Campos nepřímo přiznal: Příchod Neymara i Mbappého byl chybou

29.09.2022, 22:29
Aktuality
Kylian Mbappé a Neymar (© AFP)
Ostře sledované trio PSG ve složení Kylian Mbappé, Neymar a Lionel Messi od startu sezóny začíná naplňovat předpoklady, které jsou do něj vkládány, statistická čísla však možná úplně neumějí popsat vztah Francouze a Brazilce. Luís Campos, hlavní poradce sportovního úseku Les Parisiens, v nedávném rozhovoru nepřímo přiznal, že přivedení obou hráčů byla chyba.

Od roku 2017 působí Mbappé a Neymar na jedné lodi, tehdy musel pařížský velikán za oba položit na stůl kolem 400 miliónů eur, přičemž v případě francouzského forvarda se jednalo nejprve o hostování s následnou opcí. Dříve se jevili jako velcí přátelé, od nového ročníku se ovšem poměry mohly rapidně změnit. Největší napětí už v srpnu měly přinést ty zprávy, kdy se proslýchalo, že Mbappé požádal vedení klubu, aby Neymar odešel. V utkání Ligue 1 proti Montpellieru se oba měli pohádat, kdo z nich bude zahrávat pokutový kop. Následně nicméně nastolili pořádek jak trenér Christophe Galtier, tak Luís Campos, a jejich celková spolupráce na hrací ploše reálně velmi dobře funguje. PSG doposud z jedenácti střetnutí zaváhalo jednou.

Brazílie nedávno sehrála přátelské utkání s Ghanou i s Neymarem v sestavě, přičemž novináři se po skončení zápasu ptali na jeho současné parťáctví s Mbappém. Otázce nejprve nerozuměl a poté odešel s dovětkem, že nechce odpovídat. Mbappé se nedávno k této otázce vyjadřoval diplomaticky. "Vždy jsme měli vztah založený na respektu. Prožívali jsme parádní okamžiky, ale také ty chladnější," přiznával. "Jsou prostě období, kdy jste pomalu nejlepší přátelé, a pak i ty, kdy spolu mluvíte daleko méně. Takový náš vztah je, dost se každopádně respektujeme."

Že asi nebylo pro PSG nejlepší přivést tyhle dva kohouty na jedno smetiště, uvedl v talk show Rothen s’enflamme, kterou vede Jerome Rothen, bývalý hráč PSG, též sám Campos: "Udělali jsme v minulosti chybu, když jsme přivedli dva hráče na jeden post." Určitá jména nemínil, je ovšem pravděpodobné, že cílil právě na Neymara s Mbappém. "Přestupové okno pro nás moc dobře nedopadlo, protože nám chybí hráči na klíčových pozicích. Stále přitom máme i hráče, kteří jsou tu navíc," pokračoval Campos. Dá se předpokládat, že nemohl být spokojený, jak se vyvinula situace kolem brankářů Keylora Navase a Gianluigiho Donnarummy, jež oba zůstali v Paříži, ač prvně jmenovaný bude pro letošní sezónu jen minimálně vytížený na úkor Itala.

Autor: Patrik Sandev / getfootballnewsfrance.com

Související články

Zobrazit jen nejnovější
Zobrazit všechny
Kanonýři Mbappé a Neymar na úvod ligy nejsou v nominaci PSG
12.08.2023, 14:23
Messi nemluvil o prodloužení s PSG, v klubu se ale cítí dobře. Je skvělé hrát s Kylianem, řekl
08.03.2023, 11:20
Messi nevyloučil start na příštím MS. S Mbappém jsme v pohodě, vzkázal
03.02.2023, 11:11
Problém pro PSG, Mbappé má zraněný stehenní sval a bude tři týdny mimo hru
02.02.2023, 16:25
Messi dosáhl svého cíle, pogratuloval jsem mu hned po finále, řekl Mbappé
29.12.2022, 13:34
PSG chce Amrabata. Souhlasí i Mbappé
27.12.2022, 21:55
Ve Francii se zlobí na Martíneze
23.12.2022, 13:16
Nehrajeme proti Mbappému, ale proti Francii, upozornil Angličan Walker
07.12.2022, 22:27
Mbappé nemluvil s novináři. Chtěl se soustředit na triumf na šampionátu, zaplatí i pokutu
04.12.2022, 23:24
Neexistuje způsob, jak zastavit Mbappého, zní z polského tábora
04.12.2022, 19:59
Je to lídr týmu, ocenil Deschamps dvougólového střelce Mbappého
27.11.2022, 08:09
Ibrahimović: Mbappé neměl zůstávat v PSG. Nikdy nejste důležitější než klub
04.11.2022, 11:55
Mbappé podle Le Parisien podepsal smlouvu na rekordních 630 milionů eur
24.10.2022, 22:27
Mbappé popřel spekulace. Jsem v PSG šťastný, řekl
17.10.2022, 10:53
Z idylky horor během pěti měsíců. Proč se vztah mezi Mbappém a PSG zhroutil?
13.10.2022, 16:37
O ničem jsem neslyšel, řekl Galtier ke spekulacím kolem Mbappého odchodu
12.10.2022, 10:58
Nespokojený Mbappé chce podle médií odejít z PSG
11.10.2022, 20:28
Ancelotti se nechce zabývat Mbappém
16.09.2022, 10:00
Mbappé se radil i s prezidentem Macronem a vyslyšel jeho přání
23.05.2022, 23:30
Mbappé zůstane v PSG, prodloužil smlouvu do roku 2025
21.05.2022, 21:24
Nečekaný obrat událostí, Mbappé prodlouží s PSG
21.05.2022, 16:14
Oceněný Mbappé má o budoucnosti téměř jasno, neřekl ale, kde bude pokračovat
16.05.2022, 13:50
Mbappé chápal, že část fanoušků PSG bojkotovala oslavy titulu
24.04.2022, 14:41
Mbappé připustil, že by mohl zůstat v PSG
04.04.2022, 15:30

Komentáře (40)

Přidat komentář
Luc-Luc

Nechutnej paklub

Reagovat
Mr.Mike

Reagovat
Irek

Mě byl celkem sympatický, než ho koupili bílí závěsy k tomu se připočte chování Neye a KM a nechutný paklub je na světě

Reagovat
Seydou Doumbia

Dokud to tam vedl Blanc tak to bylo celkem v pohodě, pak to šlo do řiti

Reagovat
Pharrell

Reagovat
teenz

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Furia Ceca

Reagovat
Csaplárova past

Pokud mají hráči rozum a rozumí pojmu "tým", tak to chyba není. Tady to prostě nejde a částečně to jde taky za těmi trenéry.

Hádky o penaltu už tam zažil i Cavani.

Největší chybou je, když mají takoví hráči větší slovo než samotný trenér.

Reagovat
Irek

Třeba zrovna KM už má větší slovo než celé PSG... Ale dojedu na to jen a jen v Paříži, ještě pár takových frackovských "fópá" a žádný lepší fotbalista se do Paříže nepozene tvl když si KM dovolí strkat do Messiho?

Reagovat
Csaplárova past

Tak Messi je v PSG malý pán, ne? Vesmír se točil vždy kolem Neymara, teď teda Mbappého

Reagovat
Mercury

Podle mě to tam má těžce v piči a po WC a skončení sezony odejde no matter what.

Reagovat
Greaber

Ten vůbec nemůže chápat co se v tom klubu děje za šílenosti... A to už je co říct u hráče co přišel z Barcelony

Reagovat
hromdopolice

Nevím co je matter what ale já po wc chodím obvykle k umyvadlu umýt si ruce

Reagovat
Mercury

Blahopreju

Reagovat
Ladas321

Tež mi to tak přijde, to ho ale staví na stejnou rovinu jako ty dva, možná ještě horší, protože tam je jen jako hráč, který jen přišel podojit klub.

Reagovat
Mercury

Jak podojit? Vzdyz on nechtel odchazet a kdyz musel tak PSG mu tu smlouvy llu a penize nabidlo samo. Kontrakt dodrzi, letos se i vratil do slusne formy. Normalni deal.

Reagovat
technecium

https://i.redd.it/iur8ntilkuo91.jpg

Tohle celkem vystihuje, kdo je v tom klubu nejvetsi krysa a vozi se na schopnostech ostatnich.

Reagovat
SunFells

Lol, to je dobře vytržené z kontextu. Máš dva neskutečně kreativní borce a nejlepšího outleta na světě, kterého ti kreativní borci taky potřebují, jinak by tyto jejich přednosti nijak zužitkovány nebyly. Mbappé je sice sobec, jako hodně top útočníků, ale toto je s určitou menší odchylkou docela přirozený výsledek. Navíc má 0.32 xA/90, to není bída.

Reagovat
Mercury

Reagovat
Lemiux66

Reagovat
verv

Reagovat
M.Vaza

By mě zajímalo zda by ho případně v Realu srovnali nebo by to roz*ebal i tam, každopádně jedině dobře, že nepřišel, ač je to úžasný hráč.

Reagovat
Luc-Luc

za me tihle hraci jako Mbappe se normalne nevyplati v dnesni dobe privadet nikam, kde je jeste zajem o nejakou ekonomickou stabilitu klubu...tohle je hrac pro sejky nebo nejaky oligarchy, kde jim nesejde na nejakych desitkach milionu EUR

Reagovat
remeslnik

Reagovat
EaP

Ale nedá sa tomu veľmi čudovať. V 18 rokoch prestupoval síce na ročné hosťovanie ale s povinnou možnosťou kúpi za 180 mega. Khelayfi mu prdel peniazmi pod nosom v podstate od začiatku jeho dospeláckej kariéry. Jeho rodine taktiež. To v tak mladom veku zmení charakter. Aj keď si sám neuvedomuje, že stačí jedno nešťastné zranenie a môže jeho rozprávka skončiť. Veľa hovorí aj to, že je hlavným kritikom federácie pre tie obrazové práva a peniaze z toho plynúce. A je dôležité povedať , že on ako jednotlivec nemá taký vplyv na hru mužstva ako Messi alebo aj ten Neymar. Ani Ronaldo v Madride nebol ten , ktorý by úplne sám dokázal pozdvihnúť mužstvo po hernej stránke. Avšak on si to uvedomoval a aj keď možno vyzeral namyslený , kolektívne im to klapalo a každý vedel, čo môže tomu mužstvu dať. Mbappe je podľa mňa presný opak. On dáva seba na prvé miesto a až potom berie do úvahy kolektív. Aj napriek tomu, že bez toho kolektívu by nebol tam kde je.

Reagovat
Kily8

Reagovat
REPLIKATOR

Celé PSG je jedna velká chyba.

Reagovat
Rezan

To s Mbappém je strašná chyba, ta smlouva zničí PSG (to neva) ale může přimět jiné hráče si myslet,že na to mají taky nárok (kecat do řízení klubu a vyhazovat spoluhráče).

Reagovat
Salfovic

Za těch 150 - 180, nebo kolik nabízel Real, ho měli kopnout do prdele. Ten tým nikdy nemůže fungovat, když je v jeho čele arogantní mrdka, na kterou se ostatní nemůžou ani špatně podívat.

Reagovat
Rezan

taky si myslim. Leštit Mbappému boty a lízt mu do prdele, když můžu bejt nejlepší hráč třeba v Chelsea, to přece nedává smysl,

Reagovat
janinho

pritom za tie prachy mohli Haalanda kupit aj 2 krat a mali by plnohodnotnu nahradu (nie zeby tam chcel ist, len ako priklad).

ta zmluva pre neho nedava z dhodobeho hladiska ziadny vyznam a hned som vravel ze na to doplatia. ti hraci co tam hraju vedla neho nebudu dalsich X rokov robit podrztasky Mbappemu...

ale len nech sa im to rozoserie. cim skor,tym lespie a hlavne natrvalo.

Reagovat
EaP

No ja si myslím, že Campos bude chcieť odpáliť v lete jak Neymara tak Messiho aj napriek tomu, že sú to pre mužstvo ako také dôležitejší hráči. Stačí sa pozrieť, čo dotiahli tento rok. Do zálohy vyslovene priemerných hráčov druhého sledu. Do predu mladé talenty. Skúšajú po novom zrejme nájsť balanc, keďže Mbappe dostal zmluvu ako Katarský sejk, je Francúz a chcú aby bol stredobodom pozornosti. Len neviem, čo si od toho vlastne sľubujú

Reagovat
janinho

tak ked uz mu dali tu zmluvu tak si myslim ze sa ho tak lahko nezbavia, takze skor budu stavat na nom nez na 30+rocnych neymarovi a messim. navyse som mal pocit, ze messi tam ma zmluvu len na 2 roky. ci ma na 3?

ten tim buduju absolutne chaoticky a amatersky, proste to ma sejk ako svoju hracku a vsetci tam tancuju ako on piska. len sa potom cudujem takemu camposovi ze tam ide, ked tam nemoze mat pravomoci ake by chcel a potreboval.

roky som nadaval na City ale v porovnani s PSG su majitelia City sympataci. uz to ze sa Khelaifi dokazal dostat tak vysoko v strukturach UEFA jasne hovori o tom aka skorumpovana UEFA je. mam pocit, ze Platini bol proti Ceferinovi amater...

Reagovat
Ladas321

No to jediné dává smysl. Messi má smlouvu na dva roky a Neymar v PSG za těch 5 let nic nedokázal a není na něj spoleh, každou sezónu několikrát dlouhodobě zraněn, různé oslavy narozenin, až tuhle sezónu se hecnul, ale to je především kvůli mistrovství světa.

Reagovat
mistr129

Reagovat
r.mrazik

měli ninju turtles pustit do realu a meli by klid...

Reagovat
Pablos

já koho mi připomíná

Reagovat
dextroza_m

Reagovat
Kily8

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele