Bundesliga - souhrn 18. kola: Dortmund na jaře stoprocentní

27.01.2023, 22:26, aktualizováno 29.01.2023, 19:29
Komentáře a souhrny
Radost dortmundských hráčů (© AFP)

Dortmund veze body z Leverkusenu, po zimní přestávce i potřetí zvítězil a na vedoucí Bayern Mnichov, jenž remizoval s Eintrachtem Frankfurt, ztrácí již pouze tři body. Union Berlín po zimní přestávce taktéž neztratil, tentokrát v derby zdolal Herthu. RB Lipsko sí poradilo se Stuttgartem, výhry slaví rovněž Freiburg, Gladbach nebo Mainz...

Bayer Leverkusen - Borussia Dortmund 0:2

29.01.2023 17:30

Góly: 33. Karim Adeyemi, 53. Edmond Tapsoba (vl.)

Spolu s Lipskem, Unionem a Freiburgem využila zaváhání Bayernu také Borussia Dortmund. Svěřenci kouče Edina Terziće zvládli i třetí bundesligové utkání v lednu a zastavili vítěznou šňůru Leverkusenu. Bayer vyšel proti Schwarzgelben stejně jako v srpnu gólově naprázdno, naopak hosté z Porúří se prosadili dvakrát.

Do atraktivní dohrávky 18. kola nezasáhl od úvodní minuty český reprezentant Hložek, jenž tentokrát přepustil místo konečně uzdravenému Wirtzovi. K změnám v sestavě došlo také na straně Borussie. Ryerson na levé straně obrany nahradil Guerreira, napravo se naopak objevil Wolf. Po karetním trestu znovu řídil hru Bellingham, dál naopak scházel z nemoci se zotavující Reus. Na hrotu tentokrát chyběl Moukoko na úkor Hallera.

V úvodních minutách zápasu to na vcelku pohodlnou výhru Dortmundu moc nevypadalo. Střelecky totiž hrozil Leverkusen. Už ve druhé minutě zkusil štěstí Palacios, jehož projektil ale snadno ukryl do rukavic gólman BVB Kobel. Za další tři minuty získali domácí míč po autovém vhazování Wolfa, načež se do meruny opřel Amiri. Kobel se natahoval marně, zasahovat ovšem nemusel, neboť rána Amiriho se nevměstnala mezi tři tyče.

Po půlhodině hry se Wolf Amirimu nemilosrdně pomstil. Bek hostů získal balón právě po nepřesné rozehrávce záložníka Bayeru. Tím rozjel postup Borussie vpřed, jenž pokračoval kombinací Brandta s Bellinghamem. Brandt poté přihrával do pokutového území, v němž Haller šikovně pustil nahrávku za sebe na zcela volného Adeyemiho. Mladý křídelník propálil brankáře Werkself Hrádeckého a poslal Dortmund do vedení.

Osm minut po změně stran se Schwarzgelben zase dýchalo lépe. Bellingham přesně přenesl hru na pravou stranu, z níž Wolf poslal prudký střílený centr, jenž si do vlastní brány srazil Tapsoba - 0:2. V 70. minutě si stoper Leverkusenu znovu málem vstřelil vlastní gól. Tentokrát Tapsoba nešťastně zasáhl do pasu Brandta, jeho spoluhráči však stihli uhasit nebezpečí.

Zcela uklidnit mohl hosty Bellingham. Angličan si v 75. minutě naskočil na centr Wolfa, nicméně hlavičkoval těsně vedle tyče Hrádeckého svatyně. Minutu nato zahrozili také domácí. Andrich získal na polovině hřiště míč, Bakker poté vyslal kolmici na Diabyho, jenže jeho střelu z úhlu vyrazil Kobel. A když Azmoun zakončil v 81. minutě hlavou nad břevno, mohli v Dortmundu pomalu začít slavit. Naplno pak oslavy propukly po závěrečném hvizdu.

Více informací k zápasu

Schalke 04 - 1. FC Köln 0:0

29.01.2023 15:30

Góly: -

Jednadvacátého ledna rozdrtili "Kozli" Brémy v poměru 7:1. O tři dny později bylo Lipsko k Schalke o jedinou branku mírnější. Není divu, že se před tímto duelem více věřilo klubu z města na řekou Rýn, který toužil se dostat do horní poloviny tabulky.

Už ve 3. minutě přiletěl před bránu hostujícího výběru centr, který usměrnil na na bránu Moritz Jens. Marvin Schwäbe dokázal reflexivně vyrážet. V následující pasáži měli daleko více ze hry domácí, avšak velkou šanci si vypracovat nedokázali. Naopak pokus Lintona Mainy mohl být nebezpečný, kdyby jím nenastřelil hned prvního obránce.

Další příležitost patřila Timovi Hübersovi, ačkoli vzpomínat se na ni rozhodně nebude. Do poločasového hvizdu sledovalo přes šedesát tisíc diváků ve Veltins-Areně de facto pouze snahu, jaká k ničemu nevedla. Zato pouhých pět minut po startu druhé půle se k hlavičce z hranice malého vápna dostal Hübers a radost mu překazilo břevno.

Soichiro Kozuki nechtěl oproti svému protihráči zůstat pozadu a na konto si připsal jednu ze dvou střel v podání die Königsblauen, které směřovaly mezi tři tyče. Tom Krauß totiž po rohovém kopu cílil v 65. minutě těsně nad. Ani další možnosti nepředstavovali pro oba brankáře nic neřešitelného, resp. Ralf Fährmann si za celých devadesát minut víceméně nesáhnul na balon.

To, proč se celek z Gelsenkirchenu nachází na samotném chvostu tabulky, nejlépe demonstroval Rodrigo Zalazar. Uruguayský fotbalista si v šestnáctce naskočil na centr Jereho Uronena, leč svatyni minul o více jak čtyři metry. To už byl na hrací ploše i Alex Král, jenž se sám do žádné slibné situace nedostal.

Více informací k zápasu

Bayern Mnichov - Eintracht Frankfurt 1:1

28.01.2023 18:30

Góly: 34. Leroy Sané - 69. Randal Kolo Muani

První vzájemné klání obou celků skončilo na úvod této sezony drtivým vítězstvím obhájce titulu v poměru 6:1. I tentokrát se ujal vedení, jenže to dokázal po změně stran vymazat v dobré formě hrající Randal Kolo Muani, pro kterého šlo z posledních pěti utkání o čtvrtý gól. Remíza tedy nechává bavorskému velkoklubu na čele jednobodový náskok, kdežto Frankfurt klesnul ze čtvrté na pátou příčku.

Úvodní čtvrthodina v Allianz Areně nepatřila k těm, které by obecenstvo výrazně bavily. V jejím závěru se ve skvělé šanci ocitnul Randal Kolo Muani, ale zjevně se teprve zastřeloval. Francouzský reprezentant, který si z mistroství světa v Kataru přivezl stříbro, následně pobídnul Djibrila Sowa, jenž rovněž odmítnul otevřít skóre.

V další fázi utkání se hra pořádně oživila, na čemž měl svůj podíl i Jesper Lindström, který zkusil dát gól přímo z rohu. Po půl hodině vyzkoušel Joshua Kimmich pozornost Kevina Trappa, jenž míč vyrazil k Thomasi Müllerovi, ovšem ani on nedokázal bývalého gólmana PSG překonat. To se totiž povedlo až ve 34. minutě Leroyovi Sanému, když pravačkou z první uklidil na místo určení Müllerovu přihrávku z pravé strany - 1:0.

Při dalším rohu defenziva Glasnerova výběru pozapomněla na Dayota Upamecana, jehož hlavička cíl nenašla. Zbývající pasáž úvodního poločasu patřila Nagelsmannově družině, nicméně se musela obejít bez vyložené příležitosti. Ta se konala až ve 48. minutě, kdy Sané cílil vedle tyče. Poté se prezentoval efektními, avšak nikoli efektivními nůžkami Evan Ndicka. Přesto svého trenéra potěšil.

Devětašedesátá minuta přinesla druhý zásah. Randal Kolo Muani si sám rozehrál akci, v jejímž závěru naznačil střelu Daichi Kamada, ovšem místo toho balon podseknul a vrátil svému francouzského spoluhráči, který si poradil s obráncem a z rohu malého čtverci to neomylně trefil k protilehlé (pravé) tyči - 1:1.

Hosté z Deutsche Bank Parku vycítili příležitost, že by mohli z bavorské metropole odvézt všechny tři body. Jejich další pokusy se však neřadily mezi ty nebezpečné. Ale ani domácí při absenci Sadia Maného směrem dopředu nic dalšího nevymysleli, a tak nadále platí, že na rozdíl od soka z města nad řekou Mohan v tomto kalendářním roce ještě nevyhráli. A místo toho si na konto připsali už třetí remízu 1:1.

Více informací k zápasu

SC Freiburg - FC Augsburg 3:1

28.01.2023 15:30

Góly: 13. Michael Gregoritsch, 30. Lucas Höler, 85. Philipp Lienhart - 29. Mërgim Berisha (pen.)

Nečekaný šestigólový příděl od Wlolfsburgu se Streichovým svěřencům podařilo alespoň částečně odčinit remízou s Frankfurtem. A díky vítězství v 18. kole může SC směle pomýšlet na další úspěšnou sérii, která by jim po konci sezony zaručila účast v Champions League. U FCA se dá naopak předpokládat, že bude až do května bojovat o setrvání mezi elitou. V tuto chvíli je náskok na sestup dvoubodový.

Prvním, kdo vyzkoušel pozornost soupeřova gólmana, byl se svým volejem už ve 4. minutě Lucas Höler. Přesnou trefu však zaznamenal až v minutě třinácté Michael Gregoritsch, na jehož přízemní ránu byl Rafal Gikiewicz krátký - 1:0. Před vypršením úvodní půl hodiny dostali hosté jedinečnou příležitost k vyrovnání, protože Kübler ve vlastním vápně fauloval Ermedina Demiroviće.

Mërgim Berisha předvádí dlouhodobě dobré výkony, a tak není divu, že při penaltě zvolil jistotu, totiž zakončení do středu brány - 1:1. No jo, jenže Freiburští si bezprostředně po rozehrávce vzali vedení zpět a do finálního hvizdu sudího Christiana Dingerta už ho nepustili. Balon při fajnové akci putoval od Gregoritsche a Doana až k Hölerovi, jenž mohl uklízet do prázdné - 2:1.

Autor prvního gólu zápasu se do poločasového odchodu do šaten osmělil ještě jednou, leč tentokrát ztroskotal na polském strážci augsburské svatyně. Ve zbytku otevíracího dějství se dvakrát připomněl také Berisha. Skóre však zůstalo neměnné. V době, kdy byla odehrána hodina hry, si Gikiewicz optimálně neporadil s míčem, který před bránu servíroval Doan. Kiliann Sildillia bohužel náskok nenavýšil, protože cílil do tyče.

Michael Gregoritsch zůstával dál aktivní, což vyústilo v hlavičku ze 72. minuty. Ritsu Doan pak muže v rukavicích rovněž nepřelstil. A naopak Mark Flekken musel být pozorný při velké šanci Demiroviće. Střídající Niklas Dosch v 84. minutě rozesmutnil Vincenza Grifa, když zabránil v podstatě jistému zásahu.

Ten se tudíž dostavil až při následném rohu, ze kterého nacentroval zmíněný italský fotbalista na hlavu Philippa Lienharta, který si věděl rady - 3:1. Jeong Woo-yeong ve finálních minutách stihnul nastřelit brankáře a Sildilliův chytrý dalekonosný pokus se mezi tři tyče nevešel. Vítězství Freiburgu tedy určitě zasloužené.

Více informací k zápasu

1. FSV Mainz 05 - VfL Bochum 5:2

28.01.2023 15:30

Góly: 1. Jae-sung Lee, 17. Silvan Widmer, 28. Karim Onisiwo, 57. Karim Onisiwo, 88. Karim Onisiwo - 70. Pierre Kunde, 72. Erhan Mašović

Svěřenci Boa Svenssona vyrazili za vítězstvím už v první minutě, avšak ještě výrazněji jim svým hattrickem pomohl Karim Onisiwo, který rázem poskočil na sedm branek. Soupeři nepomohly ani dva slepené góly, takže neopustí barážovou příčku.

Jak bylo naznačeno, netrvalo ani 60 sekund a MEWA Arena propukla v jásot. Onisiwo prokázal na pravé straně rychlé nohy, načež servíroval před bránu. Manuel Riemann posunul jenom na Anthonyho Caciho, který přihrával do malého vápna na Jea-sunga Lee, a ten před sebou věru neměl nic složitého. Sudí Patrick Ittrich však u videa dlouho řešil, jestli korejský reprezentant náhodou nestál až za brankářem, protože tam hlídkoval jenom jeden obránce, a jednalo by se tedy o ofsajd.

Všechno ale bylo v souladu s pravidly - 1:0. Na další přesný zásah se čekalo do minuty osmnácté. Onisiwo prchnul tentokrát po levé straně, jenže ve vápně se mu poněkud střetly myšlenky. Naštěstí pro die Nullfünfer číhal poblíž Silvan Widmer. A Riemann na jeho přízemní zakončení z pěti metrů, které putovalo k protější (pravé) tyči, nemohl při nejlepší vůli dosáhnout - 2:0.

Za deset minut došlo na další hřebíček. Chybné zpětné přihrávky se chopil Onisiwo. A přesto, že už byl dost z úhlu, dokázal lehkým obloučkem přehodit muže v rukavicích, načež kulatý předmět doputoval až k levé tyči, kde jej přes veškerou snahu nedokázal Keven Schlotterbeck zastavit - 3:0. Třicetiletý rodák z Vídně se v další šanci ocitnul hned po rozehrávce, leč tentokrát se musel sklonit před uměním bochumské jedničky.

Minisouboj obou borců se opakoval záhy po startu druhého dějství. Útočící fotbalista tentokrát znovu nebyl úspěšný. Teprve potom musel Finn Dahmen vychytat Anthonyho Losillu, ačkoli se jednalo o celkem rutinní zákrok. V 57. minutě vysunul Leandro Barreiro kolegu Onisiwa, který měl moře prostoru na zakončení. Nakonec mířil pravačkou po zemi a dobře udělal - 4:0.

Minuta sedmdesátá přinesla místo definitivní tečky korekci výsledku ze strany týmu Thomase Letche. Po chybném odkopu se na hranici pokutového území chopil míče Takuma Asano, pobídnul Losillu, který si všimnul nabíhajícího Pierra Kundeho, a jeho rána byla vskutku nechytatelná - 4:1. Z časomíry pak neuteklo ani 120 sekund a skóre se měnilo znovu.

Rohový kop letěl na přední tyč a šťastný odraz zaznamenal Erhan Mašović - 4:2. O další trefu se pokusil Schlotterbeck, leč jeho hlavička se na místo určení nevešla. Zato po dlouhém Dahmenově odkopu propadnul ve středu hřiště právě Mašović, díky čemuž Aymane Barkok přihrál Karimu Onisiwovi, jehož rána do šibenice dala výsledku jeho finální podobu - 5:2.

Více informací k zápasu

TSG Hoffenheim - Borussia Mönchengladbach 1:4

28.01.2023 15:30

Góly: 80. Ihlas Bebou - 12. Jonas Hofmann, 37. Jonas Hofmann, 83. Lars Stindl, 90+1. Hannes Wolf

Po kontaktní brance Ihlase Beboua to vypadalo ještě na výživnou finální desetiminutovku, nicméně jakékoli snahy o případné vyrovnání byly utnuty už po 180 sekundách. Hříbata tedy opět o něco stáhla ztrátu na pohárové pozice, kdežto TSG má na tu barážovou náskok pouhých tří bodíků.

V 8. minutě nepředvedl optimální rozehrávku Jonas Omlin, čímž nabídnul šanci Christophu Baumgarnerovi, který s ní naložil bídně. Pozornost hostujícího brankáře tedy vyzkoušel až 180 sekund poté teprve sedmnáctiletý Tom Bischof.

V minutě dvanácté doputoval od Larse Stindla kulatý předmět na pravou stranu, kde se do něj pořádně opřel Jonas Hofmann a střelou na bližší tyč otevřel skóre zápasu - 0:1.

Hned po rozehrávce hodně zahrozil Baumgartner. Omlin už byl ze hry, avšak pokus z úhlu zastavil na čáře hlídkující Ko Itakura. Ve 24. minutě centroval od rohového praporku Hofmann a Ozan Kabak si oddychnul, že jeho hlavička neskončila ve vlastní síti. Ve 36 minutě to vypadalo, že právě Jonas Hofmann to ve vápně poněkud zadrbal.

Paní Štěstěna tentokrát stála na jeho straně, protože se k němu meruna navrátila a následná lehce tečovaná střela zapadla přesně k pravé tyči - 0:2. Celou situaci si ještě musel rozhodčí Benjamin Brand ověřit a své rozhodnutí gól neuznat potom pozměnil.

Ve 44. minutě si Kasper Dolberg všimnul zcela volného Pavla Kadeřábka, který z velice dobré pozice přestřelil. Velká škoda pro družinu Andrého Breitenreitera, které by se "šatňák" za takovéhoto stavu nepochybně velice hodil.

Po změně stran se nadále hrálo ve vysokém tempu, jenže bez vyložených příležitostí. Příliš nebezpečná nebyla ani hlavička Ramyho Bensebainiho z 67. minuty. Po rohovém kopu se dostal ke střele na hranici vápna stojící Bischof, jenže mu nesedla a skončila vedle pravé tyče, přičemž Omlin evidentně celou situaci jistil.

Až po předchozím momentu o sobě dal vědět jinak nezvykle neviditelný Marcus Thuram. Olivera Baumanna však příliš nevystrašil. Na opačném pólu Finn Becker sklepnul zpět pro Andreje Kramariće, jenž o metr minul zařízení. Záhy Baumgartner orazítkoval tyč a následnou dorážku lapil Munasi Dabburovi mrštný gólman.

Snížení tedy obstaral až v 80. minutě Ihlas Bebou, když z bezprostřední blízkosti uklidil na zadní tyči do sítě přihrávku hlavou od aktivního Christopha Baumgartnera - 1:2. Jenže hned v minutě třiaosmdesáté Joe Scally posunul na Hofmanna, který prodloužil na Larse Stindla, jenž neomylně trefil prostor u pravé tyče - 1:3.

A v nastaveném čase Luca Netz vyprodukoval na levé straně střílenou přihrávku na Hannese Wolfa, který ne úplně jednoduchou úlohu zvládnul a ze tří metrů zdárně zakončil akci, v jejímž zárodku byla ztráta míče ve středovém kruhu - 1:4.

Více informací k zápasu

Hertha BSC - Union Berlín 0:2

28.01.2023 15:30

Góly: 44. Danilho Doekhi, 67. Paul Seguin

Die Eisernen ani po přestávce vyplněné mistrovstvím světa v Kataru v Bundeslize neustávají v krasojízdě. I po osmnáctém kole jim bude patřit druhá příčka, přičemž ztráta na vedoucí Bayern zůstává minimální. Na Olympijském stadionu můžou jenom tiše závidět, jelikož po desáté prohře setrvají na sestupové pozici.

Nikoho z bezmála pětasedmdesáti tisícovek diváků a divaček na stadionu patrně nepřekvapilo, že aktivnější byli hosté. Avšak vyloženou příležitost si během úvodní třicetiminutovky vypracovat nedokázali, zatímco domácím scházela přesnost. Ve 33. minutě si Dodi Lukébakio hledal na hranici šestnáctky prostor ke střele. Nakonec volil přihrávku patičkou na číhajícího Lucase Tousarta, jenž zařízení přestřelil.

Také další minuty se na obou stranách vyznačovaly hlavně bojovností. V době, kdy už to vypadalo, že se do šaten poputuje za bezbrankového stavu, Rozehrál Christopher Trimmel standardní situaci na hlavu Danilha Doekhiho, který byl hodně razantní, takže Oliver Christensen na kulatý předmět přes veškerou snahu nedosáhnul - 0:1.

Ve druhém poločase bylo nadále znát, že se hraje o hodně. Žádný festival brankových příležitostí se rozhodně nekonal. Na druhou stranu Fischerova skvadra si byla dobře vědomá toho, že jediná chybka by mohla znamenat soupeřovo vyrovnání. Naštěstí pro fanoušky klubu ze Stadion an der Alten Försterei přišla na řadu 67. minuta.

A s ní brejk, při kterém si na levé straně Sheraldo Becker poradil s protihráčem, načež pelášil na bránu. Ve vápně si všimnul nabíhajícího Paula Seguina, se kterým nikdo z defenzivních borců nepočítal a který tudíž mohl z první zakončovat do odkryté klece - 0:2.

Čtvrt hodiny před koncem řádné hrací doby nebezpečně hlavičkoval Tousart. Snížení se nekonalo díky skvělému reflexu Frederika Rønnowa. Dánský brankář musel do finálního hvizdu řešit ještě jednu ošemetnou střelu, ale Union i tak pošesté v sezoně neinkasoval.

Více informací k zápasu

Werder Brémy - VfL Wolfsburg 2:1

28.01.2023 15:30

Góly: 24. Niclas Füllkrug (pen.), 77. Niclas Füllkrug - 90. Kevin Paredes

Zelenobílí měli před osmnáctým kolem na kontě čtyři porážky v řadě s hrozivým skóre 4:17! Přesto setrvávali v podstatě v polovině tabulky. Naopak Vlci uhráli v posledních šesti duelech plný počet bodů, takže favorit vzájemného střetnutí byl celkem jasný. Jenže Werder má ve svém středu německého reprezentanta Niclase Füllkruga, který díky dvěma gólům nejenže zařídil svému klubu výhru, ale zároveň poskočil do čela mezi kanonýry.

Jiří Pavlenka mezi třemi tyčemi celku z hanzovního města v posledních týdnech nepůsobil nejjistěji. Potvrdilo se to hned po nemnoha sekundách, když měl velké štěstí, že se balon po střele Patricka Wimmera a jeho zásahu neodrazil do sítě. Další pokus patřil domácím, ovšem úspěšný nebyl. Po dvaceti minutách hry to byl Jens Stage, kdo si naběhnul do výborné pozice a byl parádně vychytán Koenem Casteelsem.

Ve 22. minutě si rozhodčí Daniel Siebert u videa potvrdil, že Yannick Gerhardt zahrál ve vlastní šestnáctce rukou a kopala se penalta. Füllkrug si chytře počkal na gólmanův pohyb a pak zacílil po své pravé ruce - 1:0. Po půl hodině centroval za obranu Ridle Baku. Wimmer si míč zpracoval a těsně před Pavlenkou jej posunul na Jonase Winda, který uklízel do zcela odkryté klece. Tato trefa však nemohla platit kvůli těsnému ofsajdu.

Za 180 sekund Wind nakopnul skákající míč, aniž by se díval na bránu. Přesto dokázal zazvonit na břevno. Na opačném pólu dobře hlavičkoval Niklas Schmidt a Casteels se musel pořádně natáhnout. První půle tedy vyšla lépe výběru kouče Oleho Wernera. V té druhé to jako první zkusil Maximilian Arnold, ovšem českou jedničku mezi třemi tyčemi nijak zvlášť nevystrašil.

Po sedmdesáti minutách hry přišla znovu řada na Niklase Füllkruga. První možnost sice o kousek nevyšla, při té následné si počíhal na okamžitou zpětnou přihrávku od Mitchella Weisera a prosadil se tvrdou ranou z voleje - 2:0. Tento zářez z hranice malého čtverce byl dohromady jeho třináctým v probíhajícím ročníku. Hosté stačili v poslední minutě už jenom snížit, když Pavlenka těsně nedosáhnul na Paredesovu křižnou střelu k pravé tyči - 2:1.

Více informací k zápasu

RB Lipsko - VfB Stuttgart 2:1

27.01.2023 20:30

Góly: 25. Dominik Szoboszlai, 49. Dominik Szoboszlai - 68. Chris Führich (pen.)

Die Roten Bullen vědí, že i po osmnáctém kole budou v tabulce nejhůře na třetí pozici. Pod jubilejní desátou výhru se dvěma góly podepsal Dominik Szoboszlai. VfB tak může znovu spadnout do sestupového pásma.

Pod úvodní střelu mezi tři tyče se v 10. minutě postaral Thomas Kastanaras. Janis Blaswich nepředvedl zrovna jistý zákrok, ale balon do sítě nepustil. Na další pokus se čekalo bezmála čtvrt hodiny. Dani Olmo centroval na zadní tyč, odkud André Silva hlavičkoval nad. Zmíněného španělského reprezentanta pak fauloval Wataru Endo a domácí dostali příležitost rozehrát přímý kop z nějakých pětadvaceti metrů.

Florian Müller si věřil, a tak si do zdi postavil jenom dva spoluhráče. Szoboszlai to zkusil na jeho stranu, přičemž hostující jednička neodhadla přesný odraz střely od země, a tak šli svěřenci Marca Roseho do vedení - 1:0. David Raum po půl hodině hry centroval z levé strany na Andrého Silvu, který hlavou orazítkoval levou tyč.

Portugalský forvard stejnou částí těla zakončoval i v minutě pětatřicáté, tentokrát ovšem do připravených rukavic. Hned po startu druhé půle se ve výborné pozici ocitnul Nikolas Nartey, avšak zacílil mimo. Naopak ve 49. minutě sklepnul André Silva pro Dominika Szoboszlaie, který si míč zpracoval a následně jej halfvolejem přesně poslal na místo určení - 2:0.

V 56. minutě mohl celek z Bádensko-Württemberska snížit, kdyby Luca Pfeiffer nehlavičkoval mimo tři tyče. Po hodině hry se opět dostal ke slovu André Silva, jenže v poslední lednový pátek roku 2023 mu opravdu nebylo přáno. Poté si vybral slabší chvilku Joško Gvardiol, když kulatý předmět nezasáhnul hlavou, nýbrž rukou.

Rozhodčí Felix Zwayer si šel celou situaci prohlédnout ještě jednou, načež nařídil penaltu, kterou Chris Führich se štěstím proměnil - 2:1. V 77. minutě pálil ze střední vzdálenosti Nartey a Blaswich musel být pozorný. V nastaveném čase Müller vychytal dva střídající hráče, totiž Konrada Laimera a Yussufa Poulsena.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Bayern Mnichov
18
10
7
1
52 : 16
37
2
Union Berlín
18
11
3
4
31 : 22
36
3
RB Lipsko
18
10
5
3
39 : 24
35
4
Borussia Dortmund
18
11
1
6
33 : 25
34
5
SC Freiburg
18
10
4
4
29 : 25
34
6
Eintracht Frankfurt
18
9
5
4
37 : 26
32
7
VfL Wolfsburg
18
8
5
5
36 : 22
29
8
Borussia Mönchengladbach
18
7
4
7
34 : 29
25
9
Bayer Leverkusen
18
7
3
8
30 : 30
24
10
Werder Brémy
18
7
3
8
29 : 37
24
11
1. FSV Mainz 05
18
6
5
7
26 : 29
23
12
1. FC Köln
18
5
7
6
29 : 31
22
13
TSG Hoffenheim
18
5
4
9
26 : 31
19
14
FC Augsburg
18
5
3
10
23 : 33
18
15
VfB Stuttgart
18
3
7
8
22 : 32
16
16
VfL Bochum
18
5
1
12
19 : 44
16
17
Hertha BSC
18
3
5
10
20 : 32
14
18
Schalke 04
18
2
4
12
14 : 41
10

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (20)

Přidat komentář
adalbertus

Szoboszlai

Reagovat
rossoneri89

hajra Dominik

Reagovat
Mass

Koukám že Frankfurt koupil Kamadu jen za 1,6M€. Nevim jestli dá najít lepší hráč za míň.

Reagovat
andrew96

Ten, jemuž dneska asistoval.

Reagovat
Mass

Jasně, ale u volných hráčů bývají zase za pecky podpisový bonusy.

Reagovat
stas87

Tak Bobic uz sbalil kufre, celkom strmy pad od momentu ked s Eintrachtom ohuril BL. Hertha oze menit trenerov aj sportovych riaditelov ale stale to nepomaha. Smutne ako ich Union vyucuje uz niekolko rokov po sebe.

Reagovat
Rudnevs

Sranda, keď pred zápasom tvrdil, že bez ohľadu na výsledok tréner ostáva. A nakoniec je sám odvolaný.

Vo Frankfurte ukázal, že na to má, Hertha na neho bola asi priveľa. Neviem, nakoľko mal zviazané ruky finančne alebo nejakymi osobami v klube, ale hoc ho mám teda rád, tak to vyzeralo, že moc nevie čo robí.

Menenie trénerov samozrejme nepomáha, keď meníš niekoho ako je Korkut za niekoho ako je Magath a podobne. S nejakym kvalitným trénerom by to možno vyzeralo ináč.

Reagovat
Vinci

Už tu zrzavou chcanku vykopnete. Na to se nedá dívat

Reagovat
Rudnevs

To akoze koho?

Reagovat
vladino10

Môj tip je julian

Reagovat
Vinci

Samozřejmě

Reagovat
Rudnevs

Ten je blonďavý však

Reagovat
vladino10

Áno, ale vidíš tie emócie v tom jeho momente, + je chlap. Sral na nejaké farby

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
Slavia10

Nahradit Flicka byl fakt mistrovský tah

Reagovat
andrew96

3 remízy, tragédie.

Reagovat
Jardman

Neasi

Reagovat
Rudnevs

Nenažranci

Reagovat
ttopi

+ stále první místo, to je na vyhazov.

Reagovat
Pablos

Jsem jedinej kdo tu má v článku PL ?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele