Češi v zahraničí: Ondrášek skóroval, dva hráči asistovali v bundeslize

24.09.2019, 15:03
Aktuality
Zdeněk Ondrášek se opět prosadil v dresu Dallasu v zámořské Major League Soccer. Momentálně si drží skvělou bilanci pěti gólů v posledních pěti zápasech, do kterých zasáhl. Asistenci si připsal v bundeslize Pavel Kadeřábek z Hoffenheimu a také Jan Morávek z Augsburgu. Naopak nepříliš povedený zápas zaznamenal v Polsku obránce David Jablonský...

Itálie


Záložník Antonín Barák naskočil v dresu Udine v 67. minutě do utkání proti Brescii. Jeho tým ale prohrál na svém stadionu 0:1. Za hosty hrál od začátku obránce Aleš Matějů, který v 11. minutě viděl žlutou kartu. K tříbodovému zisku drobně přispěl také záložník Jaromír Zmrhal, který v 90. minutě vystřídal střelce jediné branky Romula.

Od začátku druhého poločasu nastoupil za Bolognu proti AS Řím záložník Ladislav Krejčí. Jeho tým však nakonec prohrál 1:2 po gólu Džeka z nastaveného času. Římané přitom hráli od 85. minuty o deseti.

Ve druhé lize odchytal celé utkání za Livorno brankář Lukáš Zima. Jeho tým porazil Pordenone 2:1.

Německo


Záložník Vladimír Darida nastoupil za Herthu do druhého poločasu místo Ondreje Dudy. Mužstvu pak pomohl k vítězství nad Paderbornem 2:1.

V základní sestavě Augsburgu nechyběl znovu brankář Tomáš Koubek a na hřišti Freiburgu odchytal celé utkání. Od začátku nastoupil za hosty i záložník Jan Morávek, který ve 39. minutě asistoval i branky Niederlechnera na 1:1. Do druhého poločasu ale Morávka nahradil Reece Oxford. Duel nakonec skončil právě remízou 1:1. Další český fotbalista ve službách Augsburgu Marek Suchý absentoval kvůli zranění.

Brankář Jiří Pavlenka i obránce Theodor Gebre Selassie odehráli za Werder Brémy celé utkání s Lipskem. Vzpomínat na setkání s aktuálním lídrem bundesligy ale nebudou rádi. Jejich mužstvo prohrálo hladce 0:3. Útočník Patrik Schick nebyl ani na lavičce hostů kvůli zraněnému kotníku.

Wolfsburg remizoval s Hoffenheimem v pondělní dohrávce 1:1. Za hosty odehrál celé utkání obránce Pavel Kadeřábek a hrál v něm důležitou roli. Připsal si totiž asistenci u vedoucí branky Hoffenheimu.

Nizozemsko


Rovných 76 minut odehrál za PSV Eindhoven ve šlágru nizozemské ligy proti Ajaxu český fotbalista Michal Sadílek. Nastoupil na místě levého obránce a v 35. minutě dostal žlutou kartu. Souboj o čelo tabulky skončil nakonec nerozhodně 1:1. Za domácí PSV vyrovnal krátce po Sadílkově vystřídání Malen.

Až na posledních sedm minut základní hrací doby se dostal na hřiště v dresu ADO Den Haag český útočník Tomáš Necid. Jeho tým hrál doma s Alkmaarem a nakonec prohrál gólem z penalty 0:1.

Ve druhé lize odehrál celé utkání za Go Ahead Eagles z Deventeru záložník Jaroslav Navrátil. Jeho tým remizoval doma s rezervou Ajaxu Amsterdam 1:1.

Obránce Josef Kvída nechyběl v základní jedenáctce Nijmegenu v utkání na půdě Dordrechtu. Body si ale se spoluhráči neodvezl. NEC prohrál 0:2.

Slovensko


Brankář Vojtěch Vorel odchytal za Senicu celé utkání v Trnavě a pomohl mužstvu vychytaným čistým kontem k bezbrankové remíze.

Celý zápas odchytal také gólman Dunajské Stredy Martin Jedlička. Jeho tým však nezvládl roli favorita a prohrál doma s Ružomberkem 0:1. Na straně hostů se mohl radovat obránce Filip Twardzik který odehrál celé utkání. Od 65. minuty pak naskočil do hry také útočník Ondřej Novotný.

Obránce Filip Kaša se podílel vstřelenou branku na vítězství Žiliny 2:1 nad Pohroním. Kaša se prosadil už ve 4. minutě, kdy otevřel skóre utkání. Český fotbalista odehrál kompletních 90 minut.

Slovan Bratislava vyhrál nad Trenčínem v jeho žilinském azylu 4:2. Od 27. minuty byl u toho obránce Jurij Medveděv, který vystřídal Nizozemce Apaua a v 74. minutě se podílel gólovou asistencí na čtvrté brance Slovanu, kterou vstřelil Andraž Šporar. O minutu později pak přišel na hřiště i další Čech Erik Daniel.

Španělsko


První porážku schytala ve španělské lize Sevilla. Brankář Tomáš Vaclík kapituloval v ostře sledovaném utkání proti Realu Madrid z kopačky Benzemy a dosavadní lídr tabulky prohrál doma 0:1. Sevilla rázem po pěti kolech spadla na pátou příčku. Ve vyrovnané tabulce ale ztrácí na čelo jediný bod.

Útočník Tomáš Pekhart si připsal další start v dresu druholigového Las Palmas. Mužstvo z Kanárských ostrovů prohrálo ale v Gironě 0:1. Pekhart odehrál poslední čtvrthodinu.

Rusko


Záložník Alex Král nastoupil za Spartak Moskva v 58. minutě. Jeho mužstvo už v té době prohrávalo v Ufě 0:1 a stejným výsledkem zápas také skončil.

Major League Soccer


Útočník Zdeněk Ondrášek zajistil Dallasu remízu 1:1 v utkání proti New York City. Ondrášek dal pátý gól z posledních pěti zápasů, do kterých zasáhl. Naprázdno vyšel pouze jednou proti Chicagu. Ondrášek pohotově využil šílené hrubky v hostující obraně a nemilosrdně trestal.

Ondráškův gól v čase 3:02



Chorvatsko


Obránce Stefan Simič odehrál za Hajduk Split celý zápas proti Interu Zaprešič. Hajduk vyhrál 3:1.

Kypr


Omonia Nikósie zvládla vítězně domácí zápas s Apollonem Limassol. Na vítězství 1:0 se podílela i dvojice českých obránců. Michael Lüftner dostal v 75. minutě žlutou kartu. Stejně jako on odehrál celý zápas i Jan Lecjaks.

Litva


Brankář Martin Berkovec odchytal celé utkání za Žalgiris Vilnius. Ten remizoval 1:1 na půdě týmu Riteriai. Žalgiris momentálně vede tabulku litevské ligy před Suduvou Marijampole s náskokem pěti bodů. Zároveň má ale odehrány tři zápasy navíc.

Polsko


Tři Češi byli v základní sestavě Rakówa Czestochowa v zápase na půdě úřadujícího mistra z Gliwic. A všichni odehráli kompletní utkání, které skončilo vítězstvím domácího Piastu 2:1. Petr Schwarz a Daniel Bartl se do statistik nijak nezapsali. Obránce a kapitán Tomáš Petrášek dostal ve 14. minutě žlutou kartu.

Jagiellonia Bialystok remizovala v Poznani s Lechem 1:1. Záložník Martin Pospíšil nastoupil v dresu hostů v základní jedenáctce a odehrál celé utkání. Jeho krajan Tomáš Přikryl nastoupil v 57. minutě.

Útočník Michal Papadopulos odehrál 79 minut za Koronu Kielce na hřišti Lechie Gdaňsk. Pak byl vystřídán. Jeho tým prohrál 0:2

Obránce David Jablonský naskočil v dresu Cracovie Krakov do zápasu s Legií Varšava v 31. minutě a hned za minutu dostal žlutou kartu, protože zavinil pokutový kop. Cracovia nakonec prohrála 1:2.

Ve druhé lize Lukáš Kubáň přispěl k remíze Olsztyna v Suwalkách 0:0. Odehrál celé utkání.

Obránce Jan Mudra odkopal celých 90 minut za Chojniczanku proti Radomi. Dostal žlutou kartu, ale porážce 1:3 nezabránil.

Rumunsko


Gaz-Metan Medias padl v domácím prostředí s Universitateou Craiova 2:3. Záložník Lukáš Droppa odehrál 88 minut, než byl vystřídán. V 79. minutě viděl žlutou kartu. Jeden gól Craiovy vstřelil bývalý hráč Sparty či Jablonce Bogdan Vatajelu.

Skotsko


Brankář Václav Hladký vychytal v brance St. Mirrenu čisté konto proti Hamiltonu. Protože ale jeho spoluhráči nedokázali také skórovat, skončilo utkání nerozhodně 0:0.

Turecko


Záložník David Pavelka se po zranění vrátil na hřiště. V dresu Kasimpasy naskočil do utkání proti Antalyasporu už v 16. minutě místo Ricarda Quaresmy. Se spoluhráči mohl oslavit vítězství 3:0, které bylo pro tým vůbec první v sezoně.

Trabzonspor prohrál na půdě Sivassporu gólem z páté minuty nastavení 1:2. Celou dobu byl u toho v jeho dresu i český reprezentační obránce Filip Novák, který odehrál celé utkání. Trabzon neproměnil v utkání penaltu a po první porážce v soutěži mu patří deváté místo.

Autor: Jiří Fišara

Komentáře (69)

Přidat komentář
patas92

Černý je zralý na Příbram

Reagovat
Uwe háže buly

Já bych ho bral i k nám, horší jak Plavsic podle mě nebude.

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
KingMaster13

To by bylo něco pro Švancaru Cizinec nahrazen českým hráčem

Reagovat
tomegg

Za rok ho zkusí Slavie a pak už do Přibrami

Reagovat
doshcz

repre za rohem a Patrik zraněnej.. čas na kobru

Reagovat
Pony Slaystation

čas povolat Ondráška

Reagovat
doshcz

jak říkám

Reagovat
Kucka

Reagovat
TheMally11

škoda, že povolají Chorého

Reagovat
doshcz

Krmenčík, Doležal, Chorý a náhradník Kozák

Reagovat
doshcz

jinak Saša a jeho začátek v Rusku zatím nic moc, Rusko

Reagovat
Andis

Jj urcite za to muze Rusko ty kaspare

Reagovat
doshcz

nemůže, ale nesmí chybět

Reagovat
lampas

Reagovat
Y.N.W.A

když si vzpomenu jak jsem kdysi na teletextu a v novinách sledoval kolik gólů dali Koller, Baroš, Berger a další, nečekal jsem, že se dožiju doby, kdy jediným střelcem ve světě bude druhořadej útočník v Americe... ale tak, to byla výjimečná doba, teď je to průměr, může být hůř

Reagovat
Andis

Nac zoufat staci rozjet komentare verim ze bude lip, mame talenty a tak. Jako by je jinde nemeli treba

Reagovat
mayday

Jo, zlatý časy s teletextem Ráno rychle u svačiny 243 na NHL, tam ty řádky byly celý žlutý, jak naši bodovali a pak hurá do školy

Reagovat
doshcz

Reagovat
Y.N.W.A

přesně

Reagovat
Nadržený šimpanz

Tak kolem sedmý ráno tam byli jen výsledky,střelci a žluto až kolem desátý né?

Reagovat
mayday

Co si pamatuju, tak to bylo hned ráno žlutý... Ale jistě to už nevím, přece jen je to pěkných pár let, asi 20

Reagovat
dave30

Pamatuji. Zápasy z východu byly žluté hned ráno, některé ze západu až tak kolem 9:00.

Reagovat
mayday

Já jsem se díval kolem půl 7 a teď bych řekl, že naši už byli v NHL označení žlutě, ale fakt už nevím

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tak

Reagovat
iamek

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
didosh

Genau

Reagovat
Losinho

"český fotbalista Michal Sadílek. Nastoupil netradičně na místě levého obránce"

Netradičně, asi popáté v sezoně

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
Frank Lampard 8

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
lampas

Netradiční spíš bylo to, že nastoupil v základu.

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně, letos to má v základu pouhopouhejch 9 zápasů ze 14 odehranejch. Úplná výjimka, že hrál.

Reagovat
lampas

Posledních pět zápasů seděl, takže v současné chvíli je to spíš výjimka, než opačně.

Reagovat
Losinho

Když hrál, tak LB. Proto upozornění na ten nesmysl v článku.

Reagovat
srandamač

Tak třeba na stoupil netradičně, z druhé strany hřiště.

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Rob Roy

Pokud Aleš Matějů nastoupí dnes večer proti Juventusu a ještě třeba i v Neapoli na konci týdne, tak nevidím jediný důvod proč mu nedat čuchnout a nepovolat ho do repre. Tím nemyslím nechat ho hrát základ, ten ať si drží klidně Bořil, ale aspoň ho povolat. Nováka bych pro jednou nechal sedět v Turecku.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
spider_8

A on teď hraje levého beka?

Reagovat
Rob Roy

Už rok 90% zápasů v Itálii odehrál nalevo, jen občas jako záskok napravo.

Reagovat
spider_8

V tom případě určitě vyzkoušet.

Reagovat
TheMally11

a není moc mladý pro reprezentaci?

Reagovat
JeséRodriguez

ještě bych to radši neriskoval

Reagovat
KingMaster13

Já bych dal na levého beka Sadílka, vypadá to, že tam teď hraje. LB je též naše slabina

Reagovat
dave30

No hraje... v posledních 7 zápasech PSV hrál v podstatě jednou...

Reagovat
dave30

Sadílek i Matějů jsou mladí hráči, kteří si teprve budují svou pozici v klubu. Podívej se, kolik toho odehrál Matějů na jaře, Sadílek zase nehraje poslední měsíc. Myslím, že ani v jejich klubech ještě neví, jestli to budou hráči do základu. Myslíš, že reprezentační trenér jim v tomto testování bude chtít pomoci?

Reagovat
Losinho

Spíš sedí.. v týmu na úrovni Slavie.

Reagovat
Posledni Kovboj

Kdyby to nebyly takovy kopyta, tak by se na tu MLS docela dobre koukalo, jak se tam poradne nebrani. Za to stinovani u prvniho golu by ta cervena 8 dostala deku i v okrese.

Reagovat
smazaný uživatel

Pořád to nemůžu pochopit (ve Zlíně nechytil ani rýmu), ale Holý pátá nula v řadě za Ipswich a první místo v League One.

Reagovat
lubik

Na ostrovech se mu daří celkem slušně. Chytá dobře čas od času se kouknu na nějaký zapas

Reagovat
Uwe háže buly

Holý jestli to je ten hodně vysokém, co chytal za Žižkově, tak ten talent rozhodně měl. U nás chytal výborně a hodně jsem se divil, že se u vás neprosadil.

Reagovat
eleven11

Reagovat
OTASi

Kadeř sbírá asistence v bundeslize, ale šilhavý tam bude cpát Masopusta anebo Kadeře na RB

Reagovat
smazaný uživatel

V Hoffe snad hraje kridlo?

Reagovat
OTASi

Právě že jo

Reagovat
smazaný uživatel

Neni to spis wingback v 3-5-2? Myslel jsem si, ze vzdy hral max tohle.

Reagovat
Reggie

Reagovat
TheMally11

Kadeř možná sbírá asistence, ale Masopust sbírá góly v lize a lize mistrů

Reagovat
Nebelung

Vždyť neumí nacentrovat. Aspoň v reprezentaci se mu to ještě nepovedlo.

Reagovat
srandamač

Plašil 2.0

Reagovat
REPLIKATOR

Nasbíral už 1 asistenci. Úctyhodné číslo

Reagovat
pospech11

Sakra už i Litva tu je, ale to Rakousko má pořád smůlu

Reagovat
jester Radka Bejbla

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele