Češi v zahraničí: Skórovali útočníci v Polsku i "Ital" Jankto

14.08.2018, 10:30
Aktuality
Jakub Jankto rozhodl utkání Sampdorie Janov v italském poháru jedinou brankou. Střelecky se prosadili i útočníci Zdeněk Ondrášek a Michal Papadopulos v polské lize a že to byly krásné branky. Velký duel chytal brankář Zdeněk Zlámal ve Skotsku, stejně jako Tomáš Vaclík ze španělské Sevilly.

Anglie


Petr Čech vedl Arsenal do zápasu s Manchesterem City jako kapitán. Porážce 0:2 však český brankář zabránit nedokázal. Ve 14. minutě ho překonal Raheem Sterling, ve druhém poločase pak kapituloval z kopačky Davida Silvy.

Záložník Jiří Skalák se dostal ve druhé lize v dresu Millwallu na půdě Blackburnu do hry v 72. minutě, kdy vystřídal Aidena O‘Briena. Ve zbytku zápasu pak pomohl svému týmu ke konečné remíze 0:0.

Daniel Pudil nastoupil v základní sestavě Sheffieldu Wednesday proti Hullu. Odehrál celý zápas a přispěl k remíze 1:1.

Francie


Brankář Tomáš Koubek třikrát inkasoval v utkání na půdě Lille a jeho Stade Rennes prohrálo 1:3.

Zkušený záložník Jaroslav Plašil nastoupil za Bordeaux v základní sestavě proti Štrasburku. Na hřišti vydržel 72 minut. Pak byl krátce po brance hostů na 1:0 vystřídán. Bordeaux nakonec prohrálo 0:2.

Itálie


Záložník Antonín Barák zvládl v dresu Udinese v italském poháru 71 minut proti Beneventu, pak byl krátce po gólu na 1:1, střídán Pussettem. Udine nakonec prohrálo 1:2 v prodloužení.

Útočník Libor Kozák odehrál celých 90 minut za Livorno v Coppa Italia proti Crotone. Po výsledku 0:1 však jeho tým v soutěži končí.

Jakub Jankto naopak rozhodl jedinou brankou utkání Sampdorie proti Viterbese. Český záložník přitom šel do zápasu z lavičky až o poločase.

Janktův gól v čase 1:43



Celý zápas odehrál za Brescii Aleš Matějů proti Novaře. V normální hrací době i po prodloužení skončilo utkání 2:2. V penaltovém rozstřelu pak byli v poměru 5:4 úspěšnější hosté z Novary.

Španělsko


Brankář Tomáš Vaclík chytal za Sevillu celý zápas finále španělského superpoháru proti Barceloně. Jeho tým v marockém Tangeru dokonce vedl od 9. minuty po brance Sarabii. Těsně před přestávkou však vyrovnal Gerard Piqué a 12 minut před koncem překonal Vaclíka krásnou ranou Ousmane Dembélé.

Švýcarsko


Obránce Marek Suchý začal zápas Basileje proti Sionu v základní sestavě. V poločase šel však ze hřiště. Jeho tým v těch chvílích vedl 2:1 a nakonec utkání zvládl dotáhnout do vítězného konce 3:2.

Skotsko


Brankář Zdeněk Zlámal se podílel na velkém vítězství Heart of Midlothian nad obhájcem titulu Celticem 1:0. Ve vyrovnaném utkání si připsal pět úspěšných zákroků a čelil také jedné kuriózní situaci.



Major League Soccer


Celý zápas v dresu Philadelphie Union na půdě New England Revolution odehrál záložník Bořek Dočkal a přispěl k výhře svých barev 3:2.

Rusko


Ufa prohrála v ruské lize s Krasnodarem 0:1. Záložník Ondřej Vaněk nastoupil v základu a dostal v 37. minutě žlutou kartu. V 74. minutě pro něj utkání skončilo, byl vystřídán Zasejevem.

Polsko


Zdeněk Ondrášek vstřelil jediný gól Wisly Krakov v utkání proti Wisle Plock. Ve 33. minutě otevřel skóre utkání, které ale nakonec skončilo nerozhodně 1:1.



Skóroval v nedělním utkání také Michal Papadopulos z Piastu Gliwice. Proti Legii Varšava vyrovnával v 56. minutě úžasnou patičkou na 1:1. Střídán byl v 72. minutě, kdy ještě domácí i v deseti lidech drželi remízu. Nakonec ale s obhájcem trofeje prohráli 1:3.



Zaglebie Lubin prohrál doma s Jagiellonií Bialystok 0:2. Útočník Jakub Mareš nastoupil za domácí tým v 74. minutě místo Pawlowskiho.

Ve druhé lize Raków Częstochowa porazil Odru Opole 1:0. Za domácí tým nastoupil od začátku záložník Petr Schwarz a odehrál celý zápas. V 73. minutě se dostal v dresu Rakówa do hry také další Čech Daniel Bartl. Kompletní utkání odehrál za hosty z Opole záložník Jakub Habusta, který dostal ve 35. minutě žlutou kartu.

Obránce Lukáš Kubáň nastoupil v základní sestavě Stomilu Olsztyn na půdě LKS Lodž. Odehrál 78 minut a následně byl vystřídán. Jeho tým duel prohrál 0:1.

Belgie


Záložník Lukáš Mareček odehrál celé utkání za Lokeren v St. Truidenu. Do statistik zápasu, který skončil nerozhodně 1:1, se zapsal žlutou kartou v 70. minutě.

Maďarsko


Dva Češi, obránce Vít Beneš a útočník Michael Rabušic, nechyběli v základní sestavě Haladáse Szombáhelyi proti Puskás Akademii. Rabušic byl střídán v 63. minutě, Beneš odehrál celé utkání a jejich tým nakonec vydřel výhru 2:1.

K vítězství Honvédu Budapešť na hřišti Mezőkövesdu 1:0 přispěl také český záložník Tomáš Pilík. Na trávníku strávil 78 minut, než byl vystřídán.

Slovensko


Dunajská Streda s brankářem Martinem Jedličkou v brance remizovala na domácím hřišti s Ružomberkem 2:2. V dresu hostů, které trénuje bývalý kouč Sparty či Liberce David Holoubek, odehráli celý zápas obránce Filip Twardzik a záložník Erik Daniel.

Obránce Filip Kaša odehrál celý zápas za Žilinu proti Trenčínu. Jeho mužstvo však podlehlo na domácím trávníku kvůli vlastní brance Škvarky z 80. minuty 2:3.

Turecko


Obránce Jakub Brabec nastoupil v základní sestavě Rizesporu proti Kasimpase a odehrál celých 90 minut. Přestože jeho tým vedl ještě v 75. minutě 2:0, nakonec odešel z utkání bez jediného bodu po porážce 2:3.

Další obránce Ondřej Čelůstka odehrál celý duel za Antalyaspor proti Kayserisporu. Porážce svého mužstva 0:2 ovšem zabránit nedokázal.

Izrael


Už ve 3. minutě utkání musel střídat stoper týmu Maccabi Petah Tikva Tomáš Sivok v utkání izraelského Toto Cupu na půdě Hapoelu Ra‘anana. Jediná branka zápasu ale padla ještě ve chvíli, kdy český obránce byl na trávníku, totiž v první minutě. Domácí díky ní vyhráli 1:0.

Kazachstán


Záložník Lukáš Droppa odehrál celý zápas za Šachtar Karagandy proti Ordabasy. V utkání, které skončilo bezbrankovou remízou 0:0, nastoupil od začátku za Šachtar také Egon Vůch. Ten byl střídán až ve čtvrté minutě nastaveného času.

Autor: Jiří Fišara

Komentáře (52)

Přidat komentář
cetto

"Jakub Brabec... Přestože jeho tým vedl ještě v 75. minutě 2:0, nakonec odešel z utkání bez jediného bodu po porážce 2:3."

drsný kolik z těch golů bylo po jeho chybách?

Reagovat
Trapný diskutér

jenom jeden, navíc to byla taková spíš spoluchyba obou stoperů, si tam za sebe nechali zaběhnout útočníka jak malý vocasové.. jinak pencle a přímák, který nezavinil

Reagovat
smazaný uživatel

Neříkám ze je bezchybný, ale on to na sebe mi přijde proste přitahuje tu smůlu, pak si zase nezahraje...

Reagovat
cetto

Tak on Brabec hlavně není leader. Potřebuje vedle sebe nějakýho Řepku nebo Hubníka, kteří ho dokáží "regulovat"

Reagovat
smazaný uživatel

ze se vam s tim chce delat i v nove sezone..

PL v kostce bude teda jednou za mesic nejakej celkovej souhrn? ne ze bych si stezoval, ale za ten metr se toho stane tolik, ze v tom bude trochu gulas a na nejaky skvely momenty se zapomenou.

Ale i tak kazdopadne dik...

Reagovat
smazaný uživatel

Real hleda utocnika, Floro by mohl uzavrit kruh, kdy si v dnesnich cenach nechal utect stomilionovyho hrace za deset korun

09:09 Eto'o si vyzkouší katarskou ligu

V Kataru bude ve své kariéře pokračovat Samuel Eto'o, zkušený kamerunský útočník podepsal smlouvu s celkem Qatar SC. 37letý fotbalista dříve hrával za Barcelonu, Real Madrid, Inter Milán nebo Machačkalu, po jedenáct dní starém odchodu z tureckého Konyasporu byl volným hráčem. (lequipe.fr

Reagovat
zelda

Reagovat
Messi14

Arsenalu dal gol Bernardo Silva, ne David Silva i v blesku to maji spravne

Reagovat
Whitemedia

bude zázrak, pokud v tom článku bude jen jedna chyba

Reagovat
Nebelung

Našli jste v článku chybu? Můžete nám ji oznámit.

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Anglie - Liverpool, Itálie - Juventus, Něměcko - RB, Francie - PSG, Španělsko - Barcelona?

Reagovat
smazaný uživatel

City, Inter, Bayern, PSG, Barca

Reagovat
Busby babes

City, Juve, Bayern, PSG, Barca

Reagovat
smazaný uživatel

City, Juve, Bayern, PSG, Barca

Reagovat
Stannis Baratheon

Až na Anglii je to asi všude jasné. Juventus, Bayern, PSG a Barcelona. Anglie bude jediná zajímavá.

Reagovat
smazaný uživatel

no, já myslím, že alespoň jedno překvapení by mohlo být... málokdy to všechno vyjde dle předpokladů :)

Reagovat
Stannis Baratheon

rozhodně ale ne RB. To už spíš Schalke. RB teď půjde jen níž a níž.

Reagovat
smazaný uživatel

oslabili, méně peněz? nebo proč si to myslíš? :) já nic nezaregistroval, tak se jen ptám :)

Reagovat
Stannis Baratheon

je to čistě moje domněnka. Spíš si myslím, že vyprchává to počáteční nadšení z té kaskády postupů.

Reagovat
Rudnevs

Skôr RB než Schalke a pôjdu naopak vyššie (minulá sezóna bola dosť nepodarená)...

Reagovat
Uwe háže buly

City, Juve, Bayern, PSG, Atletico

Reagovat
smazaný uživatel

Liverpool, Juve, Bayern, PSG, Barca

Reagovat
smazaný uživatel

Liverpool, Juventus, Bayern, PSG, Athletico

Reagovat
smazaný uživatel

Atlético samozřejmě

Reagovat
smazaný uživatel

United, Juventus, Bayern, PSG, Barcelona. V Německu bude titul potvrzený tak 8 kol před koncem, v Itálii a Francii 6. Barcelona to snad zadarmo nedostane, nejdramatičtější bude Anglie, protože tam fotbal nikdo moc neumí a půjde hlavně o to, kdo bude fyzicky silnější.

Reagovat
cetto

City, Juve, Bayern, Marseille, Atlético

Reagovat
Kixi Syhimour

City, Juventus, Bayern, PSG, Atlético

Reagovat
smazaný uživatel

City, Juve, Bayern, PSG, Barcelona.. tady bohuzel neni vo cem

Reagovat
TheMally11

City, AC, Bayern, PSG, Barcelona

Reagovat
Losinho

Sivok

Reagovat
Fodbalysta

Reagovat
Y.N.W.A

skvělý představení

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kang & Kodos

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
Euphael

Reagovat
JacksLFC

Reagovat
db18

Reagovat
langosh

to se jentak nevidí

Reagovat
Y.N.W.A

Zlámal je borec ...přitahuje samý skvělý věci

Reagovat
smazaný uživatel

Ty dva goly v Polsku libovy.

Reagovat
JessePinkman

Ondrášek snad mu to bude střílet dál.

Reagovat
smazaný uživatel

Konečně také záložka "Španělsko"

Reagovat
smazaný uživatel

Teď Ti tam přibyde jeste Pekhart

Reagovat
Frank Lampard 8

Reagovat
smazaný uživatel

Papadopoulos pekne

Reagovat
OTASi

Ondrášek do repre

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
TheMally11

Reagovat
smazaný uživatel

Zlámal to nemá v tom Skotsku zrovna lehké.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele