Češi v zahraničí: Škoda načal druhou stovku. Gebre a Kadeřábek asistovali

30.06.2020, 15:05
Aktuality
Asistence v německé lize si připsali Pavel Kadeřábek i Theo Gebre Selassie. Zejména v případě jeho Werderu Brémy šlo o víkendu o důležité vítězství v boji o záchranu. Další gól v Turecku si připsal Milan Škoda v Turecku a skóroval i Petr Schwarz v Polsku za Raków.

Španělsko


Brankář Tomáš Vaclík odchytal celé utkání za Sevillu proti Valladolidu. Čtvrtá remíza řadě, tentokrát 1:1, odsunula Sevillu na čtvrté místo tabulky.

Itálie


Záložník Antonín Barák si zahrál za Lecce od 72. minuty na stadionu Juventusu. Jeho tým ale prohrál s favoritem vysoko 0:4.

Brescia remizovala doma s Janovem 2:2, když hosté obě branky vstřelili z pokutových kopů. Obránce Aleš Matějů odehrál celý zápas a dostal na konci prvního poločasu žlutou kartu. Záložník Jaromír Zmrhal nastoupil v základní sestavě střídal v 74. minutě.

Německo


Hertha Berlín prohrála 1:2 v Mönchengladbachu. Záložník Vladimír Darida za hosty odehrál 67 minut, pak byl vystřídán.

Obránce Pavel Kadeřábek se podílel na vysokém vítězství Hoffenheimu 4:0 na hřišti Borussie Dortmund. Už v 8. minutě přihrál na vedoucí gól Andreji Kramaričovi, který dal nakonec všechny branky hostů. Kadeřábek odehrál celý zápas a po něm mohl slavit se spoluhráči konečné šesté místo a postup do Evropské ligy.

Werder Brémy téměř zázračně unikl přímému sestupu a nakonec si zahraje baráž o udržení. V posledním kole deklasoval doma Kolín nad Rýnem 6:1. Celý zápas odchytal Jiří Pavlenka, v obraně zase hrál Theo Gebre Selassie. Ten si připsal asistenci při gólu Japonce Osaka na 5:0.

Tomáš Koubek odchytal celé utkání za Augsburg proti Lipsku. Jeho tým však podlehl bronzovému týmu bundesligy 1:2. V 75. minutě naskočil do zápasu v dresu domácích také obránce Marek Suchý. Hostující útočník Patrik Schick, ani domácí záložník Jan Morávek kvůli zranění nehráli.

Záložník Josef Hušbauer si připsal v dresu druholigových Drážďan asistenci na gól. V zápase proti Osnabrücku to ale stačilo jen na remízu 2:2. Drážďany skončily v tabulce poslední a čeká je sestup do třetí nejvyšší soutěže.

Anglie


Útočník Matěj Vydra odehrál celé utkání za Burnley na půdě Crystal Palace. Po zápase mohl být spokojen. Hosté si odvezli vítězství 1:0. V tabulce se vrátili na osmé místo.

Slovensko


Celý duel proti Trenčínu odehrál v dresu Senice záložník Dominik Duda. V brance Senice stál také brankář Vojtěch Vorel. Jejich tým v prvním poločase dostal tři góly za devět minut a nakonec prohrál 1:3.

Obránce Petr Pavlík odehrál celé utkání za FK Pohronie a pomohl nováčkovi k vítězství 1:0 proti Zlatým Moravcům. Dvě kola před koncem tak Pohronie ztrácí jen dva body na baráž.

Obránce Filip Twardzik odehrál celé utkání za Ružomberok a radoval se z vítězství nad Žilinou 2:1.

Maďarsko


Záložník Jakub Plšek nastoupil v základní sestavě Puskás Akadémie proti Honvédu. Odehrál 76 minut a přispěl k vítězství 2:1. Celý duel odehrál také útočník David Vaněček.

Rusko


Spartak Moskva remizoval doma 0:0 s Ufou. Záložník Alex Král nastoupil v základní sestavě a deset minut před koncem dostal žlutou kartu. Spartak je v tabulce šestý s pětibodovou ztrátou na CSKA Moskva.

Slovinsko


Záložník Marcel Čermák odehrál celé utkání za Aluminij, ovšem spokojen být nemohl, protože s Celje jeho tým prohrál 0:2.

Turecko


Obránce Filip Novák odehrál celé utkání za Trabzonspor proti Ankaragücü. Jeho tým remizoval 1:1 a nevyužil remízy vedoucího Basaksehiru s Galatasarayem. Ze druhého místa tak stále ztrácí dva body.

Útočník Milan Škoda se opět trefil v dresu Rizesporu. Tentokrát ve 40. minutě snižoval proti Denizlisporu na 1:2. Jeho tým nakonec vydřel bod za remízu 2:2. Rizespor díky němu opustil sestupové pozice.

Záložník David Pavelka odehrál celé utkání v dresu Kasimpasy a pomohl jí k vítězství 2:0 na půdě Genclerbirligi.

Polsko


Útočník Michal Papadopulos nastoupil v základní sestavě Korony Kielce na hřišti Zaglebie Lubin. Odehrál 86 minut, ale k bodům svému mužstvu nepomohl. Korona prohrála 1:2.

Záložník Petr Schwarz se trefil za Raków Czestochowa proti Arce Gdyně a pomohl svému mužstvu k vítězství 3:2. Schwarz odehrál pouze první poločas. V základní sestavě Rakówa byl také Daniel Bartl, který střídal v 78. minutě. Kapitán Tomáš Petrášek odehrál celý zápas a v 55. minutě dostal žlutou kartu.

Útočník Tomáš Pekhart odehrál za Legii Varšava celé utkání proti Piastu Gliwice. Mezi střelce se však nezapsal a jeho tým remizoval 1:1. Legia má však čtyři kola před koncem stále náskok devíti bodů.

Záložník Martin Pospíšil odehrál za Jagiellonii Bialystok celé utkání proti Lechii Gdaňsk. Od 83. minuty hrál také křídelník Tomáš Přikryl. Domácí tým ale prohrál 1:2.

Obránce David Jablonský odehrál celé utkání v dresu Cracovie Krakov a přispěl k vítězství 2:1 nad Pogoní Štětín. Cracovii patří ve skupině o titul šestá příčka.

Rumunsko


Záložník Lukáš Droppa odehrál celý zápas za Gaz Metan Medias proti Botosani. Jeho tým ovšem prohrál 0:2.

Litva


Brankář Martin Berkovec vychytal čisté konto v brance Žalgirisu Vilnius a přispěl k vysoké výhře 7:0 nad Riteriai.

Autor: Jiří Fišara

Komentáře (11)

Přidat komentář
Y.N.W.A

V článku o Rumunsku vypustit slovo "ovšem" a nahradit slovem "samozřejmě", což má v podstatě stejnej význam, že ano... "ale ovšem, beze všeho, samozřejmě"

Reagovat
Sztanda

Vydra 3 zápasy v základu, bohužel bez gólů. Pokud teď neukáže, že je lepší než ti útočníci, kteří nemůžou momentálně hrát, tak už se asi víc neprosadí. Každopádně super, že konečně alespoň hraje!

Reagovat
Kucka

Reagovat
Mimalu
Reagovat
Busby babes

https://twitter.com/FabrizioRomano/status/1278017116482998272

...and also medicals completed for Tanguy Kouassi who’s going to sign until 2025. Top deals for Bayern Münich for less than €50M both!

Bayern jede.

Reagovat
Busby babes

ale teda pokud jde Sane za 40 mega, tak 100 za Sancha je proste silene moc.

Reagovat
Mimalu

Zase je otázka, o kolik víc by City dostali za normálních okolností, Sané jinam něž do Bayernu odejít nechtěl a se smlouvou už jen na rok ho City prodat museli. Teď je otázka jak na tom bude trh za rok, Sancho by se vám hodil už teď a je otázka, o kolik míň bude stát za rok / kdo o něj za rok bude mít zájem

Reagovat
db18

Zas Sane měl smlouvu jen na rok a tuhle sezonu promarodil...

Sancho má smlouvu do 2022 a letos má v 32 ligových zápasech bilanci 17+17

Reagovat
smazaný uživatel

V Championship hraje ještě Žambůrek za Brentford (19 let, letos 13 zápasů). Jelikož jsou teď třetí, možná se dočkáme dalšího Čecha v PL.

Reagovat
Losinho

No teď prakticky nehraje.. a po postupu do PL by to měl ještě těžší, takže spíš hostovačka

Reagovat
smazaný uživatel

a Král se fotí s Lambem

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele