Bundesliga - preview 19. kola: Pokus číslo čtyři pro Bayern

03.02.2023, 09:02, aktualizováno 05.02.2023, 09:38
Previews
Radost hráčů Wolfsburgu (© AFP)

Bayern na jaře ještě nevyhrál tři body, na svém kontě má jen tři nerozhodné výsledky a včera přišel o vedení v tabulce, k návratu do čela pak potřebuje vyhrát ve Wolfsburgu. Do sestupových vod se propadl Stuttgart, jehož dalším soupeřem je Werder...

VfB Stuttgart - Werder Brémy

neděle 15:30

Mise Bruna Labbadiy, nového kouče Stuttgartu, je bezpochyby pořádně obtížná. Má za úkol udržet tým nad sestupovým pásmem, pokusit se ho nastartovat nějakou delší sérií pozitivních výsledků k vyhoupnutí se do středu tabulky. Zatím však ze tří utkání pod jeho velením na poli Bundesligy domácí nevyhráli. A změnit stav k lepšímu rozhodně míní v neděli proti Werderu.

Do tohoto mače na každý pád vstoupí Stuttgart povzbuzený o minulé vítězství v pohárovém vystoupení. Postup do čtvrtfinále se urodil v Paderbornu, právě tam Labbadia mohl prožívat své první pocity ze skalpu soupeře. Nutno však dodat, že prioritní frontou je zkrátka ligová. A na ní v tomto ohledu zaostává. "Brémy jsou dobře sehrané, ne nadarmo mají o osm bodů více než my,” připomínal faktická čísla domácí lodivod. "Bude zapotřebí podat špičkový výkon.”

Hosté těsně před světovým šampionátem v Kataru a také po něm tápali, sumárně si zapisovali čtyři porážky v řadě, do většího klidu svěřence trenéra Oleho Wernera ovšem dostala minulá úspěšná bitva s rozjetým Wolfsburgem. Obecně nemají problémy se záchranou, která je i pro klub ze severu Německa nejdůležitější složkou hodnocení úspěšného ročníku. Aby ale starost se zabřednutím na červené příčky nemusel řešit nějak dlouhodobě, musí se prostě vyvarovat přesně takových černých šňůr, jakou zaznamenal právě před zvládnutým zápasem proti VfL.

VfB Stuttgart - pravděpodobná sestava:
F. Müller - Anton, Mavropanos, Ito, Nartey - Karazor - Haraguči, W. Endo - Perea, Führich - Guirassy

Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Pavlenka - Stark, Veljkovič, Friedl - Pieper, C. Gross, A. Jung - Bittencourt, Stage - Füllkrug, Ducksch

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.92 - 3.87 - 4.02

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

VfL Wolfsburg - Bayern Mnichov

neděle 17:30

Po třech remízách se mnichovský Bayern dál drží na vedoucí pozici, v případě dalšího zaváhání už ale může výsostné postavení ztratit. Mezitím však konečně zvítězil alespoň v rámci DFB-Pokalu. Naváže na skalp Mainzu také ve Wolfsburgu, jenž vede někdejší kouč Bavorů?

Zatímco v mediálním světě sondujícím německou kopanou se zase začalo lehce panikařit, Julian Nagelsmann se nehodlá ničím rozhodit. Dál se koncentruje na svou práci a snaží se Bayern vrátit na vítěznou vlnu. Záblesk naděje pro Mnichovany svitl ve středu v osmifinále německého poháru. Nagelsmannův tým si v něm hravě poradil s Mainzem a poprvé v kalendářním roce 2023 zvítězil.

V Bundeslize zatím po zimní pauze sbírá výhradně remízy. Což na jednu stranu znamená vítězný půst, avšak zároveň také šňůru utkání bez porážek. "Tým má velké sebevědomí a umí reagovat. Výkon v Mohuči se podobal formě před Vánocemi. Nyní chceme v Bundeslize opět získat tři body," vzkázal Nagelsmann.

Wolfsburg v lednu začal lépe než Bayern a při souhrnném skóre smetl jak Freiburg, tak také berlínskou Herthu. Následující dvě střetnutí ovšem "Vlkům" nevyšla. Před týdnem hráči VfL nestačili na Brémy a úspěšní nebyli ani v úterý na půdě Unionu, jenž se tak na úkor Wolfsburgu probojoval do čtvrtfinále DFB-Pokalu.

Trenér Niko Kovać věří, že jeho svěřenci neztratili vítr z plachet. "Poslední dva zápasy byly vyrovnané, takže je nepříjemné, že jsme dvakrát prohráli. Ale myslím, že jsme dostatečně silní. Hrajeme doma a v posledních pěti domácích zápasech jsme získali 13 bodů. To by nám proti Bayernu mělo dodat potřebné sebevědomí," prohlásil chovatský kouč, jenž v minulosti působil také v Mnichově.

Alespoň z hlediska zdravotního stavu svých hráčů hlásí Wolfsburg výhradně dobré zprávy. Fit jsou jak brankářská jednička Koen Casteels, tak také útočník Lukas Nmecha. Bayern dál postrádá forvarda Sadia Maného, nicméně Nagelsmann věří, že v průběhu února bude moct se senegalským reprezentantem počítat. Problémy hlásí stoper Dayot Upamecano i útočník Eric Maxim Choupo-Moting, oba by ale měli být pro neděli v pořádku. Víc nejisté jsou starty středopolaře Ryana Gravenbercha a beka Josipa Stanisice. Dlouhodobě dál schází obránci Lucas Hernández s Noussairem Mazraouim.

VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Casteels — Baku, Bornauw, Van de Ven, Otávio — Arnold — Svanberg, Gerhardt — Wimmer, Kamiński — Wind

Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Sommer — Pavard, Upamecano, De Ligt — Kimmich — João Cancelo, Sané, Musiala, Coman — Müller — Choupo-Moting

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.39 - 4.66 - 1.59

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací

Borussia Dortmund - SC Freiburg

sobota 15:30

Ačkoli nejatraktivnějšímu zápasu kola bývá zpravidla vyhrazen sobotní podvečer, velkou pozornost bude mít jistě také odpolední špíl v Dortmundu. Tamní Borussia změří síly s tabulkovým sousedem z Freiburgu. Obě mužstva od sebe před 19. kolem dělil pouze rozdíl ve skóre.

Do roku 2023 vstupoval z lepší pozice Freiburg, ten však v posledních třech ligových zápasech jen jednou zvítězil. I tak se SCF stále drží na vynikajícím pátém místě v kontaktu se všemi mužstvy před sebou. Tedy i s Dortmundem, jehož stadion nemají "Breisgauer" moc v lásce. Naposledy na půdě Borussie vyhráli v roce 2001, kdy jednu z branek hostů vsítil také Sebastian Kehl. Ten se později přestěhoval právě do Dortmundu, v němž dnes působí jako sportovní manažer.

Kouč Christian Streich, jenž Freiburg vede už přes deset let, tak na hřišti "Schwarzgelben" ještě neokusil chuť vítězství. "Opravdu mě štve, když slyším tuto bilanci. Máme ale příležitost vylepšit statistiku. Už je načase. Pořád ale nejsem úplně zoufalý," prohlásil kultovní stratég na předzápasové tiskové konferenci.

Také první vzájemné měření sil v této sezoně dopadlo lépe pro BVB. Freiburg sice ve druhém kole hrál dobře a v utkání vedl, jenže SCF potopila chyba brankáře Marka Flekkena, načež nezvládl koncovku duelu. Od té doby však Borussia několikrát zakopla a nedokázala Breisgauer utéct. V sobotu tedy bude mít co dělat, aby soupeře z Bádenska nepustila před sebe.

V dresu Dortmundu se nepředstaví Salih Özcan, jenž si musí odpykat trest za pět nastřádaných žlutých karet. Jeho úkoly ve středu pole tak dost možná přebere Emre Can, jenž se v sestavě BVB snaží zabydlet po překonání zranění. "V posledních dvou zápasech hrál velmi dobře. Je silný v soubojích na zemi i ve vzduchu. Také na míči si vede opravdu dobře, nabízí se v dobrých prostorech," pochválil svého svěřence trenér Schwarzgelben Edin Terzić.

Vedle Özcana se zcela jistě nepředstaví také nadále zranění praví beci Thomas Meunier a Mateu Morey. Thorgan Hazard si zase před několika dny domluvil hostování v PSV Eindhoven, a BVB tedy na jaře již nepomůže. Freiburg může znovu počítat se záložníkem Nicolasem Höflerem, jenž si stejnou nepříjemnost, která teď čeká Özcana, odbyl už minulý týden. Podle Streicha pak v sestavě Breisgauer může dojít ke třem až čtyřem změnám oproti poslednímu mači s Augsburgem.

Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Kobel - Wolf, Süle, Hummels, Ryerson - Can - Brandt, Reus, Bellingham, Adeyemi - Haller

SC Freiburg - pravděpodobná sestava:
Flekken - Kübler, Ginter, Lienhart, Günter - Eggestein, Höfler - Doan, Grifo - Höler - Gregoritsch

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.71 - 4.21 - 4.87

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

Union Berlín - 1. FSV Mainz 05

sobota 15:30

Berlínský Union i mohučské "Nulapětky" zápasily v průběhu týdne v osmifinále německého poháru. Zatímco Berlíňané svůj úkol zvládli, Mainz se do čtvrtfinále DFB-Pokalu neprobojoval. Vylepší si náladu na stadionu An der Alten Försterei?

Union si v úterý poradil s Wolfsburgem, jenž přemohl po výsledku 2:1. Speciální zápas odehráli dva hráči "Köpenicker". Stoper Robin Knoche vstřelil gól klubu, jehož barvy několik let hájil. Ve smečce wolfsburgských "Vlků" donedávna pobíhal také Jérôme Roussillon. Právě proti svému někdejšímu zaměstnavateli si Francouz mohl otevřít střelecké konto v Unionu, jenže v samotném závěru neproměnil obrovskou šanci.

To však Köpenicker nakonec nemuselo vadit, neboť do dalšího kola DFB-Pokalu se dostali. Na rozdíl od Mainzu, který ztroskotal na mnichovském Bayernu. Bavoři si den po klání Unionu s Wolfsburgem spravili chuť po ne úplně vydařeném startu do nového roku. Schytaly to právě Nulapětky, které od hladového výběru Stern des Südens inkasovaly celkem čtyřikrát.

V případě vítězství se Union může posunout do čela Bundesligy, trenér Urs Fischer ale podobně nepřemítá. "V první řadě jde o to předvést dobrou hru a podat co nejlepší výkon. Hrajeme doma a chceme získat tři body. To máme na mysli především. Zajímá mě pouze pořadí po (posledním) 34. kole," vzkázal švýcarský kouč.

Pokud však Köpenicker někde v koutku duše pokukují po průběžném vedení, musejí zároveň doufat v zaváhání vedoucího Bayernu. Sami ovšem budou mít co dělat, neboť Mainz dokáže být pěkně nepříjemným protivníkem. "Urs si v Unionu vede velmi dobře. V tabulce je náš soupeř právem nahoře. Je to velká výzva, ale už jsme ukázali, že jim můžeme působit problémy," prohlásil lodivod Nulapětek Bo Svensson.

Vedle delší dobu absentujícího útočníka Jonathana Burkardta se v sestavě hostů možná neobjeví ani pravý obránce a kapitán v jedné osobě Silvan Widmer. Union dál postrádá záložníka Andráse Schäfera, náhradního brankáře Jakoba Buska zase trápí nemoc.

Union Berlín - pravděpodobná sestava:
Rönnow - Jaeckel, Knoche, Diogo Leite - Trimmel, Khedira, Roussillon - Laïdouni, Haberer - Behrens, Becker

1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
Dahmen - Hanche-Olsen, Bell, Caci - da Costa, Barreiro, Kohr, Aarón - Onisiwo, Lee - Ajorque

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.96 - 3.36 - 4.57

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

1. FC Köln - RB Lipsko

sobota 15:30
V novém roce už Köln obral o body Bayern. Povede se mu totéž také proti dalšímu silnému protivníkovi? "Kozli" se po dvou venkovních zápasech vrací domů a nenáviděné Lipsko hodlají potrápit. Hosté však mají výbornou formu a dokonce útočí na první místo v tabulce Bundesligy.

Zatím ani jednou Köln v novém roce neprohrál. Po šokující demolici Brém překvapili svěřenci trenéra Steffena Baumgarta také na hřišti Bayernu, kde je o vítězství připravila až pozdní inkasovaná branka. Další remízu uhráli "Geißböcke" před týdnem proti okopávajícím hráčům Schalke. Suma sumárum: Kozli sice zůstávají v dolní polovině tabulky, konkrétně na 12. místě, pořád ale mají poměrně pohodlný náskok na týmy pod sebou.

Baumgart a spol. umí v Bundeslize potrápit každého, o čemž se i Lipsko několikrát přesvědčilo. V sobotu by tomu nemělo být jinak. "Když bude Lipsko chybovat, budeme chtít hrát rychle dopředu. Nechceme jen podat dobrý výkon, ale také dosáhnout dobrého výsledku," prohlásil kouč Kölnu.

Saští "Roten Bullen" zahájili rok 2023 taktéž plichtou s Bayernem, následně už ale ani jednou nezaváhali. Proti Schalke si s chutí zastříleli, Stuttgart zase šťastně, ale přece jen přemohli. A šňůru uspokojivých výsledků protáhli také v osmifinále DFB-Pokalu, v němž ukončili vyhlídky Hoffenheimu.

Lipsko se zkrátka rozjelo. Po pomalém startu sezony vystoupalo v tabulce Bundesligy již na třetí místo, z něhož ostřeluje samotné čelo. Pokud chce trenér Marco Rose ještě výš už tento víkend, musí vyzrát na Baumgarta a jeho herní filozofii. ""Baumi" je vynikající člověk s jasnými názory. Už v Paderbornu pracoval s jasnou představou," řekl Rose na adresu lodivoda Geißböcke.

Také v Kölnu se Roten Bullen musí obejít bez několika zraněných. Brankáře Pétera Gulácsiho, obránce Abdoua Dialla a záložníka Christophera Nkunkua nově doplňuje na marodce také ofenzivní středopolař Dani Olmo. Kozli dál postrádají čtveřici útočníků Marka Utha, Sebastiana Anderssona, Floriana Dietze a Dimitrise Liminose a také zadáky Lucu Kiliana s Kristianem Pedersenem. Forvard Davie Selke před týdnem nedohrál bitvu proti Schalke, nyní by ale měl být fit.

1. FC Köln - pravděpodobná sestava:
Schwäbe - Schmitz, Hübers, Chabot, Hector - Skhiri, Martel - Maina, Ljubicic, Kainz - Tigges

RB Lipsko - pravděpodobná sestava:
Blaswich - Henrichs, Orbán, Gvardiol, Raum - Schlager - Haidara, Laimer - Szoboszlai, Werner - Silva

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.90 - 3.54 - 2.05

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací

Eintracht Frankfurt - Hertha BSC

sobota 15:30

Berlínská Hertha prohrála tři zápasy v řadě a po roce znovu zabředává do neoblíbených bojů o záchranu. Po rošádě ve sportovním úseku se "Stará dáma" pokusí o restart ve Frankfurtu, který by se ovšem po dvou remízách taktéž rád zlepšil.

Minulý týden se na Olympiastadionu otřásla zem. Už zase. Vedení Herthy po nepovedeném vstupu do roku 2023 sáhlo k radikálnímu kroku a odvolalo sportovního ředitele Frediho Bobice, jehož povinnosti mezitím přebral ředitel akademie BSC Benjamin Weber. Ten měl během pracovního týdne ve své nové funkci na starost příchod záložníka Tolgy Cigerciho, který v Hertě už v minulosti působil.

Na západě Berlína však i navzdory příchodu Cigerciho panuje mizerná nálada. Trenér Sandro Schwarz se tak snaží situaci především uklidnit. "Musí to být jasné všem: Tohle jsou naši kluci, tohle je náš tým. V uplynulých měsících do toho dali všechno a dostatečně často ukazovali, že si umí poradit s protivníky, hrát náš styl fotbalu a vítězit. Je naší povinností tuto tvář znovu ukázat," vzkázal kouč Staré dámy.

Frankfurt na rozdíl od Herthy vstoupil do nového roku vítězně, následně však dvakrát remizoval. Nemá se nicméně za co stydět, neboť o body obral silný Freiburg i lídra soutěže z Mnichova. Vzhledem k těsné situaci na čele tabulky, která se týká i Eintrachtu, by se ale hesenskému týmu hodilo, aby se po těžkém losu zase vrátil na vítěznou vlnu. K tomu může pomoct také nová posila na levý kraj hřiště: Philipp Max, jenž dorazil na hostování z PSV Eindhoven a dřív v Bundeslize předváděl dobré výkony v dresu Augsburgu.

Lodivod Frankfurtu Oliver Glasner nechce Herthu podcenit. "Pod vedením Sandra Schwarze předvádí dobrou hru, jen nedosahuje výsledků, jaké by si přála. Je fyzicky odolná a dobrá v soubojích jeden na jednoho," uvedl rakouský stratég na adresu sobotního rivala.

Glasner prozradil, že vedle záložníků Juniora Diny Ebimbeho s Marcelem Wenigem si zranění přivodil také mladý forvard Faride Alidou. Hertha nadále postrádá obránce Augustína Rogela, záložníka Kéliana Nsonu a útočníky Chideru Ejukeho se Stevanem Jovetićem.

Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Trapp - Tuta, Hasebe, N'dicka - Knauff, Kamada, Sow, Max - Lindström, Götze - Kolo Muani

Hertha BSC - pravděpodobná sestava:
Christensen - Kenny, Uremović, Kempf, Plattenhardt - Sunjić - Tousart, Serdar - Lukébakio, Niederlechner, Richter

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.54 - 4.39 - 6.55

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

VfL Bochum - TSG Hoffenheim

sobota 15:30

Bochum ani Hoffenheim aktuálně nejsou v dobré pohodě. Zatímco domácí prohráli ve dvou případech po sobě, hosté stále čekají na bundesligovou výhru, a to již osm kol v řadě. Body by tak oba celky nutně potřebovaly, jinak se můžou ony další týdny proměnit v nepříjemné časy plné strachu a bázně ze sestupu. Obě družiny nyní od sebe dělí pouhý tříbodový odstup.

Především pro Die Kraichgauer je současná situace velkým zklamáním. Malovali si spíše, že by mohli usilovat o příčky zajišťující pohárovou Evropu pro další ročník, nebo alespoň drželi své pozice v klidném středu tabulky. Jenže po osmnácti odehraných kolech měli jen nepatrný náskok na barážové místo, které okupuje právě jeho současný sok. Svěřenci trenéra Andrého Breitenreitera si reputaci nespravili ani před pár dny v DFB-Pokalu, prohráli na půdě Lipska.

Pro domácí je prioritou záchrana Bundesligy, na žádný jiný cíl se v podstatě nesoustředí. Byť se jim zdařil restart po světovém šampionátu v Kataru a přetlačili Herthu, následovaly pouze dvě prohry. "S Herthou jsme si vyhrát zasloužili. V Leverkusenu jsme pak zahráli slušně, ale v Mohuči jsme spoustu situací vyřešili špatně,” hodnotil nedávné období bochumský lodivod Thomas Letsch. "Čeká nás souboj dvou mančaftů, které jsou na spodku tabulky. My nicméně moc dobře víme, že Hoffenheim má úplně jiné ambice. Jeho kádr má extrémní kvalitu, nejen po individuální stránce je silný. Myslím, že bude hrát lépe než v Německém poháru,” dodal.

VfL Bochum - pravděpodobná sestava:
Riemann - Janko, Ordec, Mašovič, Danilo Soares - Losilla, Stöger - Asano, P. Förster, Antwi-Adjei - P. Hofmann

TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Baumann - Kabak, Brooks, Nsoki - Baumgartner, Geiger, Delaney, Angeliňo - Bischof - Bebou, Dolberg

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.81 - 3.52 - 2.59

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací

Borussia Mönchengladbach - Schalke 04

sobota 18:30

Mönchengladbach před týdnem konečně zabral a po dvou předešlých porážkách zvítězil na půdě Hoffenheimu. O druhé vítězství v řadě budou "Hříbata" usilovat proti nejhoršímu celku ligy. Schalke sice v minulém kole po delší době udrželo čisté konto, avšak v novém roce se výsledkově dál trápí.

Lednové dny příznivce Gladbachu nejprve zklamaly. Borussia totiž v regionálním derby podlehla Leverkusenu a následně vyšla naprázdno také v Augsburgu. Až uplynulou sobotu družina trenéra Daniela Farkeho konečně zabrala. Hoffenheimu nadělila čtyři góly a konečně potěšila všechny své věrné fanoušky.

Odteď chce Borussia zase dělat příjemnější věci. Třeba najet na vítěznou vlnu. "Máme velkou motivaci potvrdit naše dobré výkony a konečně získat dvě výhry v řadě. Čeká nás však soupeř, který ze všech sil bojuje o udržení v lize. V sobotu budou potřeba jiné schopnosti než proti Hoffenheimu," prohlásil Farke.

Sobotní zápas bude skutečně spíše přehlídkou urputnosti a bojovnosti než fotbalové krásy. Nic jiného totiž Schalke ani nezbývá. Herní tvář dosud budovalo marně a celá jeho snaha vedla pouze k výsledkovému trápení. Poslední kapku zřejmě znamenal nedávný debakl od Lipska. Následně se proti Kölnu prezentovali už trochu jiní "Knappen": plně koncentrovaní a důrazní, zároveň však občas suroví a hrající za hranou pravidel.

Soustředění na bojovnost přineslo proti Kölnu remízu 0:0. Což byl jistě lepší rezultát než předešlé porážky, nicméně pro záchranu v Bundeslize potřebuje Schalke také začít vyhrávat. "Víme, že musíme získávat body, zápasů je stále méně. Od začátku nového roku jsme samozřejmě očekávali něco jiného. Zejména co se týče počtu inkasovaných gólů," řekl kouč Knappen Thomas Reis, jenž doufá, že si jeho tým z Mönchengladbachu odveze víc než jeden bod.

V Borussia-Parku si svůj debut v dresu Schalke může odbýt záložník Éder Balanta, který do Gelsenkirchenu dorazil na hostování z belgických Brugg. Blízko návratu do hry jsou uzdravení obránci Leo Greiml s Thomasem Ouwejanem a záložníci Alex Král s Rodrigem Zalazarem. Na marodce ještě zůstává polský zadák Marcin Kamiński, dlouhodobě se pak zotavují stoper Sepp van der Berg a útočník Sebasitan Polter.

Gladbach ještě neví, zda bude moct proti Knappen využít služby záložníků Kouadia Manua Koného a Larse Stindla. Chybět by naopak neměl jiný středopolař Julian Weigl, s jehož výkony je trenér Farke spokojen a rád by fotbalistu hostujícího z lisabonské Benfiky udržel ve svém kádru i pro nadcházející sezonu.

Mönchengladbach - pravděpodobná sestava:
Omlin - Scally, Itakura, Elvedi, Bensebaini - Weigl, Koné - Hofmann, Kramer, Stindl - Thuram

Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Fährmann - Brunner, Yoshida, Jenz, Uronen - Krauß, Král - Kozuki, Zalazar, Skarke - Terodde

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.60 - 4.37 - 5.68

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

FC Augsburg - Bayer Leverkusen

pátek 20:30

Celkem dvaadvacet zápasů v kuse dokázal Leverkusen odolávat Augsburgu na ligové scéně. Od roku 2011 se prostě klub z Bavorska nikdy nezaradoval z vítězství nad Bayerem. Až když na sebe oba celky narazily v Hinrunde v půlce srpna, se historie měnila. A hosté teď budou mít svému protivníkovi určitě co oplácet, aby chod dějin zase navrátili do starých mantinelů.

Oběma týmům se minulé kolo nezdařilo dle představ. Augsburg venku nestačil na Freiburg, zaznamenal tak již svou třetí porážku z posledních čtyř ligových kol, období přitom odděluje světový šampionát v Kataru, Leverkusen doma nestačil na Dortmund, takže přišel o parádní šňůru bundesligových výher, která se zastavila na čísle pět. Zatímco hosté se směle alespoň trochu přiblížili příčkám zaručující účast v evropských pohárech pro příští sezónu, přičemž se usadili v klidném středu tabulky, domácí začínají nebezpečně padat k sestupovému pásmu.

Obě družiny mají odlišné cíle. Zatímco pro svěřence kouče Xabiho Alonsa je kvalifikace do pohárové Evropy prioritou, a budou se snažit ve zbytku ročníku o nápravu hodně nevalných vystoupení během druhé poloviny kalendářního roku 2022, pro Fuggerstädter je tou klíčovou složkou úspěchu záchrana. Ani jeden z mančaftů v tomto ohledu rozhodně nemá nic splněné.

Roli mírného favorita bude plnit výběr ze Severního Porýní-Vestfálska. Na papíře má v kádru bezpochyby zvučnější jména, navíc je otázkou, jak dlouho bude Augsburg zasazovat do svojí hry nové tváře, jichž přivedl během zimního přestupového období poměrně dost. "Že jsme se naposledy ve Freiburgu nepostarali o nějaký bod, bylo způsobeno naší špatnou produktivitou a našimi chybami,” hodnotil minulé vystoupení Enrico Maassen, augsburský lodivod. "Nyní je čas předvést proti Leverkusenu daleko angažovanější výkon a konečně také vyhrát,” říkal.

FC Augsburg - pravděpodobná sestava:
Gikiewicz - Gumny, Gouweleeuw, Uduokhai, Čolina - Engels, Rexhbecaj - Maier, Yeboah - Beljo, M. Berisha

Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Hradecky - Frimpong, Tah, Tapsoba, Hincapié - Andrich - Palacios, Amiri - Diaby, Wirtz, Adli

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.90 - 3.93 - 1.94

Tip EuroFotbal.cz: 10

Více informací

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Bayern Mnichov
18
10
7
1
52 : 16
37
2
Union Berlín
18
11
3
4
31 : 22
36
3
RB Lipsko
18
10
5
3
39 : 24
35
4
Borussia Dortmund
18
11
1
6
33 : 25
34
5
SC Freiburg
18
10
4
4
29 : 25
34
6
Eintracht Frankfurt
18
9
5
4
37 : 26
32
7
VfL Wolfsburg
18
8
5
5
36 : 22
29
8
Borussia Mönchengladbach
18
7
4
7
34 : 29
25
9
Bayer Leverkusen
18
7
3
8
30 : 30
24
10
Werder Brémy
18
7
3
8
29 : 37
24
11
1. FSV Mainz 05
18
6
5
7
26 : 29
23
12
1. FC Köln
18
5
7
6
29 : 31
22
13
TSG Hoffenheim
18
5
4
9
26 : 31
19
14
FC Augsburg
18
5
3
10
23 : 33
18
15
VfB Stuttgart
18
3
7
8
22 : 32
16
16
VfL Bochum
18
5
1
12
19 : 44
16
17
Hertha BSC
18
3
5
10
20 : 32
14
18
Schalke 04
18
2
4
12
14 : 41
10

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
andrew96

Ta kauza Tapalovic je dost toxická. A stejně tak matečná.

Reagovat
Bayern +

Tá zostava je zrejme blbosť, Choupo má virózu a Upamecano s Gravenberchom sú zranení. Dnes čakám premiéru Blinda a Goretzku vedľa Kimmicha.

Reagovat
stas87

Diky Kölnu za tých sedem kúskov v našej bránke. Od tej doby to zasa pripomína ten Werder z jesene, dneska zasa dobrý výkon vzadu a Ducksch potreboval ten gol asi ako žiadny iný útočník v BL.

Reagovat
bayern987

Výsledek bude hezký, ale hrajeme takoví dost hurá fotbal. Kdyby hráči Wolfsburgu proměnili všechny gólovky, klidně to mohlo skončit 5:5.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele