Češi v zahraničí: Petrášek se trefil a vyrazil na repre. První gól dal Schick, ale zranil se

06.10.2020, 23:17
Aktuality
Úvodní branku v Leverkusenu vstřelil útočník Patrik Schick. Pak se ale zranil a musel střídat. Potřetí v řadě za Twente skóroval Václav Černý. Obránce Tomáš Petrášek znovu skóroval v polské lize za Rakow Czestochowa a poté vyrazil poprvé v kariéře na reprezentační sraz. Důležitou asistenci si v utkání proti Zenitu Petrohrad zapsal záložník Spartaku Moskva Alex Král. V maďarské lize se zase mezi střelce zapsal Jaroslav Navrátil.

Anglie


V základní sestavě West Hamu United nastoupili v Leicesteru Tomáš Souček i debutant Vladimír Coufal a oba přispěli svými výkony k nečekaně hladké výhře 3:0. Oba odehráli celé utkání, Coufal dostal v 80. minutě žlutou kartu.

Útočník Matěj Vydra se dostal v barvách Burnley na trávník v zápase s Newcastlem až v 77. minutě. Jeho tým už v těch chvílích prohrával 1:3, protože těsně předtím vstřelil svou druhou branku Callum Wilson. Stejným výsledkem duel také skončil.

Itálie


Záložník Antonín Barák nastoupil v základní sestavě Hellasu Verona na hřišti Parmy. Odehrál 58 minut, než byl vystřídán. Hellas utkání prohrál 0:1. Byla to jeho první porážka v sezoně.

Tvrdou porážku utrpěla v Serii B Brescia na hřišti Cittadelly. U porážky 0:3 byli od začátku jak obránce Aleš Matějů, tak záložník Jaromír Zmrhal. První jmenovaný odehrál celé utkání, druhý střídal v 60. minutě za stavu 1:0 pro domácí. Brescia má po dvou utkáních na kontě jen jeden bod a zakotvila na dně tabulky.

Německo


Útočník Patrik Schick se poprvé střelecky prosadil v dresu Bayeru Leverkusen. Už v 7. minutě zápasu ve Stuttgartu poslal svůj tým do vedení. Radost ale brzy vystřídal smutek. Český forvard si přivodil svalové zranění a musel v 19. minutě vystřídat. Jak se později ukázalo, jde o vážnější problém, takže vynechá i tři reprezentační zápasy naplánované na říjen. Utkání nakonec skončilo nerozhodně 1:1. Leverkusen ze tří kol remizoval potřetí.

Obránce Pavel Kadeřábek odehrál za Hoffenheim celé utkání na hřišti Frankfurtu. Jeho tým však nenavázal na parádní představení doma s Bayernem (4:1) a prohrál 1:2.

Werder Brémy porazil doma 1:0 nováčka z Bielefeldu. Celý duel odchytal brankář Jiří Pavlenka, v poli hrál obránce Theo Gebre Selassie. Brémy vyhrály podruhé za sebou a drží se po třech kolech v lepší polovině tabulky.

Celý zápas v dresu berlínské Herthy odehrál na půdě Bayernu Mnichov záložník Vladimír Darida. Jeho mužstvo sahalo po bodovém zisku, ale nakonec po brance Roberta Lewandowskiho z pokutového kopu ve třetí nastavené minutě prohrálo 3:4. Hertha po výhře v Brémách v úvodním kole vyšla naprázdno podruhé za sebou.

Nizozemsko


Obránce Tomáš Hájek odehrál celý zápas za Vitesse Arnhem a pomohl mu k hladkému vítězství 3:0 nad Heraclesem Almelo. Hájek se usadil v základní sestavě a týmu se daří. Ze čtyř kol zvítězil potřetí a v tabulce je zatím čtvrtý.

Útočník Václav Černý se potřetí za sebou prosadil v dresu Twente Enschede střelecky. Ve 48. minutě otevřel skóre utkání proti Emmenu. Na vítězství to ale tentokrát nestačilo. Hosté, na jejichž lavičce seděl celé utkání Denis Granečný, dokázali vyrovnat na konečných 1:1.

Ve druhé lize nastoupil poprvé v sezoně za rezervu Alkmaar záložník Richard Sedláček. Do utkání s Maastrichtem se dostal v 62. minutě. Alkmaar záhy zvýšil na 3:1, ale utkání nakonec skončilo nerozhodně 3:3.

Slovensko


Brankář Tomáš Fryšták odchytal v brance Senice celý zápas na půdě Trenčína a vychytaným čistým kontem pomohl k vítězství 1:0.

Žilina jako první v nové sezoně porazila Dunajskou Stredu. Čtyři góly v brance lídra tabulky inkasoval brankář Martin Jedlička.

Sereď remizovala 1:1 s Michalovcemi. V jejím dresu odehrál kompletních 90 minut záložník Nicolas Šumský.

Celý zápas proti Slovanu Bratislava odehrál za Pohronie s kapitánskou páskou na rukávu obránce Petr Pavlík. Jeho tým prohrál 1:2. Za vítězné hosty hrál od začátku záložník Erik Daniel, který střídal v 86. minutě.

Kypr


Celé utkání za Omonii Nikósie odehrála stoperská dvojice Jan Lecjaks a Michael Lüftner. Omonia porazila doma AEL Limassol jasně 3:0. V tabulce jí patří druhé místo o dva body za Apollonem.

Záložník Josef Hušbauer odehrál za Anorthosis Famagusta celé utkání proti Olympiakosu Nikósie. Jeho tým zvítězil 2:0. V tabulce je na čtvrtém místě.

Litva


V brance Žalgirisu Vilnius odchytal celý zápas na půdě Žalgirisu Kaunas brankář Martin Berkovec. Udržel čisté konto a pomohl k vítězství 1:0. Berkovcův tým vede tabulku o skóre před Suduvou, má však odehráno o zápas více.

Lotyšsko


Záložník Jakub Hora nastoupil v 70. minutě zápasu Rigy FC proti Liepaji. Duel skončil vítězstvím 2:1, všechny branky padly už v prvním poločase.

Maďarsko


Záložník Jaroslav Navrátil skóroval v dresu Kisvárdy na půdě Mezökövesdu 2:1. Ve 14. minutě utkání zvyšoval na 2:0. Domácí tým korigoval až v 90. minutě.

Útočník David Vaněček naskočil za Puskás Akademii na posledních dvacet minut do zápasu s Ferencvárosem Budapešť. Do osudu zápasu výrazněji nepromluvil. Utkání skončilo vítězstvím domácího favorita 2:1. Celý duel na hostující lavičce proseděl záložník Jakub Plšek.

Polsko


Obránce Tomáš Petrášek nastoupil v základní sestavě Rakówa Czestochowa v utkáním s Wislou Plock. V 11. minutě otevřel skóre zápasu, v 56. minutě dostal žlutou kartu. U vítězství Rakówa 3:0 asistoval také Petr Schwarz, který nastoupil v 80. minutě. Od 84. minutě pak hrál také Daniel Bartl.

Rumunsko


Gaz Metan Medias remizoval doma 1:1 s Hermannstadtem. Od začátku byli v jeho základní sestavě obránce Ondřej Bačo a záložník Lukáš Droppa, který byl vystřídán v 62. minutě.

Rusko


Záložník Alex Král přispěl důležitou měrou k remíze Spartaku Moskva se Zenitem Petrohrad. V 86. minutě povedenou individuální akcí připravil palebnou pozici pro Ezequiela Ponceho a ten vyrovnal na konečných 1:1. Spartak je v tabulce po deseti odehraných kolech na druhé pozici o skóre právě za Zenitem.

Turecko


Útočník Milan Škoda nastoupil za Rizespor až v nastaveném čase a u remízy 0:0 na hřišti Erzurumu 0:0 se skutečně jenom mihnul.

Záložník David Pavelka nastoupil za Kasimpasu v 86. minutě a užil si velkolepé vítězství 1:0 nad Galatasarayem Istanbul. Pro Pavelku to byl poslední zápas před přestupem do pražské Sparty. Obránce Tomáš Břečka proseděl celé utkání na lavičce.

Autor: Jiří Fišara

Komentáře (14)

Přidat komentář
Dron

Fišara

Reagovat
srandamač

Reagovat
berliner

Taky byste mohli doplnit toho Daridu v textu to jmeno nemate

Reagovat
berliner

Preji Cechum v zahranici co nejvic golovych radosti a opacne cizincum u nas to same

Reagovat
diskoschlampe

Trošku se mi zdá, že se ten počet rozrůstá.

Reagovat
cetto

Jojo, přibyli kluci v Litvě a Lotyšsku a Bačo přestoupil do Rumunska

Reagovat
jester Radka Bejbla

Ten Hájek příjemně překvapil

Reagovat
db18

Reagovat
Pablos

Matějů a Zmrhal ...hlavně teda Matějů je škoda, že si ho nevzal třeba nováček nějákej serie A na hostovačku.

Reagovat
Pablos

resp. přestup... proč by ho Lecce pouštělo hostovat, když jim tam hrává základ, jedině s opcí no.

Reagovat
JeséRodriguez

To bych taky nepochopil, proč by ho Lecce pouštělo na hostování, když patří Brescii.

Reagovat
Pablos

a ještě ke všemu

Reagovat
Pablos

jinak jsem myslel Brescii no a psal Lecce ...ani nevím proč vlastně

Reagovat
JeséRodriguez

stane se

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele