Češi v zahraničí: Skóroval Kadeřábek, Štěch slavil postup

06.05.2019, 19:53
Aktuality
Obránce Pavel Kadeřábek z německého Hoffenheimu se trefil do sítě Borussie Mönchengladbach. Gól dal za rezervu Ajaxu také záložník Václav Černý. V Anglii neúspěšně bojoval o postupové play-off do Premier League Tomáš Kalas s Bristolem, naopak postup do druhé ligy slavil brankář Marek Štěch s Lutonem.

Anglie


Útočník Matěj Vydra nastoupil za Burnley v Premier League do zápasu na hřišti Evertonu v 72. minutě. Porážce svého mužstva 0:2 ale zabránit nedokázal.

Ve druhé lize hrál od 62. minuty za Millwall na hřišti Wiganu záložník Jiří Skalák. Byl to jeho první start od 26. ledna, kdy nastoupil v FA Cupu. Ligový zápas hrál poprvé od 26. prosince minulého roku. Porážku svého mužstva 0:1 ale neodvrátil.

Obránce Tomáš Kalas odehrál celé utkání za Bristol City na půdě Hullu a v 17. minutě dostal žlutou kartu. Bristol měl před utkáním ještě naději na play-off, k tomu ale potřeboval zvítězit, což se mu nepovedlo. Utkání skončilo nerozhodně 1:1. Jak se později ukázalo, ani výhra by ale Bristolu nebyla nic platná. I tak zakončil klub sezonu na velmi dobrém osmém místě.

Oslavy postupu do druhé nejvyšší soutěže si s Lutonem užil brankář Marek Štěch. Někdejší brankář Sparty odchytal v League One pět utkání.



Francie


Brankář Tomáš Koubek odchytal celých 90 minut za Rennes na hřišti Toulouse. Inkasoval dvě branky, jednu z penalty, a připsal si dva úspěšné zákroky. Nakonec svému mužstvu přispěl k remíze 2:2.

V dresu Bordeaux hrál od 59. minuty proti Angers také zkušený záložník Jaroslav Plašil. Girondins však doma prohráli 0:1.

Itálie


Celé utkání za Sampdorii Janov v Parmě odehrál záložník Jakub Jankto. Po divokém duelu ale příliš neslavil, protože jeho mužstvo ztratilo dvougólový náskok a pouze remizovalo 3:3.

Útočník Patrik Schick nastoupil za AS Řím v 66. minutě zápasu v Janově. Stav zápasu byl v tu chvíli bezbrankový. Schickův tým pak šel do vedení zásluhou El Shaarawyho, ale domácí na začátku nastaveného času vyrovnali. A nakonec mohli i vyhrát, ovšem neproměnili pokutový kop. Utkání tak skončilo nerozhodně 1:1.

V Serii B pomohl brankář Lukáš Zima čistým kontem k vítězství Livorna nad Carpi 1:0. Jeho tým se druhou výhrou v řadě vyšvihl mimo barážové pozice na 14. místo.

Německo


Obránce Pavel Kadeřábek otevřel skóre zápasu mezi Mönchengladbachem a Hoffenheimem. Ve 33. minutě si naskočil na centr Demirbaye od rohového praporku a poslal hosty do vedení. Zápas, ve kterém odehrál kompletních 90 minut nakonec skončil remízou 2:2.



Brankář Jiří Pavlenka odchytal za Brémy celé dramatické utkání proti Borussii Dortmund. Domácí museli dotahovat dvougólovou ztrátu, což se jim nakonec povedlo a připsali si bod za remízu 2:2. Dortmund tak zřejmě definitivně připravili o šanci na zisk mistrovského titulu.

Záložník Jan Morávek se vrátil na hřiště. V barvách Augsburgu hrál od 66. minuty zápasu na půdě Schalke. Ke vstřelení gólu ale svému týmu nepomohl. Hosté si tak odvezli bod za bezbrankovou remízu.

Nizozemsko


Obránce Josef Kvída nastoupil ve druhé nizozemské lize v základní sestavě Nijmegenu na hřišti Maastrichtu. Po inkasovaném gólu v 87. minutě si ale se spoluhráči odvezl pouze bod za remízu 1:1. Nijmegenu to ale stačilo k zajištění účasti v play-off o postup.

Ondřej Mihálik odehrál celé utkání za rezervu Alkmaaru proti Spartě Rotterdam a podílel se na vítězství svého týmu 3:2.

Záložník Václav Černý přiložil ruku k dílu, když rezerva Ajaxu Amsterdam rozstřílela Almere 8:0. Český fotbalista jeden gól sám vstřelil a na další přihrál. Do statistik si připsal kompletních 90 odehraných minut.

Záložník či útočník Jaroslav Navrátil nastoupil v základní sestavě Go Ahead Eagles a také odehrál celý zápas. Jeho týmu ale v závěru soutěže odešla forma. V Den Boschi prohrál potřetí v řadě, tentokrát 2:0. Do play-off ale přesto postoupil a paradoxně se v něm utká právě s pátečním soupeřem.

Španělsko


Brankář Tomáš Vaclík asistoval u ostudné porážky Sevilly doma s Leganés 0:3, která významně zkomplikovala jeho klubu cestu do příštího ročníku Ligy mistrů. Dvě kola před koncem ztrácí Sevilla na čtvrté místo tři body.

Slovensko


Brankář Martin Jedlička nechyběl v základní sestavě Dunajské Stredy a pomohl svým výkonem k vítězství nad Žilinou na její půdě 2:1.

Z toho profitoval český trenér David Holoubek a jeho Ružomberok, který vyhrál 3:2 nad již jistým mistrem Slovanem Bratislava a posunul se na třetí místo tabulky. Za hosty hrál od 58. minuty obránce Jurij Medveděv.

Sereď remizovala v domácím prostředí s Michalovcemi 2:2. Druhý poločas za domácí tým odehrál obránce Martin Sus. O vítězství přišla Sereď až v nastaveném čase.

Ve skupině o záchranu prohrála Trnava 0:2 na půdě Senice a začíná se nebezpečně přibližovat barážové a sestupové pozici. V brance Trnavy byl český gólman Petr Bolek. Záložník Jakub Rada proseděl utkání na lavičce náhradníků. Stejně jako na druhé straně náhradní brankář Vojtěch Vorel.

Zlaté Moravce zvítězily na hřišti Podbrezové 1:0 gólem z pokutového kopu. Za hosty přispěl k tomuto úspěchu útočník Tomáš Dočekal, který odehrál celý zápas. Zatímco domácí klesli na poslední sestupové 12. místo. Zlaté Moravce jsou poskočily už i mimo baráž.

Chorvatsko


Lokomotiva Záhřeb prohrála městské derby na hřišti favorizovaného Dinama jasně 0:3. Byl u toho v dresu hostů po celých 90 minut také český obránce Jan Lecjaks.

Izrael


Obránce Tomáš Sivok odehrál celé utkání za Maccabi Petah Tikva a pomohl mu k jasnému vítězství 3:0 na hřišti Hapoelu Haifa.

Kazachstán


V základní sestavě Šachtaru Karagandy nastoupil po čase znovu záložník Lukáš Droppa. Na hřišti v duelu na půdě Okžetpesu strávil 61 minut, než byl vystřídán. Jeho tým nakonec vybojoval remízu 2:2.

Polsko


Útočník Jakub Mareš ze Zaglebie Lubin naskočil v 89. minutě do zápasu na hřišti Lechu Poznaň a přispěl ke konečné remíze 1:1.

Již jistý vítěz druhé polské ligy Raków Czestochowa remizoval doma s GKS Tychy 0:0. V základní sestavě domácího celku byli dva Češi. Petr Schwarz odehrál celé utkání, Daniel Bartl byl střídán v 76. minutě.

Obránce Lukáš Kubáň odehrál celých 90 minut za Stomil Olsztyn na půdě Puszczy Niepolomice a pomohl svému mužstvu k vítězství 2:1.

Rusko


Záložník Ondřej Vaněk hrál v dresu Ufy od začátku zápasu na půdě Křídel sovětů Samara. Na hřišti vydržel 77 minut, než byl za stavu 1:0 pro domácí vystřídán. Ufa nakonec vydřela v nastavení vyrovnávací gól a tím i bod za remízu 1:1.


Zdeněk Zlámal byl v brance Hearts po celých 90 minut ligového střetnutí s Kilmarnockem. Připsal si čtyři úspěšné zákroky, nedokázal ale zabránit porážce 0:1.

Ve skupině o záchranu chytal za St. Mirren Václav Hladký a jeho mužstvo v nastaveném čase zachránilo remízu 1:1 na hřišti Motherwellu.

Švýcarsko


Obránce Marek Suchý dovedl s kapitánskou páskou na rukávu fotbalisty Basileje k vítězství nad Curychem 3:0. Český zadák odehrál kompletních 90 minut.

Turecko


Obránce Ondřej Čelůstka nastoupil v základní sestavě Antalyasporu na půdě Göztepe Izmir. V 63. minutě obdržel žlutou kartu a nakonec musel se spoluhráči skousnout porážku 1:4.

Kasimpasa prohrála na svém stadionu s Fenerbahce Istanbul 1:3. Za domácí odehrál 86 minut český záložník David Pavelka, který v 60. minutě dostal žlutou kartu.


Autor: Jiří Fišara

Komentáře (97)

Přidat komentář
Greny

OT : nedáme zde diskuzi k zapasu Cesko - Irsko ( ME U17) ?

Reagovat
Coutinho10

asi jo...nic aktuálnějšího a vhodnýho tu není

Reagovat
Greny

zatím je to hodně velká bída dopredu je videt ze tam chybi ti brnensti kluci vepredu

Reagovat
Coutinho10

až tolik ty hráče nemám zmapovaný, ale jako párkrát už se tam dobře namotali do vápna, ale pořád tomu chybí nějaká finálovka

Reagovat
Greny

Tak chybí tam Hložek (Sparta) , Svoboda (Salcburk), Vorlicky (Bergamo) a Ševčík od nás z Brna by hrál taky, nebo minimálně chodil z lavičky

Reagovat
Coutinho10

j toho Hložka je škoda...chápu, že ve Spartě mu to dá asi víc, ale přeci jenom tohle je ME a možnost se i kvalifikovat na MS....Sparta si 3. místo pohlídá tak či tak, ale pokud u nich bude hrát každý zápas, tak dejme tomu

Reagovat
doshcz

tak možná by ho i pustili ale teď třeba proti Baníku nebyl na lavičce jedinej útočník (Kadlec, Tetteh, Pulkrab všichni zraněný) a na křídla jen jakž takž Civic a Chipciu.. jedině by vytáhli někoho z mladejch no

Reagovat
Coutinho10

j jako tohle chápu...hlavně, aby hrál i další zápasy, protože by to jinak byla škoda

Reagovat
doshcz

To si myslím že určitě bude pokud ho nikdo nesestřelí. Naštěstí není tak slabej jako Rosa za mlada, kterýmu tady tenkrát skoro v každým zápase chtěli zlámat nohy

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
naheCZ

Krásná opakovačka teď

Reagovat
j_mrazik

Luton už je v Champu? To si je pamatuju v League Two... i když to i Hull a Brighton.

Reagovat
Coutinho10

hodně jsem na ně zvědavej, jak se jim bude dařit

Reagovat
JessePinkman

Tam bude hodně dobrý play-off Sunderland - Portsmouth. Osobně bych to víc přál Pompey.

Reagovat
Coutinho10

jednoznačně...mrzelo mě, že nedali ten přímej postup, protože to měli dobře rozehraný, ale bohužel v závěru byli nějaký ztráty a o 2. místo přišli a budou muset bojovat v playoff

Reagovat
Coutinho10

navíc nedávno je porazili ve finále poháru ve Wembley, tak by to mohlo pomoct

https://www.youtube.com/watch?v=rp5K8x29_P4

Reagovat
Blasphemer

Go Ahead Eagles?

Reagovat
Coutinho10

Goooaaaaaaaaaal Sejk

Reagovat
Greny

Konečně goool

Reagovat
Rudnevs

V Turecku mimochodom tento týždeň nezomrel žiaden český futbalista.

Reagovat
Coutinho10

omg volove...zase neudrzej vyhranej zapas

Reagovat
Greny

To jsou fakt dřevácí.. stejně jako s Belgii

Reagovat
mistr129

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby bylo mistrovství světa a vesmíru v obdržení branky posledních minutách, ne-li nastaveném čase, tak nás nikdo nesesadí. My to snad máme vrozené

Reagovat
naheCZ

Reagovat
smazaný uživatel

Naptostá klasika. Every fucking time

Reagovat
smazaný uživatel

Tesat vole

Reagovat
mistr129

Reagovat
Greny

Proč ten kokot nenechal dojet aspoň akci

Reagovat
Coutinho10

tam to mohlo bejt jeste zajimavy po tom prizemnim centru

Reagovat
Coutinho10

jinak čtvrteční rozhodující zápas skupiny s Řeckem od 20:00 bude tady YT živě

https://www.youtube.com/watch?v=JDJvoqnSi0c&list=PLhjLO-ekrsRt_LqRHAcIFFWwFJgjuDd0c&index=14&t=0s

Reagovat
Greny

OT : https://youtu.be/pkyRMvAJGIM

To vážně ČT pustila toto do vysílání?

Reagovat
Posledni Kovboj

to je borec

Reagovat
Spejbl

Volím!

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
Firkraag

Reagovat
Trand

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Reagovat
smazaný uživatel

Já možná taky. Zatím se rozhodují mezi ním, Cibulkou a Ano, vytrollime europarlament.

Reagovat
Spejbl

Pokud přijde k volbám dost trollů, tak při obvyklé volební účasti do EUvoleb by se tam snad mohl někdo z nich i dostat..

Reagovat
Chlupatá máma

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
mistr129

Král

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Reagovat
Firkraag

Reagovat
Strojmír

Konečně někdo volitelný

Reagovat
delfin

Lol, dobry...

Reagovat
db18

Reagovat
OTASi

náhodou, jako recese perfektní

Reagovat
Y.N.W.A

skvělej, výborně upozorňuje na debility druhejch, dobrý oživení

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
kilobyte

Asi půjdu volit.

Reagovat
lampas

Reagovat
naheCZ

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
AjaxFans

Je to šoumen

Reagovat
andrew96

Reagovat
smazaný uživatel

Cerny ten dopad, kariera v hajzlu

Reagovat
bobis21

V eerste se rozehrál. Uvidíme jak to bude v létě po odchodech, ale klidně se může do áčka zpátky prosadit.

Reagovat
AjaxFans

Na to došels kde?

Reagovat
bobis21

na kterou část myslíš? Hraje pravidelně a statistiky má skvělé. Já jen říkám, že asi nikdo teď není schopen říct jak bude vypadat sestava příští rok a klidně může do přípravy dostat šanci i Černý. Určitě tam už nebude Huntelaar, otazníky jsou i u Ziyecha a hlavně Nerese. Pak tam zbývá jen Dolberg, Tadič, Bandé (nevím jak je na tom se zraněním) a pak už jen hráči z U21. I kdyby přišly posily, tak minimálně do rotace šanci dostat může.

Reagovat
AjaxFans

No, myslím si, že už si moc bohužel neškrtne.Huntelaar prodloužil smlouvu, takže se s ním počítá.U Hakima je to s otazníkem.Bandé do konce sezony k.o, záleží jak se dostane do formy.Dolberg totálně z formy.A za Nerese jsou v merku ten mexikán a z Argentiny Pavon,ale to jsou až třetí a druhá volba.První terč nebyl ještě oznámen.

Reagovat
bobis21

Aha, já asi toho Huntelaara špatně pochopil, já myslel že po sezóně končí

A ten zbytek je přesně o čem mluvím, Hakim a Neres možná odejdou, Dolberg letos z formy, Bandé asi taky nebude mít lepší pozici po zranění hned... Podle mě na začátku přípravy dostane šanci a uvidí se jestli má na áčko nebo ne...

Reagovat
AjaxFans

Nevím, no Labyad je lepší asi než černý a stejnak nehraje.Hakim snad zůstane, byla by jej škoda pustit Šanci na v připravě asi dostane,ale pokud se neprosadí a nevezme následně hostovaní, tak je to echte lul.

Reagovat
bobis21

Já souhlasím, jen říkám že může tu šanci v přípravě dostat. A pokud teda na áčko mít nebude, tak možná klidně přestup místo hostování...

Reagovat
kilobyte

Poslední Čech v LM.

Reagovat
OTASi

Celkově češi v zahraničí bída...buď nehrajou vůbec, nebo jen sporadicky, anebo hrajou piču anebo hrajou xtou ligu...to jsme dopadli a nejlepší střelci v zahraničí dlouhodobě jsou obránci, to jsme to dopracovali

Reagovat
wyqinac

si mel vic trenovat kdyz jsi byl malej no..

Reagovat
OTASi

chachá, směju se až se za břicho popadám! ty jsi byl určitě vždycky největší vtipálek v kolektivu

Reagovat
meno

OT: Kalvach do Plzně

Reagovat
shitcool

Zdroj?

Reagovat
smazaný uživatel

internety

Reagovat
smazaný uživatel

Nefunguje mi internet, posli odkaz.

Reagovat
Posledni Kovboj

www.bezfrazi.cz

Reagovat
Pablos

Reagovat
smazaný uživatel

1.6.2018

Reagovat
AjaxFans

Aha

Reagovat
smazaný uživatel

H2H-mourinho.......wenger

...............win: 7 .........0

goals scored: 21........6

Reagovat
smazaný uživatel

H2H-mourinho wenger

win: 7 0

goals scored: 21 6

Reagovat
pospech11

Proč se že Štěcha, který byl v loňské sezóně v podstatě jednička stal nepotřebný hráč?

Reagovat
db18

Lopetegui + Bayern... to už je i na mne moc...

Reagovat
Greny

OT: Adam Svoboda se obesil

Reagovat
AjaxFans

Reagovat
Coutinho10

neni toho uz nak moc ?

Reagovat
Greny

Reagovat
KingMaster13

Vyhrajeme pro něj titul. Jednou Slávista navždy Slávista

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
smazaný uživatel

Nn, to my pro nej vyhrajeme titul.

Reagovat
KingMaster13

S náma toho zažil víc 2 finále, výhra v ZČ a navíc hrál i za další můj klub HC Stadion Litoměřice. Takže je to hezký, že na něj taky myslíte ale tu poctu mu zařídí Slavia

Reagovat
smazaný uživatel

kdo to byl?

Reagovat
db18

Sněhulák?

Reagovat
ratusek

Reagovat
KingMaster13

To snad ne, takovej sympaťák ten kluk a navíc fakt skvělej golman. Byla radost a čest ho sledovat.

Reagovat
TheMally11

Páťa miliarda Schick, dá vůbec někdy gol?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele