Červená se tráva aneb Události 3. kola FORTUNA:LIGY

17.08.2022, 18:17
Názory a komentáře
Ilustrační foto (© AFP)
FORTUNA:LIGA má za sebou třetí kolo, které se neslo ve jménu červených karet. Těch totiž rozhodčí rozdali celkem sedm. Obhájce titulu z Plzně vyhrál v Hradci Králové těsně 2:1, rozdílem jediné branky uspěla i Slavia v Jablonci v poměru 3:2. Sparta si doma poradila s Olomoucí 2:0.

Poprvé ztratil liberecký Slovan, který na půdě Pardubic v pražském Ďolíčku prohrál 1:2. Slovácko remizovalo v Českých Budějovicích 2:2. Premiérově vítězství pod vedením Pavla Vrby získal v lize Baník Ostrava, jenž zdolal Zlín 3:1.

Nekončí jízda brněnské Zbrojovky, která má po třech kolech na kontě sedm bodů, když nyní vyhrála s Mladou Boleslaví 3:1. Stejně bodů jako ligový nováček mají i Bohemians, kteří porazili Teplice 1:0.

Zápas kola


Jablonec - Slavia Praha

Po osmi minutách to vypadalo na rozhodnutý zápas. Slavia díky Usorovi vedla a ještě hrála proti deseti, navíc na začátku druhé půle přidala se štěstím druhý zásah. Jenže domácí se nevzdali, a i když po Polidarově kontaktní brance znovu navýšil Traoré, povedlo se Chramostovi ještě pořádně zdramatizovat závěr.



Gól kola


1. Matěj Polidar (Jablonec)

Jablonec měl k dispozici přímý kop zpoza vápna, kterého se ujal Polidar a levačkou jej exkluzivně poslal o břevno do brány.



2. Moses Usor (Slavia Praha)



3. Casper Hojer (Sparta Praha)



Jedenáctka kola





Brankář - Jan Laštůvka (Baník Ostrava)

Čisté konto sice neudržel, jinak svůj tým dokázal podržet. Už v sedmé minutě vykopl nepříjemnou ránu Cedidly, po půl hodině hry navíc obdržel Silný po střetu s ním červenou kartu. Vrbův výběr se na něj může spolehnout.

Pravý obránce - Lukáš Hůlka (Bohemians)

Bohemians patří mezi tři celky s největším bodovým ziskem, v Teplicích vyhráli i díky čistému kontu. Dlouho to vypadalo na remízu, když v 85. minutě Hůlka prodloužil centr na Křapku a ten vstřelil jediný gól utkání.

Střední obránce - Antonín Křapka (Bohemians)

Svůj precizní defenzivní výkon korunoval v 85. minutě vítězným gólem. Hůlka prodloužil centr Nového z rohového kopu na zadní tyč, kde operoval právě Křapka, který vyhrál souboj s Křišťanem a trefil odkrytou bránu Teplic.

Střední obránce - Tomáš Vlček (Pardubice)

Pardubický stoper se vydal na výlet na útočnou polovinu, kde obral o míč paradoxně útočníka Slovanu Rondiče. Poté se ocitl tváří v tvář gólmanovi Vliegenovi, kterého dokázal šikovnou placírkou obstřelit k zadní tyči. Nakonec šlo o vítěznou trefu.

Levý obránce - Casper Hojer (Sparta Praha)

Pod trenérem Priskem se začíná zlepšovat, proti Olomouci podal svůj snad nejlepší výkon v rudém dresu. Nejprve přesným centrem našel Karabce, který otevřel skóre, poté se trefil sám. Převzal míč do běhu, pokryl si jej a vyslal nechytatelnou dělovku, na kterou Macík nezareagoval.

Pravý záložník - Petr Jaroň (Baník Ostrava)

Mladičký fotbalista ukazuje svůj potenciál. Filip Kaloč mu poslal fantastickou kolmici za obranu, on nabral rychlost a dokázal překonat vyběhnutého Dostála, který si na míč lehce sáhnul. Při třetí brance Baníku zatáhl balon do vápna až na úroveň brankové čáry, odkud našel Buchtu, který se nemýlil.

Střední záložník - Michal Ševčík (Zbrojovka Brno)

Brno by se pomalu mělo začít o svého čerstvě dvacetiletého talenta bát, protože pokud bude předvádět podobné výkony dál, brzy se o něj začnou zajímat větší "ryby". Hladík málem přišel o balon, ale nakonec jej poslal do malého vápna, kam doběhl nikým nehlídaný Ševčík a skóroval.

Střední záložník - Ibrahim Traoré (Slavia Praha)

Povedený výkon ve středu slávistické zálohy korunoval třetí a nakonec i vítěznou brankou pražského týmu. Petr Ševčík získal odražený míč, poté našel Traorého na penaltovém puntíku a ten z otočky poslal balon k tyči mimo dosah gólmana Hanuše.

Levý záložník - Jan Hladík (Zbrojovka Brno)

Parádní představení brněnského šikuly, který jinak operoval spíše na pravé straně. V 79. minutě na malém vápně našel osamoceného Michala Ševčíka, který měl před sebou prázdnou bránu. V nastaveném čase navíc z levé strany našel Matejova, který pečetil výhru Zbrojovky.

Útočník - Filip Kubala (Hradec Králové)

Hradec hodinu bojoval proti Plzni bez vyloučeného Smrže, díky Kubalově gólu měli ještě Koubkovi svěřenci naději na bodový zisk, který se nakonec nekonal. Vlkanovův centr odvrátili plzeňští jen před pokutové území, odkud vypálil Kodeš, jehož ránu dokázal tečovat Filip Kubala.

Útočník - Ondřej Mihálik (Slovácko)

Už ve třetí minutě dokázal prodloužit přihrávku na volného Brandnera, který míč nasměroval do odkryté brány. Asistenci si připsal i na druhou branku celku z Uherského Hradiště, když v 83. minutě našel na zadní tyči Siňjavského, který v pádu dokázal svou šanci proměnit.

Nemělo by vám uniknout


Uplynulé kolo přineslo hned sedm vyloučených hráčů, jedním z nich byl i Michal Surzyn. Červená smolná, avšak správně udělena, co však mohlo jablonecké příznivce po právu rozzlobit, to byl fakt, že Usor svůj nádherně povedený přímák (viz výše) kopal z podstatně bližší vzdálenosti, než se udál přestupek.


Jako uklidnění budiž jim Polidarův gól z trestného kopu, souboj před nímž se nedá považovat za jasný faul.


Ještě před tímto gólem prožil smolný okamžik Jan Hanuš, který si až komicky ve spolupráci s obráncem srazil za svá záda Traorého centr.


Naopak skvělý fotbalový moment předvedl v samotném závěru Miloš Kratochvíl, jehož dalekonosný lob by jednak zařídil Jablonci bod, jednak by se zařadil mezi nejpohlednější ligové góly.


Dvakrát se červenalo i ve Vítkovicích. Tam Silný nevyvinul příliš mnoho úsilí, aby se vyhnul zasahujícímu Laštůvkovi a tvrdě jej kopnul do obličeje.


Už za takřka rozhodnutého stavu předvedl zkrat i domácí Ndefe. Ten Čanturišviliho naprosto nesmyslně trefil podrážkou až nepochopitelně vysoko nad zemí.


Souboj o nejhloupější červenou kola by však přeci jen vyhrál Roman Květ, jenž zezadu bez možnosti hrát míč seknul Kodada.


I v Teplicích se červenalo hned dvakrát, avšak podruhé to bylo za dvě napomínání. Lukáš Mareček si nechal první žlutou dát za nepříliš chytrou reakci na Květův zákrok. Tu druhou spatřil za taktické stažení protihráče. Čas 2:52.


Mimochodem ještě snad horší a hloupější zákrok než Květ předvedl hned v první půli Bartek, ten ovšem z neznámých důvodů vyvázl. Čas 1:00.


Trochu z jiného soudku. Šanci na hrotu Sparty dostal při Kuchtově trestu a Čvančarově nemoci Lukáš Juliš, který se ale nevyznamenal. Zahodil totiž pokutový kop, jímž mohl zvýšit náskok Letenských. Čas 2:19.


Zachyceno na sociálních sítích


"Sudí měl dát Cedidle červenou kartu, pak by se třeba o Cedidle celý týden nemluvilo." To zní dobře, ne?


Nevím, v historii školy nemám, ale ten od pratety by si asi zrovna Basseyho nekoupil.


Omezení delegátů v krajský soutěžích asi nestačilo, FAČR musí hledat zdroje jinde.


Pětkrát ze sedmi zápasů? To nebude náhoda.


Dobrý den, @LudekMadl, dnes ráno mi po vajíčkách bylo docela těžko, napíšete o tom taky tweety? Předpokládám ale, že když nejsem sparťan, tak Vás to nezajímá. Děkuji a hezký večer.


Doufejme, že je pejsek taky Silný.


VAR v akci


U zbylých dvou vyloučení hrál svou roli VAR. V případě jednoznačné červené Vojtěcha Smrže se ještě čekalo, zda situaci nepředcházel faul Sýkory na Ryneše ve vápně.


V Českých Budějovicích se nechal vyloučit nositel slavného jména Penner, jenž nejprve uviděl za svůj skluz žlutou barvu, její barva se však po zhlédnutí videa změnila.


Změny v tabulce


Po třech kolech už není žádný tým stoprocentní, tabulku vedou tři sedmibodové celky. Viktorii Plzeň bychom tam čekali, překvapením jsou nováček Zbrojovka Brno a Bohemians. Na záda jim se ztrátou jediného bodu dýchají Slavia, Sparta a Slovan Liberec.

Sedmá příčka aktuálně patří pohárovému účastníkovi z Uherského Hradiště Slovácku, čtyři body si připsaly České Budějovice i devátý Baník Ostrava. Desítku pak uzavírá Sigma Olomouc.

Skupiny o sestup momentálně zahajuje Hradec Králové, kterému na záda dýchají nedaleké Pardubice. Spokojená určitě nemůže být dvoubodová Mladá Boleslav. Poslední tři příčky patří mančaftům, které si zatím připsaly jen bod. Patří mezi ně Jablonec, Teplice a poslední Zlín.

Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Bohemians Praha 190532107:37
 Zbrojovka Brno32107:37
3.Viktoria Plzeň32106:47
4.Slovan Liberec32018:46
5.Slavia Praha32017:46
6.Sparta Praha32015:26
7.1. FC Slovácko31205:45
8.Dynamo České Budějovice31114:44
9.Baník Ostrava31116:74
10.Sigma Olomouc31023:43
11.FC Hradec Králové31022:33
12.FK Pardubice31023:53
13.FK Mladá Boleslav30213:52
14.FK Jablonec30124:81
15.FK Teplice30123:81
16.FC TRINITY Zlín30122:71

Autor: Martin Vejdělek, Petr Procházka

Komentáře (39)

Přidat komentář
srandamač

Že to má ten Laštůvka zapotřebí, leží tam v křečích, pak vyskočí jak čert z krabičky, někomu vynadá a pak si ten vůl zase lehne jako komik

Reagovat
Petr325

Reagovat
GrimeBaller98

Adrenalin, ja verim ze ho to urcite bolelo

Reagovat
ondrasch77

Reagovat
smazaný uživatel

Laštůvka v sestavě kola

Reagovat
cubinho

OT: Hokejová U20!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Lemond Laws

Náhoda? Nebo hráli nějak dobře?

To zase bude slávy, že jsme zvládli jeden zápas

Ale jinak gratulace kluci samozřejmě

Reagovat
cubinho

Do prvniho golu to vypadalo jako zapas s Kanadou. Pak jsme se neskutecne zvedli. Druhou tretinu jasne lepsi a nebyt zkratu Svozila, tak se USA nedostli ani poradne do nejakeho tlaku.

Reagovat
HorajzmAmmann

Náhoda určitě ne, USA totálně v křeči.

Reagovat
Kily

wow

Reagovat
HorajzmAmmann

Fantazie.

Reagovat
srandamač

S USA bychom mohli hrát častěji. Nejdřív bronz na MS, pak U18 a teď U20

Reagovat
kilobyte

Zkušeně jsme vypustili zápas s Lotyši, abychom šli na Američany.

Reagovat
Shevchenko

škoda jen že jdem zase na Kanadu

Reagovat
kilobyte

S Kanadou jsme to schválně vypustili, aby nás teď podcenili.

Reagovat
smazaný uživatel

Stačilo zvolit Lojzu předsedou a hned to jde.

Reagovat
Rustin Spencer Cohle

Zrovna ten jeden zápas z desíti, ve kterém je porazíme...

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
JessePinkman

Reagovat
soukup

"Parádní představení brněnského šikuly"

Ty vole, Hladík a šikula, teď už jsem ve fotbale viděl všechno

Reagovat
GrimeBaller98

Dneska jsem videl na expressu, ze si Rajnoch nasel nejakou byvalou mluvci ANO. A v clanku bylo napsane kanonyr Rajnoch Honza z toho stopera totiz nastrilel mraky golu!

https://www.expres.cz/celebrity/jan-rajnoch-lucie-kubovicova-fotbalista-tiskova-mluvci-vztah.A220816_131652_dx-celebrity_sal

Reagovat
John Obi Mikel
Reagovat
John Obi Mikel
Reagovat
Lemond Laws

Jako Václav Vydra jo?

Reagovat
C-M@ster

V Kudy běží zajíc říkal Vacek, že Vydra v září nějaký vyšetření, pak se bude dávat dohromady a čeká se spíš, že by se zapojil až do jarní části sezóny a ta Sparta je jedna z variant.

Reagovat
GrimeBaller98

Lastuvka mi pripomnel jednoho Nemce, kteryho nekdo strasne osklive zranil. Taky v adrenalinu s tim bezel pres cely hriste a rval na nej a az pak mu doslo, ze ho to vlastne boli

Reagovat
kilobyte

Opravdu Podroužek skloňuje Cedidla podle vzoru žena?

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Reagovat
žrout

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Cotton

Reagovat
naheCZ

Reagovat
Sosi

Vzal si priklad z Kopiceho

Reagovat
GrimeBaller98

Pennerova redka uplne nesmyslna, meli by mu zrusit trest

Reagovat
JessePinkman

Hodně přísná... škoda, do tý doby Slovácko bezškodný.

Reagovat
3M

Bohemka první a to hrajou jak prasata

Reagovat
ondrasch77

Nic novýho...

Reagovat
F.Torres

3 kola za námi a všichni už poztraceli body

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele