Chceme se porvat o baráž, zní z Vlašimi

24.02.2022, 15:15
Aktuality
Vlašim vstupuje již tento víkend do jarních bojů. V rámci dohrávky 16. kola se představí na hřišti Chrudimi. Z Vlašimi zní před prvním utkáním odhodlaná slova. "Chceme se porvat o baráž," zní z kabiny aktuálně čtvrtého celku tabulky.

"Nebudeme se za nic schovávat. Chceme se porvat o třetí místo," uvedl na tiskové konferenci před stratem jarní části soutěže lodivod Vlašimi Martin Hyský. "Naším cílem je být do třetího místa a dostat se do baráže," potvrdila jedna ze zimních posil Vlašimi Štěpán Krunert, který se vrátil do města, kde začínal svou kariéru. "V Teplicích bych neměl takové herní vytížení a Vlašim pro mě byla jasnou volbou," uvedl jednadvacetiletý záložník s ligovými zkušenostmi ke svému přesunu ze severu Čech.

Právě hráčský kádr ve Vlašimi doznal během zimní přestávky mnoha změn. "Změn bylo dost a bylo potřeba zapracovat nové hráče, aby si zvykli na náš styl. Když se podíváme na výsledky a hlavně na předváděnou hru, tak se to snad daří," uvedl v tiskovém středisku přítomný záložník Ladislav Janda. "Všichni kluci vědí, co chceme a jak to chceme hrát. Zvládli jsme během přípravy vše, co jsme měli naplánováno a panuje spokojenost. Je vidět, že kluci jsou připraveni a jdou nahoru," přidal svůj pohled trenér Martin Hyský. "Kádr si myslím jsme nakonec zkvalitnili. Dobrou zprávou je příchod Ondřeje Lehoczkiho a Štěpána Krunerta," pokračoval dále Hyský. Krom Krunerta s Lehoczkim přišli do Vlašimi i další hráči. Jednalo se i o ligou prověřené persony - Jana Suchana a Matěje Juráska.

Vedle zmíněných hráčů tým ze středních Čech posílili i další mladíci z pražské Slavie. Jedná se o Marka Ichu, Martina Douděru, Adam Toulu a Jonáše Kneifela. K týmu se připojila i dvojice zahraničních posil - Solomon John z Nigérie a ze Senegalu Abdallah Gning. "John se stal nejlepším střelcem přípravy a on by mohl být naším rozdílovým hráčem. Myslím, že bude pro druhou ligu zajímavý fotbalista," pronesl kouč Vlašimi na adresu šikovného záložníka.

Po delší době se Vlašim může chlubit i větším počtem odchovanců v kádru. Kromě stálé opory, kterou je Ladislav Janda, se jedná o Adama Toulu a Štěpána Krunerta, kteří patří mezi odchovance vlašimského fotbalu. Když připočítáme, že se s týmem připravovali poctivě i dorostenci Jan Jíra a Stanislav Tichý, tak se v kádru středočeského týmu pohybuje aktuálně pět odchovanců. "Jsem rád, že to vyšlo a můžu být ve Vlašimi. Kabina mě přijala dobře. Je tu hodně mladých hráčů především ze Slavie a doufám, že se nám bude dařit," uvedl Štěpán Krunert, jeden z odchovanců Vlašimi.

Před startem jara patří Vlašimi aktuálně čtvrtá pozice se ziskem šestadvaceti bodů s dvoubodovým mankem na druhou a třetí pozici. "Čeká nás těžké jaro, ale na jeho konci může čekat pro Vlašim jeden z největších úspěchů v její historii," předesílá v podstatě klubová legenda Ladislav Janda na závěr.

Autor: články čtenářů / Jiří Paýr / fcsbvlasim.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
fabec1222

Tak ti nemaj stadion na první ligu ani náhodou, nebo snad jo?

Reagovat
Uwe háže buly

Ne, navíc prdel světa, tam ho asi ani nepostaví..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele