Češi v zahraničí: Obránci kanonýry - trefili se Suchý i Sivok

08.04.2019, 15:22
Aktuality

Anglie


Obránce Tomáš Kalas odehrál celé utkání za Bristol City, který v League Championship remizoval doma 2:2 s Wiganem. Bristol se drží na 6. místě, které zaručuje play-off o postup do Premier League. Může si navíc i polepšit, protože zítra ho čeká důležitý dohrávaný zápas s West Bromwichem.

Francie


Záložník Jaroslav Plašil naskočil v dresu Bordeaux v nastaveném čase do zápasu proti Marseille a přispěl alespoň malým dílem k vítězství 2:0. Girondins tak natáhli jednu z nejneuvěřitelnějších sérií. Marseille nevyhrála na jejich hřišti dlouhých 42 let od roku 1977.

Brankář Tomáš Koubek odchytal za Rennes celé utkání na půdě Angers a to mělo hodně divoký průběh. Hosté nejprve vedli, pak prohrávali a nakonec zase vedli, nakonec ale Koubek v 92. minutě inkasoval i vyrovnávací branku a duel skončil nerozhodně 3:3.

Itálie


Útočník Patrik Schick pomohl AS Řím k vítězství 1:0 na hřišti Sampdorie Janov. Do statistik si zapsal celých 90 minut, těsně před poločasem dostal žlutou kartu a přimotal se i k vítězné brance kapitána Daniele De Rossiho.

Brankář Lukáš Zima odchytal za Livorno zápas na půdě Cittadelly, ale vzpomínat v dobrém na něj nebude. Jeho mužstvo utrpělo debakl 0:4. Livorno po třetí porážce v řadě kleslo na 17. místo, které znamená přímý sestup ze druhé ligy. Má ale stejně bodů jako Foggia a Benátky, kterým patří barážová místa.

Německo


Brankář Jiří Pavlenka i obránce Theodor Gebre Selassie nechyběli tradičně v sestavě Werderu Brémy, který remizoval 1:1 v Mönchengladbachu. Oba Češi odehráli celých 90 minut.

Záložník Ondřej Petrák nastoupil z lavičky Norimberku v 88. minutě do zápasu na půdě Stuttgartu a pomohl udržet remízu 1:1.

Jednoznačně 4:0 vyhrál Hoffenheim na hřišti Augsburgu. Celý zápas za vítězný tým hostů odehrál obránce Pavel Kadeřábek.

Nizozemsko


Útočník Tomáš Necid z ADO Den Haag skóroval hned pět minut po svém příchodu na hřiště v 77. minutě zápasu proti Utrechtu. V 83. minutě zvyšoval už na 4:0 pro domácí. De Haag nakonec vyhrál vysoko 5:0.

Necidův gól v čase 9:45



Útočník Ondřej Mihálik odehrál celé utkání za rezervu AZ Alkmaar ve druhé nizozemské lize na hřišti Go Ahead Eagles. Jeho tým však prohrál 0:1. Celý zápas z lavičky AZ sledoval další Čech Richard Sedláček. Jaroslav Navrátil na domácí straně tentokrát chyběl.

Slovensko


Obránce Filip Kaša odehrál za Žilinu celých 90 minut v zápase na hřišti Dunajské Stredy. Jeho tým ale neproměnil penaltu a odvezl si porážku 0:1. Čisté konto za domácí vychytal brankář Martin Jedlička.

Útočník Tomáš Dočekal přispěl k vítězství Zlatých Moravců 2:1 nad Podbrezovou. Český forvard odehrál celých 90 minut.

U remízy Trnavy na domácím hřišti s Nitrou 1:1 asistovali rovnou dva čeští hráči. V brance Trnavy byl brankář Petr Bolek a celých 90 minut odehrál také záložník Václav Dudl.

Obránce Jurij Medveděv odehrál celé utkání za Slovan Bratislava, který na Tehelném poli zničil Michalovce 4:1. Slovan má na čele tabulky už 19bodový náskok a v příštím kole může oslavit mistrovský titul.

Chorvatsko


Obránce Jan Lecjaks nastoupil v základní sestavě Lokomotivy Záhřeb na hřišti Interu Zaprešič. Střídal v 74. minutě za stavu 2:2. Hosté ale nakonec inkasovali z penalty a prohráli 2:3.

Izrael


Český obránce Tomáš Sivok se trefil za Maccabi Petah Tikva na hřišti Sakhninu a vystřelil svému týmu remízu 1:1. Vyrovnával v 77. minutě.

Kazachstán


Šachtar Karaganda remizoval 0:0 na hřišti Atyrau a český záložník Lukáš Droppa odehrál v týmu hostů celých 90 minut. Pro Šachtar to byl ve čtvrtém kole nového ročníku (hraje se systémem jaro - podzim) premiérový bod.

Kypr


Záložník Zdeněk Folprecht nastoupil do zápasu Pafosu proti Ermisu až v 74. minutě z lavičky náhradníků. Jeho tým už v tu chvíli vedl 4:0 a nakonec si připsal vítězství 4:1. Pafos po druhé výhře v řadě začíná unikat sestupovým pozicím.

Maďarsko


Útočník Michael Rabušic nastoupil v základní sestavě Haladáse Szombáthely na půdě DVTK a odehrál 68 minut než byl vystřídán. Až po jeho odchodu hosté rozhodli o svém vítězství 1:0.

Polsko


Útočník Jakub Mareš nastoupil tentokrát v základní sestavě Zaglebie Lubin. Na hřišti Korony Kielce odehrál 62 minut, pak byl vystřídán. Jeho spoluhráči v závěru zápasu rozhodli o vítězství Zaglebie 2:0.

Útočník Michal Papadopulos hrál za Piast Gliwice na hřišti Wisly Krakow až od 63. minuty. Jedenáct minut před koncem ale výrazně vstoupil do děje zápasu a gólem vyrovnal na konečných 2:2.

Vedoucí tým tabulky druhé polské ligy Raków Czestochowa prohrál 1:3 na hřišti Mielce. V základní sestavě Rakówa nastoupili Tomáš Petrášek a Petr Schwarz. Druhý jmenovaný dostal v 50. minutě žlutou kartu a v 59. minutě byl vystřídán. Od 59. minuty hrál také další Čech Daniel Bartl.

Na remíze Olstynu s Chojniczankou 0:0 se podílel také český obránce Lukáš Kubáň, který za domácím tým odehrál celé utkání.

Rusko


Záložník Ondřej Vaněk nastoupil v základní sestavě Ufy v domácím duelu proti Rostovu a odehrál 57 minut. Poté byl za stavu 1:0 pro domácí vystřídán. Stejným výsledkem také nakonec utkání skončilo.

Skotsko


Brankář Zdeněk Zlámal odchytal za Hearts derby proti Hibernianu, po zápase ale nemohl být spokojen, protože jeho tým prohrál 1:2.



Další český gólman Václav Hladký odchytal celý zápas za St. Mirren v Hamiltonu a přispěl k remíze 1:1. Hlavně v závěru se blýskl efektním zákrokem.



Švýcarsko


Obránce Marek Suchý odehrál celý zápas za Basilej proti Luganu a v 75. minutě po rohovém kopu zachraňoval pro domácí remízu 1:1 gólem.

Suchého gól v čase 3:00



Turecko


Trabzonspor porazil v turecké lize doma Antalyaspor 4:1. Na straně hostů byl u toho celých 90 minut obránce Ondřej Čelůstka. Naopak jeho souputník z reprezentační obrany Filip Novák tentokrát v sestavě Trabzonu chyběl.

Josef Šural nastoupil v základní sestavě Alanyasporu proti Bursasporu a odehrál 58 minut než byl vystřídán. Těsně předtím v 50. minutě viděl od rozhodčího žlutou kartu. Se spoluhráči se však na konci zápasu mohl radovat z vítězství 1:0.

V sestavě Kasimpasy nechyběl záložník David Pavelka a proti Erzurumu odehrál doma celé utkání, které nakonec bylo vítězné. Domácí vyhráli 2:1.

Major League Soccer


Útočník Zdeněk Ondrášek nastoupil za Dallas v utkání na hřišti Philadelphie jako náhradník v 62. minutě. Hosté ale nadějné vedení 1:0 neudrželi a nakonec prohráli po dvou gólech v závěru zápasu 1:2.

Autor: Jiří Fišara

Komentáře (68)

Přidat komentář
kilobyte

Zima poslední 3 zápasy 10 gólů.

Reagovat
smazaný uživatel

Super střelec ... jo vlastně on je brankář.

Reagovat
smazaný uživatel

To nemusí nutně znamenat, že je špatný gólman

Reagovat
kilobyte

No z toho co jsem viděl bych ani neřekl, že je gólman.

Reagovat
lampas

Kuča profesionálního fotbalu

Reagovat
mayday

Bacha, předtím ale zase dokázal vyčapat nulu

Reagovat
lampas

Rambo další perfektní výkon Je dobře, že už může hrát od začátku.

Reagovat
kylo ren

Ma suchý na lepsi ligu?

Reagovat
Jeňa

Je mu 31 a je to plašan. Možná tak nějaké Turecko

Reagovat
kylo ren

Diky

Reagovat
smazaný uživatel

Polsko

Reagovat
Losinho

Jako třeba na českou?

Reagovat
smazaný uživatel

i treba v Rusku by moch za nakej horsi tym asi kopat

Reagovat
smazaný uživatel

Patrik Schick...cesky kanonyr navic "se primotal k vitezne brance kapitana". Tak to je fakt USPECH, konecne zacina makat.

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně, lepší jezdit s paleťákem po skladu

Reagovat
smazaný uživatel

To ti fakt nezavidim

Reagovat
smazaný uživatel

Já mluvil o tobě, ale nepřekvapuje mě, žes to nepochopil

Reagovat
smazaný uživatel

Tak urcite Vedouci vyroby jezdi v Obchodne-vyrobni spolecnosti paletakem... tak co mam na tom tvym lejnu pochopit

Reagovat
smazaný uživatel

lejno seš ty, ty úspěchu

Reagovat
smazaný uživatel

takovy trotl jako ty, me bavi

Reagovat
smazaný uživatel

zato ty tady nebavíš nikoho, pane Vedoucí výroby (úspěch jako kráva)

Reagovat
smazaný uživatel

Neunasis, chudacku

Reagovat
smazaný uživatel

to, jak ze sebe děláš kokota v každý diskuzi, která se jakkoliv (ne)týká Schicka? ty máš mindrák jako kráva a já neunášim....

Reagovat
smazaný uživatel

a nebo možná neunášim to, jak si úspěšný, cože to děláš? Vedoucího výroby? Páne jo...kam se na tebe ten Patrik hrabe, on byl jen v semifinále ligy mistrů....

Reagovat
TheMally11

byl a hovno tam dokázal

Reagovat
mayday

Na to, jak jsi superúspěšnej a cos všechno dokázal, tak se chováš celkem stupidně... Úspěšní lidé mají většinou chudáky na párku

Reagovat
smazaný uživatel

nevím, co se řeší, co jsem dokázal nebo nedokázal...já jsem už tehdy uvedl, že na svůj věk je TOTO PRO MĚ úspěch a že chci pokračovat výš...mám nějaké ambice, cíle...za 10 let - 15 si můžeme říct a něco hodnotit.

Reagovat
smazaný uživatel

někdo překroutil moje slova a tím tento nesmysl započal

Reagovat
smazaný uživatel

pravidelně tady ze sebe děláš kreténa a teď se z toho dost neÚSPĚŠNĚ snažíš vykroutit

Reagovat
smazaný uživatel

však si mysli, co ccheš

Reagovat
smazaný uživatel

USPECH

Reagovat
smazaný uživatel

typická ovečka, prostě GUMA.

Reagovat
smazaný uživatel

tak ještě, že ty si typickej příklad úspěšného člověka :-D

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
mistr129

Reagovat
smazaný uživatel

Eurofotbal svět úspěšných

Reagovat
Losinho

Říká ten, co ef komunitu připravil o O2 TV

Reagovat
smazaný uživatel

Závist no, aspoň nějak sem vám chtěl uškodit. Nemám rád tuhle komunitu úspěšných a dokonalých lidí

Reagovat
Zark

Reagovat
Rarášek

Reagovat
Zark

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
Ragazzo d'oro

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Droppa do repre, v Kazachstanu odehral 90minut

Reagovat
iHawX

OT: Baluta o parník momentálně nejlepší hráč z český ligy ve FIFĚ

https://www.futbin.com/19/player/20286/Alexandru%20Baluta/

Reagovat
Posledni Kovboj

dobrej nahodnej generator cisel

Reagovat
db18

Reagovat
Trapný diskutér

toho mihálika je v rezervě AZ dost škoda, dyk by v pohodě měl na nějaký slovácko..

Reagovat
smazaný uživatel

Proc na Slovacko? Ten by se mohl vratit do Jablonce,v klidu na Bolku i Liberec mel...takhle sel za nadeji do nizozemska za lepsi prachy, kde se bohuzel zakopal v rezerve...jsem zvedavy, zda zvazi jine moznosti (i kdyz nevim, do kdy ma smlouvu)

Reagovat
Trapný diskutér

já ho dlouho neviděl, třeba úplně zdřevákovatěl, když nedostává čucha ani v blbym á-zetku

Reagovat
smazaný uživatel

Tak AZ nejsou nezdarkove ale za rezervu mit bilanci 17/2+2 je proste slabe a nedivim se,ze se nedostava ani na lavici...takovou bilanci ma mnohdy obrance, natoz kridelni hrac ci utocnik

Reagovat
dave30

Tak on má smůlu, že po asi 3 týdnech po přestupu se vážně zranil. Nyní se po asi devítiměsíční pauze rozehrává v béčku. Přetržené kolenní vazy nejsou sranda (Černý z Ajaxu by mohl vyprávět)...

Reagovat
TheMally11

tak jemu uškodilo hlavně dlouhé zranění... jinak snad zezačátku byl na lávce Áčka myslím

Reagovat
smazaný uživatel

no nevim, jestli by to bylo na Jablonec, musel jit vykonnoste dolu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

přimotal se i k vítězné brance kapitána Daniele De Rossiho.

Co to má jako znamenat? to šel kolem?

Reagovat
smazaný uživatel

to znamená že českej fotbal je v totální prdeli, když je to jedinej náš hráč ve větším evropském klubu a tohle se zmiňuje jako úpsěch... jo kde jsou ty časy když Méďa vyhrával Zlatý míč

Reagovat
TheMally11

ano je a to je všechno

Reagovat
mayday

Stál poblíž a blokoval jednoho z protihráčů.

Reagovat
TheMally11

to ani on sám neví ... kdy už ten hype skončí a on skončí v Kazachstánu... hrozná parodie na fotbalistu

Reagovat
smazaný uživatel

další mindráček

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

De Rossi dorážel po jeho hlavičce, je to dost divně napsaný

Reagovat
smazaný uživatel

díky

Reagovat
smazaný uživatel

Moravek je zase zranenej, nebo proc nehraje? Toho kluka je velka skoda.

Reagovat
dave30

Když jsem se podíval na jeho profil na livesportu, tak tam má 16 zranění (různě dlouhých) za 2,5 roku. To je celkem síla.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele