Depay se dočkal odchodu, Barcelonu vyměnil za Atlético

20.01.2023, 14:24
Aktuality
Memphis Depay (© AFP)

Memphis Depay byl dlouhé měsíce terčem přestupových spekulací a odchodu z Barcelony se oficiálně dočkal dnes. Nizozemský útočník přestoupil do Atlética Madrid, to může celá transakce vyjít na čtyři miliony eur...

"Po dohodě s Barcelonou se Memphis Depay stal novým hráčem Atlética Madrid, smlouvu podepsal do konce letošní a na dvě další sezony," stojí v prohlášení celku z hlavního města.

Depay do Madridu odcestoval už včera ráno, během dne se podrobil zdravotní prohlídce a absolvoval první trénink. V Barceloně měl smlouvu do konce června a Atlético zaplatilo tři miliony eur, další jeden milion může do Katalánska putovat v závislosti na bonusech.

Depay za několik týdnů oslaví 29. narozeniny a během kariéry dával branky za PSV Eindhoven, Manchester United a Lyon. V Barceloně strávil rok a půl a ve 42 zápasech dal čtrnáct branek, letos se na trávníku objevil jen čtyřikrát.

Nizozemský reprezentant pro nadcházející měsíce nahradí Joãa Félixe, který byl nedávno uvolněn do Chelsea. Barcelona si pak zajistila předkupní právo na křídelníka Yannicka Carrasca, toho může koupit v létě za sumu pohybující se mezi patnácti až dvaceti miliony eur.

Autor: Tomáš Pavlík / espn.com

Komentáře (53)

Přidat komentář
Gazdo

Dik a nech sa dari

Reagovat
smazaný uživatel

Výrazně nepřekvapil ani nezklamal, několik slušných a několik tragických výkonů, chybět nebude a hlavně mi už s tím zacpáváním uší nebude připomínat oční můru Coutinha

Reagovat
Kaspar

Bez odkazu z Twitteru ten clanek nema smysl

Reagovat
Seydou Doumbia

Jebat tvitr

Reagovat
Phillipinho

Za 3 miliony euro skvela posila Prima nahrada za Felixe, s lepsim zakoncenim a hrou zady k brane.

Jeste vymenit Felipeho za Soyunca a zkusit urvat vstupenku do Ligy mistru...

Reagovat
smazaný uživatel

On je zády k bráně tak často, že bych to zrovna jako pozitivum nebral

Reagovat
Phillipinho

Spokojenost s prestupem Depaye mi nezkazis. Za me super hrac, ktery se pouze nehodil Xavimu do systemu. Protoze jinak je nepochopitelny, ze takovy Ferran Torres dostava vic minut nez on.

Reagovat
hornito

Reagovat
Kucka

Reagovat
misinho7

Reagovat
misinho7

Ferrana po sezone podla mna vykopnu..sak to je des ten chalan nechapem ako sa do tej barci dostal

Reagovat
Seydou Doumbia

Tak city rozprodávalo své horší hráče tak pořád ze city musíš jít do nějakého dobrého týmu

Reagovat
Eichel

tak si mal sledovať jeho výkony v city a v prvom polroku.. áno tento polrok má zlý a podla info navštevuje psychológa lebo je mentálne v prdeli, avšak kvalitu ten chalan má

Reagovat
misinho7

Keby bol taky dobrý Pep by sa ho len tak nezbavil. Jeden polrok je malo. U vas zatial hodne v prdeli. No a tu mentalitu musi mat inde ak chce hrat v takych kluboch ale nie kazdy to zvládne no.

Reagovat
EZ

Ved v city bol velmi meh

Reagovat
EZ

To uz skor v repre mal dobre zapasy, preto ho kupili

Reagovat
dextroza_m

Presne, Memphis bohuzel u nas nemel pozici, jinak je to super hrac.

Reagovat
celeb

poziciu nemal, bebo sme napriek rekordnemu dlhu kupovali ako zmyslov zbaveni, vid Raphinha za 70+ mega, kedze sme asi mali hracov na kridlo ….

Reagovat
sylarko

koho sme mali na kridlo? jediny tam bol dembele, ktoreho vykony boli jak noc a den. inak nikto, taze raphina daval zmysel. a btw nestal nahodou 58m?

Reagovat
celeb

Okrem Lewu je kazdy nas utocnik kridlo, alebo vyrazne lepsi na kridle nez na hrote + tam hrava Gavi a obcas aj beci.

Totalne nezodpovedne z pohladu financii v nasej situacii, a to nehovoriac ako sme sa k tym peniazom dostali.

BTW asi sme ho potrebovali fakt extremne, kedze ho momentalne oficialne ponukame vsetkym moznym zaujemcom za 100M Eur.

Reagovat
sylarko

depay kridlo nieje. fato zraneny. gavi je zaloznik a nie kridlo. potom tam bol braihwate(hrot) a LdJ..taze ake kridla okrem dembeleho tam boli? jedine ferran ktory prisiel v zime. lewa prisiel s raphinom az teraz v lete. suma sumarum, okreem dembeleho sme na kridlo nemali nikoho...

btw my ho neponukame nikomu, len sme stanovili jeho cenu, kedze o neho mal zaujem arsenal. a to je rozdiel. taze prestan p*covat a byt negativny konecne.

Reagovat
celeb

Depay ako hrot je nahovno, ako kridlo neporovnatelne lepsi. Aj v Lyone, aj repre, ale hlavne u nas! Z lava mu to ide ovela lepsie. Fati detto a uz bol po zraneni, ked sa kupoval Raphinha. Navyse Raphinha bol kupovani ako posledny hrac do utoku, resp. ked sa uz vedelo, ze sa dotahuju detaily s Lewandowskym. Ak sme teraz predali Depaya a Raphinha nehrava mimo poharov (kedze mal tragicky polrok pri mnozstve sanci), tak mi z toho vychadza, ze asi teda tak extremne potrebny nebol, aby sme si kvoli nemu museli znizovat buduce zisky pri dlhu 1.5 mld, ale co ja mozem vediet. Treba vypnut mozog a modlit sa s svatemu Laportovi, ze vie co robi.

Reagovat
sylarko

depay hraval v lyone podhrot aj v repre resp. takeho volneho hraca. nieco ako griezz v atleticu. proste poziciu, ktoru my nehrame. btw velakrat bol ovela horsi jak raphina( vidiet tvoju zaujatost voci nemu), neviditelny a lopty sa od neho odrazali jak od radiatora. a to jeho pridrziavanie lopty. btw tie zisky mozme nazad po par rokoch odkupit. a z daleka na tom nestratime tolko jak si myslis. resp kebyze nekupime novych hracov a nepredame tie prava, tak by sme prisli o vela viac. a fati aj ked bol po zraneni, tak nemozes na nom staviat utok. sak bol uplne z formy donedavna. s tvojim utokom fati, depay a dembele by sme skoncili v strede tabulky.

Reagovat
celeb

Ja proti Raphinhovi nemam nic. Pacil sa mi este v Leeds a mozno by si nasiel v case kedy prichadzal, ze ako hrac sa mi pacil, ale nepaci sa mi za akych okolnosti prichadza.

Gro mojej kritiky je voci vedeniu klubu. Klub s 1.5mld sekerou sa takto nemoze spravat. Navyse cele je to extremne hekticke a rozhodnutia a strategie sa menia ako fuka vietor. Najskor mame neskuseneho trenera z Kataru, ktory za malo penazi za dlhsie casove obdobie SNAD zvladne prestavu teamu, dostanu priestor mladici z akademie ...

Nakoniec sa investuje v priebehu pol roka cez 200m do hracov, ktorych si nemohli dovolit kluby ako Aresenal, CFC atd.

Kounde? Ja som ho zboznoval a tvrdil, ze z neho bude top 3 stoper ak sa mu vyhnu zranenia. Ale je zodpovedne ho brat v tejto situacii? Detto Lewa, kde ideme este do vacssieho rizika.

Plus stale otrasne odchody hracov za smiesne sumy, Roberto, Busq - o akej prestavbe sa bavime, ked tito 2ja este stale hraju, navyse Robertova kapitanska paska je vysmechom sudnosti, ktorym tromfom moze byt len jeho plat.

Stale ma tesi, ked vidim hrat Pedriho, Gaviho, Baldeho, Fatiho, Frenkieho + kopec dalsich, len ziadnu realnu prestavbu nevidim. Ten stred bol rovnaky uz za Koemana, v zadu stale bordel na pozicii praveho beka (uz kolko rokov!!!) - akurat tam vedia dobre zahrat stoperi Araujo s Koundem, ale toto by asi nemalo byt trvale riesenie. Brali sme Bellerina ... naco? Naco mu platime plat, ked ho potom Xavi ignoruje?

Alonso? - uz ked sa zacalo pisat o prestupoch z CFC, tak som sa modlil, ze Azpi snad je len zly vtip a ked uz niekto musi dojst, tak radsej Alonso. Lenze NACO? Na lavo hra Alba s Baldem, ktory by mal dostavat prioritu a najvacsiu minutaz. Alonso ako nahrada nahrady? Pritom napravo zas hovno? Ci skusat, ako sa uchyti na stoperovi, ked sme pred sezonou mali Minguezu, Lengleta, Umtitiho, Garciu, Arauja, Piqueho a dosiel Kounde? A vlastne aj Christensen? To su neskutocne cachre s hracmi, co pri nasich schopnostiach nakupovat a predavat + poskytovat najvyssie platy za jednotku vykonu za Bartomea - asi nie je najlepsi napad.

Celkovo vela veci ohladom klubu ma serie a obavam sa, ze nas to moze pochovat - moznost, ktoru si 90% fans ani len nepripusta. Ako klub by asi prezil, ale skoncil by najskor v rukach nejakych Saudov, co je z mojej strany koniec.

Reagovat
sylarko

si myslis, zeby sme ziskali viac kebyze hrame stred tabulky a sme mimo LM?? tie zisky by boli daleko horsie ako kebyze teraz nakupime. aj ked tiez niesom rad ze prisiel alonso ci bellerin, ale beru fakt minimum. christensen je mile prakvapenie a tiez som nebol nadseny ked prichadzal, ale hra fakt nad ocakavania. na rb nebol nikto dostupny. ale podla mna v lete sa po nom pojde. rovnako ako aj DM si myslim. ty zas z toho robis zbytocne velku dramu. ten dlh sa refinancoval...naraz to splatit nejde tak ci ttak

Reagovat
smazaný uživatel

Pochopitelné to je jednoduše. Přestože Torres nemá formu, tak i přesto má asi stokrát lepší pohyb než stoják Depay.

Reagovat
Gazdo

Bohuzial Depay aj ked si s loptou viac rozumie tak je strasne pomaly a malo priamociary. Mal som ocakavania od neho vyssie a bohuzial som sa mylil. Pre neho ne klub ako Lyon kde sa to okolo neho moze tocit tak akurat

Reagovat
Muffi

A jeste je naladovy. Kdyz mu to nejde, je to na stazeni o polocase.

Reagovat
Gazdo

No bohuzial. Skoda ho v PSV vyzeral ze to bude luxusny hracik. Zrejme ale hlava bola proti

Reagovat
Seydou Doumbia

Tohle měl i u nás na začátku angažmá první dva roky asi, potom byl oporou...divný no

Reagovat
Phillipinho

Tak jako podhrot v systemu na dva utocniky to neni takovej prusvih. V tom systemu 4-3-3 Barcy je to horsi. Torres muze mit pohyb a bejt primocarej, ale neprejde bohuzel nikoho.

Reagovat
Gazdo

Torres ako kridlo je uplne zbytocny on proste 1v1 spravi raz za 5 zapasov. On je jednoducho idealna falosna 9 bohuzial na to nehrame lebo mame Lewu. Ale v repre spanielska aj v city Ferran ukazoval ze ked ma spravnu poziciu moze byt platnym hracom. Obavam sa ale ze ho budeme davat dalej na kridlo a nakoniec od nas odide ako spraskany pes. Podobny typ mi pride aj Fati. Hrac s dobrym zakoncenim ale na kridlo malo trhajuci obranu. Keby sa spojilo Fatiho zakoncenie a Ferranov vyber miesta bol by to luxusny hracik

Reagovat
patas92

Reagovat
romeo351

A k vám se Depay tolik hodí jo?

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
Fodbalysta

Já stejně těm bonusům nerozumím. Chápu to, že by měl nějaké procento dostat z každého přestupu klub, který daného hráče vychoval. Ale proč má mít bonus klub, kde ten hráč odehrál 1-2 sezony(někdy ani to ne) v závislosti na tom, jak se mu bude dařit. Vždyť to už je přece vůle hráče a klubu, kam přestoupil. Co s tím má Barcelona(potažmo jiný klub) společného, jak bude Depay hrát a proč by za tohle měl někdo dostávat peníze. Z logiky věci mi tyhle bonusy nedávají vůbec smysl.

Reagovat
smazaný uživatel

Hele, tato diskuze je otevřena pro všechny a tvým příspěvkem od teď bude jen mlčení.

Reagovat
Hunt

Tak je to střední cesta mezi požadavky obou klubů. Prodávající by takovou částku jinak nevyjednal, kupující snižuje riziko.

Reagovat
Eichel

Odpoviem ti veľmi jednoducho. Prečo? Pretože sa tak kluby dohodli a toto je slobodný svet. Oni sa môžu dohodnúť aj na tom, že Atléti im zaplatia po tisicke vždy, keď trafí konśtrukciu brány. Je to skrátka na nich a nechápem týmto úvahám ľudí, ktorým očividne vadí sloboda a najradšej by vśetko regulovali. Ideálne by mal ist aj Auba do Chelsea zadarmo, nie? Veď tam odohral len polrok a do Barcelony zadarmo prišiel! Veď to je nefér soudruzi, však.

Reagovat
Fodbalysta

Ja se normálně zeptal, na nic se nestezoval a nepoukazoval, tak se hned nečerti

Reagovat
RickNash

tys to normálně trumfnul a napsals ještě větší volovinu, než je ten původní příspěvek

Reagovat
Y.N.W.A

vůbec nechápu, co na tom nechápeš

Reagovat
Nizzie

Reagovat
Seydou Doumbia

Škoda že se nevrátil k nám

Reagovat
Slavia10

Určitě to zvažoval

Reagovat
celeb

ak atleti konecne odstavia Chola a privedu kvalitneho trenera a-la Klopp, tak to mohol byt jeho najlepsi prestup. Ale je tam vela “ak”.

Reagovat
Seydou Doumbia

no tam je opravdu hodně ak...protože tohle by znamenalo kompletně změnit identitu klubu, která fungovala třeba 10 let...moc se mi do současného atlética depay nehodí, třeba někde v bvb, lyonu nebo nekdě v itálii by mi seděl více

Reagovat
celeb

Atletico pod Cholom je uz min. 2. rok nefunkcne a zmena je nutna. Mozno to konecne zapne aj jemu a po sezone skonci.

Reagovat
Langi

to jo...ještě za takové směšné peníze...

Reagovat
Csaplárova past

A umí bránit?

Reagovat
Rizek

3 mega jsou strašně málo, ale co .. je to jeho cena na trhu. Nedá se svítit.

Reagovat
smazaný uživatel

Barca byla pro něj už velký strop.

Reagovat
Irek

loupez za bileho dne pripomina mi to situaci s Luisem Suarezem a dopadlo to titulem za me osobne Barca NEJODPORNEJSI klub v dejinach

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele