Češi v zahraničí: Kanonáda! Češi stříleli napříč Evropou!

13.04.2021, 17:13
Aktuality
Matěj Vydra (© AFP)
Bohatý víkend mají za sebou Češi v zahraničních ligových soutěžích. Gólů padalo požehnaně. Trefil se v Premier League Matěj Vydra, další zásahy přidali ne tolik typičtí střelci. Češi se zapsali na listinu střelců v Chorvatsku, Kazachstánu, Rumunsku i Polsku. K tomu přišlo i pár gólových asistencí. Na zajímavý double dosáhli Tomáš Souček a Vladimír Coufal z West Hamu...

Anglie


West Ham United pokračuje v útoku na Ligu mistrů. O víkendu porazil na domácím hřišti v důležitém utkání Leicester 3:2. Na první brance Lingarda se podílel asistencí obránce Vladimír Coufal. Gólovou přihrávku u třetí branky si zase připsal záložník Tomáš Souček- Oba Češi odehráli v dresu Kladivářů celé utkání. Souček navrch dostal v 10. minutě žlutou kartu.



Burnley se naopak tolik nevedlo. Proti Newcastlu doma promrhalo vedení 1:0, které zařídil v 18. minutě gólem český útočník Matěj Vydra. Využil zpětné přihrávky Chrise Wooda a střelou do odkryté branky otevřel skóre. Hosté ale ve druhém poločase skóre otočili a odvezli si výhru 2:1.



Ve druhé lize odehrál celé utkání za Bristol City obránce Tomáš Kalas. S Nottinghamem se jeho tým rozešel smírně 0:0.

Itálie


Záložník Jakub Jankto nastoupil v základní sestavě Sampdorie Janov proti Neapoli. Odehrál do svého vystřídání 86 minut. Sampdoria doma prohrála 0:2.

Neuspěl ani další český záložník Antonín Barák v dresu Verony. Proti Laziu odehrál 85 minut. I v tomto utkání se ale radovali hosté, zvítězili 1:0.

Německo


Werder Brémy nestačil na domácím stadionu na Lipsko. U porážky 1:4 asistovali brankář Jiří Pavlenka i obránce Theo Gebre Selassie. Oba odehráli celé utkání.

Obránce Pavel Kadeřábek odehrál celé utkání za Hoffenheim proti Leverkusenu. Utkání skončilo nerozhodně 0:0. Za hosty v 58. minutě nastoupil útočník Patrik Schick.

Slovensko


Senica nestačial doma na Ružomberok, prohrála 0:1. Z Čechů se na trávníku objevil pouze domácí Dominik Duda, který v 67. minutě vystřídal Pirošku.

Pohronie přivezlo cennou výhru z Michalovců. Přispěl k tomu také Ondřej Chvěja, který odehrál celé utkání a v závěru v 86. minutě dostal žlutou kartu. Za Pohronie nastoupil v základní sestavě i Petr Galuška. Ten hrál se žlutou kartou od 44. minuty. V 54. minutě byl vystřídán.

Obránce Filip Twardzik odehrál celý zápas za Trnavu proti Zlatým Moravcům. Jeho tým vyhrál hladce 3:0.

Brankář Martin Jedlička odchytal za Dunajskou Stredu celý šlágr proti Slovanu Bratislava. Ten nakonec skončil nerozhodně 2:2. Jedlička dostal v 7. minutě žlutou kartu za penaltový faul. V dresu hostů odehrál celý zápas obránce Jurij Medveděv. V 72. minutě naskočil i záložník Erik Daniel.

Belgie


Obránce Václav Jemelka odehrál za Leuven 67 minut v nevšedním duelu na půdě Cercle Bruggy. Domácí tým vyhrál 3:0, přestože hrál od 33. minuty oslaben o vyloučeného Hoggase. Všechny branky navíc nastřílel až v oslabení!

Své utkání prohrál také Waregem, který nestačil na půdě Mechelenu v poměru 2:4. Český útočník Tomáš Chorý nastoupil z lavičky hostů do zápasu ve 39. minutě.

Chorvatsko


Obránce Stefan Simič byl jediným střelcem zápasu mezi Istrou 1961 a Hajdukem Split. Hostující stoper rozhodl duel v 68. minutě. Hajduk však i nadále ztrácí šest bodů na evropské poháry, byť má jeden zápas k dobru.

Irsko


St. Patricks porazil v domácím duelu Derry City 2:0. Přispěl k tomu vychytaným čistým kontem i brankář Vítězslav Jaroš.

Kazachstán


Obránce Michal Jeřábek odehrál za Aktobe celé utkání proti Ordabasy, které skončilo divokou remízou 4:4. Jeřábek se na výsledném skóre podílel vyrovnávací brankou ve čtvrté minutě nastaveného času. Aktobe tak v novém ročníku stále neprohrálo, byť ze čtyř duelů třikrát remizovalo.

Kypr


český útočník Tomáš Wágner odehrál za Neu Salamis celý zápas na hřišti Doxy. On, ani nikdo jiný se ale v zápase neprosadil. Zápas skončil bezbrankovou remízou.

Omonia Nikósie porazila v městském derby Olympiakos 2:0. Pomohli k tomu také dva čeští obránci. Jan Lecjaks i Michael Lüftner odehráli celé utkání.

Obránce Josef Kvída odehrál celé utkání za Pafos proti Ermisu a podílel se na vítězství 3:1. Za hostující tým kompletních 90 minut na trávníku strávil záložník Zdeněk Folprecht.

Lotyšsko


Záložník Petr Mareš odehrál celé utkání v dresu Rigas Futbol Skola na půdě Spartaksu. Svému týmu pomohl k vítězství 1:0.

Maďarsko


Celý zápas odehrál za Puskás Akademii záložník Jakub Plšek na půdě Honvédu Budapešť. Duel skončil nerozhodným výsledkem 1:1.

Útočník David Vaněček si zahrál za Diósgyőri proti Paksu až posledních šest minut. Nastoupil v 84. minutě z lavičky. Jeho tým doma utrpěl porážku 1:4.

Polsko


V základní sestavě Jagiellonie Bialystok se po delší době objevili dva Češi. Tomáš Přikryl a Martin Pospíšil odehráli celé utkání proti Cracovii a přispěli k vítězství 2:1. Přikryl si dokonce připsal gólovou asistenci u první branky.



Obránce Michal Frydrych odehrál celé utkání a ve 39. minutě proměnil pokutový kop v dresu Wisly Krakov v zápase s Rakówem Czestochova. Navrch dostal v 80. minutě žlutou kartu. Nakonec se ale z bodového zisku svého týmu radovat nemohl. Hosté totiž vyhráli 2:1. Žádný ze tří Čechů v jejich kádru ale tentokrát do utkání nezasáhl.



Záložník Jakub Hora odehrál celé utkání za Podbeskidzie na hřišti Zaglebie Lubin. Jeho tým však podlehl 1:2.

Další český záložník Jan Sýkora nastoupil za Lech Poznaň proti Legii Varšava na posledních deset minut. V 80. minutě vystřídal Španěla Ramíreze. Celý zápas za hosty odehrál útočník Tomáš Pekhart. Duel skončil bez branek.

Rumunsko


Záložník Lukáš Droppa odehrál celý zápas za FC Voluntari proti Botosani a významnou měrou se přičinil o konečnou remízu 1:1. V 53. minutě se totiž zapsal mezi střelce.



Obránce Ondřej Bačo nastoupil v základní sestavě Gaz Metanu Medias a na hřišti Viitorulu odehrál celých devadesát minut. Jeho tým zvítězil 2:0.

Rusko


Záložník Alex Král odehrál za Spartak Moskva 73 minut na půdě Lokomotivu, ovšem s výsledkem nijak spokojený být nemohl. Jeho tým prohrál 0:2. V boji o titul je to pro Spartak dost možná fatální ztráta. Manko na vedoucí Zenit narostlo na sedm bodů. Naopak třetí Lokomotiv se po výhře přiblížil na bod.

Řecko


PAOK Soluň remizoval ve skupině o titul na půdě Asterasu Tripolis 1:1. Od 6. minuty hrál za hosty i útočník Michael Krmenčík, ovšem remízový stav nezlomil.

Švýcarsko


Obránce Martin Frýdek odehrál celý zápas za Lucern proti Basileji. Jeho tým však divokou sedmigólovou přestřelku nezvládl a prohrál 3:4. Hosté vedli 3:1 za 22 minut, o náskok ale přišli a nakonec rozhodli až v nastaveném čase.

Turecko


Rizespor remizoval na domácí půdě s Trabzonsporem 0:0. V základní sestavě domácího mužstva nechyběl Milan Škoda. Odehrál do vystřídání rovných 60 minut.

Obránce Filip Novák naskočil z lavičky Fenerbahce Istanbul do hry s Gaziantepem krátce před koncem. V 87. minutě vystřídal Yandase a podílel se tak na vítězství 3:1.

Autor: Jiří Fišara

Komentáře (29)

Přidat komentář
Beči

Vydra má poslední dobou v klubu dobrou formu. Jen škoda, že v reprezentaci je tak zbrklý a neefektivní.

Reagovat
dave30

Jaroš se dobře chytil a táhne tento průměrný celek irské ligy (za posledních 5 let byli nejlépe pátí - z 10 až 12 týmů) vzhůru. Toto hostování mu může hodně pomoci.

Reagovat
Greny

https://mobile.twitter.com/DavidPletanek/status/1381993829432197123

Tak to mě ho vyndej... To je minimálně podezrele

Reagovat
mistr129

Pustím si to ráno, teď dřu

Reagovat
dave30

Nesmíš za tím vidět žádné konspirace. Prostě mu jen předával svatební oznámení...

Reagovat
Greny

Nic jsem nepřebral a ta částka nesouhlasi

Reagovat
dave30

Reagovat
smazaný uživatel

To jsou kreténi, tohle se přece dělá na záchodech u benzinky, ne takhle veřejně

Reagovat
Banikovec7

Ještě ten komentář k tomu, že tam dělají fotbal dobře, ale nejsou bohatý klub

Reagovat
Aldeano

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
ACSeRw!n

tezkej provar a tezka demence v jednom.. na stadionu nikdo neni, tak je jasny, ze je zaberou kamery

Reagovat
dave30

Myslíš, že v té obálce byly peníze? Pokud ano, tak jsou to dementi. Ale nehledejme za každou malicherností něco nekalého. Ony to opravdu mohly být hráčské kartičky či cokoliv jiného.

Reagovat
bobis21

Prý mu dával kartičky s podpisy hráčů z kabiny, ale vypadá to zábavně no

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Greny

Kapřík nebo kartička k smíchu tahle partička

Reagovat
SunFells

Reagovat
Carlos Juan Pablo

Nevím, proč mi nějak nesedí k obsahu článku slovo kanonáda v nadpisu

Reagovat
JackDaniels.

Reagovat
Dan Gubić

Teho Kúdelu už zavreli?

Reagovat
smazaný uživatel

Čekali na něj tajní ze Scotland Yardu na Stanstedu minulý týden, ale on zbaběle nedorazil, tak teď řeší přes Interpol mezinárodní zatykač. Problém je, že tím, že Britové odešli z EU, tak možná Brusel nebude tlačit na Andreje, aby ho vydal, takže nejspíš bude odsouzen v nepřítomnosti, ale do Toweru nikdy nenastoupí. Bude si ale muset dávat pozor do budoucna, aby necestoval do UK nebo některé jejich spřátelené země, protože na každém letišti budou mít u pasové kontroly poznámku, že mají zatknout každého, kdo se prokáže doklady na jméno Oleg Kedel

Reagovat
smazaný uživatel

pošlou na něj Delhiho Bondiho agenta 0.07 a toho prašivýho Olega oddělají přímo v Praze někde v postraní uličce až tam bude znásilňovat nevinný africký zahraniční studentky.

Reagovat
xhejl

Nevim, jestli nadpis vymysli primo redaktori, ale kazdopadne je to hodne Fisara style. Napocital jsem 6 golu, stejne jako minuly tyden

Reagovat
JacoBee

A to se nějak vylučuje?

Reagovat
ACSeRw!n

kanonada

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
smazaný uživatel

Vždyť pomalu nikdo gól nedal.

Reagovat
SunFells

To je nějaký trolling?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele