DFB-Pokal - souhrn osmifinále

18.12.2012, 21:51, aktualizováno 19.12.2012, 23:15
Komentáře a souhrny
Poslední slovo před vánočními svátky si na německé scéně již tradičně zabralo osmifinálové kolo DFB-Pokalu, kde si během úterý vybojovaly čtvrtfinálovou místenku Freiburg, Mainz, třetiligový Offenbach a také Bayern. Osmičku vyvolených ve středu doplnila mužstva Wolfsburgu, Bochumi, Stuttgartu a také obhájce prvenství Dortmundu.


Karlsruher SC - SC Freiburg 0:1


Nedávný bundesligista sice momentálně pobývá až ve třetí nejvyšší soutěži, avšak sérií dvanácti zápasů bez porážky si drží druhou postupovou příčku. Neméně vydařený závěr podzimu ale zažívá i SCF, které se po vítězství na Schalke zařadilo již na pátou příčku bundesligového pelotonu. Skvělou formu svěřenců Christiana Streicha záhy pocítil i zaplněný Wildparkstadion: Rosenthal vrátil kulatý nesmysl na Schmida, který tváří v tvář před Orlishausenem nezaváhal a pohodlně otevřel skóre - 0:1.

Inkasovaná branka však domácí mužstvo nerozhodila. Srovnat krok mohl vzápětí Calhanoglu, ale branku přestřelil, zatímco hlavičku Gordona likvidoval Baumann. Freiburg se poté chopil dirigentské taktovky, ovšem přesto měl na kopačce vyrovnání Hennings, mířil ale jen do boční sítě. Na druhé straně zahrozili Hedenstad a z dálky Makiadi, Orlishausen si však věděl rady.

Po obrátce to z pohledu hostující družiny vypadalo na pohodlné hlídání náskoku, tento fakt se ovšem brzo rozplynul, a možná překvapivě bylo servírováno dobývání Baumannovy branky. Calhanoglu takřka z každé standardní situace neomylně našel hlavy svých spoluhráčů, ale Klingmann s Peitzem úspěch neslavili. Důrazný nápor KSC potom přišel až čtvrthodiny před závěrečným hvizdem. Hennings však branku nenašel, stejné vyústění pak měla hlavička Bluma. Další rohový kop si ve vzduchu sebral Peitz, opět ale mířil nad břevno! Už v nastavení neuspěl znovu Hennings, načež si mohl z lavičky vykázaný kouč Streich oddechnout.

Branka: 2. Schmid

Sestava Freiburgu: Baumann - Hedenstad (80. Guédé), Krmaš (84. Günter), Flum (46. Diagne), Sorg - Schuster, Schmid, Rosenthal, Makiadi, D. Caligiuri - M. Kruse


FC Schalke 04 - 1. FSV Mainz 1:2


Schalke opět padlo, jeho prachmizerná forma se přenesla z ligových klání do poháru. Zde byl nad síly vestfálského celku FSV Mainz. Novopečenému trenérovi Königsblauen Kellerovi se tak premiéra nezdařila a to i navzdory předvedené hře Knappen, kteří oproti svému soupeři postrádali efektivitu v koncovce. Jedná se tak již o osmé ztroskotání S04 v řadě. Mainz naproti tomu ustál i závěrečný nápor bez újmy a může tak pro jarní část počítat s účastí ve dvou domácích soutěžích.

Úvodní minuty utkání jednoznačně patřily domácím, kteří se také dostali do prvních zajímavějších příležitostí. S postupujícím časem se hostům podařilo přenést hru do středu hřiště. Mainz obsazoval a zahušťoval prostor, najednou se nedařilo domácím fotbalistům nacházet skulinky v řadách Karnevalclubu. Právě Nullfünfer otevřeli gólový účet utkání, když se Müller prosadil proti Jonesovi a Szalai svým perfektním pasem oslovil volného Caligiuriho. Ten střelou z 18 metrů rozvlnil síť z té správné strany.

Po změně stran se Schalke pokusilo zjednodušit hru, jeho akce se nyní vyznačovaly větší cílevědomostí. Domácí jedenáctka začala na svého soka tlačit, Mainz se stáhl do defenzívy. Kellerovo mužstvo začalo hrát trochu na riziko, což se vyplatilo v 75. minutě, kdy po Maricově přihrávce vyrovnal z krátké distance Huntelaar. Veltins-Aréna se však z této branky neradovala dlouho. Nově příchozí Kirchhoff svým dlouhým balonem našel Müllera, jenž v souboji s Hildebrandem obstál na výbornou. Konec zápasu se nesl ve znamení zoufalého tlaku S04, z něhož spíše rezultovala tutovka pro Mainz. Zůstalo však u výsledku 1:2.

Branky: 75. Huntelaar - 30. Caligiuri, 83. N. Müller

Sestava Schalke: Hildebrand - Barnetta, Höwedes, Metzelder, Fuchs - Neustädter (67. Holtby), J. Jones - Farfán, Draxler (57. Obasi) - Huntelaar, Marica

Sestava Mainzu: Wetklo - Zabavnik (9. Júnior Díaz), Noveski, Svensson (80. Kirchhoff), Pospěch - Polanski, Baumgartlinger - N. Müller, M. Caligiuri - S. Parker (70. Soto), Szalai


Kickers Offenbach - Fortuna Düsseldorf 2:0


O tom, že papírové předpoklady vůbec nemusí hrát roli, dobře svědčí výsledek utkání mezi třetiligovým Kickers Offenbach a Fortunou Düsseldorf. Z obrazu hry nebylo vůbec nijak patrné, že by se měla úroveň obou celků výrazně lišit. K vidění bylo velmi průměrné utkání a snažící se favorit z Düsseldorfu doplácel na svůj hektický přístup a z něho pramenící nepřesnosti. Hessenský klub dokázal po vstřelení dvou branek držet svého soupeře na distanc od brány a nepřesvědčivá Fortuna se tak loučí s DFB-Pokalem.

Úvod utkání patřil týmu ze Severního Porýní, avšak na velkolepé ofenzivní manévry to nebylo. Fotbalisté OFC si velmi dobře počínali v osobních soubojích, statistika držení míče byla pochopitelně nakloněna prvoligovému mužstvu. Do zajímavých střeleckých pozic se dostávali jak domácí, tak i hostující výběr. Povětšinou se však jednalo o individuální střelecké pokusy z větší vzdálenosti, nápady a kreativitou oba celky nijak nehýřily. Brankář hostů Giefer příliš práce neměl, nejvíce tak ke konci prvého poločasu při vyboxování Voglerovy střely.

Gólman Fortuny se musel mít na pozoru i v druhé půli, kdy obstál zejména v souboji "jeden na jednoho" proti Hahnovi a zanedlouho i při likvidaci střeleckého pokusu Voglera. Už z toho je patrné, že to museli být borci třetiligového klubu, kdo měl utnout dlouhé čekání na gól: Balogun neuspěl při odvracení vzdušného balonu, čímž se ke střele dostal Hahn. Tento pokus ještě Giefer odvrátil, na Fetschovu dorážku však byl již krátký. Pět minut před završením základní hrací doby přidal druhou branku outsidera Vogler, jenž dokonale využil přihrávku do běhu. Osud Fortuny tak byl zpečetěn.

Branky: 76. Fetsch, 85. Vogler

Sestava Düsseldorfu: Giefer - Levels, Balogun, Juanan, J. van den Bergh - O. Fink, Lambertz - Reisinger, Ilsö (69. D.-R. Cha), Kruse - Schahin (63. Rafael)


FC Augsburg - Bayern Mnichov 0:2


Díky zranění Simona Jentzsche a Mohameda Amsifa si premiérový start za bavorsko-švábský celek zapsal velezkušený Alexander Manninger. Bývalý rakouský reprezentant se však oproti předpokladům zpočátku ani příliš nezapotil, tempo hry totiž jednoznačně určovali domácí, kteří favorita zaskočili agresivním přístupem a vytaženým napadáním. Sladká odměna mohla přijít po ráně Kooa, tomu však vystavil stopku skvělý Neuer! Bavoři se ale konečně začali probouzet, Schweinsteiger a Shaqiri ovšem ještě úspěch neslavili. Hodně aktivní byl na domácí straně Koo, Severokorejec přesto tentokráte branku nenašel.

Svoji trochou do mlýna chtěl přispět i Mölders, urostlý kanonýr však z řady nevystoupil. Nedáš, dostaneš, se tak znovu naplnilo! Ribéry ukázal povedenou individuální akci, při které si udělal "Dobrý den" s Philpa, následně centr oslovil na malém vápně Gómeze, který už měl z bezprostřední blízkosti snadnou práci - 0:1. Ve 38. minutě na Neuera opět nevyzrál Mölders, načež vzápětí na opačné straně napálil Tymoščuk skvělým dalekonosným pokusem břevno Manningerovy branky, mičuda se odrazil za čáru, ale sudí nechal hru volně plynout, načež ten samý hráč musel ještě zasahovat proti spoluhráči Klavanovi!

Druhých pětačtyřicet minut odstartovala herecká vložka dvojice Koo - Ribéry, kdy francouzský křídelník nedokázal udržet nervy na uzdě a po vzájemné potyčce (prvně jmenovaný si začal) se musel poroučet zpátky do kabin - kmenový hráč Vlků pak vyvázl jen se žlutým napomenutím, stejně jako Dante, který až příliš vehementně rozmlouval. Sudí Kinhöfer následně napomenul i Alabu s Tymoščukem, zatímco ve vápně přehlédl ruku Danteho!

Tyto momenty ale paradoxně pomohly FCB, které mohl uklidnit v 78. minutě Shaqiri, napálil ale jen brankovou konstrukci, zatímco střídající Mandžukić o chviličku později ztroskotal na Manningerovi! Ještě předtím spálil nadějnou možnost Oehrl, načež pět minut před koncem uzavřel po Müllerově fantastické nabídce Shaqiri na konečných 0:2.

Branky: 26. Gómez, 85. Shaqiri

Sestava Augsburgu: Manninger - Philp, Callsen-Bracker, Klavan (79. Bancé), Ostrzolek - Ottl (84. Musona), Baier - Koo, Oehrl, Werner - Mölders

Sestava Bayernu: Neuer - Lahm, van Buyten, Dante, Alaba - Tymoščuk (58. Javi Martínez), Schweinsteiger - Shaqiri, Kroos (73. T. Müller), Ribéry - Gómez (58. Mandžukić)


VfL Wolfsburg - Bayer Leverkusen 2:1


Zatímco na ligové scéně měli Vlci proti Bayeru doslova raketový nástup a rozhodli v podstatě během prvních dvaceti minut, tak nyní se začínalo hodně pozvolna. Domácí strana sice měla územní převahu, ovšem proti pozorné defenzivní vozbě se k ohrožení branky takřka nedostala, naopak se musela mít na pozoru před rychlými kontry. Po čtvrthodině to z dálky zkusil Naldo, ale Leno si se štěstím poradil. Postupem času se tempo hry přece jen zvýšilo, čemuž pomohl i Boenisch, jehož centr si srazil do vlastní branky Fágner - 0:1. VfL oproti tomu působilo během prvních čtyřiceti pěti minut zcela neškodně.

To se po krátké přestávce změnilo, svěřenci Lorenze-Günthera Köstnera ještě zvýšili svůj tlak, ani to však na skvěle takticky propracovanou obranu Bayeru nestačilo. Cesta k ohrožení branky tak vedla alespoň přes standardní situace, avšak Diego evidentně neměl svůj den. Opravdu velkou možnost na srovnání měl až v 69. minutě Schäfer, jeho ránu ale strážce farmaceutické branky bez problémů vyrazil!

Netrvalo však dlouho a kýžená se dostavila: Carvajal hodně mizerně odvracel balón, čehož využil Olić, který následně přesným pasem vybídl čerstvě příchozího Träsche, jenž nechytatelnou dělovkou nedal Lenovi šanci zasáhnout - 1:1. Ze stejné situace mohl odpovědět Rolfes, ale neuspěl, zatímco na opačné straně neuspěli Diego a Naldo. Těsně před koncem však hrubě chyboval Toprak, který hlavou doslova namazal Dostovi, nizozemský kanonýr tak snadno zajistil Vlkům postup - 2:1.

Branky: 78. Träsch, 90. Dost - 31. vlastní Fágner

Sestava Wolfsburgu: Benaglio - Fágner (66. Vieirinha), Naldo, Kjaer, Schäfer - Josué, Polák (75. Träsch) - Hasebe, Diego, Olić - Dost

Sestava Leverkusenu: Leno - Carvajal, Wollscheid, Toprak, Boenisch - Reinartz (66. Rolfes) - L. Bender, Hosogai - Castro (69. Hegeler), Schürrle - Kießling


VfL Bochum - TSV 1860 Mnichov 3:0


VfL Bochum si zaslouženou výhrou nad druholigovým rivalem TSV 1860 Mnichov zajistila vstupenku do čtvrtfinále německého ligového poháru. Zápas byl značně ovlivněn brzkým početním oslabením hostujícího výběru. Bavoři se i v početní nevýhodně snažili odvrátit hrozící porážku, avšak Maltritzův dvojitý gólový úder vyřkl nad Lvy definitivní ortel.

Od samotného začátku utkání zařadila obě mužstva vyšší rychlostní stupeň. Útočné pokusy Bochumi byly o něco chudší na chyby a tak se právě domácí jedenáctka prokousala do několika slibných šancí. Veterán v mnichovské bráně Király se musel ohánět a jeho spoluhráči o sobě dávali vědět jen ze standardních situací. Do osudu zápasu výrazně promluvila 27. minuta, kdy mnichovský Vallori vzal pronikajícího Iašviliho za rameno, čímž mu zabránil v postupu na bránu. Za to byl "odměněn" červenou kartou.

Bochum početní výhodou nepohrdla a zcela ji využila. Hned za tři minuty předběhl hostující obranu Dědič, načež zavěsil do pravého dolního rohu brány - 1:0. Mnichovanům se po inkasované brance vůbec nepodlomila kolena a do konce poločasu velmi nebezpečně ostřelovali Esserovu svatyni. Po změně stran byly zajímavé akce ze začátku nedostatkovým zbožím, pak ovšem opět začali úřadovat domácí. Čtvrthodinu před koncem hrací doby skosil Lvy dvěma slepenými góly hlavou Maltritz. Tím byl veškerý odpor Mnichovanů definitivně zlomen, Goretzka měl dokonce šanci zvýšit na čtyřbrankový rozdíl.

Branky: 30. Dědić, 75. a 78. Maltritz

Sestava Bochumi: Sestava Bochumi: Esser - Rothenbach, Maltritz, Sinkiewicz, Chaftar - Dabrowski, Goretzka - Rzatkowski, Aydin (74. Ortega) - Dědić (71. Scheidhauer), Iašvili (81. Acquistapace)

Sestava TSV 1860: Király - Volz (55. Wojtkowiak), Bülow, Vallori, Feick - Bierofka, Wannenwetsch (29. Schindler) - Stoppelkamp, D. Halfar - Wood (69. Tomasov), Lauth


Borussia Dortmund - Hannover 96 5:1


Schwarzgelb naposledy před vlastními fanoušky podlehli Wolfsburgu, poté sice zaváhání napravili výhrou v Sinsheimu, ovšem definitivní odčinění mělo být na programu proti 96kám. To se ostatně začalo plnit již od třetí minuty: Großkreutz po zastavené kombinační akci vrátil kulatý nesmysl na zadní tyč, kde si na balón naběhl nehlídaný Götze, pro kterého už potom nebyl problém zakončit - 1:0.

Naprostá dominance BVB pokračovala. Svěřenci Mirka Slomky chvílemi doslova nevěděli, kam dřív skočit, což mohl hned dvakrát během dvou minut potrestat Lewandowski, ovšem tomu se ještě navýšit skóre nepodařilo. Úspěch slavil až Blaszczykowski, který se po Reusově nabídce ocitl sám před Zielerem, napoprvé ale neuspěl, možnost reparátu ovšem využil bezezbytku - 2:0. Definitivně jasno mohlo být po spolupráci polské letky Piszczek - Kuba - Lewandowski, posledně jmenovaný ale nečekaně selhal! Pět minut před koncem první půle však rozehrál volný přímý kop Götze a i díky chatrné zdi zvýšil na 3:0.

Tempo hry se při opětovném začátku ještě zrychlilo, načež mohl trestat z ničeho nic Diouf, tomu se ovšem odvážně vrhnul pod nohy Weidenfeller, jenž tak nadále držel čisté konto. Odpověď si z velké dálky nachystal Lewandowski, nechal ale jen vyniknout skvěle reagujícího Zielera! Defenziva H96 byla až nečekaně otevřená, čehož mohl využít hlavičkující Subotić a po něm i Reus, ani jeden z nich se však radovat nemohl. Koncentrace Borussen ovšem poklesla, což asi nejlépe dokumentovala chyba Hummelse, po které Pinto rozdal do strany na Husztiho, jehož centr dopravil na místo určení Diouf - 3:1.

Hostující ekipa tímto rázem ucítila svoji šanci, než ji však stačila uchopit za pačesy, tak Lewandwoski skvělým nadýchaným centrem našel ve vápně Götzeho, ten už pak z blízkosti propálil všechno, co mu stálo v cestě a zapsal si tak premiérový hattrick za první tým Borussie - 4:1. Kýženého bůra pak v poslední minutě, po Bittencourtově přihrávce, zapsal Lewandowski, načež BVB zajistil premiérové přezimování ve všech třech soutěžích!

Branky: 3., 40. a 84. M. Götze, 18. Blaszczykowski, 90. Lewandowski - 79. M. Diouf

Sestava Dortmundu: Weidenfeller - Piszczek, Subotić, Hummels, Großkreutz - Gündogan, Kehl - Blaszczykowski (85. Perišić), M. Götze (87. Bittencourt), Reus (77. Schieber) - Lewandowski

Sestava Hannoveru: Zieler - Cherundolo (67. H. Sakai), Haggui, Eggimann, Pander (30. Schlaudraff) - da Silva Pinto, C. Schulz - Schmiedebach, Huszti - Ya Konan (67. Sobiech), M. Diouf


VfB Stuttgart - 1. FC Köln 2:1


Švábové si na domácí půdě zajistili postup do další fáze DFB-Pokalu, když potrestali Kozly za jejich nemohoucnost v ofenzívě. Hostům nepomohlo ani výrazné zlepšení v druhém poločasu, kdy se marně snažili odvrátit vyřazení. Dohnat dvougólové manko se druholigovému mužstvu již nepodařilo, v závěru navíc Kozli neměli tolik potřebné štěstí.

Labbadiova družina ukazovala hned od začátku, kdo je v Mercedes-Benz-Aréně pánem. Fotbalisté VfB nasadili vysoké tempo, na spolehlivě bránící Kozly si však hned tak nepřišli. Kolínští se nebáli svou obranu vysunout, přičemž nenechali svému soupeři žádné volné prostory. Směrem dopředu toho hosté příliš nepředvedli. Gólman 1. FC Kessler se ve 22. minutě vyznamenal proti Ibiševičovi. O pár minut později však byl krátký proti Gentnerově přímé ráně po rohovém kopu. Inkasovanou brankou ztratili Kolínští svůj dosavadní klid.

Zanedlouho se Hector dopustil hraní rukou ve vlastním vápně a penaltový exekutor Ibiševič se tentokrát mohl zaradovat z branky. Vedení to bylo zasloužené, mj. i proto, že VfB disponoval více jak 70 % držením balonu. Hosty držel nad vodou brankář Kessler, jenž do konce poločasu zlikvidoval ránu Okazakiho. Po změně stran působili Kozlové jako vyměnění - Hledali nejkratší cestu k soupeřově bráně a pozvolna dostávali Šváby pod mírný tlak. Jajalo nepotrestal Mazovu hrubku a chvíli nato lapil jeho nadějný střelecký pokus Ulreich. K vidění pak byla partie s mnoha šancemi na obou stranách.

Povedenými přímými kopy se blýskli Ibiševič s Kuzmanovičem, na druhé straně o sobě dávali vědět Ujah i smolař Jajalo, jehož přímý kop orazítkoval brankovou konstrukci. O zdramatizování utkání nebyla nouze: Sakai si počínal nedobře při odvracení dlouhého balonu, Royer se zjevil na levé straně a přihrávkou oslovil Clemense. Ten si poradil s Mazou a střelou ze dvanácti metrů vymetl pavučiny pravého rohu stuttgartské brány. Prvoligový celek se v závěru dostal pod tlak a mohl děkovat štěstěně, že Royer s Marohem svoje dobré šance nevyužili. Proto mohl slavit badenský klub.

Branky: 31. Gentner, 35. Ibišević - 80. Clemens

Sestava Stuttgartu: Ulreich - G. Sakai, Maza, Niedermeier, Molinaro - Kuzmanović, Gentner - Harnik, Okazaki (76. Didavi), Traoré (83. Boka) - Ibišević

Sestava Kölnu: Kessler - Brečko, Maroh, McKenna, Hector - Strobl (65. Przybylko), Matuschyk (88. Bigalke)- Royer, Jajalo, Clemens - Ujah

Autor: Jiří Vojík, Jan Mátl / kicker.de

Komentáře (140)

Přidat komentář
Neuro

Huntelaare radši z té potápějící lodě zmiz do Juventusu

Reagovat
JozkokozleJ

Lod ale klesa i kvoli jeho vykonom.

Reagovat
jv

Reagovat
db18

Müller+Shaq a teď minimálně udržet

Reagovat
db18

Postupy zatím pěkný - už jenom aby los nepřiřadil Bayernu BVB před finálem, ať se máme na co těšit... (a teda ještě aby svaz přihlídl k tomu, že Koo je zmetek a Franckovi nenapaří velký trest za rudou )

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně Koo na něj hmatal první.

Reagovat
jv

Snad to tak vyjde, za reprízu posledního finále bych se vůbec nezlobil.

Reagovat
db18

jen s jiným koncem

Reagovat
smazaný uživatel

ani ne

Reagovat
db18

mně bude stačit, když to nebude takový debakl...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
db18

Člověk toho nesmí chtít moc - titul v BL bude dobrá záplata + k tomu snad přijde LM

Reagovat
jv

Skromnost nade vše.

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Tymoščuk nenapalil brvno ale neuznali mu regulerny gol...len tolko pan autor

Reagovat
OVi.77

Reagovat
jv

Pan autor včera ten míč za brankovou čarou prostě neviděl, tak to logicky nenapsal. Hned dneska, potom co jsem viděl více opakovaček, jsem to upravil.

Reagovat
OVi.77

Vyloučení Riberyho jsem nějak nepochopil, Korejec ho pleskne do tvaře, Ribery mu to vrátí a jde ven a Korejec zůstava ..ale i tak Bayern v 10ti své síly nevzdává a krásně to dohrál do konce

Reagovat
Neuro

takhle to za chvilku bude normální až si to začnou vyřvávat černoši v PL..

Reagovat
OVi.77

.Už to slyšim:"Yo wassup referee, that is rascism!"

Reagovat
smazaný uživatel

presne tak.. bombasticky napis ze jaku facku mu dal - som pozrel video, sa tak potlapkavali po licach.. mali by prist na vychod do karčmy ak chcu vidiet facku

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
db18

S tim Kooovo výrazem to vypadá na úchylný pohlazení

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.youtube.com/watch?v=feaMYOJpVBA

Franck nedostal podle mě rudou za to pohlazení, ale za to kopnutí, které tomu předcházelo..a to se dá bohužel chápat a trest podle mě bude minimálně na dva..čili když dobře, mohl by být na finále..

Reagovat
smazaný uživatel

Takových faulů tam bylo v první půlce spousta, i když to bylo za hranicí ... každopádně ať si ty dva zápasy dostane, mně jde hlavně o to, že jakýkoliv sáhnutí protihráči do obličeje se trestá červenou, což se v tomto případě nestalo.

Reagovat
smazaný uživatel

za to červená? Nebyl v tom úmysl a ty bys mu chtěl dát ještě stopku na 2 zápasy

Reagovat
smazaný uživatel

v 1:23 v tom nevidíš úmysl??? Já teda rozhodně ano.. Kdyby dával karty za to sahání do obličeje, museli by oba dostat stejně. A k tý stopce uvidíme..já jen že disciplinárka v Německu je dost přísná..

Reagovat
Bayern +

Samozrejme, ze je to cista cervena karta, za to kopnutie.

Reagovat
fantomas

A kvůli tomuhle děláte z Kooa parchanta?

Reagovat
db18

Jo, je to hráč, co neunese normální souboj o balon

Reagovat
fantomas

Normální. Ribéry moh bejt za to pohlazení ještě rád potom, co tam předváděl..

Reagovat
smazaný uživatel

taky jsem to vyloučení nepochopil..

Reagovat
smazaný uživatel

btw. Zítra je losování osmifinále LM. Koho si přejete pro Německé celky?

Mé přání:

S04 - Galatasaray (aby Schalke mělo šanci vůbec postoupit)

Bayern - Shakhtar (ať Bayern ten "fair play team" pošle vysokým obloukem domů)

BVB - Celtic ( To by bylo prostě neskutečné)

Reagovat
DieFohlenBMG

schalke dostane real podle mě

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern - Juve - to by byla pecka. Pořád slyším Bosáka, jak při jejich posledním střetnutím Bayern vyhrál 4-1 v Itálii a on to komentoval stylem.."tohle se staré dámě nedělá" =)) i když teď by to bylo o něčem jiném

Reagovat
smazaný uživatel

to bayern tehda pořádně nakoplo no..

Reagovat
DieFohlenBMG

bayern i juve vyhráli svoji skupinu

Reagovat
smazaný uživatel

jj..máš pravdu..tak třeba v další fázi

Reagovat
Arne

Schalke - Madrid, Dortmund - Šachtar, Bayern - Milán. To by dost možná šli všichni tři, ale bylo by to zajímavý.

Reagovat
smazaný uživatel

tak Schalke - Madrid by bylo až moc jednostranné a Bayern by zas vypráskal AC.

Dortmund - Shakhtar by mohlo být zajímavé, ale osobně si je pro bvb nepřeju

Reagovat
Arne

Tak Bayern - Milan fakt nevím, zda by je vypráskal... Jestli by zase nezafungoval německej blok z italskejch týmů.

Reagovat
smazaný uživatel

podle mě by Bayern obě utkání vyhrál. Pokud letos nenarazí na Barcelonu, tak tu LM vyhrají.. Nebo na Dortmund no..

Reagovat
Arne

To si myslím taky, ale u Milána a hlavně Juve by to riziko vypadnutí bylo větší, než jaký by podle kvalitativního rozdílu mělo bejt.

Reagovat
smazaný uživatel

jo, to máš pravdu.. no a kdyby došlo na střetnutí Dortmund - Bayern, tak co si myslíš, jak by to dopadlo?

Reagovat
Arne

Na penalty Dortmund.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
jv

Zrovna Šachťar bych nechtěl, kdybych si mohl vybrat. Jak bys viděl vzájemný souboj?

Reagovat
Arne

Šíleně vyrovnaný.

Reagovat
smazaný uživatel

Dortmund by o gol postoupil

Reagovat
db18

no, ale Pipo už naštěstí nehraje

Reagovat
smazaný uživatel

Schalke-Valencia

BVB-Celtic/Sachtar

Bayern-Porto

Reagovat
jv

Kdyby vyšel Celtic, tak by to byl hodně hratelný los.

Reagovat
db18

+ po fanouškovské stránce také atraktivní

Reagovat
jv

Reagovat
Arne

http://www.11freunde.de/interview/michael-preetz-ueber-das-haerteste-jahr-seiner-karriere-12

Výborný rozhovor, který bude mít ještě pokračování. Zaujaly mě hlavně dvě věci - že sestup znamenal smrsknutí příjmů na polovinu, to jsem nečekal... Ale potvrdilo se mi, co jsem tak nějak předpokládal, že kdyby Widmayer nebyl s Babbelem spojenej pupeční šňůrou a zůstal by, ať už jako hlavní nebo asistent Skibbeho, šance na záchranu by byly úplně v jiných dimenzích.

Reagovat
JozkokozleJ

Tak k tomu si vecer sadnem

Reagovat
jv

Přečtu zítra, kdy už budu mít konečně trochu víc času. Každopádně už tam budu muset začít koukat pravidelně, je tam kupa zajímavých článků, který jinde nejsou k přečtení.

Reagovat
Arne

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Jak se tu řešila fotka z výjezdů SGD do Mnichova, že je to vtipná koláž, tak nebyla, viz. video :

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=0RL1FrwFNMw

Reagovat
JozkokozleJ

Ja som to ani ako kolaz nebral. Je to velmi vtipna a podarena forma protestu Predpokladam, ze v zelenych vestach boli fandovia Drazdan.

Reagovat
smazaný uživatel

Asi nejspíš jo.

Reagovat
Arne

Koláž? Víš, co to je koláž, ne? Je to forma protestu, nápaditá a vtipná, na pár minut, než tam dorazili všichni ostatní... To jsem pochopil už z těch fotek.

Akorát na těch supporters to bylo podaný tak, že ta malá skupinka fandí nyní, zatímco ten dav byl léta předtím... Snažili se nakukat, že ta omezení jsou vážně pravdivá a že oni vlastně vůbec nepíšou nesmysly.

Reagovat
smazaný uživatel

Vím, co je to koláž, nejdřív sem to bral jako vtipně vyrobenou fotku, neměl sem za to, že se to stalo skutečností.

Reagovat
Arne

Aha... Mně by teda ani nenapadlo, že je to udělaný počítačově.

Reagovat
JozkokozleJ

Priznam, ze ani ja som nepoznal tento vyznam slova "kolaz". Tiez som si myslel, ze sa bavite o fotomontazi

Reagovat
smazaný uživatel

Tak já to taky tak beru i když asi z blbého hlediska, že koláž-fotomontáž.

Reagovat
Arne

Dá se říct, že koláž = fotomontáž... Mě to jen překvapilo, já teda nejsem žádnej odborník na fotografie, ale v takové kvalitě by snad ani tohle udělat nešlo. Tys původně taky myslel, že je to udělaný počítačově a nikoliv "zinscenovaný" na místě?

Reagovat
JozkokozleJ

No praveze som si myslel od zaciatku, ze je to "zinscenovane" na mieste, a potom, ked ste pisali o kolazi, tak som na to cumel jak blazon a hladal niekde nejaku chybu v montazi. A kedze som nenasiel, ostal som pri verzii "inscenacia".

Reagovat
Arne

To o koláži se tu objevilo už o víkendu? (já jsem asi trochu mimo)

Reagovat
jv

Někdo házel do diskuze fotku...

Reagovat
Arne

To se nechápeme. Já myslím to, že by ta fotka mohla být koláží...

Reagovat
jv

Jo tak. Zmínka o koláži tam ale taky padla, možná už později, když už se diskutovalo jinde, schválně tam koukni.

Reagovat
db18

zrovna babayaga

Reagovat
Arne

http://www.kicker.de/news/video/1242371/video_falsch-und-gelogen---tuchels-wut-monolog.html

Jak ses ptal na Tuchela, tak tady je jedno interview, prakticky to, o čem je včerejší článek...

Reagovat
db18

hele, ty neznáš ten chorál proti policii na motiv "how much is the fish" od scooteru?

Reagovat
Arne

Viděl letos někdo víc Langkampa z Augsburgu? Po sezóně mu končí smlouva a Jos po něm údajně jde...

Reagovat
db18

Augsburg jsem letos viděl docela dostkrát, ale jeho jsem si nějak nikdy nevšiml (to může být vzhledem k tomu, že hraje v obraně dobrý, ale je taky možný, že zrovna v těch zápasech nehrál), ale horší, než Hubník to nebude ne?

Reagovat
Arne

Já čekám, že Hubník odejde, stejně jako Janker... Vezmu si, že Franz/Lusti - Brooks, v záloze sice Bastians, ale ještě jednoho by to chtělo - právě Langkampa. Mně se právě líbil ještě v Karlsruhe i v minulý sezóně, ale letos jsem ho právě snad ještě neviděl, i když odehrál jedenáct zápasů.

Reagovat
db18

V KSC hrál byl po dvoijce Maik-Eggimann? Jinak ho hlavne zná Jos, takže si myslím, že by to měla být slušná posila (A pro Augsburg ztráta - ale ti bez útočníka stejně nemají v BL co dělat )

Reagovat
jv

On tam asi začal hrát pravidelně až ve 2. BL, předtím byl možná až čtvrtou volbou (už nevím přesně), každopádně potom hrál ve stoperský dvojici s bráchou, někde to tehdy snad i dokonce rozebírali.

Reagovat
Arne

To bylo až po nich, nejspíš sestupová sezóna, právě on tam byl z nich nejlepší... Plus loni v Augsburgu hrál super, z toho co jsem viděl, Jos ví.

Reagovat
jv

Podle mě by v tomhle složení měl i na základ (ten sloh případně vůbec nečti, protože jsem bral, že si ho tolik nesledoval ani na jaře), ale to už by bylo na Josovi.

Reagovat
Arne

Ne, dobře jsi ho popsal a shrnul..

Reagovat
jv

Proti nám nezahrál moc dobře, ale to celá obrana FCA. Jinak jsem ho letos mockrát neviděl, alespoň si to nevybavuju. Každopádně konec loňský sezóny měl parádní, Augsburg sice poměrně bodoval, ale zrovna on tu obranu častokrát hodně podržel, výborná hlava, ze standardních situací dal i několik branek, špatně na tom není ani rychlostně - komplexní stoper, který by určitě hrál u vás základ. Kdybych měl vypíchnout z toho jarního augsburgskýho vzepětí tři hráče, on by mezi nimi nechyběl! Navíc je pořád hodně mladý, má všechno před sebou a přišel by zadarmo - Jos by si ho taky pro nic za nic nevybral.

Reagovat
smazaný uživatel

Nur der BVB!!

Reagovat
slovaňáák

Kuba zase na beku? Achjo.. To už bych tam raděj šoupnul Perišiće, když tam nechce dát Kevina..

Reagovat
db18

Reagovat
db18

já bych spíš postavil nalevo buď Kircha nebo Lukasze

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
slovaňáák

No nebo tak, když už by tam měl bejt nějakej pravák.

Reagovat
jv

Kdy jindy by už měl Kirch nastoupit, jeho angažování trochu postrádá logiku.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám, že se na hřiště dostane Leo.

Reagovat
jv

Ivana si na beku moc představit nedokážu, spíš ani nechci.

Reagovat
cristiano.K.

naložil jsem BVB,tak jedeme

Reagovat
smazaný uživatel

No krásnej začátek. Ale kdyby byl rozhodčí úzkoprsej, tak klidně mohl odpískat ofsajd, protože se Lewa snažil aktivně zapojit do hry.

Reagovat
slovaňáák

Kuba zkušeně

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Santana jak se s Götzem smáli při odchodu do šaten, něco ve stylu: "Ty vole, tys to tam poslal neskutečně"

Reagovat
smazaný uživatel

přesně

Reagovat
slovaňáák

Jojo Od Maria libůstka, přesně věděl, že to chce takhle zahrát.

Reagovat
smazaný uživatel

Like a boss!

Reagovat
smazaný uživatel

přímým kopem a následnou oslavou dal hned vzpomenout na Dinha

Reagovat
stas87

vfb-köln...tazke sklamanie od hostov...radsej keby ani nejazdili...od vfb to tiez nie je ziadna hitparada ale hraju v pohode a vedu zasluzene 2-0,nechapem prvy gol a obranu kozlov...gentner si odstupi od hracov a potom striela z po centri uplne sam kozli boli za cely polcas snad 2x na polovici domacich,raz to zakoncili strelou meter nad a druhy krat ujah vracal loptu na vapno pod seba ale obranca domacich odkopol prec...byt fanusikom kölnu tak son nasrany za lajdacksot,pristup a nechut,oni v stredu vecer zaplni svoj sektor a vidi toto?

za navstevu viem ze vo vfb nepanuje idealna atmosfera ale aby na pokal prislo tak malo ludi?

co tak sledujem bvb tak pohodova vyhra nie?klopp mal pravdu v tom ze sil maju este dost,moc nechapem treti gol...to proste hraci v muru nemozu spravit,vyskocit a lopta ide po zemi...co s tym ma ten brankar asi urobit?schlaudraff hral zle alebo preco ho stiahol?

Reagovat
jv

Schlaudraff právě vystřídal Pandera.

Reagovat
stas87

my fail...sledujem cez stream vfb a na sopcaste bvb sorry za omyl,pomylil som si to

Reagovat
jv

Však se nic nestalo.

Reagovat
smazaný uživatel

Pohodička, H96 snad ještě nebyli na delší čas na naši půli. Hrajem fakt skvěle, asi tam je nějaká motivace vzhledem k tomu, že slavíme 103. narozeniny. Pander hrál špatně, Kuba s Lukaszem ho tam neskutečně větrali, tak tam šel Schlaudraff.

A s tím gólem máš pravdu, tohle zeď nemůže udělat. Naštěstí udělala.

Reagovat
smazaný uživatel

Götze!! on podle mě je už teďkom jeden z 5 nejlepších AM na světě

Reagovat
smazaný uživatel

Všichni fans schalke věděli že propuštění Steevense bude ještě forší ! Proč ho propustili?!

Reagovat
jv

To se běž zeptat do Gelsenkirchenu (jinak to bylo po vzájemné dohodě).

Reagovat
db18

tak zatím je jen na "dovolené" ne? (Ikdyž jsem asi ještě neviděl, aby se někdo vrátil...)

Reagovat
jv

Podle mě je to definitivní konec, akorát se s ním chce Heldt po začátku nového roku sejít a domluvit se na formě další spolupráce (Stevens ji měl přislíbit).

Reagovat
stas87

tak köln poriadne zamakal a vfb sa nechyta teraz vsetko odstartoval maza svojim frajerskym pristupom ked ponukol sancu jajalovi,teraz mal köln pekny zavar

Reagovat
smazaný uživatel

Střídáme !! Schieber a Leo IN

Reagovat
cristiano.K.

hm vsadil jsem 2:0 poločas,celý zápas 3:1 a over 4 a více golů. Proč ten blbec ve zdi vyskakoval.

Jinak komentátor na pěst. Přes Pandera šla většina akcí, on řekne,že nehrál špatně a pak dodá,ale šlo přes něj většina akcí a s tím,že hráči ve zdi většinou nadskakují mě taky dorazil

Reagovat
vfb

jaký je stav? Na mobilu se mi nechytá livesport a sem jinej hledat jinde

Reagovat
stas87

2-0 vediete,gentner a ibisevic z penalty,kracate si pre postup

Reagovat
vfb

ani reakce mi asi nejdou.. Mělo být na stase

Reagovat
stas87

jajalo z trestnaku brvno mohli by domaci troska pridat na tempe a agresivite,köln sa zdviha..

Reagovat
vfb

díky za info, i když mě teda neděláš klidným :)

Reagovat
stas87

2-1 po vasom rohu,brejk,nakop a prehraty sakaiov suboj,royer to prihral presne do nabehu clemensovi a ten nedal ulreichovi sancu

Reagovat
smazaný uživatel

Mariooooo

Reagovat
smazaný uživatel

A Leo aspoň další minutky, krásná oslava založení.

Reagovat
smazaný uživatel

Lewa se prostě musel dočkat A Leo asistence, parádní výkon za 5 minut

Reagovat
smazaný uživatel

přišel a hned si to hodil kolem 1 obánce na sprinty

Reagovat
cristiano.K.

Moje sázky

Tisk

Datum Typ sázky Sázka Tip Výsledek Vklad Kurz Výhra

19.12.2012 20:26 Jednoduchá sázka

won Borussia Dortmund - Hannover 96 (Kolik gólů bude vstřeleno?)

Více než 3,5

Více než 3,5

400,00 2.10 840,00

19.12.2012 20:25 Jednoduchá sázka

lost Borussia Dortmund - Hannover 96 (Sázka na góly/1. poločas)

2:0

3:0

200,00 5.25 -

19.12.2012 20:23 Jednoduchá sázka

lost Borussia Dortmund - Hannover 96 (Sázka na góly/1. poločas)

3:1

3:0

200,00 23.00 -

Reagovat
cristiano.K.

40kč doma to to nemohla skončit těch 3:1 a 2:0 poločas

Reagovat
cristiano.K.

tak nic beru zpět 3:1 měl být poločas

Reagovat
smazaný uživatel

hm.. čtvrtfinále Dortmund - Bayern

Reagovat
smazaný uživatel

OT: začíná přáteláček Ronaldo XI vs Zidane XI

paráda vidět hráče jako R.Carlos, Deco, Pauleta, Salgado, Zico atd. hraje i Neymar

http://atdhenet.tv/57478/watch-ronaldo-all-stars-vs-zidane-all-stars

Reagovat
LAM

Ten Ronaldo je hroznej jak tam jenom stojí a čeká co bude normálně ostuda

Reagovat
smazaný uživatel

má na to věk ...ale jinak dobrej fotbálek

Reagovat
LAM

no nemá na to věk je mu 36 to by měl jinak běhat.Podívej kolik hráčů v 36 hraje na vrcholoví úrovni.

Reagovat
smazaný uživatel

musí zhubnout no

Reagovat
db18

Messi proti slabším soupeřům...

Reagovat
fantomas

Koo

Reagovat
db18

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele