CELTIC POSUNUL DO FINÁLE ŠŤASTNÝ GÓL

25.04.2003, 23:36
Aktuality
V semifinálových odvetách Poháru UEFA se rýsovalo portské finále. FC Porto totiž v prvním zápase doma deklasovalo Lazio Řím 4:1 a Boavista uhrála nadějnou remízu 1:1 na hřišti Celticu Glasgow. Boavista se letos v portugalské lize potácí jen těsně nad sestupovými místy, ale i přesto se jí podařilo postoupit až do semifinále Poháru UEFA...

Celtic ale mohl rozhodnout už při prvním zápase. Zadák domácích Valgraen si dal totiž ve 48. minutě vlastní gól a Celtic tak musel dotahovat. Larsson sice už za dvě minuty vyrovnal, ale poté neproměnil penaltu. Týmu, který ve čtvrtfinále vyřadil Liverpool, se ale i přes nepovedené domácí utkání podařilo postoupit. V Portugalsku vyhrál šťastným gólem Larssona, který tak odčinil zahozenou penaltu. Proč šťastný gól? "Snažil jsem se přihrát Hartsonovi, ale obránce mi skluzem míč nasměroval přímo do cesty. Moc jsem nemusel udělat, ani jsem míč netrefil tak, jak jsem chtěl," okomentoval gól samotný Larsson.

Druhý duel se pro většinu fanoušků rozhodl již v prvním zápase, kdy FC Porto doma převálcovalo Lazio 4:1. Římský klub před odvetou sliboval, že se nevzdá a o postup do finále bude bojovat. Rychlý gól se italům vstřelit nepodařilo a po několika neproměněných šancích a nedané penaltě postoupilo do finále zaslouženě FC Porto.

Portské derby se tedy nakonec konat nebude, i přesto se ale všichni příznivci mohou těšit na vynikající fotbal. Trenér Celticu O'Neill však svůj tým již předem odepsal: "Myslím, že jasným favoritem je Porto, i proto, že vyřadilo Lazio." To Porto je daleko sebevědomější. Po zápase telefonoval do Říma i portugalský prezident Jorge Sampaio, aby hráčům poblahopřál.

Autor: Jan Werner

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Je me jedno kdo vyhraje. Fandil sem Boaviste

Reagovat
PJ

Ja fandil Liverpoolu, ted je mi to jedno. Ale přál bych to asi Portu...

Reagovat
HOST*Jucky

Fandím Celticu, je to výborný tým a myslím, že finále bude jednoznačnou záležitostí.

Reagovat
HOST*Honza-Lb.

Jednoznačně souhlasím.

Reagovat
HOST*Honza

Já fandím Celticu.Doufám,že vyhrajou moc bych jim to přál.Tipuju,že Larsson tam pošle minimálně 2 buřty!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele