Derby County bankrotuje a čelí odpočtu více než 20 bodů

18.09.2021, 14:22
Aktuality
V obrovských problémech se topí Derby County. Už v květnu se zachránilo v druhé anglické lize teprve v posledním kole, potom v létě kvůli opožděným výplatám málem přijalo rozhodnutí English Football League o odpočtu šesti bodů, a nyní těch mínusových bodů může být až 21 poté, co klub včera oznámil vstup do administrace.

Derby County na vlastních stránkách v detailu vysvětlilo, co tradiční klub na pokraj bankrotu dovedlo - mimo jiné se jedná o kolaps jednání o odkupu klubu v lednu 2020 a následně propuknutí pandemie covid-19, která Rams vyšla na cca 20 milionů liber ve ztrátách.

S prvním trenérským angažmá legendárního Waynea Rooneyho to tak jde od deseti k pěti. Po loňském složitém finiši tentokrát možná ani nebude o co hrát: Derby County čelí možnosti odpočtu devíti bodů kvůli "nestandardním účetním praktikám”, přičemž za vstup do administrace se potom automaticky odečítá dalších 12 bodů. Do toho má navíc zadržené další tři body pod podmínkou, že do ledna nezmešká žádný termín výplat.

Už v květnu Derby County údajně dlužilo kolem 60 milionů liber, přičemž majitel Mel Morris dvakrát nepochodil ve snaze dvojnásobného anglického šampiona ze 70. let prodat.

Neštěstí navíc Derby pronásleduje i na trávníku. Na tom tréninkovém v létě Rooney omylem zranil vlastního svěřence Jasona Knighta, přičemž na zápasových kolbištích Derby vydolovalo jen sedm bodů ze sedmi úvodních kol League Championship.

Případný krach Derby County by anglickým fotbalovým polem bezesporu velmi otřásl, neboť kráčí o jednoho z 12 zakladatelů prapůvodní Football League v roce 1888, který coby jeden z 10 klubů strávil všechny dosavadní sezony v ligovém prostředí - z toho pouze čtyři mimo nejvyšší dvě soutěže.

Autor: Tomáš Daníček / theguardian.com, telegraph.co.uk, football365.com

Komentáře (27)

Přidat komentář
stas87

S prvním trenérským angažmá legendárního Waynea Rooneyho to tak jde od devíti k pěti.

Nehovori/nepise sa, ze to jde od desiti k peti?

Reagovat
Maximm9

Reagovat
fantomas

Jj, zmátl mě název filmu

Reagovat
SpecialOne

Měl bys nabídnout rezignaci

Reagovat
Firkraag

Reagovat
fabec1222

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Freedo

Reagovat
ratusek

Reagovat
inferno08

Reagovat
Csaplárova past

Od devíti k pěti?

Spíš od devíti k mínus dvaceti ...

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Mass

Reagovat
smazaný uživatel

Očividně velmi špatně vedený klub, který někomu slouží jako černá díra na peníze. Ať si zbankrotuje.

Reagovat
LAĎA_Z_MADRIDU

O Spuds se zde nebavíme ale.

Reagovat
smazaný uživatel

Rooney nastup na Clarksonovu farmu....

Reagovat
smazaný uživatel

Nemyslím si, že pro WR je to problém. Naučí se pracovat v těžkých podmínkách a může ho to dost naučit. Vzpomínám když Trpišovský trénoval Žižkov. Hráči neměli výplaty a platili si za vlastní cestu na zápas vlakem, nebo trénovali v parku.

Reagovat
kilobyte

Nejpůjčil jim dokonce i nějaké peníze?

Reagovat
Agent z Melmacu

ako inak by vyzerali veci, keby vtedy ten zápas proti Ville vyhrali oni.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak isto by sa našli aj lacnejší manažéri a hráči ktorý by tu championship ukopali

Reagovat
mesyas

Lampard je znicil

Reagovat
DieFohlenBMG

Skvěle talentovaný Wejn Růný !

Reagovat
Pride

No ale pár hodnotných hráčů tam ještě je.

Reagovat
Salfovic

Perez měl s tou Superligou pravdu.

Reagovat
smazaný uživatel

To se tady teď bude psát tahle volovina pokaždé, co bude nějaký klub na pokraji bankrotu ? Jako kdyby se to předtím nedělo.

Reagovat
arsavin

Neměl

Reagovat
REPLIKATOR

Rooney je zničil

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele