Češi v zahraničí: Barákova paráda a další střelecké kousky

17.02.2021, 09:48
Aktuality
Antonín Barák (© AFP)
Povedený prodloužený víkend mají za sebou čeští fotbalisté v zahraničí. Patrik Schick se trefil v bundeslize, Antonín Barák zase v italské Serii A. V polské Ekstraklase se zadařilo stálici Tomáši Pekhartovi i novici Jakubu Horovi. Tomáš Wágner rozšířil gólovou sbírku na Kypru. V Maďarsku rozhodl o výhře svého týmu Jakub Plšek.

Anglie


Obránce Vladimír Coufal i záložník Tomáš Souček odehráli celé utkání za West Ham United proti Sheffieldu a pomohli mu k vítězství 3:0.

Obránce Tomáš Kalas schytal společně s celým týmem Bristolu City v League Championship šestku na půdě Watfordu. Čtyři branky dostali hosté už do poločasu. Kalas odehrál celých 90 minut.

Reputaci si Bristol nenapravil ani v úterním utkání, kdy prohrál doma 0:2 s Readingem. Kalas byl u toho znovu celých 90 minut.

Itálie


Záložník Jakub Jankto nastoupil v základní sestavě Sampdorie proti Fiorentině. Odehrál 64 minut a pak byl vystřídán Fabiem Quagliarellou, který rozhodl o vítězství Námořníků 2:1.

Záložník Antonín Barák zajistil brankou ze 61. minuty Hellasu Verona vítězství nad Parmou 2:1. Barák si našel centrovaný míč a hlavou jej poslal do sítě. V utkání odehrál celých 90 minut.



V Serii B nechyběl v základní sestavě Brescie obránce Aleš Matějů. Jeho tým konečně zabral a porazil na domácím stadionu Chievo Verona 1:0.

Německo


Obránce Marek Suchý se po dvou měsících objevil v sestavě Augsburgu a na hřišti Lipska odehrál 79 minut. Do statistik zápasu se zapsal žlutou kartou v 28. minutě. Jeho tým nakonec prohrál s favoritem 1:2. Další dva Češi Jan Morávek a Tomáš Koubek seděli celé utkání na lavičce.

Útočník Patrik Schick se střelecky prosadil v dresu Leverkusenu proti Mohuči. Do utkání naskočil v 64. minutě z lavičky, o čtyři minuty později viděl žlutou kartu. V 84. minutě pak zvyšoval na 2:0. Jenže Bayer nakonec o svůj náskok přišel a pouze remizoval 2:2.



V základní sestavě Hoffenheimu nastoupil obránce Pavel Kadeřábek na hřišti Borussie Dortmund. Do svého vystřídání odehrál 64 minut a nakonec přispěl ke konečné remíze 2:2.

Brankář Jiří Pavlenka a také obránce Theodor Gebre Selassie s kapitánskou páskou na rukávu odehráli celé utkání za Werder Brémy proti Freiburgu. V duelu branka nepadla, takže skončil 0:0.

Ve druhé nejvyšší soutěži prohrál Würzburg na půdě Kielu 0:1. V dresu poraženého celku odehrál celých 90 minut záložník Martin Hašek.

Slovensko


Obránce Filip Twardzik odehrál celé utkání za Trnavu proti Senici a pomohl jí k vítězství 1:0. Za hosty odchytal utkání brankář Tomáš Fryšták a v obraně operoval Miloš Kopečný, který dostal ve 41. minutě žlutou kartu.

Záložník Erik Daniel nastoupil v základní sestavě Slovanu Bratislava na půdě Ružomberku. Střídal v 67. minutě. V zápase se do střelecké listiny nezapsal ani on, ani nikdo další, takže duel skončil 0:0.

Pohronie remizovalo s Michalovcemi 1:1 a v jeho základní jedenáctce byli jak Ondřej Chvěja, tak i kapitán Petr Pavlík. V 86. minutě se na trávník dostal také Petr Galuška.

Brankář Martin Jedlička odchytal za Dunajskou Stredu celých 90 minut v diskutovaném utkání v Trenčíně. Hosté tam remízu 3:3 zachránili ze skandální penalty v nastaveném čase.

Belgie


Obránce Václav Jemelka odehrál za Leuven celých 90 minut proti Kortrijku. Svým dílem tak pomohl k vítězství 3:1.

Útočník Tomáš Chorý naskočil v 74. minutě do hry v barvách Waregemu, který odvezl tři body ze St. Truidenu za vítězství 2:1.

Kypr


Útočník Tomáš Wágner se trefil za Neu Salamis v 61. minutě utkání na hřišti APOELu Nikósie. Už ale jen snižoval na 1:3, což byl konečný výsledek. Wágner odehrál celých 90 minut.

Záložník Josef Hušbauer nastoupil za Anorthosis Famagusta do zápasu v Paralimni až v 63. minutě z lavičky. Na konci se ale mohl radovat z vítězství 2:1.

Omonia Nikósie vyhrála 2:0 na půdě Ermisu. Pomohli jí k tomu také dva čeští obránci Jan Lecjaks a Michael Lüftner, kteří odehráli celé utkání. Za domácí kompletních 90 minut zapsal Zdeněk Folprecht.

Maďarsko


Záložník Jakub Plšek skóroval za Puskás Akademii v utkání proti Paksu. Gólem z 81. minuty rozhodl o vítězství svého týmu 3:2.

Kisvárda porazila doma Zalaegerszeg 2:1. Celé utkání za domácí tým odehrál záložník Jaroslav Navrátil. Ve 33. minutě zápasu dostal žlutou kartu.

Diósgyőri prohrál 0:1 na půdě Ujpésti. Útočník David Vaněček nastoupil za hosty od začátku, ale odehrál jen první poločas. Pak byl vystřídán.

Polsko


Obránce Michal Frydrych odehrál celé utkání za Wislu Krakov na půdě Slasku Wroclaw. V 61. minutě viděl žlutou kartu. Duel skončil nerozhodně 1:1.

Jakub Hora skóroval v dresu Podbeskidzide na hřišti Cracovie Krakov. Ve 25. minutě otevřel skóre utkání, které nakonec skončilo 1:1. Hora odehrál 70 minut.



Raków Czestochowa podlehl doma Lechii Gdaňsk 0:1. V dresu domácích byl tentokrát jen jediný český fotbalista a to Petr Schwarz, který odehrál celých 90 minut.

Záložník Jan Sýkora nastoupil v základní jedenáctce Lechu Poznaň v duelu v Plocku. Jeho tým tam prohrál 0:1. Sýkora byl vystřídán v 58. minutě.

Útočník Tomáš Pekhart v barvách Legie Varšava přidal další branku. V 18. minutě proměnil penaltu a vyrovnal na stadionu Jagiellonie Bialystok na 1:1. To byl nakonec také konečný výsledek. Pekhart byl vystřídán v 86. minutě. Za domácí odehrál 88 minut záložník Martin Pospíšil.

Rumunsko


Obránce Ondřej Bačo odehrál za Gaz Metan Medias celé utkání na hřišti Botosani. Hosté prohráli 1:2 a Bačo dostal v 78. minutě žlutou kartu.

Kompletních 90 minut odehrál záložník Lukáš Droppa za Voluntari na půdě CFR Kluž. Jeho tým si odvezl bod za remízu 0:0.

Řecko


Útočník Michael Krmenčík nastoupil v základní sestavě PAOKu Soluň a přispěl k výhře 2:0 v Giannině, i když se do střelecké listiny nezapsal. Český reprezentant odehrál 82 minut.

Slovinsko


Záložník Marcel Čermák naskočil v dresu Aluminije Kidričevo do zápasu v Sežaně v 63. minutě. V 86. minutě dostal žlutou kartu. Jeho tým si odvezl bod za remízu 1:1.

Švýcarsko


Záložník Roman Macek nastoupil v základní sestavě Lugana proti Young Boys Bern. Odehrál 78 minut a dostal žlutou kartu. Lugano ale doma prohrálo 1:3.

Lucern doma rozdrtil 4:0 Vaduz. Celé utkání v dresu vítězů odehrál Martin Frýdek. V 51. minutě dostal žlutou kartu.

Turecko


Rizespor nestačil doma na Erzurumu a prohrál s ním 0:2. Útočník Milan Škoda nastoupil v základu a na hřišti vydržel do 65. minuty.

Kompletních 90 minut odehrál za Kasimpasu obránce Tomáš Břečka. Jeho tým na půdě favorizovaného Galatasaraye prohrál 1:2.

Autor: Jiří Fišara

Komentáře (38)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Co Šimič v Chorvatsku?

Reagovat
AC Sparta Praha good

Hajduk o víkendu nehrál

Reagovat
smazaný uživatel

Ahs díky

Reagovat
smazaný uživatel

Pekne i z toho sestrihu je videt, ze jim Barak spoustu akci rozehrava a pekny prihravky.

Reagovat
Hlahart

Reagovat
8lampard8

Reagovat
žrout

Reagovat
Zark

tak on je dost technicky zdatný hráč, tady v česku se stále píše o Černém a na antonia veřejnost zapomíná

Reagovat
db18

Radši, protože by se přišlo na to, že to je další Bartošák/Hrachovina...

Reagovat
db18

Reagovat
Posledni Kovboj
Reagovat
Stannis Baratheon

Tak to je něco. A to to pískal Kružliak, co píská i evropské poháry.

Reagovat
smazaný uživatel

Co na ni vidite divnyho?

Reagovat
Posledni Kovboj

obvious troll is obvious

Reagovat
smazaný uživatel

Jako to, ze ji opakovali? Nebo ja fakt nevim co se ti nezda.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo sry, nevim proc, ale koukal jsem na to furt tak, ze ten zlutej fauloval bileho

Reagovat
Ligter

taky

Reagovat
TopinB

Ale trvalo mi to

Reagovat
Stannis Baratheon

No jo vlastně, máš pravdu. Jsme slepí. Díky za osvětu.

Reagovat
AC Sparta Praha good

původně jsem myslel, že se zkoumá faul Dunajské Stredy na Trenčínského hráče

Reagovat
PalibrkUros

Shick a Barák paráda!!!

Reagovat
Kucka

Nedávno tu zas nějaký pasr psal, že prý si Schicky neumí sám nic vytvořit.

Reagovat
žrout

Reagovat
lampas

Barák asi další z těch, kterým EURO určitě neuteče, pokud vydrží zdraví.

Reagovat
dave30

No právě...

Reagovat
žrout

Jestli Barákovi vydrží forma a stejně bude na EURO hrát slaboučký-jak-čaj-chodec Dočkal, tak mě ze Šilhavky jebne doufám, že prostě nemůže ignorovat to, že máme lepší hráče. Navíc podle toho sestřihu jde hezky vidět, že je Barák nejen gólový, ale i velmi kreativní a tím pádem odpadá poslední na sílu argument, proč by měl Dočkal hrát

Střed zálohy Souček - Král - Barák a jedem na postup

Reagovat
žrout

Tak Šilhavý naštěstí nemusí Baráka kupovat, stačí neprotěžovat kamaráda Bořka

Reagovat
Bakary3

To jo

Reagovat
db18

...neprotežovat.

U Dočkala se "protěžovat" fakt nedá použít.

Reagovat
soukup

děláš jak kdyby hrál Dočkal v základu. Střed v repre je celkem stabilně Souček, Král, Darida.

Reagovat
žrout

Mi přijde, že Dočkal naskočil za Šilhavky celkem často od začátku...

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
smazaný uživatel

Barak super forma, bude to stacit na vytlaceni Masopusta ze sestavy?

Reagovat
žrout

Hraje úplně jiný post, ledaže by Masopust za pár měsíců začal hrát na desítce/pod hrotem. U Masopusta doufám, že by ho mohl vyšoupnout ze sestavy třeba Hložek kdyby se vrátil po zranění do takové formy jako na začátku sezony.

Reagovat
smazaný uživatel

Angličtí komentátoři zápasu SLA-LEI: "That was a very theatrical jump and a scream, you will get that in many countries across Europe".

At se podivaj do vlastní ligy, zabedněnci. Angličani jsou fakt jeden z nejtupěji do sebe zahleděných národů.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele