DFB-Pokal - souhrn 2. kola

27.10.2011, 16:04, aktualizováno 27.10.2011, 18:57
Komentáře a souhrny
DFB-Pokal má za sebou druhé kolo, v němž svou pouť pohárem ukončily další dva bundesligové celky. Dál jdou jak poslední vítěz Schalke, aktuální mistr Dortmund a současný lídr bundesligové tabulky Bayern Mnichov. Svou úlohu v německém národním poháru sehráli také čeští fotbalisté, z nichž někteří výraznou měrou dopomohli svému týmu k postupu.

RB Lipsko - FC Augsburg 0:1
Lipsko si po skalpu Wolfsburgu z prvního kola brousilo zuby i na dalšího účastníka nejvyšší soutěže. Nadějím týmu ze čtvrté ligy nahrával i fakt, že Jos Luhukay oproti ligovému utkání v Brémách udělal v základní sestavě hned deset změn. Na hře to však nebylo nijak patrné. V prvním poločase oba celky sehrály vyrovnané utkání, z ospalého průběhu vybočovaly jen nebezpečné střely domácích Frahna s Röttgerem. Utkání tak rozhodla 62. minuta, v níž Werner vyslal směrem k soupeřově brance Daniela Brinkmanna, jemuž se po sóle přes půl hřiště podařilo z ostrého úhlu vstřelit jedinou branku utkání. I přes nátlak domácích Augsburk již své vedení uhájil, byť kouč Luhukay musel v závěru předvést dvě taktická střídání.

"I když jsem postavil zcela jinou sestavu, chtěl jsem postoupit. Mám důvěru v celý můj tým. I když to jistě mohl být po fotbalové stránce lepší zápas, je mnohem důležitější, že jsme díky týmovému výkonu postoupili dále," těšil se po zápase kouč FCA Luhukay, jehož slova o důležitosti utkání doplnil jediný střelec zápasu Brinkmann. "Dnes jsme museli vyhrát, bez ohledu na to, kdo hraje proti nám."

Branky: 62. Brinkmann.
Sestava FC Augsburku: Amsif - Verhaegh, Sankoh, De Roeck, Davids - Sinkala, Thiede (85. Langkamp), Brinkmann, Werner - Rafael (65. Oehrl), Kapllani.


Heidenheim - M'gladbach 0:1, po penaltovém rozstřelu
S překvapením prvního kola se setkal i Gladbach a opět nebylo daleko od toho, aby cesta do osmifinále zůstala uzavřena dalšímu prvoligovému týmu. Heidenheim, jenž šel do utkání posilněn o výhru proti Werderu Brémy, vstoupil do utkání s velkým ostychem a hlavně v prvním poločase ponechal dirigentskou taktovku v rukou hostí. Jenomže Die Fohlen svou převahu nedokázali zúročit ani v další pětačtyřicetiminutovce a ještě mohli děkovat brankáři ter Stegenovi, jehož bravurní zákrok proti Siriguovi je ponechal ve hře. Utkání nakonec díky neschopnosti obou týmů dospělo až k penaltovému rozstřelu, kde taktéž zářil ter Stegen. Mladému "Hříbátku" se totiž podařilo lapit penalty Spanna a Tausendpfunda, díky čemuž jde Gladbach dál.

"Utkání nebylo vůbec jednoduché. Heidenheim dobře vyplňoval prostor ve středu hřiště. Dostávali jsme se do tempa a také do šancí, jenomže jsme je nedokázali proměnit. V zakončení jsme jednoduše dnes byli zbrklí. V poslední době nehrajeme tak dobře, jako před pár týdny, ale postup je jediné, co mě teď zajímá. A budu jej vyžadovat i v dalším utkání," uvedl na pozápasové tiskovce kouč Borussie Lucien Favre.

Rozhodující penalta: Nordtveit.
Sestava M'gladbachu: ter Stegen - Brouwers, Stranzl, Dante, Daems - Marx (62. Nordtveit), Neustädter - Herrmann (106. Otsu), Arango - Reus, Hanke (91. Leckie).


Hoffenheim - Köln 2:1
K premiérovému setkání prvoligistů došlo v Sinsheimu, kde domácí tým přivítal Köln. Holger Stanislawski udělal oproti poslednímu utkání s Mönchengladbachem v sestavě hned pět změn a na výkonu jeho svěřenců to bylo zpočátku znát. V souboji s Clemensem zaváhal Compper, Podolski následně poslal balón na Peszka, ten nacentroval do vápna, kde míč usměrnil do branky pohotový Jajalo - 0:1. Těsně před odchodem do kabin ovšem našel Schipplock Obasiho, a ten srovnal - 1:1. Vyrovnávací branka dodala koncernovému celku odhodlání. Ihned po obrátce se totiž po zaváhání Serena dostal k míči Musona a ve vzájemném souboji s Rensingem zachoval chladnou hlavu a s přehledem poslal balón k levé tyči - 2:1. Kozli se ale ani za nepříznivého stavu nevzdali a bojovali až do poslední chvíle. Aktivní byl v tomto směru zejména Peszko, který měl na kontě hned několik příležitostí, ale ani jednu z nich nedokázal využít, a tak jeho tým končí předčasně, již ve druhém kole.

"Poslední dvě vítězství nám dodala potřebné sebevědomí," konstatoval Stanislawski. "Kdybychom dokázali proměnit šance, které jsme si vytvořili v první půli, tak se mohlo utkání odvíjet zcela jiným směrem. Jenže místo toho jsme dostali rychlé dva góly a radovali se domácí, tak už to v takovýchto zápasech chodí. Nicméně potřebovali jsme se zvednout po debaklu v Dortmundu, a to si myslím, že se nám povedlo. I když vyřazení z poháru je vždycky hořké," zhodnotil Lucas Podolski.

Branky: 40. Obasi, 50. Musona - 6. Jajalo.
Sestava Hoffenheimu: Haas - Beck, Vestergaard, Compper, Braafheid - Kaiser, Williams - Obasi, Babel (70. Mlapa) - Musona (83. Johnson), Schipplock (90. Ibertsberger).
Sestava Kölnu: Rensing - Brečko, Sereno, Jemal, Eichner (80. Matuschyk) - Lanig, Riether - Clemens (80. Freis), Jajalo, Peszko (90. Pezzoni) - Podolski.


Dortmund - Drážďany 2:0
Čerstvě druholigové Drážďany dokázaly v prvním kole senzačně otočit utkání se silným Leverkusenem a i na Westfalenstadion odjížděly s cílem sehrát s domácím celkem vyrovnanou partii. Žlutočerní však neponechali nic náhodě, od začátku diktovali tempo hry a bylo jen otázkou času, kdy svou aktivitu vyjádří i gólově. Kagawa s Großkreutzem sice v obrovských šancích ještě neuspěli, ale po rohovém kopu Götzeho neuhlídal Stoll Lewandowskiho, a ten s přehledem zavěsil - 1:0. Tlak Borussie pokračoval i po přestávce. Zvýšit vedení mohli postupně Lewandowski, Piszczek, Götze a Kehl, ani jednomu z nich se však uspět nepodařilo. Klid tak svěřencům Jürgena Kloppa přinesla až 65. minuta. Bender vyslal parádní pas za obranu na rozběhnutého Götzeho, ten si pohotově zpracoval a z úhlu mířil přesně na zadní tyč - 2:0. Dynamo si v závěru mohlo připsat alespoň čestný úspěch, ale střídající Dedić na Langeraka nevyzrál.

"Byl to těžký zápas, proti nesmírně houževnatému protivníkovi, a tak jsem nesmírně rád, že jsme utkání zvládli. Dynamo hrálo na hranici možností, bylo tak nesmírně důležité, že se nám povedlo dát druhý uklidňující gól. Nicméně musím soupeři složit poklonu, Drážďanům přeji hodně štěstí do náročných bojů ve druhé bundeslize," vysekl soupeři poklonu kouč BVB Jürgen Klopp.

Branky: 30. Lewandowski, 65. Götze.
Sestava Dortmundu: Langerak - Piszczek, Subotić, Hummels, Schmelzer - S. Bender, Kehl - M. Götze (89. Blaszczykowski), Kagawa (72. Barrios), Großkreutz (61. Perišić) - Lewandowski.


Trier - Hamburger SV 1:2, po prodloužení
Trier si po vyřazení St. Pauli v prvním kole brousil zoubky i na další tým z Hamburku. Hamburger SV naopak sem přijel zažehnat momentální ligovou krizi, přesto nebyl daleko od další ostudy. Několikrát se totiž v jeho brance musel skvělými zákroky ukázat český brankář Jaroslav Drobný, za jehož záda prošla jen střela Ahmeda Kulabase v 9. minutě. Nový kouč Hamburku Thorsten Fink se po katastrofální první půlce nebál udělat dvě změny v sestavě, na což doplatil i David Jarolím. HSV se však ani po inkasované brance neoklepal a nadále potvrzoval svou nevalnou formu. Spasily ho až branky Berga ze 63. minuty a nádherný přímý kop Dennise Aoga deset minut před koncem prodloužení.

"Každá výhra je důležitá. Jsme rádi, že jsme to zvládli. Trenér udělal v sestavě oproti Wolfsburku (1:1) pár změn. Nás se to však nedotklo, protože naše hra je založena na síle kolektivu. Tým se neskládá jen z jedenácti hráčů. Potřebujeme hrát všichni a hlavně cílevědomě. To se dnes povedlo," pochvaloval si po vítězném utkání brankář vítězů Drobný na oficiálním webu Hamburku.

Branky: 9. Kulabas - 63. Berg, 110. Aogo.
Sestava Hamburgeru SV: Drobný - Westermann, Mancienne (46. Skjelbred), Rajković, Aogo - Jarolím (46. Guerrero), Tesche - Diekmeier, Lam - Berg, Son (117. Rincón).


Karlsruher SC - Schalke 04 0:2
Rozjeté Schalke čekal ve druhém kole výlet na Wildparkstadion, kde své domácí zápasy absolvuje nedávno ještě bundesligový Karlsruher. Königsblauen měli od úvodních minut jasnou převahu, jako první však paradoxně zahrozili domácí. Přímého volného kopu se ujal velezkušený Buckley a parádní ranou donutil Unnerstalla k fantastickému zákroku, který spolu s břevnem uchránil S04 od pohromy. Ani ve druhé půli se na průběhu hry nic výrazného nezměnilo, Schalke diktovalo tempo hry, ale KSC si s přehledem drželo příznivý stav. To se změnilo až devět minut před koncem. Fuchs nacentroval do pokutového území, kde se prosadil kdo jiný než Huntelaar - 0:1. Téměř vzápětí se celá situace opakovala, jen s tím rozdílem, že centroval Farfán a míč do branky uklidil Matip - 0:2. Hornický celek tak může i nadále myslet na zopakování loňského triumfu.

"Musím Karlsruheru za předvedený výkon vyseknout poklonu. V první půli a místy i ve druhé byl lepším týmem, ale nedokázal toho patřičně využít. Naším úkolem bylo zajistit si postup, takže jsme spokojení," vysvětlil kouč Königsblauen Huub Stevens.

Branky: 81. Huntelaar, 84. Matip.
Sestava Schalke 04: Unnerstall - Höwedes, Papadopoulos, Matip, Fuchs - Höger (53. Holtby), Jones - Farfán, Raúl (87. Pukki), Jurado (61. Morávek) - Huntelaar.


Hannover 96 - Mainz 0:1, po prodloužení
Druhý souboj dvou bundesligových celků sliboval slibnou podívanou, která podle předzápasových předpokladů měla mít jasného vítěze. Mainzu se totiž již osm utkání v řadě nepodařilo zvítězit a na hřišti čtvrtého Hannoveru měl hrát spíše druhé housle. Jak Mirko Slomka na domácí straně, tak i Thomas Tuchel na straně hostí, do zápasu poslali prakticky to nejlepší, co měli. Pouze kouč hostí nahradil Heinze Müllera v brance Christianem Wetklem a v závěru utkání si sám mohl gratulovat, jak že dobře udělal. Mainz totiž po nadějném výkonu v první půli a soustředěné defenzivní hře v půli druhé dovedl utkání až do prodloužení, kde jen po čtyřech minutách rozhodl střídající Andreas Ivanschitz, jemuž asistoval dlouhým pasem napříč pokutovým územím český obránce Pospěch. Hannover byl od té doby jasným pánem na hřišti, avšak nedokázal zúročit své šance. Tu největší propásl v samém závěru Didier Ya Konan, jehož pokutový kop po faulu Fathiho na Abdellaoueho chytil Wetklo.

"Dnešní utkání ukázalo, že stále ještě nejsme připraveni stát se velkým týmem. Musíme se umět vypořádat s výhrou, ale i s porážkou. Je to velké zklamání. Ve druhé půli se nám podařilo hru zreorganizovat, ale nestačilo to. Na začátku prodloužení jsme udělali jednu velkou chybu a ta nás stála zápas. Mainz byl jednoduše lepší. Jsme velmi smutní. Možná jsem chybu udělal i já, když jsem ze hry stáhl Jana Schlaudraffa. To on je společně s Moem (Abdellaoue) určen na pokutové kopy. Moa si ale nevěřil, tak musel jít Didi a dopadlo to, jak to dopadlo," sypal si později popel na hlavu kouč poražených Slomka.

"Předvedli jsme velmi smělý, agresivní a kompaktní výkon. Během celého utkání jsme hráli bezpečně. Přijeli jsme sem s velkými očekáváními a ta jsme nakonec splnili. Jsem hrdý na tým, že vyhrál, i když tato výhra se v posledních minutách otřásala v základech. Christian Wetklo nás velmi podržel nejenom při penaltě. Že půjde do brány v DFB-Pokalu bylo rozhodnuto již dlouho předem. Je to skvělý brankář a já mu za mnohé vděčím," obdivoval zase svého penaltového mága Tuchel.

Branky: 94. Ivanschitz.
Sestava Hannoveru 96: Zieler - Cherundolo, Haggui, Pogatetz, Pander - Stindl, Pinto, Schmiedebach (46. Stoppelkamp), Rausch (100. Schulz) - Schlaudraff (69. Ya Konan), Abdellaoue
Sestava Mainzu: Wetklo - Pospěch, Bungert, Noveski, Fathi - Caligiuri (72. Risse), Kirchhoff, Malli (104. Baumgartlinger), Soto - Choupo-Moting, Ujah (76. Ivanschitz).


Essen - Hertha BSC 0:3
Hostující kouč Markus Babbel udělal oproti poslednímu utkání s Mainzem v základní sestavě hned sedm změn a souhra Staré dámy tím byla zejména v úvodu citelně poznamenána. Výsledkem byl urputný boj a pouhé dvě šance za úvodních pětačtyřicet minut. S tím se rozhodl nadějný lodivod něco dělat již o přestávce, kdy místo nevýrazného Ben-Hatiry poslal na trávník Ramose. A jak se později ukázalo, tak se jednalo o mistrný tah. Po rohu Eberta se na malém vápně utrhl právě kolumbijský kanonýr a přesnou hlavičkou otevřel skóre - 0:1. Okamžitou odpověď mohl vyslat Tokat, ale Burchert si s jistotou poradil. Definitivně rozhodnuto potom bylo v 72. minutě. Po standardce Ronnyho zvýšil z bezprostřední blízkosti Lasogga - 0:2. Čtyři minuty před koncem potom ještě přidal pojistku Rukavytsya, Hertha tak dokázala po čtyřech letech přejít přes druhé kolo DFB-Pokalu.

"Rozdíl mezi oběma celky byl patrný, utkání jsme tak dovedli do zdárného konce," pravil spokojený Babbel. "Doufám, že bude mít Essen dostatek času na konsolidaci. Bylo by skvělé vidět v budoucnu tento klub tam, kam patří, tedy v profesionálním fotbale. Atmosféra je zde jako v Bundeslize," dodal k soupeři.

Branky: 64. Ramos, 72. Lasogga, 86. Rukavytsya.
Sestava Herthy BSC: Burchert - Janker, Hubník, Franz, Neumann - Niemeyer, Lustenberger - Ebert (65. Ronny), Torun (81. Rukavytsya), Ben-Hatira (46. Ramos) - Lasogga.


Erzgebirge Aue - Norimberk 1:2
Hodně zajímavé utkání bylo k vidění také v krušnohorském Aue, kde domácí tým statečně vzdoroval, ale nakonec na ambiciózní Norimberk nestačil. V úvodu se nehrál nikterak zajímavý fotbal. Der Club hrozil především zásluhou Bunjakua, zatímco za domácí celek o sobě dávala nejhlasitěji vědět dvojice Könnecke - Kempe, nicméně ani jedna strana neměla v prvním dějství tolik potřebné štěstí, do kabin se tak odcházelo bez branek. Stejný obraz hry byl k vidění i v úvodu druhého poločasu, to se však změnilo po hodině hry. Ke střele totiž napřáhl Esswein a parádní ranou otevřel skóre - 0:1. Vzápětí navíc ten samý hráč sklepnul do nohy Wießmeierovi, a ten další přesně umístěnou střelou zvýšil na 0:2. Domácí už v závěru dokázali zásluhou Königa pouze snížit, Frankové si tak do Bavorska odvážejí zasloužený postup.

"Očekávali jsme těžký duel a to se nám také potvrdilo. Aue bylo zejména v první půli lepším týmem. V ten pravý okamžik jsme však využili své šance a tím pádem se můžeme těšit z postupu do dalšího kola," zůstává při zemi lodivod FCN Dieter Hecking.

Branky: 78. König - 64. Esswein, 68. Wießmeier
Sestava Norimberku: Stephan - Chandler, Maroh, Wollscheid, Plattenhardt - Simons, Cohen (87. Hegeler) - Mak (46. Wießmeier), Esswein - Pekhart, Bunjaku (56. Mendler).


Bayern M. - Ingolstadt 6:0
Jupp Heynckes na lavičce Bayernu Mnichov nechal odpočívat nejlepšího bundesligového střelce dneška Maria Gómeze a do branky místo Manuela Neuera poslal Hanse-Jörga Butta. Uklidnění do řad domácích po velkém kvantu šancí přinesla až 33. minuta, kdy tečovaná střela Müllera skončila v brance hostí. Bayern jinak celý první poločas předváděl skvělý fotbal, který góly odměnil až ve druhé půlce. Gólostroj načal čtyři minuty po změně stran Alaba, dvakrát pak na něj navázala letní posila z Cottbusu Petersen a k úplnému skóre 6:0 přispěla ještě vlastní branka Matipa se závěrečným gólem Usamiho. Bayern si tak postup v klidu pohlídal.

"V týmu mám hodně hráčů, kterým jsem v posledních týdnech nemohl dát tolik prostoru, který by si zasloužili. Po 90 minutách můžu říct, že to stálo zato. První půle sice byla tak trochu hrbolatá, často jsme moc dlouho váhali a soupeř si stačil vybudovat obranný val. Po přestávce jsme ale dali dvě rychlé uklidňující branky a pak jsme už jen hladce kombinovali. Byla to legrace sledovat chlapce," shrnul Heynckes.

Branky: 33. Müller, 49. Alaba, 53. Petersen, 71. Petersen, 82. Matip (vl.), 90. Usami.
Sestava Bayernu M.: Butt - Rafinha, Boateng, Gustavo, Contento - Tymoščuk, Pranjić - Müller (62. Olić), Kroos (73. Usami), Alaba - Petersen.


Stuttgart - FSV Frankfurt 3:0
Po remíze 2:2 v Norimberku měl Stuttgart jasný cíl a to projít do osmifinále národního poháru. Bruno Labbadia v sestavě udělal hned čtyři změny, z nichž polovina byla vynucená zraněními. Již od začátku byl v Mercedes-Benz-Areně vidět rozdíl mezi oba týmy, tým od Mohanu si prakticky nečuchl k žádné výraznější šanci a po třech gólech ve své síti odjel domů do Frankfurtu, kde jej o víkendu čeká utkání se silným Düsseldorfem.

"Velice oceňuji přístup hráčů k zápasu. Dělali vše, co jsme si před zápasem v kabině řekli. Jsem velmi spokojen s výkonem a i s postupem do dalšího kola. Je to velmi důležité pro klub, ale také pro nás jako pro tým. Teď se těšíme na další velké utkání s Dortmundem. Ihned se na něj začneme připravovat, bude to úplně jiný zápas, než byl tento," upozorňoval na tiskovce Labbadia.

Branky: 4. Hemlein, 38. Cacau, 89. I. Traoré.
Sestava Stuttgartu: Ulreich - Boulahrouz, Bauer, Maza, Molinaro - I. Traoré, Hajnal (75. Kuzmanović), Kvist, Harnik - Cacau (46. Okazaki), Hemlein (67. Gentner).


E. Frankfurt - K'lautern 0:1, po prodloužení
Kaiserslautern dokázal navázat na zlepšené výkony z posledních zápasů a zásluhou branky Sukuty-Pasa z konce nastaveného času si z Commerzbank Areny odváží postup do dalšího kola. Eintracht měl od prvních chvil navrch, zajímavých situací však bylo k vidění pomálu. Ještě v prvním dějství měl šanci Hoffer, pohotový Trapp si ale poradil. Po změně stran se pokračovalo podle stejných not, ale udeřit mohli překvapivě hosté. Shechter ani Sukuta-Pasu však neuspěli. Opravdu zajímavý fotbal byl potom k vidění v prodloužení. Na domácí straně přinesl tolik potřebné osvěžení střídající Caio, který měl hned několik možností na otevření skóre, Trapp si ale pokaždé věděl rady. Rudí ďáblové se tak chopili iniciativy. Po akci Sukuty-Pasa měl nejprve příležitost Shechter, ale to ještě stihl na poslední chvíli zakročit Schildenfeld. O chvíli později se však dostal odražený balón k Sukuta-Pasovi, a ten už se nemýlil - 0:1.

"Potvrdilo se to, co jsme očekávali. Byl to složitý zápas se silným druholigovým celkem, který má oprávněně postupové ambice. I z fanouškovského pohledu to bylo velmi kvalitní utkání," uvedl kormidelník Lauternu Marko Kurz. "Je to skvělé vítězství v derby, co víc bychom si mohli přát," rozplýval se kapitán Christian Tiffert.

Branky: 118. Sukuta-Pasu.
Sestava K'lauternu: Trapp - Dick, Amedick, Rodnei, Bugera - Sahan (66. Fortounis), De Wit (66. Sukuta-Pasu), Kirch (100. Petsos), Tiffert - Kouemaha, Shechter.

Další výsledky: Unterhaching - VfL Bochum 1:4, Düsseldorf - Mnichov 1860 3:0, Fürth - SC Paderborn 4:0, Hols. Kiel - MSV Duisburg 2:0.

Osmifinále by mělo být rozlosováno tuto neděli 30. října.

Autor: Daniel Polách, Jiří Vojík / stránky klubů

Komentáře (70)

Přidat komentář
smazaný uživatel

zthxdbx

Reagovat
PePiG7

Dortmund

Reagovat
smazaný uživatel

Alaba, Usami

jinak koukám, že po x-desítkách zápasů chyběl Lahm

Reagovat
smazaný uživatel

moze mu to len a len pomoct

Reagovat
Filip12

snad Usamiho přesvědčil

Reagovat
smazaný uživatel

Tady je dost videt ze Bundesligove tymy se nemuzou co se sirky kadru tyce rovnat treba s tymy Anglicke PL. Co sem tak kouknul tak sestavu protocili na pohar jen lehce , kdezto spickove tymy PL si mohou dovolit poslat na poharu uplne jinou jedenactku a tam presto velkou silu.

Reagovat
smazaný uživatel

protože v PL carling cup nikoho nezajímá

Reagovat
smazaný uživatel

To je uplne jedno , i v FA Cupu by proti tymu z nizsi ligy automaticky nastoupila sestava plna nahradniku. Protoze od toho tam ti nahradnici jsou aby se rozlozilo zatizeni. Kdezto tady koukam ze hrajou s tymy z nizsich lig a proti nejsilnejsimu zakladu zmeni tak 2-3 posty.

Reagovat
smazaný uživatel

jenže v Německu je jeden pohár a liga, která je o pár zápasů "chudší" takže není tolik nutné točit sestavou...

...navíc by kluby měli vždy nasadit svou nejsilnější sestavu...

Reagovat
smazaný uživatel

Je to pěkné takto silácky říct od stolu, ale chtělo by to více znát souvislosti a situace v týmech. Na tom, že týmy v PL mají širší kádr to ale nic nemění.

Reagovat
smazaný uživatel

ale k čemu to je, Wolfsburg má snad nejširší kádr a vypadli v prvním kole

Reagovat
smazaný uživatel

*vypadl

Reagovat
smazaný uživatel

Napr. PLZEN nebo nekdy i Sparta taky nasazujou na pohar temer kompletnee lavicku, podle tebe se teda muzou rovnat s tymama z PL ( a tim padem sou nad urovni BL)??? Kez by tadle tvoje logika platila :-)

Reagovat
smazaný uživatel

Sparta letos spíš nasazuje hráče základního kádru.

Reagovat
exse

Proč tady jsou souhrny německýho poháru a český pohár je jen v aktualitách a to pouze výsledky. Ano je to EUROfotbal.cz, ale českej pohár zajímá lidi daleko více než německej, alespoň doufám.

Reagovat
smazaný uživatel

podle návštěvnosti

Reagovat
smazaný uživatel

lenost redaktorů ?

Reagovat
fantomas

Myslíš, že se ty články píšou samy nebo co?

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

O prestižním poháru Ondrášovky si můžeš na českém internetu najít miliardu věcí, ale kdo ti nabídne souhrn těch podstatných událostí z německého národního poháru? Jen EuroFotbal.

Reagovat
Arne

pro tebe a pro jv

Reagovat
smazaný uživatel

Děkujeme.

Reagovat
jv

Přidávám se, taky díky.

Reagovat
exse

Na všech českejch portálech se dozvíš stejný informace, který většinou proudí od ČTK, takže to který čteš nerozhoduje kvalita samotných článků, ale jiný věci, například u mě je to diskuze, která je tady na nejvyšší úrovni (ikdyž to většinou nestojí za moc), tudíž bych chtěl i články o českým poháru tady na EF. To ovšem neznamená že mám něco proti německýmu poháru.

Reagovat
smazaný uživatel

Bych rád věděl, jak by ti pomohla diskuse u OC, když jej sleduje jen pár vyvolených.

Reagovat
exse

To byl jen obecnej důvod proč chodím na EF a proč je to můj oblíbenej portál a když je to můj oblíbenej portál tak bych chtěl aby tu byli informace které vyhledávám a abych kvůli nim nemusel chodit na jiný weby.

Reagovat
smazaný uživatel

Dobře, chodíš sem kvůli diskusi. Cílem EF je ale pravděpodobně vydávat takové články, které bude číst víc lidí a více lidí tam bude komentovat. Německý pohár je taková menší odbočka, kterou většina lidí uvítala. Hlasy po OC jsem nikde nezaregistroval, kdežto na DFB-P jsou ohlasy víceméně pozitivní.

Reagovat
jv

Tak ono je to právě v tý návštěvnosti a BL obecně je na tom podle všeho docela dobře a tím pádem i DFB-Pokal. Navíc o OC je tu vždycky, co jsem měl možnost vidět článek od ČTK... A jestli chceš vědět víc, tak si musíš ozvat v jiný sekci u jiných redaktorů.

Reagovat
jv

se

Reagovat
fantomas

No tak ale to pláčeš na špatnym hrobě. To je taky furt dotazů na mě, proč se jako vůbec opovažuju psát o náký zaprděný Asii a její Lize mistrů, když tu neni žádný zpravodajství třeba z Portugalska. Prostě je potřeba pochopit, že ačkoliv sme všichni v podstatě amatéři, pořád máme svý specializace, a když něco nesledujeme nebo nás to dokonce vyloženě nebaví a neláká - a že tohle sou články vyloženě jen o vlastní iniciativě toho danýho autora/autorů - jednoduše nevidim důvod k tomu takle prskat. Já ti třeba může rozumět, ale 1) proč s tim nejdeš pod souhrn GL, kde se daleko spíš budou vyskytovat redaktoři, co maj k českýmu fotbalu bližší vztah, 2) proč se tvuj chtíč musí hned roubovat na chtíč někoho jinýho, hlavně aby se to srovnalo a vyšla z toho náká iracionální rovnice...?

Reagovat
jv

Přesně.

Reagovat
Arne

Reagovat
jv

Reagovat
fantomas

S timhle sloganem bysme mohli i do televize.

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

* bychom

Reagovat
fantomas

V diskuzi nepíšu spisovně, na to už ste si tu snad všichni zvykli.

Reagovat
smazaný uživatel

Ne.

Reagovat
fantomas

Tak prosím pěkně, zvykej si...

Reagovat
smazaný uživatel

Provedu, pokud na tom bezvýhradně trváš.

Reagovat
PJ

Klasickej komentář typu "nabídneme prst a oni chtěji celou ruku"

Reagovat
Tomanatura

Hezky, to bych tu vubec necekal

Reagovat
Arne

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bayern +

Reagovat
Arne

A já bych to přesto trochu víc okomentoval... Přijelo jich požehnaně, fandili výborně, pyro taky hezký - a přesto image klubu strašně uškodili. Nevím, proč to mají potřebu házet na trávník, na domácí hráče, kteří se pokoušeli zahrát roh, proč po nich zůstaly škody přes sto tisíc eur... Proč se Dynamo musí omlouvat za jejich chování ( http://www.dynamo-dresden.de/de/aktuelles/verein/details/artikel/stellungnahme-der-sg-dynamo-dresden-zu-den-vorkommnissen-beim-pokalspiel-in-dortmund.html ).

Já nemám tušení, jaký procento hovad je za to zodpovědný, ale sere mě to...

Reagovat
smazaný uživatel

OstDeutschland... Oni to maj v hlavě, fanoušci jsou to výborný, jenže občas o sobě daj vědět taky ty chuligáni a pak to takhle dopadne. Z mojí zkušenosti z kotlů (tim neřikám, že to tam tak proběhlo) : několikrát jsem zažil, že policajti to svejma blbejma kecama a pošťuchováním trochu vyprovokujou, některým stčí málo a dostanou se do varu a pak už to jede... Takhle to teda chodí v ČR, tam jsem se s tim moc nesetkal. Ale bohužel to tak asi je, že i mezi policajtama je pár hovad, který tomu konfliktu trochu pomůžou a pak se vyžívaj v tom, že si můžou beztrestně bouchnout...

Reagovat
jv

Takovýhle praktiky jsou u nich naprosto běžný.

Reagovat
smazaný uživatel

svatá pravda

Reagovat
Arne

Ja vim... Ale tam si pri nejlepsi vuli nedokazu predstavit, ze by ti policajti takhle provokovali, tam je to fakt na jiny urovni... A mezi Dynamo fans je proste velky procento idiotu, ja to vim i z vlastni zkusenosti, ze treba delali bordel i doma na nadrazi a "normalni" lidi se z toho mohli posrat.

Reagovat
smazaný uživatel

když je nějaký boj fanoušků jak na stadioně či u něj s policií, tak věr, že v drtivé většině za to mohou provokující policie či securitka..

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.dynamo-dresden.de/de/aktuelles/verein/details/artikel/stellungnahme-der-fangemeinschaft-dynamo-zu-den-vorkommnissen-beim-dfb-pokalspiel-gegen-borussia-dor.html

Tady je vlastně napsaný to, co jsem řikal. Samozřejmě, vždycky jsou na konflikt potřeba dvě strany, ale policajti tomu dost často pomáhaj. Tohle je samozřejmě jen názor jedný strany, neznám ten druhej, takže těžko posoudit. Ze záběrů jsem viděl jen pyro a to k fotbalu patří a vůbec bych to neodsuzoval, naopak!

Reagovat
Arne

Jj, což to jsem četl, jak jsem ti to psal.... Jinak proti pyru nemám nic, to je jasný.

Reagovat
Arne

Ne, to jsem vlastně ještě nečetl, to je něco jiného...

Reagovat
jv

Přesně. Tohle DD strašně škodí i v celkovým pohledu na klub jako takovej, bohužel...

Reagovat
smazaný uživatel

vidíš, tady máš ten "fanatismus", který mi třeba chyběl v zápase Bayernu s Herthou. Sám si viděl, jak to bylo 4:0 a skoro nikdo nefandil, být tam 60 tisíc příznivců Drážďan, tak je to pravé peklo. A pár chulošů na výjezdů si "zablbnulo". A propo, ta cena na zníčení majetku může být klidně nadhodnocena, nemusí být pravdivá ta čátka. Aspoň, jak je známo tady, vždy se vyřkne šílená cena poškození majetku jen proto, aby civilní obyvatelstvo vidělo, že fotbalový fans. jsou zrůdy apod. A přitom mohlo jít v nadsázce "o pár tisíc".

Reagovat
Arne

Ja nemam rad fanatismus, paradni fandeni se obejde i bez nej... Ta atmosfera na Bayernu byla samozrejme spatna, ale mam dojem, ze my dva ten celkovej obraz vnimame trochu jinak... Ja mel pocit, jako bys byl zklamanej, ze si muzu chodit v sale Herthy v klidu po Mnichove a nikdo mi neda do drzky, naopak se s Bavory v klidu bavime. Ja to beru za samozrejmost.

Jinak v Mnichove udelali Dynamo fans asi i lepsi atmosferu a obeslo se to bez vetsich problemu... Tak proc to neslo i na BVB?

Reagovat
smazaný uživatel

to zas přeháníš, že jsem byl zklamanej z toho, žes nedostal přes držku za tu šálu, jen mě to překvapilo neb znám z jiných zemí a kultůr, že tohle se "trestá" (sbírání šál atd.), když chodí cizinec po městě domácího týmu. A chyběla mi tam ta rivalita a ermoce, které byli vidět na tomto zápase Dynama.

Reagovat
Arne

Asi to přeháním, ale přišlo mi to tak... Emoce chyběly, to je fakt, ale rivalita - v zápase Dynama a BVB by žádná rivalita neměla být, to rivalové nejsou.

Reagovat
smazaný uživatel

tady nejspíš šlo o to, že fans BvB jsou považovány za nejlepší v Německu, tak se příznivci SGD chtěli předvést na domácím písečku Dortmundu, že i oni jsou jedni z nejlepších.

Reagovat
Arne

To jo, ale ne takovým stylem... Já je i přesto budu mít vždycky radši než fanoušky, kteří produkují divadelní atmosféru, ale prostě je mi proti srsti, když se musí po zápase klub omlouvat a hráči v rozhovorech přiznávají, že se stydí.

Reagovat
smazaný uživatel

Já taky chodil se šálou Brém po Hamburku, tohle trestání a sbírání šál tam sice funguje, ale jen mezi ultras a ty k sobě většinou nepustěj. Pokud poznaj, že člověk je tzv. "normál", tak to většinou neřešej. Nebo aspoň já jsem se s tim nesetkal ;)

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Arne

Mimochodem Oppitz, sportovní ředitel SGD, se vyjádřil, že musejí počítat s "Geisterspiele", zápasy bez diváků... To kdyby vyšlo na derby s Aue, bylo by to fakt "úžasný".

Reagovat
Arne

Co jsem koukal, tak ter Stegen zase výbornej... Pro mě (o chlup před Lenem) nejlepší brankář týhle sezóny.

Jinak podepsal bych se pod to, co říkal Babbel... RWE by si zasluhovalo druhou ligu nebo minimálně třetí. Když v roce 2007 sestupovali z 2. BL, tak to bylo převážně kvůli tomu, že je strašně řezali sudí. Pak škoda, že hned v další sezóně se tabulky dělila na polovinu, oni se tak do nový 3. Ligy nedostali a teď budou rádi, když se zachrání v Regionallize West. Ale mají za sebou fantastický fanoušky, tak snad až dodělají stadion, tak půjdou nahoru podobně jako třeba Dynamo.

Reagovat
smazaný uživatel

RWE myslíš náš družební klub a nebo Erfurt? Ale podle Regionalliga West asi naší družbu co.

Reagovat
Arne

Samozřejmě Essen.. Jsem ani nevěděl, že s nima máte družbu... Proto asi holt nemáš rád Schalke, co?

Reagovat
smazaný uživatel

No Schalke mi prostě nesedí, ale tohle je taky jeden z důvodů ;). Družbu s nima máme celkem dlouho, jezděj celkem často na zápasy, i na LM jsem je potkal ;).

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele