Češi v zahraničí: Schick i Krmenčík ukázali formu. Padaly ale i červené karty

16.03.2021, 17:37
Aktuality
Vladimír Darida (© AFP)
Patrik Schick skóroval za německý Leverkusen, ale na body to nestačilo. Stejně dopadl také Michael Krmenčík v řecké lize. Češi ale o víkendu v zahraničních ligách sbírali nejen góly, ale také červené karty. Předčasně pod sprchy museli Vladimír Darida a Martin Pospíšil. Jeho případ byl dosti bizarní. Jen se podívejte...

Anglie


West Ham United prohrál 0:1 na půdě Manchesteru United. V sestavě hostů nechyběli už tradičně oba dva Češi. Záložník Tomáš Souček i obránce Vladimír Coufal odehráli celé utkání.

Burnley nečekaně zvítězilo na hřišti Evertonu 2:1 a významně se na tom podílel i český útočník Matěj Vydra, který nastoupil za vítěze v základní sestavě a odehrál 78 minut. Ve 24. minutě přihrával totiž na druhou branku Burnley Dwightu McNeilovi, jenž se trefil skutečně brilantně.



Bristol City ve druhé nejvyšší soutěži vyhrál 3:0 na půdě Birminghamu. Celé utkání v dresu vítězů zaznamenal obránce a kapitán Tomáš Kalas.

Itálie


Záložník Jakub Jankto byl v základní sestavě Sampdorie na hřišti Bologně. Nakonec odehrál 69 minut do svého střídání. Z konečného výsledku ale radost neměl. Námořníci odcestovali s porážkou 1:3.

Záložník Antonín Barák odehrál za Hellas Verona celé utkání na půdě Sassuola. Ani jeho celku se ale nepodařilo bodovat a prohrál 2:3.

Německo


Werder Brémy prohrál doma s Bayernem Mnichov 1:3. Celé utkání odchytal za domácí brankář Jiří Pavlenka. Od začátku hrál i obránce Theo Gebre Selassie, který byl vystřídán v 63. minutě.

V základní sestavě Herthy nastoupil na hřišti Dortmundu záložník Vladimír Darida a až do závěrečného hvizdu nedohrál, protože v 80. minutě viděl červenou kartu za ostrý skluz na Reuse. Jeho tým prohrál 0:2.



Útočník Patrik Schick se střelecky prosadil v barvách Leverkusenu, ale pouze mírnil nečekanou porážku svého týmu s Bielefeldem, když v 85. minutě snižoval na 1:2. Schick odehrál celé utkání.



Obránce Pavel Kadeřábek odehrál celé utkání za Hoffenheim na půdě Stuttgartu. Jeho mužstvo ovšem odjelo s porážkou 0:2.

Nizozemsko


Obránce Tomáš Hájek naskočil na závěr utkání jeho Vitesse v Utrechtu. Na hřiště se dostal v 85. minutě a pomohl týmu udržet vedení 3:1 až do závěrečného hvizdu.

Slovensko


Dunajská Streda porazila v brance s českým gólmanem Martinem Jedličkou Zlaté Moravce. Jedlička udržel čisté konto a jeho tým zvítězil 2:0.

Trnava prohrála 1:2 na půdě Žiliny 1:2. Za hosty odehrál celé utkání obránce Filip Twardzik a výrazně promluvil do výsledku zápasu. V šesté minutě nastaveného času si totiž vstřelil vlastní branku.

Slovan Bratislava vyhrál vysoko 6:2 v Trenčíně. Kompletních 90 minut odehrál v dresu vítězného mužstva obránce Jurij Medveděv, který si připsal i gólovou asistenci u třetí branky Čavriče. Od 76. minuty byl na trávníku v dresu Slovanu také další český fotbalista Erik Daniel.

Záložník Ondřej Machuča odehrál celé utkání za Sereď proti Ružomberku. Jeho tým zvítězil 1:0 a připsal si ve vyrovnané skupině o udržení cenné tři body. Machuča dostal v 82. minutě žlutou kartu.

Pohronie porazilo ve skupině o záchranu doma Senicu 3:0. První gól vítězného celku vstřelil český fotbalista Ondřej Chvěja, který nastoupil v základní sestavě a odehrál 79 minut, než jej vystřídal Petr Galuška. Celý zápas za Pohronie odehrál s kapitánskou páskou obránce Petr Pavlík. Za hosty chytal celé utkání Tomáš Fryšták. V 82. minutě se dostal na hřiště Oskar Fotr a dvě minuty po něm i Dominik Duda.

Chorvatsko


Hajduk Split remizoval 1:1 v Gorici. Celé utkání za hosty odehrál obránce Stefan Simič, ve 36. minutě dostal žlutou kartu.

Kypr


Pafos s českým obráncem Josefem Kvídou v sestavě prohrál na půdě Doxy 0:1. Český fotbalista odehrál celých 90 minut.

Útočník Tomáš Wágner nastoupil za Neu Salamis proti Achnasu až od druhého poločasu. Jeho tým domácí zápas prohrál 0:2.

V dresu Omonie Nikósie odehráli celé utkání oba čeští obránci Michael Lüftner a Jan Lecjaks. Jejich tým zvítězil na půdě AEL Limassol 2:1 a v tabulce vede před svým soupeřem o čtyři body.

Záložník Zdeněk Folprecht střídal v dresu Ermisu už v prvním poločase. Ze hřiště šel v duelu v Paralimni ve 38. minutě. Jeho mužstvo nakonec odvezlo ze hřiště soupeře vítězství 1:0.

Záložník Josef Hušbauer odehrál 70 minut za Anorthosis Famagusta na půdě Olympiakosu Nikósie. V 62. minutě viděl žlutou kartu. Jeho tým prohrál 0:2.

Polsko


Záložník Martin Pospíšil nedohrál v dresu Jagiellonie Bialystok utkání proti Štětínu. V 83. minutě byl vyloučen, když dostal jednu žlutou kartu za faul a druhou za strkanici se soupeřem, který šel také předčasně do sprch. Jagiellonia navíc doma prohrála 0:1.



Záložník Petr Schwarz nastoupil za Rakow Czestochowa v 73. minutě na půdě Wisly Plock. Utkání skončilo remízou 2:2.

Obránce Michal Frydrych odehrál celý zápas za Wislu Krakov v Gdaňsku. Jeho tým s Lechií prohrál 0:2. Frydrych dostal ve 48. minutě žlutou kartu.

Útočník Tomáš Pekhart naskočil za Legii Varšava do zápasu proti Wartě Poznaň až od začátku druhé půle. Jeho tým nakonec zvítězil 3:2.

Záložník Jan Sýkora nastoupil v základní sestavě Lechu Poznaň proti Gliwicím. Odehrál 63 minut, pak byl vystřídán. Utkání skončilo bezbrankovou remízou.

Záložník Jakub Hora hrál od začátku za Podbeskidzie na půdě Mielce. Jeho tým prohrál 1:2. Hora byl vystřídán v 68. minutě.

Maďarsko


Útočník David Vaněček v dresu Diósgyőri nastoupil z lavičky do druhého poločasu utkání s Honvédem Budapešť. Duel skončil remízou 0:0.

Puskás Akademie porazila doma MOL Fehérvár 1:0. Od 74. minuty byl u toho i záložník Jakub Plšek.

Rumunsko


Záložník Lukáš Droppa nastoupil v základní sestavě FC Voluntari na půdě Clinceni a pomohl svému týmu k vítězství 1:0. Střídal v 84. minutě.

Rusko


Záložník Alex Král odehrál celý duel za Spartak Moskva, který v městském derby vyhrál na půdě Dinama 2:1. V tabulce je Spartak druhý o čtyři body za vedoucím Zenitem Petrohrad.

Řecko


Útočník Michael Krmenčík přišel v dresu PAOK Soluň do zápasu na hřišti Panathinaikosu Atény v 67. minutě. V 84. minutě se zapsal do listiny střelců, jeho tým ovšem prohrál 1:2. V 88. minutě pak dostal český reprezentant žlutou kartu.



Slovinsko


Záložník Marcel Čermák odehrál celé utkání za Aluminij Kidričevo proti Domžale a pomohl svému týmu k vítězství 1:0. Ve 48. minutě viděl žlutou kartu. Aluminij stále bojuje o udržení v soutěži. Momentálně je na deváté barážové pozici se stejným počtem bodů jako má osmé Celje, které vede český trenér Jiří Jarošík.

Švýcarsko


Záložník Roman Macek naskočil v dresu Lugana do utkání ve Vaduzu v 77. minutě. Jeho tým si odvezl vítězství 3:0.

Obránce Martin Frýdek odehrál celé utkání za Lucern, který ovšem nestačil na Basilej. Na jeho hřišti prohrál 1:4.

Turecko


Obránce Filip Novák se střelecky prosadil v dresu Fenerbahce. V duelu s Genclerbirligi otevřel skóre zápasu ve 35. minutě, soupeře však brzy srovnal a nakonec si dokonce odvezl vítězství 2:1. Novák byl vystřídán v 57. minutě.

Útočník Milan Škoda nastoupil v základní sestavě Rizesporu a na hřišti v duelu s Hataysporem vydržel až do nastaveného času druhé půle. Svému týmu pomohl k vítězství 1:0, díky němuž se Rizespor vyšvihl mimo sestupové pozice.

Autor: Jiří Fišara

Komentáře (32)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Ten Novak proc nehraje radeji v zaloze? Mne prijde dost produktivni, ale v obrane (aspon v repre) docela horel

Reagovat
Seydou Doumbia

Darida zazářil proti Borussi, Schick s Krmenčíkem zbytečně střílí branky...

Reagovat
h8_sfatto

červená se line záře ...

Reagovat
smazaný uživatel

Daridáá, Daridáá...

Reagovat
berliner

Zadny Gol neni zbytecny hraje se taky o sebevedomi strelce takze si Schick a Krmencik si ho temito goly musely zvysit

Reagovat
dave30

Nechci být hnidopich, pane Fišaro, ale nehrál náhodou Kalas na Birminghamu?

Reagovat
dave30

za opravu.

Reagovat
adam77

A kdo dostal druhou červenou??? Co to je za dezinformační nadpis

Reagovat
Kily

lol

Reagovat
bobis21

První odstavec. Než napíšeš takovou hovadinu, přečti si aspoň první odstavec.

Reagovat
smazaný uživatel

takže výjimka na repre sraz pro daridu nebude?Stejně má stopku, mohl ji využít na karanténu, ale ok

Reagovat
Busby babes

Ronaldo do United, to uz je zase cerven?

Reagovat
Dawon

Jako co si budem povidat, hrot co da i v polospanku 30 golu za sezonu by se tam asi letos uzivil

Reagovat
Busby babes

s nim je to desne dvojsecny. My nejsme tak dominantni tym abychom vetsinu zapasu hrali s balonem a utocili. a bez balonu si s Ronaldem prakticky v 10. Ja myslim, ze tenhle vlak uz ujel, vzpominky hezky, ale uz bych do toho nesel..

Reagovat
Kowe

Reagovat
Dawon

Jo, asi uz by se hlavne v kontextu jeho hypoteticke ceny dost tezko hledaly argumenty, kde by to davalo smysl...ale kdyby se to nahodou nejak semlelo a dal by nam z ciste lasky ( ) velkou slevu, tak bych jeho podpis asi neobrecel

Reagovat
dave30

V souvislosti s cenou se mluví o nějakých 30-40 mega. To ten klub vydělá za první týden prodejem jeho dresů (obzvlášť třeba United v Asi).

Reagovat
Busby babes

tenhle argument s dresama se porad jede? navic u nas by to nebyla pravda, vsechno jde Adidasu. nebo velka vetsina

Reagovat
Dawon

ja teda tak nejak doufam, ze uz je to tady takovy running joke a ze uz si lidi spis delaji srandu...ale kdovi

Reagovat
Busby babes

ona ta ironie moc nevyzni no. a nedal tam smajlik, to je pro me zasadni ukazatel.

Reagovat
Hlahart

Reagovat
cristiano.K.

se spíš divím,že řešíte herně jak by se hodil než to jak finančně by to bylo nákladné.

Reagovat
Busby babes

tak to je druha vec.

Reagovat
JarousFCB

Jirka dobře zachytal. Doufám, že na Euru bude jednička.

Reagovat
bobis21

Tak to má asi jasné ne? Vaclík v klubu nechytá, čímž mu hlavní konkurence odpadá.

Reagovat
JarousFCB

Já se bojím, že tam dá Koláře, pokud zachytá dobře v té kvaldě.

Reagovat
Kily

nestraš

Reagovat
icka

Reagovat
havrys99

Snad je Reus v pořádku. Ale Vláďovo reakce je super, hned věděl, že udělal špatnou věc, omluvil se a červenou přijal. Jinde by to dopadlo strkanicí a padly by další karty.

Reagovat
oli9

Reagovat
berliner

Krmencik asi zivotni gol na stadionu Panathinaikosu kdyz si clovek uvedomi ze v ceske lize daval goly tymum jako Pribram nebo Hradec Kralove tak si ten kluk hodne polepsil

Reagovat
db18

Nebo Spartě...

...ale vlastně máš pravdu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele