Češi v zahraničí: Zlámal ve finále neuspěl, Hladký je hrdinou St. Mirrenu

27.05.2019, 21:55
Aktuality
Čeští brankáři ve Skotsku měli velký víkend. Zdeněk Zlámal neuspěl ve finále poháru s Hearts proti Celticu. Václav Hladký naopak v baráži o nejvyšší soutěž pomohl St. Mirrenu k udržení, když v penaltovém rozstřelu nedostal ani jeden gól. Obránce Marek Suchý se rozloučil s angažmá v Basileji a Jaroslav Plašil definitivně uzavřel kapitolu ve francouzském Bordeaux.

Francie


Brankář Tomáš Koubek zakončil sezonu dobrým výkonem proti Lille, kterým pomohl Rennes k vítězství 3:1. Koubek se zaskvěl nejméně dvěma velmi těžkými zákroky proti soupeři, který nakonec skončil druhý za suverénním PSG. Rennes obsadilo desátou příčku. Díky vítězství v poháru se ale podívá znovu do Evropské ligy.

Záložník Jaroslav Plašilse rozloučil s Bordeaux vítězně. Na půdě Caen při vítězství 1:0 odehrál kompletních 90 minut. V konečné tabulce Ligue 1 patří Bordeaux čtrnácté místo.

Itálie


Záložník Ladislav Krejčí naskočil v dresu Boloni na závěrečné čtyři minuty normální hrací doby a nastavení v utkání proti Neapoli. A svému týmu pomohl k vítězství 3:2, o němž Bologna rozhodla v 88. minutě. V tabulce Bologna vystoupala na osmé místo.

Útočník Patrik Schick naskočil v dresu AS Řím do zápasu proti Parmě v 62. minutě, kdy vystřídal Edina Džeka. Svému týmu dopomohl k vítězství 2:1, ale pro AS přesto skončila sezona zklamáním. Skončilo na šestém místě a čeká ho kvalifikace Evropské ligy.

Nizozemsko


Český křídelník Jaroslav Navrátil odehrál za Go Ahead Eagles celých 90 minut prvního utkání baráže o Eredivisie. Jeho tým z Deventeru bojuje o postup do nejvyšší soutěže s Waalwijkem. Na jeho hřišti v prvním utkání remizoval 0:0. Odveta je na programu v úterý.

Slovensko


Zlaté Moravce uhájily záchranu v nejvyšší soutěži vítězstvím 1:0 nad Nitrou. Český útočník Tomáš Dočekal odehrál celé utkání.

Brankář Vojtěch Vorel odchytal za Senici celý zápas na hřišti Podbrezové. Jeho tým prohrál 0:1, ale domácím to k záchraně, ani k baráži stejně nepomohlo a sestupují.

Obránce Filip Kaša odehrál celé utkání za Žilinu proti Ružomberku. Jeho tým se radoval z vítězství 4:2. Český stoper se do statistik utkání zapsal žlutou kartou z 41. minuty. Za hosty odchytal kompletní utkání brankář Jan Čtvrtečka.

Obránce Martin Sus odehrál za Sereď kompletní utkání na půdě Slovanu Bratislava. Nováček soutěže, který zakončil sezonu na 6. místě, prohrál na půdě mistra 1:3.

Brankář Martin Jedlička vychytal čisté konto za obranou Dunajské Stredy proti Michalovcům. Jeho tým vyhrál zápas jasně 5:0 a oslavil stříbro ve slovenské Fortuna lize.

Chorvatsko


Lokomotiva Záhřeb v sestavě s obráncem Janem Lecjaksem prohrála doma s Goricou 2:3 a zakončila sezonu na šestém místě.

Kazachstán


Záložník Lukáš Droppa naskočil v dresu Šachtaru Karagandy do zápasu proti Kajratu Almaty v 62. minutě. Jeho mužstvo v té době vedlo 1:0, ale nakonec prohrálo 1:2.

Skotsko


Brankář Zdeněk Zlámal se s Hearts postavil ve finále skotského poháru proti Celticu. Jeho tým dokonce vedl 1:0. Pak ale přišel pokutový kop a posléze také rozhodující branka Edouarda. Český gólman dostal v 62. minutě žlutou kartu za penaltový faul.

Další gólman Václav Hladký se stal hrdinou St. Mirrenu, který v baráži uhájil příslušnost ke skotské elitě. V odvetném utkání proti Dundee United remizoval doma 1:1 a zápas nakonec došel až do penaltového rozstřelu. Hladký ze čtyř pokutových kopů nedostal ani jeden gól a St. Mirren vyhrál rozstřel netradičním skóre 2:0.

Švýcarsko


Obránce Marek Suchý nastoupil v 79. minutě do svého posledního utkání za Basilej proti Xamaxu. S týmem se radoval z vítězství 4:1. Basilej skončila v tabulce druhá, s velkým odstupem od prvního i třetího místa.

Turecko


Obránce Filip Novák odehrál celé utkání za Trabzonspor na půdě Rizesporu. Přispěl tak k vítězství svého mužstva 3:2. V 89. minutě dostal žlutou kartu. Trabzonspor obsadil čtvrté místo.

Záložník David Pavelka hrál za Kasimpasu celých 90 minut v utkání na půdě Besiktase Istanbul. Nakonec jeho mužstvo prohrálo 2:3. V konečné tabulce patří Kasimpase 14. příčka.

Major League Soccer


Útočník Zdeněk Ondrášek nastoupil za Dallas na hřišti Vancouveru v 60. minutě. Jeho tým prohrával v těch chvílích 0:2. Dallasu se sice podařilo snížit, ale na remízu nedosáhl a prohrál 1:2.

Autor: Jiří Fišara

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Zlámal k nám !

Reagovat
TheMally11

Schick je jako ženská nedá a nedá

Reagovat
Han střelil první

Droppa

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
semiš

Hladký

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele