Češi v zahraničí: Škoda v klubu kanonýrů, Vaněček se trefil dvakrát

22.06.2020, 23:22
Aktuality
Milan Škoda vstoupil gólem z penalty za Rizespor do Klubu ligových kanonýrů. Šlo o jeho 100. branku v kariéře. V turecké lize se střelecky prosadil také obránce Filip Novák za Tranbzonspor. David Vaněček se dvakrát trefil v maďarské lize za Puskás Akademii. Na Slovensku se blýskl za Pohronie obránce Petr Pavlík.

Španělsko


Sevilla v pátek remizovala 0:0 s Barcelonou. Podílel se na tom i brankář Tomáš Vaclík, který vychytal čisté konto a statistici mu napočítali čtyři úspěšné zákroky.

Hned v pondělí se Sevilla postavila Villarrealu. Vaclík znovu v brance Sevilly nechyběl, tentokrát ale kapituloval a to rovnou dvakrát. Jeho tým si ale připsal aspoň bod, tentokrát za remízu 2:2.

Německo


Brémy prohrály v německé lize 1:3 na půdě Mohuče a jsou na pokraji sestupu do druhé ligy. Celé utkání odchytal za Werder Jiří Pavlenka. V základní sestavě nechyběl ani obránce Theodor Gebre Selassie, který ovšem nedohrál ani první poločas. Ve 44. minutě musel být vystřídán kvůli zranění kotníku a mužstvu nepomůže ani v posledním kole proti Kolínu nad Rýnem.

Augsburg remizoval 1:1 na půdě Düsseldorfu. Do zápasu zasáhl ze tří Čechů jen obránce Marek Suchý, který šel na hřiště v 89. minutě. Brankář Tomáš Koubek byl celý zápas jen na lavičce, záložník Jan Morávek kvůli zranění ani tam.

Hertha Berlín porazila na domácím trávníku Leverkusen 2:0. Celé utkání v jejím dresu odehrál záložník Vladimír Darida.

Asistenci si v zápase Hoffenheimu s Unionem Berlín připsal obránce Pavel Kadeřábek, který asistoval u třetí branky domácích, kterou vstřelil Munas Dabbur. Hoffenheim vyhrál 4:0. Kadeřábek odehrál celé utkání.

Lipsko prohrálo doma s Dortmundem 0:2. Český útočník Patrik Schick odehrál za domácí celé utkání. O statistik se ale zapsal pouze žlutou kartou v 21. minutě.

Anglie


Kompletních devadesát minut odehrál za West Ham United v anglické Premier League záložník Tomáš Souček. Jeho tým ovšem s Wolverhamptonem doma prohrál 0:2. Nad pásmem sestupu se Kladiváři drží jen o skóre před Bournemouthem.

Útočník Matěj Vydra byl v základní sestavě Burnley na hřišti Manchesteru City a nakonec byl střídán až v 88. minutě. Jeho mužstvo ovšem utrpělo na půdě druhého celku tabulky debakl 0:5.

Ve druhé lize zapsal celý zápas obránce Tomáš Kalas z Bristol City. Jeho mužstvo však také nezabodovalo. V Blackburnu prohrálo 1:3.

Itálie


Záložník Jakub Jankto odehrál na hřišti Interu Milán za Sampdorii Janov 69 minut, pak byl vystřídán. Jeho tým prohrál na půdě favorita 1:2.

V základní sestavě Brescie nastoupili v zápase na hřišti Fiorentiny jak obránce Aleš Matějů, tak záložník Jaromír Zmrhal. Matějů odehrál celý zápas, Zmrhal byl vystřídán v 66. minutě. Utkání skončilo remízou 1:1. Brescia však po ní dál zůstává na posledním místě.

Polsko


Korona Kielce s Michalem Papadopulosem v základní sestavě prohrála po neuvěřitelném závěru na hřišti Górniku Zabrze. Když v 85. minutě český útočník střídal, vedl ještě jeho tým 2:1. Po brance z páté minuty nastavení ale nakonec prohrál 2:3.

Záložník Petr Schwarz odehrál celé utkání za Raków Czestochowa a pomohl k vítězství svého týmu 3:1 nad Wislou Krakov.

Duel mezi Cracovií Krakov a Jagiellonií Bialystok skončil vítězstvím hostů 1:2. V domácích barvách odehrál celý zápas obránce David Jablonský. Za Jagiellonii hrál celé utkání záložník Martin Pospíšil, v 78. minutě naskočil také další Čech Tomáš Přikryl.

Útočník Tomáš Pekhart šel do zápasu Legie Varšava proti Slasku Wroclav z lavičky ve 32. minutě. K vítězství 2:0 nakonec přispěl asistencí u druhé branky, kterou vstřelil v 54. minutě Gvilia. Legia míří za mistrovským titulem. Tabulku vede o deset bodů před Gliwicemi.

Maďarsko


Dvěma brankami se blýskl útočník David Vaněček v dresu Puskás Akademie. Už ve 4. minutě otevřel skóre zápasu proti Paksu. Minutu před koncem pak pečetil vítězství 3:1. Vaněček odehrál celý zápas. Od 63. minuty hrál v dresu vítězů také záložník Jakub Plšek.

Rusko


Záložník Alex Král odehrál celý zápas za Spartak Moskva na půdě Arsenalu Tula. Jeho mužstvo zvítězilo venku 3:2. V tabulce je Spartak momentálně šestý o pět bodů za CSKA, které drží poslední pohárovou příčku.

Turecko


Záložník David Pavelka nastoupil v 61. minutě za Kasimpasu do zápasu s Fenerbahce Istanbul a přispěl k vítězství 2:0. V 72. minutě viděl český fotbalista, který se vrací do zápasového tempa po dlouhém zranění kolena, žlutou kartu.

Útočník Milan Škoda se v dresu Rizesporu trefil v deváté minutě nastavení z penalty. Už ale pouze mírnil porážku v Antalyi 1:3. Škoda odehrál celý zápas. Na domácí lavičce proseděl celé utkání obránce Ondřej Čelůstka.

Litva


Brankář Martin Berkovec odchytal v dresu Žalgirisu Vilnius celý zápas na půdě Suduvy Marijampole. Duel skončil nerozhodně 1:1.

Slovensko


Záložník Erik Daniel oslavil se Slovanem Bratislava mistrovský titul. Jistotu dalo jeho mužstvu vítězství 3:2 v Žilině. Daniel odehrál celé utkání.

Brankář Vojtěch Vorel a záložník Dominik Duda odehráli celý zápas v dresu Senice na hřišti Nitry. Porážce 0:2 zabránit nedokázali. Vorel dostal v 61. minutě žlutou kartu, když protestoval proti druhé brance domácích. Ta podle všeho byla uznána neoprávněně, protože míč vůbec nepřešel brankovou čáru.

Brankář Martin Jedlička přispěl vychytaným čistým kontem k vítězství Dunajské Stredy 2:0 na půdě Trnavy. Jeho tým se ještě udržel v boji o druhou příčku tabulky. Na Žilinu však ztrácí čtyři body.

V dresu FK Pohronie se prosadil obránce Petr Pavlík. V duelu proti Seredi, který hraje v azylu ve Zlatých Moravcích, zvyšoval v 15. minutě už na 2:0 pro svůj tým. Zápas ovšem skončil nerozhodně 2:2. Pohronie je ve skupině o záchranu poslední a na baráž ztrácí pět bodů.

Slovinsko


Aluminij Kidričevo zvítězil v Kranji nad Triglavem 4:1. V dresu vítězů hrál celý zápas záložník Marcel Čermák a podílel se na výsledku asistencí na první brance svého týmu.

Autor: Jiří Fišara

Komentáře (34)

Přidat komentář
monty25

Chybí mi tam Lotyšsko, kde je Kuba Hora v týmu Riga FC.

Reagovat
Y.N.W.A

má pravdu, předsedo, má pravdu

Reagovat
Pablos

já teda vždy dojedu jen k Itálii ...pak ještě kouknu Rusko, Turecko a na zbytek sere pes

Reagovat
Baronne

Reagovat
Alan_Shearer

Co se Zmrhalem v lete?

Reagovat
Liquid

šáhne po něm Viktorka Plzeň

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Zpátky k nám za drobák.

Reagovat
Pride

Bude hrát Serii B. Však co, není to žádná hvězda.

Reagovat
Trapný diskutér

Nic

Reagovat
berliner

Chybi vam tam Filip Novak a jeho gol

Reagovat
JeséRodriguez

ten se teď nějak rozstřílel

Reagovat
PaYaB

Asi je v "prajmu". Jenom dobře pro repre. Snad získá ten titul s Trabzonsporem.

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
TheMally11

Co ten náš tzv nejlepší útočník Páťa? Zase bez gólu?

Reagovat
Losinho

"zase"

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Ty jsi fakt zoufalec

Reagovat
Snatus

Barák je zas zraněny? Nebyl ani na lavičce.

Reagovat
Ferguson6

Zase niekomu zlomil nohu, že je taký vysmiaty?

Reagovat
Pablos

Morávekek zraněnej ...vesmír je v pořádku.

Reagovat
PaYaB

asi tak

Reagovat
Andis

Já vidím potenciál k reprezanci směrem nahoru. Hitparáda to nebude, ale zlepšit by se to mělo rozhodně

Reagovat
alien17

Zdravím. Píšu bakalářku na téma proč děti a mládež končí s organizovaným fotbalem dříve, než to dotáhnou až do chlapů. Oficiální název "udržení mladých hráčů v českém fotbale". Jestli někdo z Vás skončil s organizovaným fotbalem ve věku 13-18 (hrál za nějaký tým oficiální soutěž, ne hanspaulku nebo každou neděli na plácku) a chtělo by se Vám, vyplňte mi prosím, dotazník, který se týká důvodů proč se s fotbalem končí. Děkuji. TH

https://www.survio.com/survey/d/G2K9G6B1D7W2J5Y9X

Reagovat
Kocour Klapuška

Reagovat
alien17

Reagovat
smazaný uživatel

,,gol", ktory dostal Vorel

https://streamable.com/3ka8b9

Reagovat
Kiwi-21

Viděl jsem

Reagovat
insane

Já nevim, možná tam dostane ranec peněz, ale stejně mi nějak uniká smysl toho, že Škoda si tak moc a za každou cenu chtěl kopnout v zahraničí, že jde do nějakýho Rizesporu. Prostě jenom aby měl "odškrtnuto" a měl nějakej zářez v podstatě jakýkoliv zahraniční lize? Ty tři roky zpět bych to asi ještě chápal, ale takhle mi to přijde fakt dost na sílu. Nicméně střelecky se mu tam tak zle nevede, to je zase taky fakt.

Reagovat
Losinho

Vyzkouší si něco nového, kvalitnější liga, život v cizině, jiná kultura.. v Praze může strávit zbytek života. A když necítil takovej zájem Slavie, kam by šel? Cizina byla asi jediná varianta, pokud by nechtěl ukončit kariéru.

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
Uwe háže buly

Vždyť je to krásný angažmá na konec kariéry.. Nezapoměň, že Slavia už ho nechtěla a je mu 34 let, na něj někde na západě nečekají. Navíc liga je to lepší a je to u moře.

Reagovat
insane

A jeste si hezky zapozovat v uniforme vojenskyho agresora

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
db18

Thiago odmítl prodloužit... tak to bychom měli. Radost z toho úplně nemám, ale na druhé straně se tak uvolnil post pro Goretzku...

A co dál? Zůstane Coco, nebo ještě někdo přijde?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele