Chorvatská reprezentace - brankáři a obránci

28.12.2008, 12:47
Životopisy
Zaujalo nás
Připravili jsme další pokračování seriálu, který představuje chorvatské hráče. V této části si představíme brankáře a obránce, kteří aktivně nastupují nebo ještě v letošním roce nastoupili za reprezentaci. Uvnitř článku naleznete známá jména jako Stipe Pletikosa nebo Robert Kovač, ale také méně známá jako Vedran Runje či Hrvoje Vejič.

STIPE PLETIKOSA (Spartak Moskva)
Chorvatská brankářská jednička se narodila 8. ledna 1979 ve Splitu. Za Hajduk poprvé nastoupil v roce 1996 a již tři roky poté prožil debut v reprezentaci. V roce 2003 odešel s klubovým spoluhráčem Dario Srnou do Šachtaru Doněck. Ovšem Stipe tam na rozdíl od něj nebyl spokojen, navíc zranění v rámci Euro 2004 mu vážně poškodilo kariéru a trenér jej vyměnil za prvního gólmana Laštůvku, což Stipe těžce nesl.

Uvítal tedy hostování v mateřském Hajduku, kde pobyl v letech 2005-2006. Následující rok se mu podařil přestup do Spartaku Moskva, kde hraje dodnes. Přestupní cena byla 3,6 milionu euro a smlouvu má do roku 2009. Zajímavostí je to, že když v roce 2005 dostal nabídku do milované Premiership do klubu Fulham, nedostal pracovní povolení, protože ještě neměl potřebný počet startů za reprezentaci. To by se mu již dnes nestalo, protože za Chorvatsko odchytal již 67 mezinárodních zápasů.

VEDRAN RUNJE (RC Lens)
Nejstarší z chorvatských gólmanů se narodil 10. února 1976 ve městě Sinj. Také on začal kariéru v Hajduku Split v roce 1996, ale pro dva špičkové brankáře tam nebylo místo a Chorvatsko mu bylo malé. V roce 1998 se stěhoval do Standardu Lutych, kde setrval tři roky, než ho koupil slavný Olympique Marseille. Tam však působil Fabien Barthez, takže pendloval mezi Lutychem a Marseille, než pak v roce 2006 zakotvil v Besiktasi Istanbul.

Loni nastoupil do branky francouzského Lens, kde je v bráně naprostá hvězda. V chorvatské reprezentaci debutoval celkem pozdě, až v roce 2006 v Izraeli, kde Chorvatsko vyhrálo 4:3. Mnozí Chorvaté si myslí, že právě on by měl být reprezentační jedničkou.

MARIO GALINOVIČ (Panathinaikos Atény)
Také další zkušený brankář se narodil 15.11.1976 v Osijeku v tomto klubu působil od roku 1993 až do roku 2002. S Osijekem hrál Pohár UEFA v letech 1998 a 1999, v témže roce vyhrál i chorvatský ligový pohár. Od roku 2002 byl dvě sezóny brankářskou jedničkou Kamenu Ingrad, za který chytal i proti Schalke v Poháru UEFA a dostal jen jeden gól.

Od roku 2004 působí v řeckém klubu Panathinaikos, kde již okusil i start v Lize mistrů proti Rosenborgu Trondheim. Chorvatsko reprezentoval pouze 2x, a to v roce 1999 proti Egyptu na turnaji v jihokorejském Soulu.

DARIO ŠIMIČ (AS Monaco)
Opora chorvatské obrany se narodila 21. listopadu 1975 a svou kariéru ve vlasti sepnula s Dinamem Záhřeb. Za A-tým tohoto klubu nastoupil již v šestnácti letech a stal se historicky nejmladším hráčem prvního týmu. V klubu odehrál šest sezón, než zamířil do sousední Itálie, kde podepsal smlouvu s AC Milán.

Bohužel se v klubu především v loňské sezóně nepříliš prosadil, a tak se v létě letošního roku přestěhoval do Monaka, kde patří k oporám klubu. Za reprezentaci nastoupil poprvé v roce 1996 a od roku 2002 nastupoval jako kapitán. Odehrál rovných sto zápasů a 16. září 2008 oznámil konec reprezentační kariéry po 12 a půl letech.

ROBERT KOVAČ (Borussia Dortmund)
Mladší z chorvatských reprezentačních bratrů se narodil 6. dubna 1974 v Německu a celá jeho kariéra je spjata s Bundesligou. Kromě let 2005-2007, kdy si zahrál v Juventusu, střídal německé kluby. Působil v Norimberku, Leverkusenu, Bayeru Mnichov a v současné době nastupuje v Dortmundu. Bohužel ty tam jsou časy, kdy patřil mezi tři nejlepší obránce celé soutěže, jeho forma je v současné době velmi podprůměrná.

JOSIP ŠIMUNIČ (Hertha Berlín)
Také další chorvatský obránce nastupuje v Bundeslize. Josip se narodil 18. února 1978 v australské Cannbeře, kam jeho rodiče jako spousta jiných Chorvatů emigrovali. Tam také začínal s fotbalem. Od roku 2000 hraje za Herthu Berlín, kam přestoupil z Hamburku. V roce 2001 se rozhodl reprezentovat původní vlast svých rodičů, nicméně potvrzuje, že po skončení aktivní kariéry se hodlá do Austrálie vrátit.

VEDRAN ČORLUKA (Tottenham Hotspur)
Historicky nejlepší pravý obránce chorvatské ligy se narodil 5. února 1986. Svou kariéru úspěšně nastartoval v Dinamu Záhřeb a také v reprezentaci, kde si jeho výborné hry všimli angličtí skauti. Pak bylo již jen otazníkem, do kterého klubu Premiership přestoupí.

Tahanici nakonec vyhrál Manchester City a Čorluka dvě sezóny patřil k jeho oporám. Nicméně v Chorvatsku je všeobecně známo, že v Premier League připravoval půdu pro svého nejlepšího kamaráda Luku Modriče, za kterým se hned po jeho přestupu přesunul do Tottenhamu. Reprezentace si bez něj vůbec nemůže dovolit nastoupit a v Evropě patří mezi pět nejlepších pravých beků.

DARIO KNĚŽEVIČ (Juventus Torino)
Tento obránce se narodil 20. dubna 1982 v Rijece, kde také začal s fotbalem. Po šesti odehraných sezónách přestoupil do nedalekého Livorna, kde odehrál tři sezóny. Bohužel se mu stejně jako klubu nedařilo, takže v roce 2008 uvítal zájem Juventusu a podepsal smlouvu do roku 2013. V reprezentaci debutoval v roce 2006 a od té doby je její pravidelnou součástí.

HRVOJE VEJIČ (Tom Tomsk)
Opora ruského Tomsku se narodila 8. června 1977 a kariéru tento hráč začal v NK Záhřeb, odkud v roce 2001 přestoupil do Hajduku Split. Tam působil převážně jako kapitán čtyři sezóny a v roce 2005 podepsal ruskému Tomsku, kde působí dodnes. Je zajímavé, že ač jako pravidelný hráč mládežnických výběrů debutoval v seniorské reprezentaci až v roce 2007 a aktivně se představil i na ME 2008.

Autor: Ugljan

Komentáře (160)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Proč nejsou v anketě všichni? Já třeba obdivuji Vedrana Runje.

Reagovat
smazaný uživatel

já mám Vedrana Runje také raději než Pletikosu, to je pouštěč...Do ankety se nevešel, příště napravím

Reagovat
smazaný uživatel

Ve Spartaku Moskva je Pletikosa výborný.

Reagovat
smazaný uživatel

To teda nevim. Letos byl pro me Pletikosa nejlepsi hrac Spartaku vubec.

Reagovat
smazaný uživatel

Corlika a jeden z nej pravych beku evropy ? vtip ne ..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Je to odvážný tvrzení no

Reagovat
smazaný uživatel

nenapsal jsem nejlepší, ale jeden z nejlepších. Do desítky se hravě dostane, a to jsem na něj dost kritický

Reagovat
smazaný uživatel

vedran čorluka je nejlepší pravý obránce v Evropě!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ramos?Sagna?Lahm?Zambrotta?...

Reagovat
smazaný uživatel

aj Bosingwa jak koukam :D

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Dani Alves, Wes Brown. Víc se mi líbí i Rafael da Silva z United

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Copak?? Něco se Ti nelíbí

Reagovat
smazaný uživatel

Wes Brown...

Reagovat
smazaný uživatel

Je vynikající..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Dani Alves, Sagna, Bosingwa dle mě

Reagovat
smazaný uživatel

Proč myslíš, že bysme ho neznali?? Akorát jsem si na něj nevzpomněl.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Shevchenko

Vy dva asi neznáte Maicona, co?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

snad nechceš Lahma srovnávat s Čorlukou? A ty ostatní skoro neznám...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak já dokonce myslim, že Lahm je lepší..

Reagovat
smazaný uživatel

to já si nemyslím

Reagovat
herbage

Hlavně jsou typově naprosto rozdílní. Lahm, malý, rychlý, umí perfektně zahrát oběma nohama a umí vydatně podpořit ofenzívu, Čorluka je vytáhlý, je nápomocný i při bránění stadardních situací, skvěle čte hru, hraje supr pozičně, dokáže zahrát dobře i na stoperu, já bych tyto hráče raději nesrovnával, oba hrají dobře na jiném postu.

Reagovat
smazaný uživatel

Právě, že oni na tom stejným postu hrají, i když jsou to typově odlišní hráči... Jestli si ale koukal na Bayern v téhle sezóně musíš dát za pravdu, že v pozičním bránění a čtení hry se minimálně Čorlukovi vyrovná a v ofenzivě?? Tam na něj Vedran nemá.

Reagovat
herbage

Lahma hlavně hraje levého beka, kde pokud vím Čorluka vůbec nenastupuje. Lahm napravo je oproti Lahmovi nalevo o třídu slabší.

Reagovat
smazaný uživatel

To je pravda. Ani jsem si neuvědomil, že Lahm hraje nalevo, když sem to nenapsal já.. Stejně mně to neutvrdí v tom, že Lahm není tak dobrej krajní ( ) obránce jako Čorluka. Do první 5 by se Čorluka vešel jen pokud by se započítavali pouze Evropani.

Reagovat
herbage

Javí Evropani zase, snad mi tu někdo nechce tvrdit, že takový Sagna je Evropan a Javier Zanetti je Jihoameričan, takové dělení nikam nevede, zkrátka hodnotíme světové krajní obránce, jaképa dělení.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak v tom případě najdu 5 lepších pravých beků, než je Čorluka. A o to mi celou tu diskuzi šlo. A s těma Evropanama, myslel sem to jako hráče reprezentující některou z evropských zemí.

Reagovat
herbage

Já vím, ale proč to dělení, když hrají stejné soutěže.

Reagovat
herbage

Lahm třeba na Euru ne úplně vyhořel, dopředu byl skvělý, viz gól proti Turecku, ale vzadu si pár chyb neodpustil a Němce to stálo málem postup ze semifinále a pak i titul. Čorluka by si to podle mě ohlídal, ale zase by nedokázal tak rozhýbat levou stranu hřiště. Každej má jíné přednosti a srovnávat, kdo je lepší bych raději nedělal.

Reagovat
smazaný uživatel

nejlepší je stejně Ivan Rakitić

Reagovat
Arne

Nepochybně. Ten je tak dobrej, že to stačí jen na lavičku Schalke.

Reagovat
smazaný uživatel

Moc nechápu jeho přesměrování na levo,když na pravo hrál podle mě líp. Ale dejme tomu. Jiná věc je proč ho Ruthen nenasazuje. Na levo nemají žádného spolehlivého hráče, ale v tom rozestavení jaké Schalke hraje se mu moc nedaří. Určitě by to chtělo zkusit změnu taktiky a necpat tam furt ty samý hráče ,at už na jiných postech

Reagovat
smazaný uživatel

Poziční hru a čtení hry zlepšil. Mně prostě Čorluka přijde jako opravdu dobrý hráč, hlavně hodně perspektivní, ale mezi 5 nejlepších pravých beků bych ho nezařadil.

Reagovat
herbage

No záleží, do jakého týmu ho uvažuješ. Třeba do Barcelony, kdy držíš protivníka prakticky celý zápas na jeho půlce, by byl zbytečný a radši postaváš Alvése, který ti brousí lajnu nahoru-dolu. Ale když potřebuješ zahrát dobře proti silnému celku, kterej tě bude drtit, tak se hodí právě Čorluka. Takže z hlediska defenzivní činnosti bych ho mezi Top5 pravých beků bez problémů dal, co se týče krajních beků-jezdičů po lajně, tak tam by místo skutečně neměl.

Reagovat
smazaný uživatel

Dobře, ale takový dělení by jsme mohli použít třeba na útočníky třeba top5 zabijáků do vápna... Tak třeba zrovna D. Alves hrál beka v Seville proti silnějším celkům a vedl si výborně i když ta ofenziva u něj jednoznačně převažuje. I ten Ramos i když má teďko velký pokles formy je lepší v defenzivě i ofenzivě, Bosingwa zrovna tak. Sagna. Wes Brown. Dokonce i ten Rafael se mi hodně líbí. Já opravdu nechci popírat Čorlukovi kvality, Chorvatům ve fotbale celkem fandím už odmalička.

Reagovat
herbage

Tak Wes Brown je doufám jen nepovedený vtip, to je parodie na pravého obránce, Raffael je zatím mladý, moc ho neznám, ale co jsme měl možnost vidět, tak dopředu obstojný, doazdu hoří a ještě nemá potřebné zkušenosti na hraní na té nejvyšší úrovni. Dani Alvés dokáže zahrát i slušně dozadu, to je pravda, moc se mi jeho výkony letos libí.

Reagovat
smazaný uživatel

Wes je výbornej. I když Rafael ho asi ze sestavy za chvilku vystrnadí. Rafael hoří dozadu? Já teda s ním viděl taky jen pár zápasů, ale zdálo se mi, že na to jak je mladý, tak hrál super.

Reagovat
herbage

Wes by se nevešel ani do Top50, promiň.

Reagovat
herbage

Hele, nebyl Čorluka oporou City náhodou jen jednu sezónu a ne dvě?

Reagovat
smazaný uživatel

myslím, že necelé dvě sezóny

Reagovat
herbage

No, jestli počítáš i těch pár zápasů, co stihl odehrát před odchodem do Tottenhamu, tak ano.

Reagovat
smazaný uživatel

ano

Reagovat
smazaný uživatel

ty neznas ty ostatni ? XD delas si prdel

Reagovat
smazaný uživatel

On to myslí tak, že je nezná tak dobře, že by o nich byl schopen napsat článek, což si myslím, že ty bys nebyl schopen ani o jednom

Reagovat
smazaný uživatel

S tím Ramosem, to je snad špatný vtip.

Reagovat
smazaný uživatel

kdo je Ramos? Fakt neznám, Čorluku znají všichni

Reagovat
smazaný uživatel

Myslim, ze Sergio Ramos je rozhodne znamejsi a lepsi nez Corluka

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

a kde zahřevá lavičku?

Reagovat
smazaný uživatel

Hraje v Realu...

Reagovat
smazaný uživatel

Hraje v zakladu Realu Madrid ty odborniku

Reagovat
smazaný uživatel

Hele odborníku, pokud někdo hraje v klubu, který dostává 2-3 góly v každém zápase, asi nebude nejlepší bek, že? To je tak na okraj

Reagovat
smazaný uživatel

Herni napln modernich krajnich beku neni jenom jenom braneni.... a hrac zakladni sestavy jednoho z nejlepsich a nejslavnejsich klubu sveta a nejlepsi reprezentace Evropy rohodne neco umi a rozhodne je znamej

Reagovat
smazaný uživatel

no řekl bych, že neznám pravého beka, kterej by podporoval ofenzivu více než Čorluka

Reagovat
smazaný uživatel

Žirkov?

Reagovat
smazaný uživatel

Ikdyz pravda, ten hraje nalevo.

Reagovat
herbage

Dani Alvés, Maicon

Reagovat
herbage

Zdenda Pospěch

Reagovat
smazaný uživatel

Hutton

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Tomanatura

Krajčík

Reagovat
herbage

Jakub Chleboun

Reagovat
smazaný uživatel

Čenda Vorlíček od nás z hospody. 15 piv a 7 rumů a po pravý straně, když se vrací domů z putyky, to je podpora...

Takhle jste to tady mysleli?

Reagovat
Tomanatura

Já ano

Reagovat
Tsigi

Asi nepodporuje dobře, když jeho tým dává 1 gol na zápas. Viz tvůj příspěvek k Ramosovi

Reagovat
smazaný uživatel

úkolem obránce je prioritně bránit, takže se tady bavíme každý o nečem jiném...

Reagovat
Tsigi

Napsals, že podporuje útok nejlépe ze všech pravých krajních beků a já jen poukazuju na to, že to je směšné.

Reagovat
Tsigi

Už jen to, že má letos jednu asistenci

Reagovat
smazaný uživatel

Moc tlačíš ty chorvaty na vrchol.

Reagovat
smazaný uživatel

Sergio Ramos sice je mnohem známější, ale už nějakou dobu hraje jak tragéd.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty zas furt komentuješ jako tragéd...

Reagovat
smazaný uživatel

Diskutuj k tématu. Když k tomu nemáš co říct a podle té reakce fakt nemáš, tak radši jen přihlížej.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Holt pokles formy. Stejně jako celej Real.. Ale před Eurem i na Euru byl vynikající.

Reagovat
smazaný uživatel

Na Euru nebyl vynikající, povedly se mu jen dva zápasy. Druhou polovinu minule sezony taky neměl dobrou.

Reagovat
smazaný uživatel

Mně se tak trochu zdá, že tohle je Tvůj subjektivní pohled na věc, ale objektivita v tom není ani náhodou..

Reagovat
smazaný uživatel

Když napíšeš, že na Euru byl vynikající, tak to je výsměch. V základní skupině byl největší slabinou Španělska a třeba tady byl hodně kritizován. Proč si zrovna ty myslíš, že jsi ten objektivní?

Reagovat
smazaný uživatel

Já si nemyslím, že zrovna ty moje názory jsou objektivní, třeba zrovna ten Wes Brown je pro mně asi dost subjektivní, ale srovnávat Čorluku s Ramosem? Na Euru byl vyhlašovaný jako jeden z nejlepších hráčů.

Reagovat
smazaný uživatel

A proč by se Čorluka s Ramosem nemohl srovnávat? Vzhledem k výkonnosti Ramose to není vůbec od věci.

Na Euru byli lepší praví beci.

Reagovat
smazaný uživatel

Já nevím jak Ti mám oponovat, když Ramos přestupoval do Realu, tak hodně z Barcelonských fandů mrzelo, že nepřestoupil zrovna do jejich klubu. Teď ve svých 21(?) letech toho za Real odehrál bezpočet. Na pravý kraj obrany Španělský reprezentace je to jasná volba. Čorluka se s ním může srovnávat maximálně teď, když Ramos hraje snad nejhůř v životě, je frustrovaný a evidentně ne tak zkušený, aby mohl brát odpovědnost za klub jako je Madrid.. Ale ve fotbalových kvalitách ho jasně převyšuje.

Reagovat
smazaný uživatel

Ramos? to určitě ne... Sagna je možná o něco lepší dopředu, ale obránce je hlavně od toho, aby zabránil gólům a poziční hru má Vedran nepřekonatelnou...Lahm je levý obránce, nikoliv pravý...a Zambrotta už má svoje nejlepší léta za sebou...na Bosingwu jsem zapomněl, ten asi o něco lepší je, ale také jen co se týče ofenzivy...než se do mně pustíte, chápejte, že je to jen subjektivní názor, který ve mě utkvěl po důkladném pozorování Corluky v zápasech Tottenhamu...

Reagovat
herbage

Sagna je perfektní hlavně směrem dozadu, pomalu nikdo přes něj nepřejde, rychlý a důrazný

Reagovat
smazaný uživatel

A Lahm hraje na levo je sice pravák proto je taky prosnulý svou kličkou do středu

Reagovat
smazaný uživatel

Maicon i Dani Alves ho strčí hravě do kapsy.

Reagovat
smazaný uživatel

:) ale tma je rec o EVROPE

Reagovat
smazaný uživatel

Myslel jsem, že v evropských ligách.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

V reprezentaci se poslední dobou objevuje i Ivica Križanac, ne?

Reagovat
herbage

A taky dvojka z Dinama Dino Drpič a Igor Bisčan, i když Bisčan nevím proč nereprezentuje.

Reagovat
smazaný uživatel

drpič je traged ale velkej traged

Reagovat
MiraM

Ten nadpis u Vedrana je hodně přehnaný !!!

Reagovat
smazaný uživatel

kolikrát jsi ho viděl hrát?

Reagovat
MiraM

Já jsem ho viděl hrát několikrát za Spurs letos a minulou sezonu taky nic moc ...

Reagovat
Arne

Kde autor vzal, že Hamburg v roce 2000 sestoupil? Nebo snad v lednu 1999, kdy k nám Joe přišel...?

Reagovat
smazaný uživatel

nj wiki neni vse

Reagovat
smazaný uživatel

přesně...v roce 2000 hrál hamburk dokonce prvně ligu mistrů

Reagovat
smazaný uživatel

tam mě zaujala věta u šimuniče...de o hamburk,že v roce 2000 sestoupil,což mi připadá takový nereálný....

Reagovat
smazaný uživatel

Hrvoje Vejic hral i na EURU 2008? ... to sem ani nevedel. Dalsi dukaz toho, jak jsou v Rusku (i v tech nejslabsich tymech) kvalitni hraci

Reagovat
smazaný uživatel

nejsou,to by nespadl vladi

Reagovat
smazaný uživatel

Vladivostok je vyjimka... tam jsou jenom tuzkari

Reagovat
smazaný uživatel

zenit bejval taky,tak drž pysk počkej,za rok se vladi vrátí a všem to ukážou

Reagovat
smazaný uživatel

No a... ale porad to byl poradnejsi klub nez asiati

Reagovat
smazaný uživatel

hele,schválně,ted to myslím vážně...koukni se,kde byl zenit,než dejme tomu přišel car petržela..hráli sotva do 5 místa a když to přeženu,s vladi na tom byly nastejno

on ten zenit byl docela špatnej v 90 letech

Reagovat
smazaný uživatel

a nepiš tu,že hráli semifinále poháru ruskéhov roce 97,jablonec ho tehdy u nás i vyhrál a to byla česká liga ještě "dobrá"

Reagovat
smazaný uživatel

Tak zrovna Petrzela prisel v dobe nejvetsiho rozjezdu Zenitu A nekdy o par sezon pred tim nez prisel Petrzela, tak byli treti v lize. Jinak do zacatku tohohle stoleti k topklubum nepatrili, to je samozrejme pravda. Ale nic nemeni na tom, ze Vladivostok to proste neni

....btw, zrovna do patyho mista hrali i letos

Reagovat
smazaný uživatel

http://fczenit.blog.cz/rubriky/historie

...na, tady mas - v lete sem to zrovna sepisoval

Reagovat
smazaný uživatel

jop,však já čerpal z těch stránek ale ruská liga v 90. letech nebyla na takové urovni jako letos,kde je dalo byse říct jedna z 5 nejlepších..v 90 letech nebyl žádnej zázrak bejt do 3 místa bo tam hráli prim pouze CSKA a SPARTAK..... a zkus třeba najít tabulku ze sezony např 1998-99..jakej byl bodovej rozdíl mezi vladi a zenitem...nebude to rozhodně takovej rozdíl jako letos

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to jasne - ale neporovnavame Zenit se zbytkem sveta, ale Zenit s Vladivostokem

Reagovat
smazaný uživatel

dyt jo,porovnavame zenit s vladi,nic vic,nic min..jen sem ti psal,že bejt do 3 místa v ruské premier lize nebyl žádnej zázrak někdy v 90 letech

Reagovat
smazaný uživatel

No... a Vladivostok ani v ty slaby prvni lize nebyl

Reagovat
smazaný uživatel

Vladivostok podle mě už do ligy nepustí, Premier Liga si s nima užila dost. A taky tam údajně nejsou peníze a takřka celý kádr je na odchodu.

Reagovat
smazaný uživatel

vladivostok bude rad kdyz zachrani tu druhou ruskou ligu a kdo by je do 1. ligy vubec poustel s tim jejich tranikem?

Reagovat
smazaný uživatel

rok 95...

. Spartak-Alania Vladikavkaz was the only team which managed to break Spartak's dominance, winning the Top Division title in 1995.

a zenit???

Reagovat
smazaný uživatel

Vladikavkaz neni Vladivostok

Reagovat
Arne

Reagovat
smazaný uživatel

http://en.wikipedia.org/wiki/Russian_Top_Division_1998

....sakra.... a Vladivostok v ty prvni lize ani nevidim

Reagovat
smazaný uživatel

už mlčím..... ale já tě stejně zas jednou dostanu ale s něčím jiným

jinak: http://en.wikipedia.org/wiki/FC_Luch-Energia_Vladivostok#History

Reagovat
smazaný uživatel

alespon jedna utěcha.

http://en.wikipedia.org/wiki/FC_Luch-Energia_Vladivostok#History

"my" tam byly...zenit ne

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Nojo, to ale neplati, kdyz jsem ti jinde prozradil rok, kdy Zenit sestoupil

Reagovat
smazaný uživatel

to už je tvůj boj chlapče

ale když sme předtím řešili kvalitu ruské ligy,stačí připomenout jeden zápas ligy mistrů..sparta-spartak(tehdy prim ruska) 5:2.....ted by to bylo asi nejspíš naopak

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to je jasny, to jeste ceska liga za neco stala a naopak. O tom neni treba diskutovat

Reagovat
smazaný uživatel

Kde je Niko Kovač ?

Reagovat
smazaný uživatel

Niko Kovač je záložník, bude v pokračování...

Reagovat
smazaný uživatel

Aha,už som sa zlakol...

Reagovat
Arne

To je defenzivní záložník spíše. Na stoperu taky uměl zahrát, ale spíš na záskok než stabilně.

Reagovat
smazaný uživatel

mě napadlo,hraje nico eště v salcburku? jinak se těším na utočníky,josip tadič,to bude v budoucnu dobrej borec

Reagovat
smazaný uživatel

Hraje Niko v Salzburku. Jinak nevím co se týká Tadiče, ten má do repre ještě hodně daleko, nevešel by se ani na tribunu. (Není špatný, ale je tam minimálně 5 lepších a tolik útočníků do zápasu nepostavíš).

Reagovat
smazaný uživatel

ale je mladej a stát se muže cokoliv..viz případ "slepice" v repre....

Reagovat
smazaný uživatel

to jo, ale až skončí Petrič nebo Olič, na tyhle má zatím ještě rezervy...

Reagovat
smazaný uživatel

to je pravda..tady by bylo nejlepší,kdyby hrál pořád a stabilně v dinamu a potom šel dál do evropy...ale přeju mu to

Reagovat
smazaný uživatel

Viem...

Reagovat
smazaný uživatel

Ugljane, asi jen ty se tak nějak víc zajímáš chorvatskou ligou, tak mám dotaz. Něco jsem zaslechl o zájmu Sparty o stopera Šibeniku Ante Kulusice. Mohl bys ho nějak popsat, myslíš že on má na Spartu (fotbalově) nebo Sparta na něj (finančně)??? Nějakej tvůj názor. Dík

Reagovat
smazaný uživatel

Ante Kulušič má před podpisem do tureckého Genclerbirligi za 300 000 éček. Jestli by na něj měla Sparta, nedokážu posoudit, není to zase tolik peněz. Rozhodně by se mi vedle Řepky na stoperu moc líbil a je to přesně cesta, kterou by se Sparta měla vydat.

Na druhou stranu tento mladík (06.06.1986) má nabídky i z Lille a belgických klubů, takže se bude zřejmě přeplácet. Měří 189 cm, váží 86 kg a ve svýc 22 letech je oporou obrany Šibeniku, který dostal nejméně gólů z celé ligy.

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně to jsem chtěl vědět, díky moc. Škoda jen že jde do Turecka a ne do Sparty. Já slyšel o zájmu Anderlechtu. Jinak 300 000 € není moc. Nevadí, najdeme jiné talenty.

Reagovat
smazaný uživatel

hlavně bysme potřebovali někoho do útoku, takový Zec, Vručina...

Reagovat
smazaný uživatel

Já ty hráče znám jen podle tvých článků tady na eurofotbalu. Každopádně je to potřeba

Reagovat
smazaný uživatel

Ono to je stejne fuk... jak znam praci Sparty, tak by to stejne akorat zazdili. Takovej Krizanac (ackoliv je pekne drevenej) si ve Sparte nezahral a v Zenitu v zakladu vykopal i pohar UEFA.

Reagovat
smazaný uživatel

pač sparta má talent na "zabijení" hráčů

Reagovat
smazaný uživatel

bohužel musím souhlasit, každého cizince zazdili. Gluščevič byl hodně dobrej, když přišel, pak do něj začaly šít noviny, nikdo ho nepodpořil a nakonec musel odejít. Sylvestre to samý, teď raději hraje v Bolce (nebo kde)...

Reagovat
smazaný uživatel

v bolce a je tam dobrej..a když sme u gluščeviče,tak před sezonou se každej těšil,jak bude dávat střelecký závody s adautem,který tehdy válčil za slávii..no,nakonec to vyhrál uplně někdo jiný..

a perlička na závěr...sparta-lazio,někdo vystřelil z pulky,střela šla do gluščevičový zadnice či zad a šlo to do břevna a igor se chytal za hlavu,jako by neproměnil penaltu ve finále ms

Reagovat
smazaný uživatel

To bylo podle me v jinym zapase, ale nereknu ti teda v kterym .... na tom Laziu jsem byl a tam to urcite nebylo. A v tom druhym zapase s Laziem doma daval gola akorat Kincl.

Reagovat
smazaný uživatel

neříkám,že dal gol,jen že měl pseudošanci a bylo to lazio....

Reagovat
smazaný uživatel

Jo aha. Ale jeden gol ledvinama taky dal co si pamatuju.

Reagovat
smazaný uživatel

ale to bylo ve 3.lichtenštejnský,ne? já jenom vím,jak ho na vardaru skopje ukamenovali za ten regulerni-neregulerní gol,díky němu postoupili do champions league

Reagovat
smazaný uživatel

bylo to v zapase s laziem na letne, odrazilo se mu to od zad a slo to do brevna a bosak rekl ze ledviny igora gluscevice vyslaly nebezpecnou ranu. podle toho si to nejspis pamatujes. Jinak v Cesku gol ledvinama nedal, jestli jinde to fakt nevim...

Reagovat
smazaný uživatel

keržakove..je to 1:1

tys mě dostal s vladi,já tebe s tímhle... a už vidím,jak ti to dnes večer natřu u piva

Reagovat
Shevchenko

No tak z půlky to opravdu nebylo, byla to normální střela. Úplně živě si tu střelu pamatuju jak se mu to od zad odrazilo do tyče nebo do břevna a pak začal zuřit ja malý.

Reagovat
GEGE

Chorvati maji hodně sympatickou repre

Reagovat
aurelio

To hej, na Eure som sa tak tešil z Klasničovho gólu, že som si nevšimol, že Turci vyrovnali a dozvedel som sa o tom až na druhý deň.... Mne osobne sa najviac pozdáva Srna, len by už mal prestúpiť niekam na západ.

Reagovat
Yanek

mě je sympatický Dario Šimič

Reagovat
Arne

Mě jednoznačně Joe. Sice je v BL jedním z nejneoblibějších, ale je to dobrej chlápek.

Reagovat
smazaný uživatel

co blbnete trubky......vedran čorluka patří do první pětky krajních beku v Evropě!!!podavá dlouho době stabilní výkony, po jeho straně jde do vápna minimum centrů a skoro každy jeho centr projde....Vedran Čorluka

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele