Češi v zahraničí: Střelecký víkend! Premiérové trefy Krmenčíka, Schicka i Kalase

16.09.2020, 09:44
Aktuality
Střelecky vydařený víkend mají za sebou čeští hráči v zahraničních soutěžích. V Anglii se trefil obránce Bristolu Tomáš Kalas. Poprvé v belgické lize skóroval Michael Krmenčík i v německém Leverkusenu Patrik Schick. Branku si ovšem připsali i Milan Škoda za turecký Rizespor, Tomáš Pekhart z Legie Varšava či Tomáš Wágner z kyperské Salaminy.

Anglie


Záložník Tomáš Souček odehrál celé utkání za West Ham United proti Newcastlu. Porážce 0:2 ovšem nezabránil.

Obránce Tomáš Kalas odehrál celý zápas za Bristol City s kapitánskou páskou. Osm minut před koncem navíc duel proti Coventry rozhodl gólem na 2:1.

Německo


Gólman Jiří Pavlenka vychytal čisté konto za Werder Brémy v zápase Německého poháru na hřišti Jeny. Celé utkání, které Werder vyhrál 2:0, odehrál také obránce Theo Gebre Selassie. Už po dvaceti minutách šel ze hry obránce Hoffenheimu Pavel Kadeřábek v pohárovém utkání proti Chemnitzu. Bundesligový favorit se na jeho hřišti notně na postup natrápil. Nakonec po remíze 2:2 rozhodl až penaltový rozstřel. Za domácí třetiligový tým odchytal celé utkání jednatřicetiletý český brankář Jakub Jakubov, další zajímavou postavou v jeho dresu pak byl Rakušan Niklas Hoheneder, který v minulosti hrál za pražskou Spartu.

Útočník Patrik Schick nastoupil ke svému prvnímu zápasu za Leverkusen na hřišti Norderstedtu až od druhého poločasu. Vysoké vítězství 7:0 pečetil brankou v 77. minutě.

Nizozemsko


Křídelník Václav Černý nastoupil v základní sestavě Twente proti Sittardu. Střídal v 74. minutě, kdy už jeho tým vedl 2:0. A tímto výsledkem utkání také skončilo.

Slovensko


Brankář Tomáš Fryšták odchytal celé utkání v brance Senice na půdě Zlatých Moravců a přispěl k remíze 2:2. Od začátku hrál také Dominik Duda. Záložník byl vystřídán v 75. minutě.

Záložník Erik Daniel naskočil za Slovan Bratislava do derby s Trnavou v 71. minutě. Jeho tým vyhrál nakonec 2:0.

Sereď porazila doma Žilinu 3:2. Podílel se na tom svým výkonem i Nicolas Šumský, který nastoupil v domácím dresu v 69. minutě.

Obránce Petr Pavlík nastoupil za Pohronie s kapitánskou páskou. Odehrál na hřišti Nitry celý zápas, nicméně porážce 1:3 zabránit nedokázal.

Brankář Martin Jedlička odchytal celé utkání za Dunajskou Stredu proti Ružomberku. Duel skončil vítězstvím jeho týmu 3:2.

Polsko


Záložník Martin Pospíšil nastoupil v základní sestavě Jagiellonie Białystok proti celku Podbeskidzie Bialsko-Biala. Duel skončil remízou 2:2 a Pospíšil odehrál 83 minut.

Útočník Tomáš Pekhart se střelecky prosadil v dresu Legie Varšava. Jedinou brankou zápasu navíc rozhodl o vítězství na půdě Wisly Plock.

Obránce Tomáš Petrášek jako kapitán Rakówa Czestochowa odehrál celé utkání proti Zaglebie Lubin a pomohl k vítězství 2:1. V základní sestavě vítězů nastoupil také záložník Petr Schwarz, který byl vystřídán v 79. minutě.

Záložník Jan Sýkora naskočil v dresu Lechu Poznaň do zápasu na hřišti Wroclawi v 71. minutě. Na skóre 3:3, které v tu dobu platilo, už se ale do konce zápasu nic nezměnilo.

Turecko


Útočník Milan Škoda se trefil za Rizespor v zápase proti Fenerbahçe Istanbul. V 59. minutě poslal svůj tým do vedení 1:0. Hosté ale nakonec zvládli duel otočit. U vítězné branky z 88. minuty už Škoda nebyl. V 73. minutě ho trenér vystřídal.

Kasimpasa prohrála 0:1 na půdě Kayserisporu. Obránce Tomáš Břečka odehrál za hosty celý zápas, záložník David Pavelka nastoupil v základní sestavě, vystřídán byl v 75. minutě.

Belgie


Útočník Michael Krmenčík se poprvé trefil v belgické lize ze Bruggy. V 84. minutě pečetil vítězství 4:1 nad Beverenem. Krmenčík hrál od 65. minuty, kdy vystřídal Badjiho.

Kypr


Záložník Josef Hušbauer nastoupil v základní sestavě Anorthosis Famagusta, v poločase zápasu proti Omonii Nikósie byl ale vystřídán. Za hosty odehrálo kompletní zápas, který skončil nerozhodně 1:1, duo obránců Jan Lecjaks a Michael Lüftner.

Obránce Josef Kvída zapsal celých devadesát minut v dresu Pafosu. Jeho tým prohrál v Limassolu s Apollonem 0:1.

Útočník Tomáš Wágner se trefil v dresu Nea Salamina proti Paralimni. Brankou ve 48. minutě pomohl k vítězství 2:0. Český forvard odehrál celý zápas, stejně jako obránce Pavel Čmovš, jenž ve 14. minutě dostal žlutou kartu.

Litva


Žalgiris Vilnius v brance s českým brankářem Martinem Berkovcem porazil ve čtvrtfinále domácího poháru Žalgiris Kaunas.

Lotyšsko


Záložník Jakub Hora nastoupil v základní sestavě FC Riga na půdě Ventspilsu. Jeho tým vyhrál 2:0 a Hora u toho byl do 64. minuty. Riga drží na čele tabulky dvoubodový náskok před RFS.

Maďarsko


Puskás Akademie s českým záložníkem Jakubem Plškem v sestavě prohrála 1:3 na půdě Fehérváru. Plšek dostal v 7. minutě žlutou kartu.

Kisvárda vyhrála svůj zápas na půdě Ujpesti 4:2. Podílel se na tom i křídelník Jaroslav Navrátil, který nastoupil od začátku a na trávníku vydržel až do 82. minuty.

Rumunsko


Obránce Ondřej Bačo i záložník Lukáš Droppa odehráli celé utkání za Gaz Metan Medias v rumunské lize. Přispěli k vítězství svého týmu 4:1 na hřišti Poli Iasi.

Skotsko


Brankář Zdeněk Zlámal odchytal celé utkání za St. Mirren proti Hibernianu Edinburgh. Třikrát ovšem inkasoval a jeho tým prohrál 0:3.

Rusko


Spartak Moskva prohrál městské derby na hřišti CSKA 1:3. Záložník Alex Král odehrál za poražené celé utkání.

Slovinsko


Záložník Marcel Čermák odehrál celé utkání za Aluminij Kidričevo. Jeho tým ovšem prohrál 1:3 na půdě Taboru Sežana.

Autor: Jiří Fišara

Komentáře (99)

Přidat komentář
Kepy_FCB

Ten znak Bristolu řitířskej středověk

Reagovat
bobis21
Reagovat
db18

Ten starý byl lepší.

Reagovat
bobis21

Taky se mi líbil, ale ten nový se mi asi líbí ještě víc. Navíc mají letos i super dresy - mnohem zajímavější odstín červené než měli.

Reagovat
shawntee9

Reagovat
kubys

Nejlepší mají stejně Přepeře

https://www.fchk.cz/znaky/prp.png

Reagovat
db18

Reagovat
stas87

Jak sa ma pes?

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
SpartaOvenka

Reagovat
Y.N.W.A

Reagovat
smazaný uživatel

Hustý

Reagovat
Aik29

Reagovat
Kepy_FCB

chovatelé čoklů

Reagovat
fabec1222

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

neříká se to blbě Slovákům?

Reagovat
cetto

Aji Čechům..

Reagovat
božský John

Kousek od Přepeří jsou jeste Těpeře

Reagovat
ramm+

Reagovat
smazaný uživatel

tam chcíp pes

Reagovat
Lacko_Boh

Reagovat
Pablos

Reagovat
Salfovic

Kurva, to jsou jednorožci

https://i.pinimg.com/originals/f1/cb/5c/f1cb5c3632ad3f24a63ff7fc246ec06b.jpg

Ale to nové je o hovně, jako většina.

Reagovat
Shevchenko

My chceme videa!

Reagovat
dave30

Lukáš Droppa - nekonečný příběh. Jinak solidní enkláva na Kypru.

Reagovat
smazaný uživatel

no jo, dřív byla v Premier League nebo v Itálii a teď takovýhle srajdy

Reagovat
berliner

Lepsi tohle zahranici nez bejt ve zkorumpovany Plzni,aspon to si myslim ja

Reagovat
mesyas

Kalas nakonexlc docela pekna kariera, na to ze mu nikdo nevěřil.

Reagovat
insane

No kdyz v nejakejch 19 brousil lajnu ve Vitesse a k tomu daval i nejaky goly, urcite se mu verilo vic. Casem se bohuzel ukazalo, ze je vic atlet nez fotbalista.

Reagovat
Y.N.W.A

jinejma slovama - že je z český ligy

Reagovat
smazaný uživatel

Jop, ze toho v te lize odehral

Reagovat
Y.N.W.A

ok, tak odchovanec českýho fotbalu, kde je dáván důraz na důraz... špatně jsem se vyjádřil, promiň

Reagovat
insane

OK, s tema golama se musim opravit, nikdy nedal vic jak 1 za sezonu, pravdepodobne jsem si realitu spletl s nejakou karierou ve Football Manageru

Reagovat
Kucka

Reagovat
insane

Jeste, ze uz to nehraju. Kdyz jsem se driv plne ponoril do reality FM a kroutil jsem tam par sezon, byl pak pro me skoro sok, kdyz jsem se kouknul na zapas v TV a nekdo hral uplne jinde, nez jsem myslel

Reagovat
icka

Tak on taky atlet ze zacatku byl...

Reagovat
cetto

No spíš bych řekl, že když v 19 odcházel ze Sigmy, tak nikdo nechápal proč, protože i ta měla v jeho věkový kategorii 2 lepší stopery. Odehrát pak v podstatě celou karieru v klubech horní poloviny Champs, párkrát zabojovat o postup do PL a párkrát se objevit na lavičce PL, to je fakt slušná kariéra

Reagovat
insane

On byl ale tehdy spis krajni bek nez stoper, ne? Mam pocit, ze ve stredu obrany zacal pravidelne nastupovat pozdeji.

Reagovat
icka

Tusim, ze ano. Ve Vitesse taky hral z kraje ze zacatku. On v mladeznicke kariere hodne jel i atletiku. Tusim ze 100m + skok do vysky.

Reagovat
dave30

S Chelsea podepisoval v 17ti letech. V U17 a U19 byl reprezentační stoper a nenašel jsem tam jiného ze Sigmy (kterého stopera ze Sigmy repretrenéři přehlédli?). Úplně ti tam vypadlo, že 2011-13 odehrál přes 60 zápasů za Vitesse (co by za to takový Hájek dal). Kromě půl roku v Kolíně a roku na lavičce Chelsea všude pravidelně hrával. Asi 180 zápasů v Champu a zmíněných 60 v Eredivisie mi nepřipadá tak strašné. A to, že ho chtěli někteří vidět jinde? Takových tady již bylo, mám jmenovat?

Reagovat
cetto

No počkej, však já ho nekritizuju, naopak chválím

Reagovat
dave30

Ok. Ale s těmi stopery na mi to nehraje. Co jsem dohledal, tak v Sigmě (v dorostech) hrál stopera (v 16ti hrál za U19), krajního obránce až většinu druhého roku ve Vitesse a chvilku v Boro. Jinak stopera.

Reagovat
Losinho

Jakože furt kope druhou ligu?

Reagovat
dave30

Nechci dělat z Champu něco, co není, ale... Když vidím, jak se naši hráči hrnou do Polska, Maďarska, Rumunska, na Kypr atd., proč nechodí do toho Champu? Přitom jsem někde četl, že takový Skalák (který tam jenom vysedává) má 16 tisíc a Kalas dokonce 25 tisíc liber týdně. Proč tam naši hráči nechtějí (že by nechtěli kopat jenom druhou ligu?)? Pochybuji, že v oněch ligách mají více. Nebo je to jinak?

Reagovat
bobis21

Champ je kvalitou nad všemi zmíněnými. Může to být i naopak - že ty hráče nechtějí kluby z Champu.

Reagovat
dave30

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Losinho

Taky je třeba brát v potaz úroveň skautingu klubů z Champu, která je úplně zoufalá.

Reagovat
dave30

A proto tam nikdo z kaprligy nechodí... Tam někdo nasype miliony liber a pak mu je diletanti rozhází. Něco jako Sparta máš na mysli?

Reagovat
Losinho

Třeba. Stačí si projít nákupy těch klubů.

Reagovat
smazaný uživatel

Vůbec nechápu ten výsměch

Reagovat
insane

Taky si myslim, ze to neni o tom, ze by tam nechteli a sli radsi na Kypr. Champ je soutez s tymama, ktery maj financni moznosti jako top tymy mimo top 8 evropskejch lig, tudiz si muzou dobre vybirat a taky to tak delaj. I v tech jejich nizsich soutezich je pretlak hracu ze vsech koutu sveta, ktery sni o PL. Pojeti fotbalu v CR je jiny a neni tolik o vycnivajicich individualitach, o to min jsou pak Cesi pro ostrovni celky atraktivnim zbozim.

Reagovat
dave30

Já to tak nějak i myslel. Neustále je zlehčována Kalasova kariéra. Ale dotyční si nechtějí připustit, že hrát pravidelně Champ (a být třeba kapitán týmu) není až taková sranda a co by za to jiní dali.

Reagovat
Losinho

Tak jestli ho srovnáváš třeba s klukama co chodí kopat v Polsku tak je to jasný.

Reagovat
dave30

Dobře, budeme porovnávat s ostatními našimi stopery v zahraničí za poslední dekádu. Uspěl určitě Suchý, Sivok s Čelůstkou v podstatě pouze v Turecku. A co dál? Brabec, Pokorný, Simič, Strronati, Hájek. Nikdo z nich navíc nešel ven tak mladý. Jediný mladý stoper Heidenreich má ve 20ti letech 3 zápasy za Teplice (to měl Kalas 60 za Vitesse). Takže pořád málo?

Reagovat
Losinho

Jo, málo. Že máme posledních x let na hovno stopery Kalase neomlouvá. A ta první trojka měla určitě zatím lepší kariéru.

Reagovat
dave30

S druhou větou souhlasím. A komu se má Kalas omlouvat? Tobě? Za to, že jsi ho chtěl vidět někde jinde? Možná dokonce hraje nad své původní možnosti. Od jeho zhruba 19ti let tady na něho čtu pouze (téměř) negativní komentáře (možná i od tebe...). A najednou to má být hráč s top kariérou?

Reagovat
Losinho

O omluvy nejde. Jde o to, že se určitě čekalo, že bude nastupovat v jedné z top lig. Někteří (asi i on) určitě doufali, že jednou i přímo za Chelsea.

Reagovat
dave30

Ty jsi tak něco čekal... On asi ano, ale to všichni, kteří odcházejí ven.

Reagovat
Losinho

Když byl na hraně užšího kádru Chelsea a měl za sebou hezký hostovačky, tak ano, čekal.

Na druhou stranu to aspoň není úplnej flop jako mladý kluci, co šli do Itálie.

Reagovat
Losinho

Tak Polsko atd je odpad dost pod naší ligou, a chodí se tam pro peníze. Nevím jak to souvisí s Kalasem coby exhráčem Chelsea, ten by snad měl mít jiný ambice.

Reagovat
dave30

Neblbni. Kolik našich mladých hráčů se v zahraničí neprosadilo v daleko slabších týmech, než je Chelsea. On byl v Chelsea pouze půl roku v akademii a potom si ho Mourek vytáhl po vydařeném angažmá ve Vitesse. Měl ale smůlu, že ho přibrzdila tuším nějaká zlomenina. Pro něho úspěch, že s ním asi tak 3-4 krát prodloužili smlouvu (asi na tom i solidně vydělal). Víš, kolik takových mladých hráčů přes špičkové kluby projde (přes Chelsea obzvlášť)? Ale v top ligách se prosadí pouze pár jedinců.

Reagovat
Losinho

Jak říkám, je to o nějakejch ambicích, s kým toho hráče srovnáváš. Určitě jsem od něj čekal, že bude stabilním hráčem v nějaký Aston Ville, Newcastlu atd.

Reagovat
dave30

Ty jsi od něho něco čekal? Pokud se nepletu tak ty jsi jeden z těch, který na Kalasovi nikdy neviděl nic pozitivního. A najednou bys po něm chtěl top kariéru.

Reagovat
Losinho

Poslední 2-3 roky na něm moc pozitivního nevidím. A není divu.

Reagovat
dave30

Nechce se mi hledat (možná to už ani nejde), ale nemluv jen o posledních 3 letech. Ty nikdy, takže proč píšeš nesmysly, že jsi něco očekával? Ty jsi možná nas..ný, že je vůbec v tom Champu.

Reagovat
Losinho

Já přeju všem našim v cizině, včetně sparťanů. Proč bych to měl mít jinak u nějakýho frajera z Olomouce? Nadával jsem na něj po jeho galapředstavení proti Anglii, tak ti nejspíš utkvělo v paměti to.

Reagovat
dave30

Po Anglii samozřejmě právem nadávali všichni. Je tu ale pár takových, kteří hned od počátku. Pokud ty ne, tak se ti omlouvám. Jinak Kalasovi naše diskuse asi žíly netrhají, co myslíš?

Reagovat
Losinho

Nevím, jako názor na něj mám fakt neutrální, určitě byla kritika i pochvaly

Reagovat
dave30

Ok,

Reagovat
smazaný uživatel

"nakonexlc" to je nějaký Freudian slip?

Reagovat
salami

Jak se to vezme, po tom co dostal cuchnout proti Liverpoolu a mel slusny hostovani se asi cekalo, ze by mohl hrat PL alespon v nejakym tymu z dolni pulky tabulky. Bristol je takovej lepsi prumer champu, moc velky sance na postup nema, byt se docela mota kolem mist o postup. Jako propadak to nevidim, ale myslel jsem taky ze ma na vic, na druhou stranu to neni nejakej flink, co by karieru zahodil kvuli svy debilite, proste asi jenom neni dost dobrej nebo mel i trosku smuly a udelal horsi rozhodnuti.

Reagovat
dave30

Vidím to podobně. Možná opravdu hraje "pouze" to, na co má. A že ho někteří chtěli vidět někde jinde? To bude zřejmě jejich boj, ne Kalasův...

Reagovat
h8_sfatto

dobrá bída, že kromě Schicka máme jen Vaclíka a Škodovku v Turecku, jinak bída s nouzí

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Briggus

Holý a Hladký čistá konta v Anglii

Reagovat
Imos

Berkovec

Reagovat
kecipep

Matěj Kovář začal jako jednička ve Swindon Townu a vychytal výhru v League One.

Reagovat
dave30

To by pro něho mohla být skvělá štace na rozchytání. Swindon postoupil, takže "práci" tam asi bude mít.

Reagovat
kecipep

Reagovat
smazaný uživatel

V přehledu o Kovářovi nic nevidím, tudíž nějaký Kovář defacto nikoho nezajímá

Reagovat
kecipep

To je velmi prinosny koment.

Reagovat
salami

Tim spis je ten komentar zajimavej

Reagovat
Mimalu

Reagovat
ondrasch77

Pekhart i Wagner na čele tabulky střelců

Reagovat
smazaný uživatel

Podle mě by stálo za to udělat Středoevropskou superligu ČR/Polsko/Slovensko/Maďarsko/Rakousko... snad se toho jednou dožiju. Tuhle myšlenku je třeba šířit.

Reagovat
smazaný uživatel

Neví někdo co je s Simicem ? Pořád je hráč Hajduku ale ani na lávce jsem ho neviděl.

Reagovat
smazaný uživatel

Nevejde se do nominace, mají lepší hráče. Hledá si jiné angažmá, snad prý nějaký nováček Série B

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
smazaný uživatel

osobně nechápu proč po něm nesáhne nějaký klub z ČR, nebo on nemá zájem? Takový Liberec bych mu přál. Tam by se rozehrál a do Sparty/Slavie.

Reagovat
Nadržený šimpanz

Tak po tom EURU 21 byla slušná šance, že pujde so Slavie, ale radši zustal v Itálii

Reagovat
naheCZ

Nedávno jsem tu dával odkaz na rozhovor, kde to vysvětloval...šlo myslím o finanční stránku věci. Bonusy nějaké, co by museli platit.

Reagovat
Coutinho10

Luftner a Lecjaks vyradili Kangu

Reagovat
Liquid

Reagovat
Liquid

další zajímavou postavou v jeho dresu pak byl Rakušan Niklas Hoheneder, který v minulosti hrál za pražskou Spartu - dovoluji si poznamenat, že jde o legendárního sparťanského obránce

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele