Bývalá opora Sunderlandu Sørensen ukončil aktivní kariéru

24.07.2017, 12:20
Aktuality
Někdejší dlouholetý brankář v anglické Premier League Thomas Sørensen po dvou sezonách v australském Melbourne City uzavírá svou 24letou kariéru profesionálního brankáře. V Melbourne dánská ikona pro tuto chvíli ale zůstává a City by ho rádo přibralo do trenérského týmu...

Rodák z Fredericie fotbalově vyrůstal v Odense a na Britských ostrovech od roku 1998 prorážel v barvách Sunderlandu, kde se vypracoval ve favorita fanoušků. Svou reputaci podpořil zvláště chycenou penaltou Alana Shearera ze závěru derby s Newcastlem roku 2000.

Na nejvyšší příčku se podíval s Aston Villou v sezoně 2007/08, kdy se birminghamští vyšplhali na šestou pozici. Následně Sørensen strávil dlouhých sedm let ve Stoke City, kde už později jen plnil roli náhradníka, aby pak předloni zamířil do Austrálie.

Ve své první sezoně s Melbourne City si veterán okamžitě vysloužil ocenění pro nejlepšího brankáře A-League, v uplynulém ročníku už ale pouze převážně kryl záda Deanu Bouzanisovi, a tak se nyní ve 41 letech rozhodl pověsit kopačky na hřebík.

"Jsme s rodinou odhodláni tu zůstat i po mém konci a každému, kdo má možnost sem jít hrát a žít tady, bych doporučil, aby tak bez váhání učinil," prohlásil Sørensen, který se v únoru příštího roku chystá vyrazit na 3500kilometrový cyklovýlet kolem Austrálie. Již dříve Sørensen pokryl pět tisíc kilometrů plochy USA, aby pro charitu KidsAid vytěžil 125 tisíc dolarů.

Thomas Sørensen se s řemeslem profesionálního gólmana loučí jako jeden z osmi stovkařů své země; za dánskou reprezentaci si kulatý zápas odbyl již v pokročilém věku 36 let. Coby nástupce legendárního Petera Schmeichela si přitom zachytal na čtyřech velkých mezinárodních akcích včetně Eura 2004, kde si na něm ve čtvrtfinále smlsl Milan Baroš.

Autor: Tomáš Daníček / espnfc.com

Komentáře (12)

Přidat komentář
fabec1222

Info o Barošovi jako od ČTK

Reagovat
fantomas

Učim se

Reagovat
Ferguson6

Nehrali spolu s Barošom aj v Aston Ville? A tiež s Bergerom? To sa tiež mohlo spomenúť

Reagovat
Usty

To by titulek zněl: Gólman, kterého překonal Baroš, ukončil kariéru

Reagovat
Murtago

Jen to překonal bych nahradil slovy znemožnil/zesměšnil/rozstřílel

Reagovat
fantomas

Reagovat
Ferguson6

Baroš zesmešnil bývalého spoluhráče, ten končí kariéru!

Reagovat
Kixi Syhimour

to je jako pro bulvár, ideální pro Čtk

Reagovat
REPLIKATOR

Zdroj: Blesk

Reagovat
smazaný uživatel

Gólman, na kterém si smlsl Baroš, ukončil kariéru

Reagovat
chytrejkluk

výbornej gólman

Reagovat
REPLIKATOR

Legenda

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele