Češi v zahraničí: Střelecký víkend! Góly padaly od Švýcarska po Maďarsko

01.04.2019, 16:00
Aktuality
Čeští fotbalisté v zahraničí prožili celkem vydařený střelecký víkend. Marek Suchý rozhodl o vítězství Basileje. V Maďarsku se trefil Michael Rabušic, ve druhé nizozemské lize skóroval za béčko Ajaxu Václav Černý a Jaroslav Navrátil z Go Ahead Eagles se prosadil dokonce dvakrát v zápase proti Dordrechtu. Ondřej Vaněk z ruské Ufy zase i za svůj kratičký pobyt na trávníku stihl dvě asistence proti CSKA Moskva.

Anglie


Obránce Tomáš Kalas nastoupil v základní sestavě Bristolu City a užil si velký obrat během závěrečné čtvrthodiny na hřišti Sheffieldu United. Jeho tým dvakrát prohrával, ale nakonec se radoval z vítězství 3:2.

Francie


Fotbalisté Rennes sahali už v pátek po bodu v zápase proti Lyonu. Český brankář domácího týmu Tomáš Koubek si připsal čtyři úspěšné zákroky, nakonec ale kapituloval v 86. minutě a Rennes prohrálo 0:1.

Itálie


Záložník Jakub Jankto si zahrál posledních 11 minut za Sampdorii Janov proti AC Milán. Do zápasu naskočil z lavičky místo Vieiry za stavu 1:0 a stejným výsledkem zápas také skončil.

V základní sestavě AS Řím nastoupil Patrik Schick. Na duel proti Neapoli ale nebude vzpomínat nejraději. Jeho tým utrpěl porážku 1:4. Schick se do dějin zápasu zapsal nejprve žlutou kartou ve 13. minutě, na konci prvního poločasu dokonce vybojoval pokutový kop. V 63. minutě, když přepouštěl místo Zaniolovi, však na něj diváci přesto pískali.

Brankář Lukáš Zima odchytal v Serii B celé utkání za Livorno na hřišti Perugie. Třikrát ale inkasoval a jeho tým prohrál 1:3.

Německo


Celé utkání za Hoffenheim odehrál obránce Pavel Kadeřábek. Po utkání si mohl výskat, protože jeho mužstvo zvítězilo nad Leverkusenem 4:1.

V základní jedenáctce Werderu Brémy nechyběli proti Mohuči brankář Jiří Pavlenka a obránce Theodor Gebre Selassie a oba odehráli kompletních 90 minut. Werder navíc zvítězil 3:1 a poskočil na pozice zajišťující postup do Evropské ligy.

Španělsko


Útočník Tomáš Pekhart odehrál za Las Palmas ve druhé španělské lize posledních deset minut plus nastavení v utkání proti Elche. Klub z Kanárských ostrovů ovšem jen prodloužil své trápení a prohrál 0:1. Aspirantovi na postup patří v tabulce až 13. místo.

Nizozemsko


Bývalý reprezentační forvard Tomáš Necid nastoupil v dresu ADO Den Haag v 77. minutě místo Goosense do zápasu proti Vitesse Arnhem. Utkání skončilo nerozhodně 3:3, všechny góly ale padly ještě před Necidovým příchodem na trávník.

Záložník Michal Sadílek šel do šlágru kola Eredivisie proti Ajaxu jako člen základní sestavy PSV Eindhoven. Odehrál 72 minut, než byl vystřídán. Ostře sledovaný zápas vyhrál Ajax 3:1, přestože více než poslední půlhodinu hrál o deseti.

Útočník Ondřej Mihálik odehrál celé utkání za rezervu AZ Alkmaar ve druhé nizozemské lize. Na půdě Top Oss však jeho tým prohrál 0:1.

Lépe si vedl záložník Ajaxu Václav Černý. V dresu rezervy ve druhé lize vyrovnával ve 23. minutě na 1:1 na hřišti Nijmegenu. Ajax se nakonec dočkal v 89. minutě i vítězné branky a odvezl si tři body za výsledek 2:1.

Hvězdou víkendu se ale v Eerste Divisie stal křídelník Jaroslav Navrátil z Go Ahead Eagles. K vítězství 3:1 v Dordrechtu přispěl dvěma zásahy. V 7. minutě otevřel skóre utkání. Ve druhé minutě nastavení jej také uzavřel.

Slovensko


Obránce Filip Kaša odehrál kompletních 90 minut za Žilinu na hřišti Ružomberku. Utkání skončilo nerozhodně 1:1.

Trnava prohrála doma se Zlatými Moravcemi vcelku nečekaně 0:1. Celý zápas za domácí odchytal brankář Petr Bolek. Za hosty absolvoval kompletních 90 minut útočník Tomáš Dočekal.

Obránce Seredě Martin Sus nedohrál zápas na hřišti Michalovců. Během čtyř minut v závěru zápasu dostal dvě žluté karty, první v 85. minutě a druhou v 89., a byl vyloučen. Sereď navíc zápas prohrála 0:2.

Celý zápas za Slovan Bratislava proti Dunajské Stredě odehrál obránce Jurij Medveděv a radoval se z vítězství 3:1. Celý zápas za hostující tým odchytal mladý brankář Martin Jedlička.

Bulharsko


Obránce David Jablonský odehrál celé utkání za Levski Sofia proti Botevu Plovdiv. V duelu, který skončil nerozhodně 1:1, si zapsal pouze žlutou kartu ve 14. minutě.

Chorvatsko


Obránce Jan Lecjaks tentokrát se svou Lokomotivou Záhřeb neuspěl. Jeho tým prohrál doma s Rijekou 1:2 a přišel o čtvrté místo, které zajišťuje evropské poháry.

Kazachstán


Záložník Lukáš Droppa odehrál celý zápas za Šachtar Karagandy proti Tobolu Kostanaj. Spokojený být nemohl, protože Šachtar prohrál 0:1.

Kypr


Záložník Zdeněk Folprecht přispěl k vítězství Pafosu 2:1 na hřišti Paralimni. Do zápasu naskočil v 72. minutě, kdy vystřídal Nora Ibrahima.

Maďarsko


Útočník Michael Rabušic se střelecky prosadil v dresu Haladase Szombathely. V zápase s Puskas Akademií otevřel ve 30. minutě skóre a nasměroval tým k vítězství 3:0. V 65. minutě byl český forvard vystřídán.

Polsko


Útočník Jakub Mareš pomohl Zaglebie Lubin k vítězství 1:0 na půdě Wisly Plock. Mareš hrál od 78. minuty, kdy vystřídal Tuszynskiho.

Zkušený útočník Michal Papadopulos z Piastu Gliwice nastoupil v 74. minutě zápasu na hřišti Lechie Gdaňsk. Jeho tým ale prohrál 0:2.

Všichni tři členové české legie v dresu druholigového Rakówa Czestochowa nastoupili do zápasu proti Garbarnii, který vedoucí tým tabulky vyhrál 1:0. Celých 90 minut zapsal do statistik Tomáš Petrášek. V průběhu zápasu se do hry dostali také Daniel Bartl, jenž naskočil v 69. minutě, a Petr Schwarz, který nastoupil v 77. minutě.

Záložník Jakub Habusta z Katowic byl už ve 36. minutě zápasu na půdě svého bývalého klubu Odry Opole po dvou žlutých kartách vyloučen. Jeho mužstvo už v těch chvílích přitom vedlo 3:0 a nakonec ještě jeden gól přidalo. V základní sestavě Katowic nastoupil také obránce Radek Dejmek. Ani on ovšem nedohrál. Ve 14. minutě musel kvůli zranění vystřídat.

Celé utkání odehrál za Stomil Olsztyn obránce Lukáš Kubáň. Na domácí půdě remizovalo jeho mužstvo s Jastrzebie 1:1.

Rusko


Záložník Ondřej Vaněk naskočil v dresu Ufy na posledních šest minut do zápasu proti CSKA Moskva a stal se skutečným supernáhradníkem. Jeho tým v těch chvílích prohrával 0:2, ale nakonec dokázal vyrovnat na 2:2, přičemž Vaněk přihrál na oba góly.

Skotsko


Brankář Václav Hladký odchytal vítězný zápas St. Mirrenu proti Dundee. Ačkoliv inkasoval hned v první minutě zápasu, nakonec se mohl radovat po výsledku 2:1.

Další gólman Zdeněk Zlámal pomohl týmu Hearts k vítězství 2:1 nad Aberdeenem. Jeho spoluhráč David Vaněček tentokrát nebyl v nominaci. Na hostující lavičce seděl celý zápas další český brankář Tomáš Černý.

Švýcarsko


Obránce Marek Suchý rozhodl o vítězství Basileje v Lucernu. V 80. minutě vstřelil reprezentační stoper jediný gól zápasu.

Autor: Jiří Fišara

Komentáře (72)

Přidat komentář
wyqinac

Koho ten Kaderabek viskal ve vlasech? To jste nejak zapomneli napsat

Reagovat
Pablos

Jsem rád že tu vychází pravidelně takovej článek. Ale přeci jen ta grafická absence jasného rozdělení první ligy od druhé, je taková zvláštní... skoro bych řekl až nedůstojná. A ke všemu, když i na fotce je Černý (nic proti němu) s gólem z rezervy, to už mi příjde moc.

Reagovat
kilobyte

To asi abychom si nepřipadali tak blbě.

Reagovat
kylo ren

Pekne černý konecne se zacina prosazovat v b tymu

Reagovat
AjaxFans

Jo,ale v tom věku již měl být v A-týmu.Sám si to s agentem zadrbal, že nevzal angažmá u srdíček

Reagovat
jáá

tak tak, vůbec to nechápu...Místo toho tam šel Johnsen a hraje základ co jsem koukal. Což je úplně o něčem jiném než kopat za jong...

Reagovat
mayday

Už mi přijde v podstatě i starej na to, aby se tam prosadil v áčku, v uvozovkách. Přece jen zrovna v Ajaxu jsou furt mladí kluci, 16-17-18 let, kteří ho přeskočí.

Reagovat
Uwe háže buly

Ještě tam je šance, že by vyletěl někde na hostování, ale to by ho nesměl odmítat.

Reagovat
mayday

Měl být odejít pryč co nejdřív, na přestup.

Reagovat
dave30

Dělá tam takového tatínka dorostencům. Dvě třetiny jeho spoluhráčů jsou ročník 2000 a mladší (takže dorostenci). Je úžasné, že takoví mladíci hrají již dospělý fotbal. To jenom u nás jsme jim udělali juniorskou ligu, aby spolu hráli co nejdéle (vím, že ten výborný projekt už skončil...).

Reagovat
smazaný uživatel

A vymysleli ten debilní projekt,že všechny juniorky nacpou násilně do MSFL a divize,místo,aby je dali pěkně do nejnižších soutěží

Reagovat
didosh

to by byla pecka kdyby juniorky musely začít od IV.tídy

Reagovat
smazaný uživatel

Jo a bylo by to správné

Reagovat
dave30

Pro koho? Pro ty kluky? To asi nee...

Reagovat
smazaný uživatel

Pro soutěž,proč je cpát na úkor jiných týmů,které by mohly postoupit místo nich,když béčko nikdo rušit nemusel,klidně každý moh mít béčko i juniorku

Reagovat
smazaný uživatel

Když se to klukům nelíbí,tak mají pokračovat dál v juniorské lize,místo toho zbytečného rušení

Reagovat
dave30

Ty jsi opravdu nepochopil, že juniorská liga byla hodně slepá ulička (kterou vymyslel tuším p. Fitzel)? Je jasné, že 3-4 roky bude trvat (možná déle), než se to vrátí do stavu, který byl před tímto experimentem. Někdo potom béčko zruší (a bude spolupracovat s jiným klubem), někomu bude vyhovovat kraj, jinému divize, nebo ta 3.liga. Stížnosti posílejte na FAČR, potažmo p. Fitzela.

Reagovat
smazaný uživatel

Nebyla to slepá ulička a byla obrovská chyba,že UEFA neudělala LM i pro vítěze juniorských lig

Reagovat
dave30

A kdo by to financoval? Kolik by na takové zápasy juniorek asi tak chodilo lidí?... Zřejmě jsi zhrzený, že se tě to osobně dotýká(nebo někoho tobě blízkého). Proto opakuji - stížnosti posílat na FAČR (p. Fitzela).

Reagovat
smazaný uživatel

To bych musel poslat i na předsedu UEFA

Reagovat
dave30

Nic jsi nepochopil, Ivane. Juniorská liga funguje a je rozdělena na 2 části. Jedna kopíruje LM, (ta družstva létají s ackem a je to pro ně skvělá motivace), druhou hrají ostatní vítězové dorosteneckych lig (vyřazovacím způsobem na 2 zápasy), play off je společné. Pro ty dorostence je to skvělé, ale držet kvuli tomu nějaké juniorky je úplně zbytečné. Tito hráči již dávno musí hrát dospělý fotbal.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo,ale tam se právě postupuje jen z dorostenecké ligy,pro vítěze juniorských lig soutěž UEFA není

Reagovat
dave30

Ano, tito dorostenci se vlezou do letadla s ackem a je to pro ně skvělá motivace. A je jedno, že na tyto zápasy nikdo nechodí, protože to nic nestojí...juniorská družstva na vysoké úrovni nikdo držet nebude, protože hráči v tomto věku už musí dávno hrát mužský fotbal.

Reagovat
dave30

A pokud chceš obhajovat juniorskou ligu tak rezignuji a souhlasím s tebou...

Reagovat
dave30

V těch pralesnich ligach by je akorát tak zmrzačili...

Reagovat
smazaný uživatel

To je úplně jedno,ale je to prostě nespravedlivé je zpátky dávat do soutěží,ze kterých dobrovolně odstoupili

Reagovat
dave30

Dobrovolně? Kolik klubů má na to, aby ufinancovali áčko, béčko a ještě juniorku (k tomu samozřejmě další mládež)? A to se nebavím o kvalitě. Pohyboval jsi se někdy v poslední době kolem fotbalu? Vnímáš, jak ubývá klubů (především mládežnických družstev)? Dřív měli všechna mládežnická družstva v každé větší vesnici. Dnes se musí několik vesnic spojit a domluvit...

Reagovat
smazaný uživatel

To je jejich problém,však právě proto,aby to ufinancovali,tak by bylo nejlepší je dát do okresních soutěží a hotovo,bylo by po problému a nějaké nesmysly,že prý se tam víc fauluje než v těch celostátních,si strčte někam

Reagovat
smazaný uživatel

jit tak mladej ven, pro nej bylo urcite spravny rozhodnuti, ted se to jasne ukazuje

Reagovat
dave30

To je strašně těžké takto jednoduše hodnotit. Nikdo nevíme, jak by dopadl, kdyby zůstal doma do dvaceti...Jestli je po těžkém úrazu zdravotně v pořádku, tak o něho určitě v létě bude zájem. V Ajaxu s ním asi již nepočítají (rád bych se mýlil), ale nějaké jméno si vybudoval (asi i nějaké peníze vydělal), naučil se samostatně pohybovat a postarat se o sebe ve světě (a to je dobrá devíza do dalšího života). Takže asi pozitiva vítězí nad negativy (alespoň u mě).

Reagovat
Pablos

Jinak Sadílek do takového velkého zápasu (v rámci ligy) v základní sestavě... dobrý, jen tak dál

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
forma

Reagovat
tnt03

Reagovat
doocetung

Ví někdo něco víc o tom Bartlovi? proč proboha kope druhou polskou? V liberci mi přišel jako jeden z lepších.. to tam fakt může mít víc peněz?

Reagovat
mayday

Evidentně. Přece by nebyl tak tupej, aby šel kopat druhou polskou za min peněz.

Reagovat
ttopi

U fotbalistů bych si tím nikdy nebyl jistej

Reagovat
forma

Reagovat
lampas

Rabušic Když hraje, tak je v Maďarsku za boha. No a do Sadílka nemá cenu ani kopat...

Reagovat
Pablos

čistě ze zvědavosti ....za co sis chtěl do něj kopnout, za tu základní sestavu nebo jak jako ?

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Kanonýr Stačí mu jen 379 minut na gól

Reagovat
didosh

Reagovat
Mustang™

ubožáku

Reagovat
forma

Ale jako co chceš od Liberečáka

Reagovat
smazaný uživatel

Kadeřábek si mohl vískat …

Reagovat
REPLIKATOR

Author: Jiří Fyšara

Reagovat
smazaný uživatel

Vaněk posolil

Reagovat
smazaný uživatel

Co ten Štěch?po něm už ani Štěk...

Reagovat
REPLIKATOR

Sparta ho zničila.

Reagovat
Posledni Kovboj

V Lutonu je za boha, asi mu to staci. Navic Luton postupuje do Champu.

Reagovat
Posledni Kovboj

aha, tak on uz zase nechyta tak nic

Reagovat
smazaný uživatel

a co filip twardczik nebo jak se jmenoval, měl i bráchu, hráli ve SCO

Reagovat
dave30

Na podzim hrál celkem pravidelně za Ružomberok, na jaře ale nehraje.

Reagovat
didosh

ze Skotska do Ruzomberoku...

Reagovat
dave30

Přes Slavii (kde se nechytil) a Vítkovice.

Reagovat
Joe.Cole

Posílám další díl ze seriálu Kobra 13:

https://www.youtube.com/watch?v=PpWL_ONQ_04

Reagovat
Hiko

Reagovat
Han střelil první

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

super

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
8lampard8

Reagovat
smazaný uživatel

parada... American dream

Reagovat
Chlupatá máma

Reagovat
Kang & Kodos

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
didosh

nnnee

Reagovat
andrew96

Reagovat
oli9

Sadilek půjde hodně nahoru jestli bude takhle dal hravat

Reagovat
Remt

že i v takovýmhle zápase se dostane do základu, to už je hodně slušný Dost tomu borcovi držím palce:-)

Reagovat
smazaný uživatel

Ale i tak Baškirové jenom remizovali

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele