FCA.

I po dvou porážkách se však Borussia drží v horní polovině tabulky, což je v souladu s předsezonními cíli. "Poslední dvě prohry bolí a jsou nepříjemné, ale to neznamená, že všechno zahodíme. V první polovině ročníku jsme měli hodně vzestupů a pádů. Musíme být konzistentní, pořád se ale pohybujeme tam, kde chceme být," uvedl před zápasem s Hoffenheimem sportovní ředitel Hříbat Roland Virkus.

Už v Augsburgu chyběl Gladbachu záložník Jonas Hofmann, jehož trápí nachlazení. Stejně tak je proti TSG nejistý také start středopolaře Christopha Kramera, jenž ve středu nedohrál po úderu do hlavy. Proti FCA se podruhé v řadě objevil v základní sestavě Stefan Lainer. Není však stoprocentní, zda na podzim nevyužívaný rakouský bek opět udrží svou pozici před mladým Joem Scallym.

Na straně Hoffenheimu marodí obránce Kevin Vogt a záložníci Angelo Stiller, Robert Skov, Grischa Prömel a Jacob Bruun Larsen. Jelikož bude chybět také vykartovaný stoper Kevin Akpoguma, je možné, že z lisabonské Benfiky čerstvě příchozí Brooks nastoupí rovnou od úvodního hvizdu. Zda jej doplní též Ilhas Bebou, se teprve uvidí. Tožský útočník totiž během týdne řešil menší zdravotní problémy.

TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Baumann - Brooks, Kabak, Nsoki - Kadeřábek, Rudy, Geiger, Angeliño - Baumgartner - Bebou, Kramarić

Mönchengladbach - pravděpodobná sestava:
Omlin - Scally, Itakura, Elvedi, Bensebaini - Weigl - Stindl, Koné - Hofmann, Pléa - Thuram

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.03 - 3.96 - 3.54

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací

Hertha BSC - Union Berlín

sobota 15:30

Úvodní utkání Rückrunde zastihne oba celky v pořádně prestižním mači. Ať už si oba do této chvíle počínaly jakkoli, úspěch z derby je kolikrát přednější než cokoliv jiného. Každopádně na hřiště vběhne jako favorit Union. Ten se nachází na zcela opačném pólu tabulky než jeho lokální rival. Hertha si nicméně hodlá alespoň na malou chvilku podmanit Berlín pro sebe.

Hlavní německé metropoli v poslední době zkrátka vládnou Die Eisernen. Byť značka Staré dámy může být známější, může mít daleko zvučnější jméno, po výsledkové stránce fandům moc radosti nepřináší. Na rozdíl od Unionu, který směle útočí na pořadí v top čtyřce, jež by ho na konci sezóny mohla vynést do Ligy mistrů. Navíc se hosté i nadále drží v pohárových soutěžích, jak v té domácí, tak v té evropské. Hertha už stačila vypadnout z té jediné, do níž byla nasazena, a krátkou pouť v DFB-Pokalu završila už v loňském roce na konci července.

Union je rozhodně v lepší náladě. I proto, že předešlá dvě klání Hinrunde, která byla potřeba ještě sehrát po skončení mistrovství světa, zvládl parádně. A skolil jak doma Hoffenheim, tak venku Brémy. Úplně jinak si naopak počínal jeho lokální rival. Ten nestačil na Bochum, čili na protivníka, s nímž usiluje o záchranu, a pak utrpěl krutý debakl od rozjetého Wolfsburgu.

Hosté musejí myslet hlavně dopředu, aby zvládli stabilním způsobem náročný program, který na ně čeká v dalších týdnech. Už v tom příštím se například popere o čtvrtfinále Německého poháru s Wolfsburgem. A blíží se také play-of Evropské ligy. "Moc času na zotavení jsme po zápase s Brémami neměli,” přiznal Urs Fischer, kouč Unionu. "My moc dobře víme, kde má Hertha své přednosti. Její hráči jsou rychlí, dobří v souboji jeden na jednoho. Bude se jednat o těžký duel a musíme se připravit,” varoval před podceněním týmu kouče Sandra Schwarze.

Hertha BSC - pravděpodobná sestava:
Christensen - Pekarík, Uremovič, Kempf, Plattenhardt - Tousart, S. Serdar - Lukébakio, Boëtius, M. Richter - Kanga

Union Berlín - pravděpodobná sestava:
Rönnow - Baumgartl, Knoche, Diogo Leite - Trimmel, R. Khedira, Juranovič - Schäfer, Haberer - Siebatcheu, Becker

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.80 - 3.17 - 2.23

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací

Werder Brémy - VfL Wolfsburg

sobota 15:30

Wolfsburg vstoupil do druhé části německé ligy jako dobře namazaný stroj a ve dvou duelech své soupeře naprosto deklasoval, protože dokázal vsítit jedenáct branek. Teď bude plnit úlohu favorita na půdě Werderu, který naopak nezískal ani bod a inkasoval hned devětkrát. "Vlci" si tak znovu chtějí zastřílet, na druhou stranu je nic jednoduchého čekat nemusí. Nyní se nacházejí na sedmém místě tabulky s devětadvaceti body o sedm bodů za vedoucím Bayernem.

Klub z Brém se naopak po dobrém vstupu do sezóny trápí a v posledních čtyřech ligových zápasech nebodoval. Nováček soutěže ještě v uplynulém roce schytal kanonádu od Bayernu (1:6) a pak nestačil na Lipsko (1:2), v novém roce nejprve utrpěl ostudný debakl 1:7 od Kolína nad Rýnem a ve vloženém kole těsně podlehl Unionu Berlín (1:2). V Bundeslize i proto klesl na jedenáctou příčku s jednadvaceti body.

VfL naopak bodovalo naplno šestkrát za sebou a ze všech osmnácti účastníků nejvyšší německé soutěže se může pyšnit nejlepší formu. Od začátku ledna nejprve rozdrtilo konkurenční Freiburg (6:0) a před pár dny nemělo slitování ani s berlínskou Hertou (5.0). "Nabrali jsme velké sebevědomí, které je vidět v zakončení. Celkově však máme za sebou jen polovinu utkání a je před námi ještě dlouhá cesta. Werderu se sice nedaří, ovšem na podzim několikrát ukázal, že má velkou kvalitu," krotí euforii chorvatský kouč "Vlků" Niko Kovač.

Oba celky na sebe naposledy narazily v loňském ročníku a úspěšnější byl Wolfsburg (zisk čtyř bodů za výhru 2:1 a remízu 1:1). Kovač už nemůže počítat s Josipem Brekalem, jenž odešel do italské Fiorentiny. Na marodce ještě zůstává Felix Nmecha, naopak trest za červenou kartu si odpykal Paulo Otávio. V domácím dresu by se měl opět objevit mezi třemi tyčemi český reprezentační brankář Jiří Pavlenka, nicméně na trávník se určitě nepodívá zraněné duo Agu - Schmid.

Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Pavlenka - Pieper, Stark, Friedl - Weiser, C. Groß, A. Jung - Gruev, N. Schmidt - Füllkrug, Ducksch

VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Casteels - R. Baku, Bornauw, van de Ven, Paulo Otavio - Arnold - Svanberg, Gerhardt - Wimmer, Marmoush - Wind

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.50 - 3.88 - 2.07

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací

Bayern Mnichov - Eintracht Frankfurt

sobota 18:30

Bayern si v posledních dvou kolech Hinrunde rozhodně nepočínal podle svých představ, a jelikož Lipsko v pátek zvládlo svůj zápas se Stuttgartem, disponuje už pouze jednobodovým náskokem na čele. Další zaváhání tak zkrátka nepřipadá v úvahu, pokud se hodlá na čele držet dlouhodobě suverénním způsobem. Frankfurt každopádně patří k těm těžším úkolům.

Dosud hosté získali o šest bodů méně, chovali své postavení v top čtyřce před startem druhé poloviny sezóny a obecně podávají stabilní výkony. Když každopádně mnichovský celek na Eintracht vyrukoval naposledy, jednalo se v jeho podání o jednoznačnou záležitost, na půdě soupeře zvítězil o pět branek. Takový průběh se ovšem aktuálně bezpochyby neočekává. Teď je jednoduše družina trenéra Olivera Glasnera v pohodě, určitě má velkou motivaci podobný debakl neopakovat. A německému gigantovi chce aspoň dost zatopit, jak nejlépe bude umět.

Domácí budou plnit roli favorita podle papírových předpokladů. Musejí nicméně zlepšit svou výkonnost. Ta, jakou vykázali především v souboji vloženého kola s Kolínem nad Rýnem, by na nynější vítězství asi stěží stačila. Ani na půdě Lipska minulý pátek diváci nesledovali onen dominantní Bayern, na jaký jsou zvyklí. Dvě remízy za sebou jsou neuspokojivými výsledky.

Bavorský lodivod Julian Nagelsmann ví, že jeho mužstvo má na čem pracovat. "Víme, že se na hřišti můžeme prezentovat lépe,” přiznával po dvou ztrátách po skončení mistrovství světa v Kataru. "Na druhou stranu také vím, že budeme lepší,” vzkazoval. Ani Allianz Arena mimo jiné nevypadá tak nedobytně jako v letech minulých. Ano, Bayern sice před vlastními fandy ještě neprohrál, na druhou stranu ho o body v domácím prostředí již oloupili v Bundeslize tři sokové. "Máme natrénováno, jsme celkově v dobré náladě,” ujišťoval příznivce Nagelsmann.

Frankfurt v posledních dvou kláních během restartu německé nejvyšší soutěže remizoval se Schalke, následně si nepočínal vyloženě zle na půdě Freiburgu, tedy proti svému rivalovi, s nímž dlouhodobě usiluje o přední příčky. Samozřejmě že Bayern pro něj aktuálně představuje tu nejkrutější zkoušku vůbec. "Náš soupeř má nejproduktivnější útok a nejpevnější obranu,” uvědomoval si Glasner. "Pokud chceme Bayern porazit, musí fungovat úplně všechno. Jsme sice připraveni, nemůžeme mu ovšem zabránit v tvorbě šancí. V této činnosti je příliš dobrý.”

Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Sommer - Pavard, Upamecano, de Ligt, Davies - Kimmich, Gravenberch - L. Sané, Musiala, Coman - Choupo-Moting

Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Trapp - Tuta, Smolčič, Ndicka - Knauff, Kamada, Sow, C. Lenz - Lindström, M. Götze - Kolo Muani

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.35 - 5.76 - 8.59

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

RB Lipsko - VfB Stuttgart

pátek 20:30

S průběhem Hinrunde mohlo být Lipsko spokojeno. Nakonec obsadilo po první polovině této sezóny solidní třetí příčku, za prvním Bayernem zaostalo o čtyři body. Po skončení světového šampionátu v Kataru zvládlo poslední dva duely dobře. A na startu Rückrunde, které obstará právě saský výběr, rozhodně nehodlá váhat se Stuttgartem, který horlivě usiluje o záchranu.

Není pochyb o tom, že domácí budou plnit roli favorita. Oba týmy se přece nacházejí na zcela opačných pólech tabulky, mají naprosto odlišné ambice. Každopádně by si Die Roten Bullen měli dávat pozor na houževnatost svého nynějšího soupeře. Ten sice v minulých dvou kláních proti Mohuči a Hoffenheimu nevyhrál, dva body přesto získal. Nový kouč Bruno Labbadia si určitě nemůže stěžovat na premiéru na lavičce mužstva z Bádenska-Württemberska. Byť si je moc dobře vědom, že jen výhra bude potřeba k bezpečnému odpoutání se od pásma sestupu.

Lipsko ale bude pro Stuttgart představovat jeden z nejtěžších kalibrů. Svěřenci kouče Marca Roseho minulý pátek uhráli cennou plichtu s mnichovským velikánem, poté si ve vloženém kole poradili se Schalke. S chutí si přitom zastříleli, zaznamenali hned šest branek. Je ovšem nutno zmínit, že družina z Gelsenkirchenu je v tak velké krizi, že se v podstatě poráží sama.

Stuttgart by asi měl klást o něco větší odpor. Ve finále by však takové překážky měli domácí zvládat levou zadní, pokud se chtějí dlouhodobě v Bundeslize přičinit o top čtyřku, zaručující účast v Lize mistrů pro další ročník. "Věříme ve své schopnosti,” povídal po drtivé výhře na půdě Severního Porýní-Vestfálska lipský útočník Timo Werner. "Chtěli jsme proti Schalke na dobrý výkon proti Bayernu navázat. Trenéři nás upozorňovali, že se může jednat o těžký mač, a trochu se jejich slova potvrdila ve druhém poločase. Teď nás čeká další protivník, který také bojuje o udržení. A my, stejně jako v úterý, předpokládáme, že nás nečeká lehká práce,” řekl.

RB Lipsko - pravděpodobná sestava:
Blaswich - Henrichs, Orbán, Gvardiol, Halstenberg - Laimer, X. Schlager - Szoboszlai, Dani Olmo - Werner - André Silva

VfB Stuttgart - pravděpodobná sestava:
F. Müller - Anton, Mavropanos, Ito, Vagnoman - Karazor - Nartey, W. Endo - Perea, Führich - Guirassy

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.29 - 5.66 - 10.90

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Bayern Mnichov
17
10
6
1
51 : 15
36
2
Union Berlín
17
10
3
4
29 : 22
33
3
RB Lipsko
17
9
5
3
37 : 23
32
4
Eintracht Frankfurt
17
9
4
4
36 : 25
31
5
Borussia Dortmund
17
10
1
6
31 : 25
31
6
SC Freiburg
17
9
4
4
26 : 24
31
7
VfL Wolfsburg
17
8
5
4
35 : 20
29
8
Bayer Leverkusen
17
7
3
7
30 : 28
24
9
Borussia Mönchengladbach
17
6
4
7
30 : 28
22
10
1. FC Köln
17
5
6
6
29 : 31
21
11
Werder Brémy
17
6
3
8
27 : 36
21
12
1. FSV Mainz 05
17
5
5
7
21 : 27
20
13
TSG Hoffenheim
17
5
4
8
25 : 27
19
14
FC Augsburg
17
5
3
9
22 : 30
18
15
VfB Stuttgart
17
3
7
7
21 : 30
16
16
VfL Bochum
17
5
1
11
17 : 39
16
17
Hertha BSC
17
3
5
9
20 : 30
14
18
Schalke 04
17
2
3
12
14 : 41
9

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
andrew96

Weiser další famózní asistence.

Reagovat
Rudnevs

Tento rok sa nejak znovu zobudil. Jednu dobu už vyzeral že je finished.

Reagovat
andrew96

To jo. Pro mě měl definitivně skončit v minulé sezóně, kdy v Nordderby nesmyslně prodloužil zeď HSV, čímž vedoucí gól Werderu neplatil (HSV pak vyhrálo). Na druhou stranu... to bylo v době, kdy si mnozí mysleli, že Anfang je pro SVW ideální volbou.

Vlastně Füllkrug je zástupcem všech Wieserů, Bittencourtů, Pavlenků. Neboli v BL už pomalu odepsaných hráčů, kteří ale ted všem zavírají huby (Füllkrug jako reprezentant je "jen" nejvíc vidět).

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele