Chelsea oznámila další velký přestup, získala Mudryka ze Šachtaru Doněck

15.01.2023, 15:50
Aktuality

Mychajlo Mudryk se stěhuje ze Šachtaru Doněck do Anglie, příchod 22letého křídelníka potvrdila Chelsea. Blues mohou ukrajinskému klubu i s bonusy zaplatit 100 milionů eur...

Osminásobný reprezentant Ukrajiny byl spojován zejména s Arsenalem, nakonec však jednání do úspěšného konce dotáhla Chelsea, s níž podepsal smlouvu do roku 2031.

Blues podle nepotvrzených zpráv pošlou Šachtaru až 100 milionů eur. Základní přestupová částka je 70 milionů eur, zbývající část tvoří výkonnostní bonusy. Mudryk se stává nejdražším transferem v tomto přestupovém období.

Chelsea udělala z Mudryka pátý nejdražší přestup v historii klubu po Romelu Lukakuovi, Wesleym Fofanovi, Kaiu Havertzovi a Kepovi, naopak pro Šachtar jde o nejdražší prodej.

Mudryk je odchovancem Šachtaru Doněck, do jehož prvního týmu premiérově nakoukl v sezoně 2018/19, během uplynulého roku naplno ukázal potenciál. Rodák z Krasnogradu nastoupil za ukrajinský velkoklub do 44 soutěžních zápasů s bilancí 12 gólů a 17 asistencí.

Chelsea je v tomto přestupovém okně velmi aktivní, získala již Joãa Félixe (Atlético Madrid), Benoîta Badiashileho (AS Monaco), Davida Fofanu (Molde) a Andreye Santose (Vasco da Gama).

Autor: Jiří Vojík / transfermarkt.de

Komentáře (319)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele